Buzzadorkampanj - Save Smart

Jag kom med i Buzzadorkampanjen för Save Smart där medlemmar får unika erbjudanden. Att gå med är helt gratis och man binder inte upp sig till någonting. Ju fler medlemmar desto bättre rabatter. Exempel på medlemsförmåner är månadens vin, resor, delikatesser och köksutrustning.

Är du intresserad av att bli medlem, klickar du här.

 

Nu är det bara lite tur som fattas

Tittade in på telge.se efter middagen och såg att jag blivit erbjuden visning på ett etta på 40 kvadratmeter i Fornbacken. Jag har köplats tre så nu hoppas jag verkligen att jag har turen på min sida. En rolig (eller mindre rolig) om inte sagt underlig sak med denna lägenhet är att den bara (!) har en garderob! EN!! Hur långt kommer man med en garderob??!! Smart förvaring är ett måste om man ska bo i en etta. Men man lär väl inte få denna heller : (


Det är inte över förrens det är över!

Efter en trist helg där man har känt sig nedstämd större delen av tiden samlade jag nya krafter och bestämde mig för att den här lägenheten ska jag minsann ha. Så lätt tänkte jag inte ge upp. Ett mail och några samtal senare känns det så mycket bättre och lägenheten känns inte långt borta nu.

Jag började med att maila Telgebostäder i fredags och frågade om det inte räckte om ens jobb kunde garantera jobb i minst 6 månader och en lön som gör att man kan betala hyran. Till svar fick jag att jobbet ska kunna garantera att man får vara kvar i 6 månader. Hopp tändes om att jag skulle kunna klara detta även om jag bara får jobba som timanställd i fortsättningen.

I morse väntade jag nervöst på samtalet från en av gruppcheferna som skulle ge mig deras beslut. De kunde inte ge mig ett vikariat på 6 månader men däremot ser det i nuläget ut som att mitt vikariat kommer bli förlängt och om inte detta sker får jag gå tillbaka som timanställd men de kunde då garantera att jag får jobba minst 75 procent och det är detta som gör att jag nu har chans på lägenheten igen!

Jag ringde Telgebostäder för att meddela det som min chef sagt och det var helt ok bara all den informationen finns med på arbetsgivare intyget som de ska ha. Nu är det nära....

Det kom ett samtal...

...ett samtal som jag väntat på och längtat efter. Glädjen varade bara i några minuter när jag fick beskedet av Telgebostäder att jag var först i kön till Björknäsvägen 29. Jag blev så glad att jag skakade och jag ville genast ringa mina föräldrar och bertätta den glada nyheten som vi väntat på. Jag gjorde dock inte det. Kanske kände jag på mig att det inte skulle gå så lätt som jag hade hoppats på och föreställt mig. Jag har hela tiden gått och önskat att personerna före mig inte skulle bli godkända...men vad fick mig att tro att jag skulle klara mig?! Jo kanske var det just det att jag faktiskt kämpat och slitit för detta. Jag har gjort bra ifrån mig och jag har fått jobba en massa och till och med fått ett vikariat på tre månader med stora chanser på till en förlägning. Detta var inte tillräckligt för Telgebostäder och visst kan jag förstå dem. Jag förstår även mina chefer om de inte ger mig ett 6-månaders vikariat bara för att en av deras alla timanställda vill ha en lägenhet. Jag kan ändå inte låta bli att känna att detta var min enda chans....på mycket länge. Vad ska jag göra nu? Måste jag söka jobb någon annanstans där man kan få en fast tjänst? Och Saga och Zeplin, vad händer med dom nu? Jag kan inte ha tre katter instängda i ett rum hur länge som helst. Får jag inte denna lägenhet tvingas jag avliva dom eftersom de med största sannolikhet inte klarar av att hamna hos okända personer igen. Jag trodde jag skulle slippa att hamna i den här situationen igen, men nu är jag där. Jag tvingas ta ett beslut som jag inte vill.

