Fel datum

Jag har varit helt inställd på att göra teoriprovet nästa vecka men idag när papprena kom från trafikverket stämde inte dom tiderna alls. Rätt datum är 14.e för teoriprovet och 27.e för uppkörningen. Man är inte så glad just nu då jag har bytt dagar på praktiken. Nu tvingas jag byta igen!


Torsdag

Jag känner att jag inte har en bra dag idag, känner mig väldigt nedstämd. Kanske blir det bättre när man kommer till praktiken. Kommer vara där mellan 14.00 och 21.30, sen är det bara hem och sova som gäller för imorgon börjar jag klockan 7.

Nytt avsnitt av True Blood

Ikväll väntar ett nytt avsnitt av True Blood, spännande. Kan knappt vänta. Får spela in Idol eftersom de går samtidigt.

Idag började praktiken på riktigt och det är alltid så nervöst och spänt i början. Man känner sig som en svans när man springer efter sin handledare... Men så är det ju i början, man kan omöjligt veta vad som ska göras första dagen man är där. Är man dessutom blyg blir det hela ännu värre. Ändå tyckte jag att jag kämpade på bra med min blyghet. imorgon börjar jag 14.00 och slutar inte förrens 21.30. Sen ska man upp på fredag klockan 6. Jobbigt.

En sak som jag börjar bli riktigt nervös över är teoriprovet som närmare sig väldigt snabbt nu. Om en vecka gäller det! Då är det upp till bevis om man har läst på tillräckligt eller ej. Men så mycket som jag har läst på blir jag tokig om jag skulle misslyckas.

Saga med på dt.se

Jag försöker nu att greppa efter alla halmstrån jag kan och hörde av mig till Pia som har en blogg på Dalarnas tidningars hemsida dt.se. Hon fick även komma med på förstasidan : ) Hoppas nu att någon kan ha sett henne. Här kan ni läsa om Saga. Jag satte även in en efterlysning i Mora Tidningen som syns idag, fredag och måndag.

Varför blir man inte förvånad...

Jag har verkligen ingenting att skriva om. Jag försöker kolla runt efter något på nätet att skriva om men det ända jag hittade var tågkaos i Södertälje (så ovanligt...) Nej, jag lägger ner det här för idag och ska börja med middagen istället. Sen ska jag ut och sätta upp lappar om Saga, förhoppningsvis kan det hjälpa mig att hitta henne. Ha en trevlig kväll allihopa.


Tisdag

Godmorgon allihopa. Hoppas att ni har haft en bra natt. Jag var så orolig imorse att larmet inte skulle gå och att jag skulle sova till 11 och missa körlektionen, haha. Detta kanske blir sista körlektionen på ett tag för jag vet verkligen inte hur jag ska hinna med när jag har praktiken. kommer inte att ha någon ledig dag då jag kan övningsköra. Måste fråga Dan hur vi kan lägga upp det. Någon mer gång innan uppkörningen vill jag nog köra så att man ökar chansen att klara det på första försöket. Idag hoppas jag att jag kan börja sätta upp lappar på området om Saga, men jag vet fortfarande inte om hon är här på området eller långt härifrån så ni som läser min blogg och känner folk o Bergkarlås och Färnäs kan väl sprida runt att jag saknar en sköldpaddsfärgad katt.Ni har väl inte missat True Blood?

Har bara sett de fem första avsnitten på säsong tre men är ändå fast. Vilken bra serie säger jag bara. Den har romantik, humor och är nästan lite småläskig ibland. Spänningen är på topp hela tiden och man bara måste se nästa avsnitt. Synd att man inte hängde med från början, men får väl ta och se de andra avsnitten sen istället. Har ni sett serien? Vad tyckte ni?


Ibland blir man bara så trött...

För inte så länge sedan tvättade jag fönster här hemma och för några dagar sedan kommer Mora Strand och ska måla om huset! Varför gör man det när det är höst? Kunde de inte ha gjort det under sommaren? De kom i alla fall hit och började spola på utsidan av huset så att alla fönster blev jätteskitiga av färg och annat! Jag blir bara sååå trött. Nu måste man ju göra om hela jobbet!

