Onsdag

Har egentligen inte någonting att skriva om, så tråkig är jag... Har handlat med jobbet idag, alltid lika trevligt, efter det en promenad till frissan med en brukare, också trevligt... Älskar att det är nästan vår ute, nästan så att man väntar sig att det ska dyka upp en tussilago när som helst, haha. Och det är bara slutet på februari.

Jobbar kväll imorgon och på fredag är man ledig, har inga planer alls för fredagen men det blir väl städning hemma. Har blivit en rutin här hemma att städa så fort man är ledig eller har en kortare dag på jobbet. Förstår inte att katterna kan håra och stöka till så mycket, man gör ju inget annat än att städa så fort man får ledig tid. Nej tjejer, den där kryssningen skulle inte sitta fel : )

Ikväll blir det Big Brother, kan inte låta bli fastän man blir så himla irriterad. Men först ett lite mognare program i form av Sveriges Mästerkock. Ska försöka äta lite chips också men nu när jag har tränat varje dag (långpromenad plus löpning eller functional training) så är sötsuget och suget efter att äta överhuvudtaget som bortblåst. Jag är bara hungrig och sugen på sötsaker när jag är på jobbet. Sen promenerar jag hem, tar en proteindrink för att stilla värsta hungern så att jag orkar ett mer ansträngande träningspass. Efter det så äter jag middag och på kvällen tar jag lite turkisk yoghurt eller pistagenötter. I normala fall kan jag äta nästan en hel skål pistagenötter, igår kunde jag inte ens äta en näve, hade inget sug alls. Jag har verkligen hittat en metod som passar mig för att slippa sötsuget på kvällarna men inte ens när jag är ledig känner jag att jag vill, orkar äta chips och godis. Saknar mina frossarkvällar, haha. Jag har nu hållit igång träningen i 3,5 veckor, tagit 6 långpromenader, löptränat 4 gånger och kört functional training 3 gånger i veckan. Har alltså gjort en aktivitet varje dag som fått en att svettas. Förut lyckades jag bara träna ordentligt i cirka tre dagar och sen var det kört. Jag är stolt över mig själv och jag ska klara det här nu! Så småningom hoppas jag att jag kan variera träningen lite mera men just nu är jag nöjd med detta då jag får in både kondition och styrka.

Köttfärsbiffar med vitlök och fetaost

1 frp köttfärs
2 äggulor
ströbröd
3 pressade vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
fetaost, skivad i småbitar

Blanda alla ingredienserna och forma till bollar som du sedan plattar till lite, stek. Servera med en god potatisgratäng, grönpepparsås och lite grönsaker!
Jag ska inte svära (men jag skulle bra gärna vilja)!

Katterna har på mindre än ett dygn haft sönder två stycken krukor (varav en mitt i natten)! Dags att åka till IKEA snart kanske! Det var allt jag ville säga...Gammal bild på några betydligt lugnare katter!


Lördag

Idag är jag ledig och det känns riktigt skönt, men tro inte att jag bara har suttit hemma och stirrat på tvn hela dagen... Jag har tagit en långpromenad på cirka 50 minuter, functional training 45 minuter och nyss sprang jag en runda, runt här på Fornhöjden. Känns riktigt skönt i kroppen, att ha fått svettats två gånger och verkligen kört ganska hårt. När man ändå håller på kan man lika gärna köra på ordentligt. Förutom detta så har jag inte ätit så himla mycket heller, jag har inte behövt det, har inte alls blivit så hungrig, måste bero på träningen. Äter man bara något efter varje träningspass så blir man inte så hungrig. Till frukost åt jag en halv portion havregrynsgröt, ett glas vatten och en thekaka, till mellanmål lite turkisk yoghurt, efter promenaden lite mjölk med proteinpulver, efter functional trainings passet åt jag rester, korvstroganoff och en banan till efterrätt, ett glas vatten.