Om det inte räcker att jag jobbar och sliter och tjänar tillräckligt med pengar för att klara hyran, vad krävs då av mig?! Jag har gett upp igen. Jag orkar inte ha det såhär. Ska jag tvingas bo hemma i flera år till tills man lyckas få en fast tjänst? Jag orkar inte kämpa längre, när jag aldrig får något för det!

Onsdag

Har spenderat några timmar denna dag med tjejerna och det blev lite härliga gamla minnen : ) Tänk vad kul vi hade det och alla tokigheter som man varit med om. Vi åt lite mat på Heron och för mig blev det kycklingspett, ris och jordnötssås. Lite brist på grönsaker och sallad var det men lika gott för det. Måste göras om snart : )

Vid lunchtid ringde min telefon och jag sprang genom hallen, jättelycklig för jag tänkte att nu, nu är det Telgebostäder som ringer....

- Ja, det är Linda.
- Hej. vi ringer från ett företag som du har handlat hos förut och nu har vi 75 % rabatt.... ....
- Jag är inte intresserad.

Gissa om jag blev besviken?!

Lycka

Jag slutade jobba 16 idag och nu känns det otroligt skönt att vara ledig i två dagar. Trots detta har jag svårt att slappna av eftersom jag så gärna vill ha ett samtal från Telgebostäder ; )

Funderade lite på vägen hem från jobbet idag och kom fram till att jag mår otroligt bra... I Mora mådde jag inte alls bra på grund av en viss person och det känns så himla skönt att aldrig mer behöva se människan igen! Det känns så befriande att inte behöva utsättas för mer lögner och svek och bara kunna fokusera på sig själv. Det var även skönt att kunna lämna lägenheten som inte såg ut som ett hem när jag packat ihop mina saker. Inga gardiner uppe, inga blommor och inga mattor. Och så ser det säkert ut än. Men det där är inte längre mitt problem...

Han sa att jag inte ville jobba, att jag med flit bara ville gå hemma och inte göra någonting alls om dagarna. Nu kan jag äntligen bevisa att han hade fel och jag rätt. Jag skaffade mig ett jobb och det jobbet sköter jag. Jag har kämpat för att ta mig dit jag är idag och jag tänker fortsätta att kämpa för det lönar sig i slutändan. Jag var nära att ge upp men nu inser jag att man ska ALDRIG låta någon få dig att känna så. I slutändan så var det ändå jag som vann! Jag reste mig igen, fick ett jobb, har min familj nära och mår bra! Dessutom så har jag Saga, Sanny och Zeplin hos mig. Jag höll mitt löfte, att aldrig lämna kvar dem och det gjorde jag inte heller. För mig betyder det mycket att se dem sova bredvid mig om nätterna och veta att de mår bra och har varandra. Det är det fina med djur, de sviker aldrig, de ger bara en massa kärlek utan att kräva något tillbaka.

Nu vill jag ha tur!

Jag kunde i vanlig ordning inte vänta och ringde därför så fort jag fick tillfälle på jobbet till Telgebostäder för att höra vilken placering jag nu hade till Björknäsvägen 15. Det är två före som har tackat ja berättar hon för mig och kollar även min placering på Björknäsvägen 29. Två före där också och innan var det 5 eller 6. Det närmar sig. Min enda hopp nu är att de före inte blir godkända så att någon utav dessa lägenheter kanske kan bli min : ) Om jag nu skulle bli godkänd vill säga... Jag har ett fast vikariat nu på tre månader med stora chanser till förlägning. Jag fick så fint beröm av en av gruppcheferna förra veckan. Hon sa att jag hade kommit in i rutinerna snabbt för att bara vara vikarie och att jag kändes trygg i mig själv samt att jag passade att jobba med detta : ) Gissa om jag blev glad av detta beröm? Även om inte vikariatet blir förlängt denna gång fortsätter jag som timvikarie och jobba mycket, det är jag övertygad om att jag får göra. Nu hänger det bara på hur hårda Telgebostäder är. Jag hoppas i alla fall att min chans kommer nu och att jag i slutet på veckan får ett samtal från Telgebostäder : )