Första praktikdagen

Då var första dagen på praktiken avklarad, tog 30 minuter. Men det var ganska skönt med att börja lite smått med lite information och att bara kolla runt. Imorgon är jag ledig så först på onsdag ska jag tillbaka. Personalen verkade trevlig och det är viktigt för trivs man inte med dom kan det bli en lång månad. Hoppas att de andra i klassen har haft det lika bra på sin första dag... Nu ska jag fortsätta leta efter Saga, tänkte sätta upp lappar på Hindriksheden. Imorgon har hon varit borta i en vecka + de nio dagarna hon satt uppe i trädet. Hoppas att hon lever och mår bra och snart vill och kan komma hem. Jag har även satt ut annons på Dalarnas tidningar, men den kommer inte med förrens på onsdag. Den ligger även ute på Lokus. Ni som läser min blogg och bor i Mora nära Hindriksheden kan väl hjälpa mig att sprida detta vidare så att chansen att hitta henne kanske ökar lite. Hon är en liten sköldpaddsfärgad honkatt med halsband som är svart och grått (reflex) Mitt nr står i halsbandet om man nu skulle få tag i henne. Hon lyssnar på sitt namn.Om Sverigedemokraterna

Det blev en sväng ner till Willys idag för att fylla på kylskåpet. Jag var riktigt duktig och handlade bara nyttiga saker : ) Så fort tvätten har torkat nere i tvättstugan får det bli en promenad, det behövs känner jag. Alkoholen har inte riktigt lämnat kroppen. Fick något ryck igårkväll och skulle ut och leta efter Saga. Jag grät och skrattade om vartannat. Jag grät för att saknaden är jobbig och skrattade fast jag inte alls tyckte att det var roligt. Tänk vad alkohol gör med en. Borde förbjudas. Såg ingen Saga igår heller och själv så kunde jag knappt gå, hade lätt kunnat lägga mig på marken och sovit. Försökte även se en Wallanderfilm på Canal Plus men att se på film när man har druckit är inte lätt kan jag säga. Hamnade i en djup diskussion med A om Sverigedemokraterna istället och jäklar vad man pratade på...Mmm alkoholen igen! Det här med Sverigedemokraterna kan man sitta och diskutera i timmar. Det har blivit så löjligt alltihop, de andra partierna vägrar prata med dem, folk blir knivhuggna, det demonstreras överallt och folk kan inte ens vara i samma rum som dem. När ska detta sluta?? Det skadar väl inte att låta dem säga det dom vill säga. Hur ska folk annars veta vad deras parti egentligen står för och vad de vill göra med sitt parti. Man måste väl ändå tro på dom när de säger att de inte är samma parti som förr. Om det sen visar sig att dom ljuger då förstår jag om folk blir förbannade. Man kallar dem för jävla rasister men är det bättre att frysa ut och hålla på med den här mobbningen? Är det ok att försöka knivhugga folk så att de inte vågar vara kvar i sitt parti? Det har gått för långt. Som många andra har sagt, låt oss se om detta var bra eller dåligt, sen kan man döma.

Söndag

Jag har inte haft tillgång till någon dator i helgen, därav den dåliga uppdateringen här på bloggen. Saga har inte kommit hem och jag har inte sett eller hört henne när jag har varit ute och letat. Jag har gått i skogen och på områdena häromkring. Min lilla tjej kommer bara bli mer och mer skygg.

Imorgon börjar praktiken på Mora Lasarett och jag kommer att vara på Ortopedavdelningen...nervöst... Hoppas att det blir kul och att man får gå med en trevlig människa, annars kan det bli en lååång månad.


Always

Sitter och lyssnar på Bon Jovis låt Always... Har dammsugit av alla golven, det behövdes kan jag säga. Man släpar in så mycket skit hela tiden... Bredvid mig ligger Zeplin och tittar upp med sina rådjursögon : ) En riktig kelgris är han, så himla go. En riktig knäkatt som jämt ska vara med.


En massa onyttigheter

Min körlärare sa något mycket klokt under Riskettan tidigare, "drick när du är glad, inte när du är ledsen". Jag tänker göra tvärtom idag... Jag har köpt hem vin och en massa chips och choklad så ikväll ska jag tröstäta! Ska se en film som min syster har tispsat om "Remember Me", den ska tydligen vara riktigt bra. Har någon provat Estrellas nya chips?


Fredag 24/9

Godmorgon. Hoppas att alla har sovit gott inatt. Jag har det inte, oron efter Saga är riktigt jobbig nu. Ser henne framför mig, smal och hungrig, liten och rädd och försöker att hitta hem, ensam i den stora mörka skogen. Att hon saknar sina kompisar och är för svag för att jaga mat, kanske till och med skadad. Jag kan inte låta bli att anklaga mig själv, att jag var så självisk den där dagen när jag ville att Saga och Sanny skulle följa med mig när jag skulle promenera i skogen. Jag borde ha tänkt efter före. Nu kanske jag aldrig mer får se henne. igårkväll fick jag så ont i hjärtat att jag bara var tvungen att gå ut och leta efter henne. Jag såg flera katter men ingen Saga. Ett tag trodde jag att jag såg henne men det var för mörkt för att se ordentligt. Katten ser på mig och jag försöker att gå närmare. Till min besvikelse är det naturligtvis inte hon. Jag grät, jag grät hela vägen hem. En sista vända till skogskanten tänkte jag och gick dit. Jag ropade och visst kom det en katt, ja till och med två...men ingen av dom var Saga.


