Regina - Zvacu te pile moje


En veckas ledighet

Har tagit ledigt denna vecka för att vara hundvakt. Visst låter det konstigt?! Jag är arbetslös men har tagit ledigt. Haha. Detta betyder att jag alltså inte får någon ersättning från Försäkringskassan. Pelle, min jobbcoach var dock snäll och fixade så att jag får ersättning för två utav dagarna om jag bara gör en lite uppgift som han skickat ut.

Det har så här långt varit strålande väder samtliga dagar och jag har solat med min syster och hennes dotter idag. Hundarna är dock inte lika glada över värmen, stackarna. Har ordnat så att Olle fått plaska lite i en badbalja som vi har. Han verkligen älskar vatten den där hunden. Han sken som en sol.

Igår kom jag även på att jag har en ryktlåda full med hästsaker från den tiden jag var hästskötare på SRK. Den är nu rengjord och sakerna likaså. Dessa ska med till Tolli så det blir perfekt.

Förlåt för en dålig uppdatering men man kommer väll in i sådana perioder ibland.


Nytt album med Regina

Nu i Juni släppte Regina sitt nya album, VRIJEME JE. 
Jag såg det idag och blev självklart överlycklig. Aldrig fel med lite nya låtar att lyssna på nu när man har lyssnat sönder de gamla : ) hihi. Ja, för vad spelas på cd-spelaren just nu om inte just Regina...

Låtarna på nya albumet är dessa:

01. Zvacu Te Pile Moje

02. Bjezi Dok Sam Mlad

03. Bistra Voda (Eurosong)

04. Bijele Zore

05. Pazi Gdje Spavas

06. Snijeg

07. Vrijeme Je

08. Sve Sto Imam

09. Koji Ti Je Sad

10. Spavaj

11. Ruzo Moja

12. Bistra Voda (Russian Version)

13. Bistra Voda (English Version)

Jag har redan lyssnat lite på några utav låtarna och de är lika bra som vanligt.


Mustig kycklinggryta

Ingredienser
Portioner: 4

ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar 
1 1/2-2 msk balsamvinäger 
2 msk hackad persilja 
1 tsk maizena (majsstärkelse)

1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.

Jag hade i broccoli och minimajs samt serverade med vanligt ris.

Scotts - Inget stoppar oss nu


Dead By April - Losing You

Kommer ni ihåg denna låt? Den var med i reklamen för Robinson. Jag tycker att den är grymt bra.


Sia Glace Maple Walnut

Har ni testat denna?

Om inte, gör det! Kan vara den godaste glassen som jag har smakat.
Riktigt god med andra ord.

Gräddglass med lönnsirap och kanderade nötter


Möte + ridning + fotboll

Dagen kommer att börja med ett möte på Job College, sedan bär det av till stallet. Nu har Tolli inte blivit riden på en vecka eftersom att jag har varit nere i Södertälje så det får nog bli en lång skrittur. Varför är det attid skitväder när jag ska ha möte på Job College? Det har varit det de tre senaste gångerna som jag har varit där. Igår var det jättefint väder och jag had sätt fram emot att kunna rida i linne idag så att man får lite färg, men det går ju inte nu. Himlen är helt grå så det här lär hålla i resten av dagen. Min dag kommer i alla fall att avslutas med fotboll. Sverige möter Malta i VM-kvalet. Nu MÅSTE Sverige vinna!


Twilight

Jag har nu beställt filmen Twilight. Får se om den är så bra som alla säger. Hoppas det!


No more lies, just give me back those days at nights

Rubriken stämmer in rätt bra på hur jag faktiskt känner mig innombords. Vad är det med människor nu för tiden? De bara ljuger och sårar! Inte alla...men de flesta. Många är så äckligt egoistiska. Bara de mår bra så är allting lugnt, ungefär den attidityden har de. Själv så försöker man att vara ärlig och vad får man för det? Jo man blir den som får gå och må dåligt, men jag vägrar att sjunka lika lågt som många andra. Aldrig att jag sårar någon annan medvetet för att jag själv ska må bra. ALDRIG! Vet inte vad jag hade för syfte med detta inlägg, jag bara kom att tänka på det när jag läste min rubrik, haha. Skönt med en blogg, så att man kan skriva av sig lite.

No more lies, just give me back those days at nights

Men dessa dagar får man inte tillbaka...Låt inte någon eller några få er att må dåligt. Skit i dessa människor, de mår förmodligen inte bättre själva. Och kom ihåg, det är mycket bättre att vara ärlig, även om sanningen också kan göra ont. Sanningen kommer ändå alltid fram i slutändan och det gör ännu mera ont. Ärlighet varar längst. Sanning kan man förlåta men att förlåta en lögn är mycket svårare. Genom lögner kan man förlora en vän eller en partner och fråga dig själv, är det verkligen värt det? Nej, det är det inte. Våga vara ärlig!

Ha en underbar helg!