Söndag

Idag hade jag en heldag på jobbet och efter ett passbyte jobbade jag idag i den "röda gruppen" där jag började jobba som ny timvikarie inom Hemtjänsten Bergvik. Idag fick jag alltså återse några brukare som man inte varit hos på några veckor, vilket var riktigt roligt och gjorde att hela dagen flöt på och var över på bara ett naffs.

Nu sitter jag här och är rikgtig nervös och orolig över morgondagen när jag ska ringa telgebostäder för att höra hur det har gått med lägenheten som jag var och tittade på i torsdags. Idag var nämligen sista dagen att tacka jag eller nej så min fråga till dom nu är hur mina chanser ser ut och vilken placering jag har. Jag hade innan visningen köplats 11 så nu hänger det på hur många som tackat jag och vilka som blir godkända eller ej. Jag vill så gärna... Nu måste det bli min chans! Jag vill ha mitt egen hem som jag kan inreda som jag vill och inte minst för katternas skull. De börjar nog bli ganska trötta på att vara instängda på ett rum. Eller instängda och instängda....de hoppar över gallret hela tiden och ser sig omkring på ställen de inte får : ) Mina små busfrön. Man sitter och tittar på tv och så hör man en duns. Jaha, tänker man, nu har de hoppat över igen, vem kan det vara denna gång??


InspirationLägg märke till den söta katten på bilden : )

Häftig med ett rött kök. Vågat men otroligt snyggt.
Acer Aspire One Happy-N55DQgrgr

När jag flyttar kommer jag att skaffa mig en egen dator och då får det bli en som inte är alltför dyr. Hittade denna på netonnet.se och undrar nu om någon vet om den är bra? Vad har den för för- och nackdelar?
Färg i hallen?

Vilken färg tycker ni man ska ha i hallen? Inte för mörk. Jag tänkte först vitt men kanske ska man satsa på lite färg ändå. Kanske någon ljusbrun nyans??
Den här färgen känns väldigt fräsch och läcker. Skulle kunna tänka mig något liknande.

Fredag

Det blev ingen lunch med M och J idag på grund av snöovädret, istället får jag se om jag och föräldrarna kan ta oss till Rusta och Jysk. Vill kolla lite möbler och tapteter. Fast någon lägenhet lär man väl inte få nu heller, men jag hoppas! Idag är jag ledig från jobbet men vilan blir inte lång för jag jobbar imorgon och fyra dagar framåt.

Vardagsrum

Mitt vardagsrum kommer gå i stil med liknande möbler som dessa:

Bokhylla 395 kr, Ikea

Bordslampa, 49 kr Ikea

Bordlampa 349 kr Ikea


Fåtölj 1295 kr IkeaRund matta, Jotex

Matta, Jotex

Soffa, 4000 kr, Jysk


Soffbord 700 krTaklampa 799 kr, Ikea

Tv-bänk 299 kr, Ikea


Vitrinskåp 499 kr, IkeaOch till min mys/läshörna i vardagsrummet:

Fåtölj 795 kr, Ikea


Avlastningsbord 199 kr, Ikea


Skänk 1500 kr, JyskGolvlampa 135 kr, Ikea

Matta 699 kr, Jotex

Väggtext, unikdekor
Zzzzzzz

Jag ska alldeles strax kryppa ner under täcket för att sova så att man orkar jobba imorgonbitti igen. Det är så jobbigt när man jobbar kväll och sen ska upp tidigt för att jobba på morgonen dagen efter.... Men, men, det ger pengar och pengar behövs för att kunna ha råd men en lägenhet, och en lägenhet vill jag ha nu!!!!!!!