Artros i ryggen

För ett tag sedan ringde mamma och berättade om Olle. Han har nu blivit röntgad och de hade upptäckt att Olle har artros i ryggen. Han har i benet sedan tidigare. Kramperna som han fick inatt kan bero på antingen epelepsi eller fästing. De ska kolla proverna igen och ikväll får han åka hem igen och då får jag mer info om läget. Skönt att det inte var värre men som sagt, än vet vi inte vad kramperna beror på riktigt.


Dessa älskade husdjur

Idag är en sorgens dag. Saga har ännu inte kommit hem men det ringde en kille bara någon gata bort och sa att han sett en katt som såg ut som henne. Eftersom det ringde så många när Zeplin var borta och det aldrig var han ville jag inte hoppas för mycket och bad honom att skicka en bild nästa gång han ser katten. Jag var där en sväng nyss och ropade efter henne men såg inte någon katt som verkade lik. Om det är hon vore det jättebra för då är hon inte långt hemifrån och borde kunna hitta hem igen.

Inte nog med att Saga är borta så fick jag ett sms av mamma på förmiddagen där hon berättade att Olle har epelepsi, han fick något anfall inatt. Han blev inlagd hos veterinären idag där dom har tagit prover och röntgat honom. Jag är just nu himla rädd att behöva förlora honom också. Denna älskade hund som är så speciell. Tänk om jag inte får se honom något mer! Att kanske aldrig mer få se Saga igen är jobbigt nog. Hur överlever man två förluster på samma gång!? Kanske kommer Saga hem och det inte är någon större fara med Olle, men just nu känns allting osäkert, tills jag får besked om annat.Olle och Zeplin


Ingen lust till någonting

Lusten att cykla till skolan är inte stor idag. Oroheten för Saga är för stor för att ha lust att göra någonting alls än att leta efter henne. Jag är så himla rädd att jag aldrig mer ska få se henne och saknanden är fruktansvärt stor. Jag har svårt att äta och svårt att sova och sådant som skulle behöva göras blir helt enkelt inte gjort.

Stigen ledde inte fram till mitt mål...

Jag har nog följt varenda stig man kan följa i skogen idag på jakt efter Saga. Jag ropade och ropade men det enda jag hörde var fåglarna som kvittrade. Varenda gång trodde jag att det var Saga som svarade mig. Önsketänkande. Jag har gått längs områdena, Aspvägen och Furuvägen för att se om hon är där, men ingen Saga där heller. Tyvärr så har man skola imorgon så jag inte fortsätta mitt letande då. Min koncentration kommer inte att vara på topp imorgon det vet jag helt säkert för det enda jag har i huvudet just nu är Saga, och denna ständiga oro som man känner just nu. Kommer jag någonsin att få se henne igen? Jag vet inte...


Vårdbrosch och namnskylt

Detta har jag nu beställt på everand.se.  


Beställde en röd vårdbrosch med namn och datum. 105 kr


Beställde en sån här namnskylt i grönt och guld med mitt namn samt undersköterska... 95 kr


Saga är fortfarande borta

Jag gick och öppnande dörren ett flertal gånger igåtkväll men ingen Saga fanns bakom dörren och ville komma in. Tänk om hon inte hittar hem?? Tänk om hon blev allvarligt skadad och ligger någonstans ute i skogen?? Tänk om hon har blivit skrämd upp i ett nytt träd?? Skogen är stor så det kan bli svårt att hitta henne om hon är borta. Jag vill få hem henne och se om hon mår bra, hon har lidit tillräckligt. Jag vet att hon vill komma hem men det är inte lätt om hon inte kan eller hittar. Fick ett sms från tjejen på klättrarklubben igår, hon ville att jag skulle höra av mig när hon har kommit hem, jag hoppas att jag kan göra det snart. Vi var tvugna att göra det vi gjorde men det såg lite otäckt ut när Saga föll ner till marken från trädtoppen när de gungade den. Kanske var det enda sättet, det eller att såga ner trädet vilket hade gjort att hon säkert ramlat otäckt ändå.

Saga är nu nere från trädet...