Nu ikväll blir det dock lite onyttigheter, det är ju trots allt lördag. Min träning kommer säkert ha varit förjäves om jag stoppar i mig en massa choklad men jag tänker fortsätta med mera träning så förhoppningsvis kommer man snart att vara i form. Vill komma ner en storlek i kläder, eller i alla fall i byxstorlek så att jag kommer in mina gamla byxor. Jag har storlek 40 nu.

Ikväll ska jag fortsätta att se på senaste säsongen av True Blood. Har spelat in alla avsnitt från Canal Plus och jag är så himla glad att jag valde den inspelningsbara boxen, jag använder den nästan varje dag, haha.

Ha en bra kväll!

Komma i form

Jag är fast besluten att jag ska komma i form på riktigt. Jag vill få bättre kondition och bli starkare i kroppen. För att nå detta mål och gå ner några kilon och få bort fettet runt framförallt magen har jag börjat promenera hem från jobbet istället för att ta bussen. Denna promenaden tar cirka 50-60 minuter. Ska försöka ta promenader på 1 timme cirka 6 gånger i veckan och utöver detta - Functional training (träningsdvd som förbättrar kondition och styrka, tränar hela kroppem) 3 gånger i veckan, 45 minuter/gång - Joggingrundor på cirka 20 minuter - styrketräning hemma med hantlar eller vanliga armhävningar (ej på knä).

Skulle vilja variera träningen mera och ridning hade ju inte varit fel men detta är inget jag har möjlighet till än. Har ej råd att börja på ridskola och utan bil blir det svårt att ta sig till de flesta stall så att bli medryttare är inte heller möjligt just nu : ( Kom fram till att jag inte har ridit på cirka 2 år! Det är galet!

Extra utgifter

För någon dag sedan vid 18-tiden bestämde sig min telefon för att sluta fungera...inte helt, utan bara skärmen (pekskärm). Jag har tagit ur batteriet, tagit ur sim-kortet, satt tillbaka allt, men den fungerar inte bättre för det! Jag kunde inte komma in i telefonen eftersom jag inte kunde trycka in pin-koden. Jag som behövde ringa farmor om middagen som vi hade igår. Vad skule jag göra, behövde få tag i en telefon! I panik gick jag in på facebook och försökte skicka iväg ett mail till min syster och hennes kille, hoppades att de skulle läsa det så snart som möjligt och kunna ringa till mamma och pappa och förklara läget och att de kanske kunde ringa till farmor och berätta att jag inte kunde ringa henne. Ville inte att hon skulle ringa till mig och inte få tag i mig... Jag visste att jag hade en gammal telefon liggandes någonstans i lägenheten eller på vinden så jag började att leta...först på vinden som för övrigt är upp och nedvänt nu, har inte orkat städa upp efter letandet. För övrigt så var inte telfonen där uppe utan i lägenheten längst in  i en garderob. Försökte att få igång telefonen men det gick inte, åh nej tänkte jag men det var bara batteriet som behövde laddas. Väl inne i telfonen slog jag nummret till mamma och pappa. Jag hörde inga signaler men väntade, någon svarade men jag hörde inte ett ljud. Kollade att ljudet var på och det var det men ändå hörde jag ingen på andra sidan luren och heller inga signaler. Mamma ringde upp mig men jag hörde henne inte men i efterhand kom det fram att hon hörde mig. Jag gav upp hoppet om att försöka ringa och försökte istället att skicka iväg ett sms där jag panikartat försökte beskriva min situtation. Smset ville först inte gå iväg! Efter lite envisa försök gick det iväg och jag fick svar av mamma som skrev att hon skulle komma förbi med en telefon.... Jag kunde ringa farmor sen och igår åt vi en jättegod middag på den grekiska restaurangen Lemoni. Tack! Nu kommer det roliga att min mobil fortfarande inte fungerar så jag lär få köpa en ny! Får bli en billig telefon med det viktigaste, jag måste ju ha pengar så att jag kan fixa till min cykel (som har punka) alternativt behöva köpa en ny cykel i vår. Hatar oförutsedda utgifter...! Dumma skittelfon säger jag bara...

RSS 2.0