På tisdag ska jag och mamma åka till jysk en sväng, men bara för att titta : ) Hahaha. Jag har börjat lägga undan lite pengar till möbler och inredning men är en så länge bara uppe i 2000 kr. Mer blir det när lönen kommer. Och inget kan man köpa förrens man har en lägenhet så det gäller att vänta, hur svårt det än må vara. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge ; ) Godnatt.

Tapeter

Dessa tapeter skulle jag kunna tänka mig att ha:

En vägg i sovrummet i denna lila tapet och resten av vägarna i vitt.Någon av dessa på en väg i vardagsrummet.
Sovrum

Dessa skulle jag vilja ha i mitt sovrum när jag ska inreda det:


Väggdekoration, Jotex

Lampa 49 kr, Ikea
Byrå 850 kr, Jysk

Gardiner, Jotex


Matta, Jotex

Prydnadskudde, Jotex

Sängbord 170 kr, Jysk


Lampa 199 kr, Ikea


Ljusväggstake 149 kr, JotexÖverkast, Jotex


Inget kontrakt denna gång...

Kollade min mail precis och såg att jag inte blivit erbjuden kontrakt på en utav lägenheterna som jag var och tittade på förra veckan. Beskedet kom inte direkt som en överraskning eftersom att jag ringde Telgebostäder i måndags för att kolla läget. Imorgon ska jag titta på en tredje lägenhet där jag har köplats 11! Hoppas bara att den är lika fin som de två förregående. Jag och framförallt katterna vill flytta så att vi kan ha vårat eget och för min del kliar det rejällt i fingrarna och jag är otroligt sugen på att inreda en egen lägenhet och göra det fint och mysigt. Jag kommer att senare idag lägga ut lite bilder på hur jag skulle kunna tänka mig att ha det i lägenheten. Kom gärna med idéer och förslag...

FrågestundFinns det något som du vill fråga mig om? Nu har du chansen. Och du får fråga precis vad du vill...nåja nästan i alla fall ; ) Frågorna svarar jag på någon gång under fredagen...

Ps. Bästa frågan vinner en liten överraskning!


"Handen"

Min söta systerdotter Mathilda älskar när man tar kort på henne : )
I helgen var vi barnvakt eftersom min syster fick två tvillingpojkar <3
Bilderna är tagna förra helgen när Mathilda också var här...


Karlhov

I fredags var jag på min andra lägenhetsvisning. Den första jag tittade på hade balkong och fönster åt två håll. Den hade även väldigt fint golv i köket och fina skåpluckor, men något slitna tapeter och hallen var inte så fin. Den andra lägenheten hade gamla skåpluckor i köket men de var omlackade så de såg fräscha ut. Lägenheten hade något större kök men ingen balkon och fönster åt endast ett håll. Den var dock mycket fräschare än den första som jag tittade på och dessutom var det bara jag och en till som var där och tittade under den kvarten som visningen hölls. Under första visningen var det tre som ville ha lägenheten men ingen av dem blev godkända av telgebostäder. Det känns som att jag har chans på någon av dessa lägenheter och jag hoppas på ett besked i veckan som kommer.


Tisdag

Jag ska snart ge mig iväg för att jobba och kommer inte sluta förrens 21.45 ikväll och då blir det raka vägen till sängen som gäller eftersom jag börjar 7.15 imorgonbitti. Idag är första dagen på mitt vikariat och jag är nervös, haha. Det är ju samma jobb som ska göras, bara en ny grupp som jag ska vara i samt nya områden som man kommer att gå till. Det blir ju förstås ny personal som man ska jobba med också men eftersom man delar personalrum ihop med andra gruppen är det inte helt nya ansikten i alla fall. Största utmaningen blir att lära känna de nya vårdtagarna och lära sig deras insatser. Men om några veckor ska det nog sitta...

Fast den största utmaningen ikväll blir nog halkan, och det kan bli svårt att hålla sig på fötterna när det börjar frysa på ännu mera mot kvällen.

RSS 2.0