Saga är nere från trädet. Först klättrade tjejen från Mora klätterklubb upp för att hämta henne men eftersom Saga som jag misstänkt bara klättrade upp i toppen fick vi knyta fast ett rep runt stammen och gunga trädtoppen fram och tillbaka. Saga flög ner på marken. Såg otäckt ut men det var enda sättet att få ner henne. Hon sprang ut i skogen, säkert jätterädd. Nu väntar jag bara på att hon ska komma hem så att jag kan kolla om hon är ok eller är skada. Jag hoppas verkligen att hon ej har skadat sig allvarligt för en för dyr veterinärkostnad vet jag inte om jag har råd med : ( Håll nu tummarna att hon är ok!

Hjälpen är påväg!

Har nu på morgonen ringt runt till en massa människor som är klättrare, den första hänvisade mig till en kille som brukar ta ner katter men han var i Norge, han i sin tur hänvisade mig till en tjej och hon kunde hjälpa mig. På eftermiddagen kommer hon och en person till för att hjälpa mig med Saga : ) Äntligen har jag hittat hjälp. Tack Hasse frör tipset, du kanske räddade hennes liv : ) haha. Nu ska jag äta min frukost och sen cykla ner till Willys och ta ut pengar. Något ska dom få som tack för hjälpen.


Väska från H&M

199 kr


Valet-2010

Jag satt uppe igår för att se Valresultatet och Fredrik Reinfeldt fortsätter som statsminister och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och blir vågmästare. Vad tycker ni om detta??

Jag är inte rasist men jag kan tycka att det är bra att man plockar in mindre invandrare. Jag är uppväxt i Södertälje och det är stor skillnad på stan idag mot vad det var förr. Skillnaden? Alldeles för många invandrare. Jag har har hört om svenskar som inte vågar bo kvar på grund av all skit som händer och det är faktiskt så att i de flesta fall så är det just invandrarna som är inblandade. Mord, matbutiker som brinner ner och den populära Assyriska spelaren som blir ihjäl skjuten av ett gäng. Detta är bara några av alla de saker som händer i Södertälje som fått rejält dåligt rykte. Något måste göra med den staden. Alla invandrare kan inte bosätta sig i samma stad! Man har försökt få några att flytta men de kommer bara tillbaka. Jag är orolig över min systerdotter när hon snart börjar skolan. Hur kul blir det att börja i en klass med bara invandrare som håller ihop och pratar sitt eget språk. Öppna ögonen, något måste faktiskt göras! Och en sak till, de måste sluta upp med sin kaxiga attityd... Jag vill också tillägga att detta inte gäller alla invandrare. Men de som beter sig illa, vad har de här att göra?? Södertälje är en stad där det måste ske en förändring annars kommer inga svenskar att vilja bo kvar. De invandrare som respekterar vårat land och som verkligen vill leva här och anpassar sig och lära det svenska språket har jag inget emot. Vi har mycket att lära från folk från andra länder som oftast är mycket öppna och omtänksamma. Det är de som kommer hit och inte anpassar sig jag har något emot.  (Jag har inte röstat på Sverigedemokraterna och är inte insatt i vad de vill göra med invandrarna, detta är bara mina åsikter).

Om jag tycker att det är bra att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen? Ingen aning, jag är som sagt inte insatt i deras politik, men att begränsa antalet invandrare som kommer in i Sverige tycker jag låter bra, Finland gör det så varför inte vi? Är jag rasist för det?? Hoppas verkligen inte att någon tycker det efter detta inlägg. Jag vill bara att all skit i södertälje ska sluta.


Dag 8

Saga har nu suttit i trädet i åtta dagar och tyvärr hinner jag inte gå och titta till henne förren vid eftermiddagen när jag kommer hem från körlektionen. Jag måste även sitta kvar på trafikskolan en stund för att plugga på teorin. Det gäller att ligga i nu så att man klarar det på första försöket när det är dags den 7.e Oktober. Mer info om Saga kommer på eftermiddagen...

Locka med mat

Har nu varit hos Saga igen och denna gång ska jag försöka locka ner henne med en påse blötfoder i en form som jag har ställt nedanför trädet. Hoppas, hoppas, hoppas. Orkar inte oroa mig, det tar all energi från mig. Nu ska jag plugga lite, sista uppgiften i Rehabilitering/Habilitering. Bara en lektion kvar och bara en vecka kvar tills praktiken börjar. Nervöst. Teoriprov och uppkörning närmar sig också...