Ps. Imorgon gäller det, Sverige möter Danmark, 19.00 på Tv 6


I’m searching for the space and time in life

Vet inte varför jag har börjat ha rader ur Reginas "Bistra Voda" (engeska versionen) som rubriker. Tyckte att det såg lite trevligare ut med dessa som rubriker eftersom att jag ändå inte kommer på just några. Det där med rubriker kan verkligen få mig på dåligt humör ibland. Jag kommer bara inte på något! Nog om detta. På lördag ska vi fira pappa som fyller 50 och det ska bli kul att träffa min syster och hennes dotter. Man träffas ju inte så ofta numera. Det är skönt att komma hem till Södertälje men visst saknar jag katterna, kommer på mig själv med att jag kollar efter Sanny ibland men inser lika snabbt att han är ju inte här. Min lilla pojke...

I tisdags tog jag och Tolli sällskap med Anna och Steingrimur ut. Tolli var som en helt annan häst. Han var pigg och framåt och ville galoppera och springa på. Sådär har han aldrig varit. Hur kul som hellst. Man kände verkligen att han var mycket gladare men vad det har varit för fel vet vi inte. Kanske kan även en häst drabbas av en depression. Nu får han vila några dagar medans jag är bortrest.

Skinksås

Denna supergoda skinksåsen hittade jag på Julia Krischels blogg.

2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Kalvfond eller 1/2 köttbuljongtärning
Skinka eller falukorv

Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull. Ha i en halv buljongtärning eller lite kalvfond. Värm upp och blanda i strimlad skinka eller falukorv. Servera med pasta en god sallad.



There's no hope, no happy ending in the dark

Vad gillar ni för typ av musik?

Själv så gillar jag en massa olika musik. Ibland kan jag lyssna på rock, pop och schlager. Dansband är musik man blir glad av, eller i alla fall jag. Jag lyssnade mycket på Arvingarna när jag var mindre och det var låtar som jag aldrig tröttnade på. Jag kunde spela deras låtar om och om igen och de var lika bra varje gång. Sen blev det några år med mindre Arvingarna...tills Dansbandskampen började sändas på TV. Då fick jag idén att börja samla på mig Arvingarnas album. Gissa om det var härligt att få lyssna på dessa underbara låtar igen och det kändes då som igår jag hade lyssnat på dem. Arvingarna har följt med mig genom livet kan man säga. Jag blev ofta retad av en kompis för att jag lyssnade på Arvingarna men egentligen var det ju hon som gick miste om något : )

Nu lyssnas det mest på Bosniska Regina, haha. Jag har verkligen fastnat för deras låtar och de påminner mycket om Arvingarna på det viset att låtarna fastnar i mitt huvud och jag tröttnar adrig. Jag är helt säker på att om tio, tjugo år, så kommer jag tycka lika mycket om deras låtar som nu.

När mina föräldrar får höra att jag lyssnar på musik på bosniska lär väll mamma fråga om jag har slagit i huvudet. Det är så typiskt henne att säga så. Men när man lyssnar på Reginas låtar så kan man höra att det är låtar i världsklass och de borde finnas med på topplistor inte bara i Bosnien utan även i övriga världen. Jag hoppas att fler hittar deras musik och ger det en chans.

Förut var det kanske svårt att stå för att man gillar dansband, men idag är jag stolt över det. Man gillar det man gillar helt enkelt och det kan ingen ta ifrån en.

Nej, nu ska jag fortsätta att lyssna på Regina... : )

But when the hope is fading away
Remember to hold on
There will be better days


Let the music reach our heart

Jag letade för kung och fosterland för att hitta Reginas album, men man kunde inte ens ladda hem det någonstans. Jag fastnade för deras låt i ESC och ville höra fler låtar av just Regina. Jag gav mig inte och nu har jag lyssnat på flera låtar som detta rockband från Bosnien har gjort. Det är något av det bästa jag har hört och då kan man ju ställa sig frågan varför det är så svårt att få tag på musik som är från andra länder som inte är på engelska? När brukar ni höra musik som inte är på engelska eller svenska? Det är inte ofta eller hur? Jag brukar bara höra sådan musik under ESC. Tänk om jag hade gått miste om denna underbara musik från Bosniska bandet Regina. Jag tycker att all musik ska bli lättare att få tag i för tänk så mycket bra musik från andra länder vi går miste om. Kanske borde vi komma fram med något mer än ESC för att visa vad hela Europa har att erbjuda.  Själv så har jag börjat tycka att det är himla härligt att lyssna på musik som framförs på bosniska. Här har ni ett smakprov. Lyssna och njut, för detta är bra.

Spavaj, spavaj (En av Reginas första låtar, 1990)



Sama ( Från Reginas album "Sve Mogu Ja", 2006)


Kyckling i currysås

Detta recept ska jag testa idag.

Kyckling
Quinoa
Wokgrönsaker
Matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Curry

Skiva kycklingen och stek i olja tills det fått färg. Krydda med salt, peppar och curry. Slå över matlagnngsgrädden och häll i önskad mängd med wokgrönsaker. Koka sakta under lock tills kycklingen är klar och grönsakerna lagom mjuka. Servera med ris eller quinoa.


RSS 2.0