Sthlm = Shopping

Jag och M åkte in till sthlm idag för lite shopping. Köpte present till min syster som snart fyller 30! Själv så blir jag 24 år den 5.e januari. Alla presenter är välkomna ; )
 
Vi besökte bland annat The Body Shop och jag har blivit väldigt intresserad av produkter med naturliga ingredienser på senaste tiden. Provar en bodylotion från Björk & Berries just nu med doften smultron. Blev dock lite besviken på doften som jag trodde att jag skulle gilla mer. Men den är helt ok. Fick i julklapp av M en presentbox med en duschcreme och bodylotion från The Body Shop och den gillar jag verkligen doften på.
 
En annan doft från The Body Shop som både jag och M har fastnat för är Mango! Det är nog den doften jag gillar mest (förutom den jag fick av M) av The Body Shops produkter. Gillade jordgubb också men den lite för söt. Kanske provar den så småningom också dock...
 
Har många härliga produkter att testa här framöver. Man kan knappt vänta, man vill liksom testa allt med en gång.
 
 
 
 

Ny klocka

 
 
Köpte en ny klocka för ett tag sedan och det blev inte den som jag först hade tänkt. Såg inte hur den såg ut eftersom den inte låg framme men fastnade efter än del velande fram och tillbaka för  denna istället. När jag kom hem och kollade på den ordentligt visste jag att jag hade gjort rätt val. Den är så fin! Passar till allt också. En guldklocka får det bli i framtiden istället. Just nu är jag nöjd med den jag köpte. Kostade ca. 600 kr. Var nedsatt pris när jag köpte den. Kommer inte kunna använda klockan så ofta eftersom jag inte vill/får ha den på jobbet. Synd om man skulle förstöra den. Kommer inte använda den när jag åker till stallet heller. Man är så rädd om sakerna när dom är nya, haha.
 
 

Julen

Då var julen över för denna gång. Jobbade julafton, juldagen och annandag jul. Var ledig julaftonskvällen och den spenderade jag med mina föräldrar. Denna jul blev inte riktigt som den brukar vara. I vanliga fall är även mormor, morfar och min syster med sin familj med oss, men denna gång var det alltså bara jag, mamma, pappa och hundarna. En annan skillnad är jag skulle upp och jobba dagen efter. Kändes lite konstigt att behöva jobba under julen men så är det med mitt jobb. I julklapp fick jag sånt som jag verkligen tycker om, hudvårdsprodukter, choklad, pengar, ljus och en hylla till köket. Snart fyller jag dessutom år.... undrar vad man får då : ) Fast ni kan ju bara gissa vad den bästa julklappen var... hästen såklart. Nästa vecka tänkte jag börja åka ut till stallet och rida. Lär vara lite nervöst i början eftersom man inte känner de andra i stallet och så. Är ju lite speciellt att rida någon annans häst också. Kan ju inga ridvägar heller men förhoppningsvis kan man rida ut med någon sen någon gång. Ska försöka ta några bilder på hästen på onsdag. Förhoppningsvis kommer jag upp i sadeln också. Hon har en bomlös sadel och man kan inte riktigt sitta upp som vanligt med den, då glider den runt... Borde ju finnas något att klättra upp på om det inte finns en pall vilket jag inte tror att det fanns. Sen hoppas jag att jag tar rätt häst i hagen, 3 av islandshästarna är nämligen svarta och i början är det minsann inte så lätt att se skillnad på dom. Men om jag minns rätt hade de båda stona likadant täcke och det andra stoet hade dessutom exem och mindre man på grund av detta. Ja, sånt här går jag och är nervös över....haha.
 
 

Provridning

Nu är jag tillbaka igen... och jag lovar att skriva mera regelbundet nu. Kanske kommer lusten att skriva tillbaka nu när man inte bara har en massa tråkigheter att tänka på, en sjuk familjemedlem, tråkigheterna efter kryssningen, stressen på jobbet osv.
 
Allt började med en annons på blocket. Ni kanske vet att jag har haft ett lååååångt uppehåll i ridningen och inget som jag direkt valt. Har helt enkelt inte haft råd. Det är dyrt med hästar och ridning. Längtan har varit enorm och stundtals riktigt jobbig. Jag har knappt kunnat se någon rida på tv utan att en tår har runnit nerför min kind. Jag har verkligen insätt att detta är något jag vill och måste få hålla på med. Det är helt enkelt en stor del av mig. All stress på jobbet gör också att man behöver få komma bort och göra något som får en att helt tänka på allt annat och slappna av. För mig är det stallet, hästarna och ridningen.
 
Tillbaka till blocket... Har varit inne där tidigare bara för att på skojs skull kolla sidorna där de söker medryttare. Alltid har det varit för långt bort eller att man måste ha bil för att kunna ta sig dit. Hittade denna gång en annons där en tjej sökte medryttare/halvfodervärd till sitt nioåriga islandshäststo. Någonstans mellan Tumba och Södertälje låg stallet. Det visade sig dessutom att bussen stannade precis utanför och jag visste att nu måste jag ta chansen. Jag mailade tjejen och hon svarade att hon fortfarande inte hade hittat någon. Efter några dagars mailkontakt bokade vi in en provridning.
 
Gissa om jag var nervös innan jag åkte ut till stallet. Men allt gick bra, trots min blyghet som jag verkligen jobbar på. Hästen som heter Villimey som betyder "Vild Flicka" på isländska var jättetrevlig att rida. Hon var pigg utan att vara för pigg, lyssnade jättefint och var hur trevlig som helst. Man får jobba lite extra med tölten då hon görna går över i trav men lite utmaning måste man ju ha. Jag behövde inte rida så länge förrens hon hade bestämt sig för att ge mig en chans som medryttare. En person hade tidigare provridit. 10 år på ridskola men hon hade inte ens fått hästen att gå framåt. Sen hade det mest varit småtjejer som hade hört av sig. Jag fick rida en stund till och tog en liten sväng på vägen för att kunna känna på gångarterna och hästen lite bättre.
 
Jag kommer att bli 900 kr fattigare i månaden men det kommer det att vara värt...

RSS 2.0