Söndag

Godmorgon alla läsare! För min del blev det några glas vin till nya Harry Potter-filmen på Canal Plus igårkväll. kvällen spederades själv med Sanny och Zeplin, samt Casper och Charlie naturligtvis : ) Idag ska det tvättas kläder och sedan fortsätter den numera vanliga aktiviteten om dagarna att försöka få ner Saga från trädet. Jag sprang och öppnade ytterdörren jag vet inte hur många gånger igårkväll för att se om hon var där, men det var hon inte. Jag drömde till och med om det där, men i drömmen så kom hon... Åh, Saga kom hem, vi saknar dig så.Charlie


Tänk vad mycket kul man kan ha med facebook!

Man kan bland annat göra en hel del kul med sina bilder:

FöreEfterFöreEfter


Envis...

...det är vad Saga är. När jag var där tidigare och hon såg mig så ropade hon så högt och mycket. Men komma ner, det tänkte hon minsann inte. Någon gren har hon dock klättrat ner och det är ju ett litet framsteg. När jag var där andra gången idag såg jag henne inte alls uppe i trädet (grenarna sitter ganska tätt så det kan vara svårt att se). Jag ropade och ropade men jag fick inget svar. Jag tänkte att antingen är hon död och ligger så att jag inte kan se henne eller så har hon kommit ner. Jag trodde självklart på det sistnämda och tog genast en runda i skogen för att ropa på henne. Jag gick hem för att se om hon var där men det var hon inte. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till trädet. Jag ropade igen och hörde henne, och visst satt hon självklart uppe i trädet, suck. Tillbaka på ruta ett igen. Ska bege mig dit en sista sväng nu innnan hockeyn börjar klockan 19.

Tack alla snälla människor som hjälper mig på Facebook med att hitta hjälp. Jag är så tacksam.

Äntligen Lördag...eller

Nu har helgen börjat på riktigt och det tråkiga är att man inte kan slappna av riktigt och njuta av det. Saga sitter fortfarande uppe i trädet och det har nu gått 6 dagar. Hjälp vad ska jag göra. Har fått tips om någon klättrare i Älvdalen som brukar ta ner katter men tjejen hade inte tfn nummret till honom så det hjälpte mig inte speciellt mycket. Jag är och lockar flera gånger om dagen och har med torrfoder att locka med men ingenting hjälper. Förut svarade hon varje gång jag ropade, nu svarar hon bara någon gång och sen är hon tyst, som om hon har gett upp. Någon gång ibland reser hon sig upp och jag tror att hon ska försöka klättra ner men då går hon bara ett varv runt trädet och lägger sig ner.

Halkbana

Nu är halkbanan avklarad! Kvart i fyra på morgonen klev jag upp och åt lite frukost innan jag cyklade ner till trafikskolan. Där delades vi upp i bilar och självklart fick jag åka med fyra killar, haha. Kändes lite konstigt att sitta där i baksättet ihopklämd med folk man inte känner, med det gick det med. Två av oss elever körde dit och två av hos hem. Väl framme i Falun hade vi en teorigenomgång och delades sen upp två och två för de första övningarna ute på halkbanan. Vi fick sedan ta en varsin bil och köra ner till banan. Första övningen gick ut på att mäta bromssträckan i olika väglag, strävt respektive halt. Oj, vilken skillnad det var, på det hala gled man bara och det tog ca 100 meter att stanna vid 55 km/h. Då körde vi bara rakt fram för sedan fick vi frågan hur vi kunde stanna snabbare, jo genom att köra där det var minst halt, på sidan alltså (vägrenen i verkligheten). Det gick bra för mig och jag fick bra kretik, min partner däremot gjorde lite för mycket rattrörelser.Vidare var det dags att ta en egen bil och köra själv. Man skulle på samma sätt köra i 55 km/h, bromsa mellan två koner på det hala väglaget och väja för ett hinder och sen få stop på bilen mellan två andra koner. Nästa övning skulle man köra på treans växel i valfri hastighet genom en hal kurva och sedan väja för ett hinder på ens väghalva. Jag lyckades samtliga gånger men det var svårt. Efter cirka en och en halv timme ute på banan var det dags att prova på lite andra aktiviteter som att krocka i gångfart samt hänga upp och ner i en bil. Efter det var det dags att köra tillbaka till skolan där jag fick köra den sista sträckan mellan Rättvik och Mora. Även detta gick jättebra men man var helt slut i huvudet efter all körning. Ingen mat på hela förmiddagen så man var ganska skakig i kroppen. Sen var det bara hem och sova för min del och gissa om det var skönt? Behövligt om inte annat.Så här såg halkbanan ut 1985 och ser ungefär likadan ut idag


Klockan 19.00 smäller det!

Är hemkommen efter en ganska så tråkig skoldag, och har hunnit med att springa en liten vända samt kolla till Saga som ännu inte har kommit ner, suck. Nu ska jag ta och försöka vila en stund för att sedan se lite hockey, Modo möter Brynäs borta i sin Elitseriepremiär, spännande. Som man jämt går och längtar efter hockeyn under sommaren... Modo har inte blivit tippade speciellt högt upp, men det är bra att slå ur underläge annars kan vissa spelare få storhetsvansinne.


Premiär för Modo

Godmorgon! Har fått i mig lite frukost så snart blir det sista fixen innan jag ger mig av till skolan. Sen blir det hem för att sova innan Modo spelar sin premiärmatch i Elitserien ikväll. Sen blir det fort i säng för att sedan gå upp 3.30 för att åka och göra halkbanan vid 5.30. Jag måste klämma in att gå en sväng till Saga också som fortfarande är kvar uppe i trädet : ( Vet inte vad jag ska göra med henne om hon inte kommer ner. Jag vill inte att hon sakta ska bli svagare och svagare. Hon har nu suttit där uppe sedan i måndags...


Lindas potatismos

Idag blev det korvgryta till middag, du hittar receptet här. Till grytan gjorde jag hemmagjord potatismos.

Lindas potatismos recept:

Valfri mängd potatis
mjölk
smör
salt och svartpeppar
1 påse riven ost (jag använder Galbani Paesano Italiano)

Koka potatisen.
Mosa den och tillsätt mjölk, smör, kryddor och den rivna osten.
Blanda väl och smaka av.
Servera till korvgrytan och en sallad.


Samtal till brandkåren

Eftersom att trädet är så högt bestämde jag mig för att ringa till brandkåren och i alla fall höra mig för om det finns hjälp att få om det verkligen skulle behövas. De har vintertid satt att katten måste ha suttit i trädet i 3 dygn innan de kommer och hjälper till, andra kravet var att de kan komma fram med sin bil vilket de inte kan i Sagas fall. Hon sitter ju i ett träd ute i skogen. De trodde att hon skulle kunna komma ner själv även fast hon är högst uppe i ett högt träd. Hoppas att de har rätt och att hon snart försöker klättra ner. Jag är bara så rädd att hon ska tappa fotfästet och ramla rakt ner på en utstickande gren och ... ja ni förstår nog vart jag vill komma...bilden ovan: Saga idag, högst uppe i en tall i skogen

bilden nedan: Och så här såg det ut förra gången Saga satt fast i ett träd i flera dygn


Tid för teoriprov och uppkörning

Jag fick ett trevligt besked av min körlärare idag, han har nämligen bokat in mig på teoriprov och uppkörning. 7.e och 13.e Oktober är det alltså dax för mig att visa vad jag kan. Jag känner mig laddad och tror att det kommer att gå bra. Jag har massor med tid på mig att träna extra både på körning och teori. Nu ska vi börja repetera allt som vi har gått igenom på körlektionerna. På fredag väntar halkbanan. Det negativa med teoriprovet och uppkörningen är att de ligger på dagar som jag har praktik, alltså inte på mina lediga dagar. Jag kommer alltså vara tvungen att ta ledigt och missar därmed säkert en hel del på praktiken, men i nu läget så känns det som att körkortet får komma lite i första hand.

Parkering och 90-väg

Ska ta och kila iväg till min körlektion och sen ska jag se hur Saga har det i trädet. Vad hungrig hon måste vara!

Onsdag

Vad skönt att vakna upp till lite sol! Saga har fortfarande inte kommit ner och det är tveksamt om hon kommer ner själv. Kanske får ta och ringa brandkåren och fråga i alla fall. Kanske kan de vara snälla och ställa upp. Jag tänkte gå och titta till henne idag efter körlektionen men hon lär nog sitta kvar där uppe i tallens topp. Igår följde även Zeplin med bort till henne och jag hade hoppats på att han kanske kunde locka ner henne, men Saga såg honom men han hörde inte henne så den taktiken fungerade inte heller.


Pasta och kycklinggratäng

Ingredienser:

4 portioner pasta
4 färska kycklingfiléer
2 dl créme fraiche
2 påsar bearnaisepulver som kokas enligt förpackning
2-3 msk mango chutney
ca 2 dl riven ost

Koka pastan knappt färdig.
Stek de strimlade kycklingfiléerna gyllenbruna, salta och peppra.
Blanda ihop créme fraiche, bearnaisesås och mango chutney.
Blanda kyckling och pasta i en eldfast form, slå över såsen och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i 200 grader tills osten är gyllenbrun i ca. 20 minuter.
Servera med en sallad.

Ibland kan inte ens bästa vännen hjälpa

Efter frukost tog jag och Sanny en promenad bort till trädet som Saga sitter i. Jag såg henne inte alls först men hörde henne. Jag letade och letade och till slut såg jag henne nästan längst upp i trädet. Jag lockade på henne utan resultat och tillslut hörde Sanny henne och de pratade med varandra. Då barst det för mig, de är ju bästa vänner och ligger jämt och sover bredvid varandra. Till råga på allt så är vädret uselt idag, det regnar och blåser och trädet vajar fram och tillbaka. Hon måste vara helt skräckslagen däruppe. Det gjorde verkligen ont i hjärtat att gå ifrån henne, att lämna henne där alldeles ensam. Jag känner mig som en svikare, jag som ville ge dem alla tre ett så bra och långt liv som möjligt. Nu kanske jag aldrig mer får hålla om henne. Jag vet inte vad jag ska göra, om jag ens kan göra någonting. Jag tror att hon är för högt uppe. Jag kan inte göra annat än att be (och jag är inte ens troende) och hoppas på ett mirakel...


Tisdag

Godmorgon alla läsare! Jag vet att ni läser men ni är hemskt dåliga på att kommentera ; ) Min natt har i alla fall varit hemsk. Dålig sömn om ens någon sömn alls. Var uppe ett flertal gånger och kunde inte få ro, detta på grund av alla tankar på Saga, ensam ute i skogen, uppe i ett träd. Stackars gumman. A var där med en granne igårkväll och de var så dumma att de stog och slog med en pinne på trädet och trodde att hon skulle hoppa ner då. Nej då, hon klättrade ännu högre upp. Chansen att få ner henne nu är minimala. Ringa brandkåren? Kostar flera tusen kronor! Vad ska jag göra? Jag vet ju att hon inte kommer ner av sig självt, hon har ju faktiskt suttit i ett träd flera dagar tidigare och kom inte ner självmant. Grannen fick klättra upp efter henne, och detta är inget träd man kan klättra upp i. Är det inte sjukt att man måste betala flera tusen för att få ner sitt älskade husdjur?? Kan inte folk hjälpa till bara för att rädda ett liv, ne man ska ha betalt också. Jag kan betala, men flera tusen är lite för mycket för mig.

Saga uppe i trädet del 2

Nu är Saga fast långt uppe i ett träd igen (här är inlägget från förra gången)! Det började med att jag skulle ut och gå och då passade jag på att locka med mig Saga och Sanny, för visst är det lite häftigt när katterna följer med en när man är ute? De följde med idag vilket jag blev väldigt förvånad över. In på en skogsstig gick vi och precis när jag skulle vända ser jag en hund på stigen längre fram, därefter kommer två stycken ryttare. Hunden springer efter katterna som klättrar upp i varsit träd. Sanny en bit upp och Saga långt upp i ett annat träd. Ryttarna rider förbi och Sanny klättrar ner från sitt träd och springer hemmåt. Saga sitter hjälplöst kvar uppe i sitt träd. Sist var det en granne som klättrade upp och hämtade ner henne, nu går det inte att klättra. inga grenar och sen är hon väldigt långt uppe och hon ligger dessutom väldigt obekvämt på någon gren. Envis som hon är så kommer hon inte ner när man lockar på henne. Stackars liten. Några tips på hur man kan locka ner henne??


Körlektion väntar

Fick en liten sovmorgon idag eftersom körlektionen inte börjar förrens 11.15, mycket skönt och behövligt eftersom jag hade svårt att somna igårkväll. Förutom körlektionen denna vecka väntar även halkbanan och sen är det dags för teoriprov och uppkörning! Nu är det allvar känns det som, det är nu det gäller. Blir till att sitta en stund efter körlektionen och plugga teori så mycket som möjligt fram tills det är dags... Vissa saker sitter hur bra som helst, ja det mesta sitter, men några saker vill inte riktigt fastna och det är dom som jag kommer att lägga mest fokus på nu. Målet är självklart att klara provet på första försöket. Tanken att behöva åka från Mora till Falun flera gånger bara för att göra teoriprovet känns inte så kul så det får peppa mig lite extra att verkligen klara det direkt.

(Mitt finger är fortfarande svullet och det gör såååå ont att försöka böja på det....aj aj aj!)

Stukat finger??

Efter en insident ssom hände under dagen sitter man nu med ett svullet finger, så där lagom roligt. Jag hoppas att det bara är en stukning men det gjorde ont ganska länge efter själva händelsen. Nu blir fingret bara mer och mer svullet så det blir intressant att se hur det ser ut imorgonbitti när man vaknar. Fingret kanske är lika stort som hela handen, haha. Jag kan knappt knyta handen men det kanske beror på att fingret är så svullet för tillfället. Usch, vad man ska råka ut för saker hela tiden...

Väska från Lindex

Den här söta väskan kommer från Lindex och kostar 149 kr. Bra att ha om man bara ska ha med det allra viktigaste som mobil, plånbok och nycklar och inte vill släpa på en stor väska.


Det kom ett sms...

Fick ett sms från Lindex för en stund sedan : ) Jag kan nu hämta mina byxor som har kommit. Hoppas att de passar nu så att man inte har beställt helt i onödan.

Buzzador kampanj - Neutrogena

Anmälde mig till en Buzzadorkampanj idag och nu är det bara att vänta och se om man kommer med eller inte : ) Måste verkligen tipsa om Buzzador där man får möjligheten att prova på produkter helt gratis. Man får hem ett paket fyllt med varuprover som man kan dela med sig till sina vänner eller familj. Läs mer här


Årsboken

Denna fann jag i min brevlåda när jag kom hem från skolan idag : ) Jag tänkte, vad har jag nu beställt?? Inget kom jag på. Tänkte först om det var en film men konstaterade ganska snabbt att det var för stort och tungt. En bok? Jag öppnade snabbt paketet och såg att där låg en Årsbok från Modo Hockey : ) Undrade varför jag fått den, men kom snabbt på att jag varit medlem i klubben ett år. Nu har man något att läsa ikväll, en fin uppladning inför Eliteserien som börjar nästa vecka.
Körlektion

Idag var det dags för ännnu en körlektion och som vanligt så har läraren glömt bort vad vi skulle göra. Parkera sa han förra gången men istället blev det körning på 90-väg, haha. Ja, det är inte lätt att hålla reda på alla körelever. Fick idag beskedet att det är min tur att göra halkbanan och tiden blir nästa fredag klockan 5.30. Ja, ni läste rätt, 5.30! Det blir till att stiga upp tidigt för att bege sig till körskolan och sedan vidare till Falun. Det är även dags att boka in tid för teoriprovet så nu är man nära... ... hoppas verkligen att jag klarar det på första försöket!

Dove Luscious Velvet body lotion

Denna blev snabbt en favorit. Doftar gott och gör huden mjuk.

Klicka för att visa stor bild


Jeans från Lindex

Idag beställde jag dessa från Lindex hemsida. Hade spanat in dem redan i butiken med de hade inte den storleken som jag ville ha. De hade 34 och 38 men inte 36 som jag skulle ha. 34 satt för tight i midjan och 38 satt för löst. 36 hade nog passat perfekt. 399 kr men på lindex.com får man dessutom 10 procent rabatt och ingen fraktkostnad.Körlektion - Noret rondellen

Dagens körlektion tillbringades största delen av tiden i den stora rondellen i Noret i Mora. Det var inga större problem och allting flöt på och jag fick till och med bröm för mina fina körfältsbyten inne i rondellen. Om jag måste nämna några nackdelar så var det växlingen i vissa lägen, ville växla ner till ettan när jag hade kunnat ligga kvar på tvåan. Det var väl min körlärares ord som ekade i bakhuvudet, "Man kan inte köra för långsamt på tvåan, det klarar inte bilen av". Nu får jag repitera orden, " ettan är en start-växel och används bara när man ska starta och krypköra". Det vet jag ju redan, jag ville bara inte riskera att få ett motorstop. Ett sådant blev det dock : ( Men jag kom snabbt i rullning igen... Tränade även lite avfarter idag och det var inte heller några konstigheter. Nästa gång blir det parkering, vilket inte har varit några problem, om man nu inte ska backa in i parkeringsrutan.

Dagens LT - två barn men inte dubbla föräldradagar

För någon dag sedan berättade min syster att hon och hennes familj skulle vara med i tidningen i södertälje. Anledningen är Försäkringskassans regler för föräldrapenning när man väntar tvillingar. Ni kan läsa artikeln här. Bild lånad från lt.se


Som Natt Och Dag

Min förra körlektion gick inget vidare vilket mestadels beror på att jag inte kört just den bilen på ett tag. Idag var det allså dags igen och med tanke på förra gångens stora misslyckande var jag nervös i morse och hade en klump i magen innan lektionen. Detta hade jag inte behövt. Hela lektionen flöt på riktigt bra utan motorstopp den här gången. Efter lektionen sa min körlärare att det var som natt och dag när han jämförde dagens lektion med den förra. Så skönt att det gick bättre för jag tapade hoppet helt efter förra gången. Nu känns det som att jag körde efter min förmåga. Nu kan jag jobba vidare på det som behöver förbättras och inte känna att jag är på ruta ett igen. I'm Back!

RSS 2.0