Detaljer i grönt

Jag föredrar att ha det ganska stilrent hemma och mina möbler i stora rummet går i svartbrunt/svart/brunt och med detaljer av grönt. Jag för in lite av den gröna färgen i kuddar, ljuslyktor, dukar, mattor. Inte för mycket utan lite lagom, det får inte bli för mycket vare sig med färg eller med saker. Det kan vara svårt när man bara har en etta att inte ha för mycket saker överallt, men det får inte se rörigt ut.

Det är inte bara matte som gillar att titta på hockey...Sovrumsdelen har vita möbler eftersom jag fick med mig min säng och byrå som jag hade när jag bodde hemma. Även här har jag fått in det gröna i sängöverkastet, kuddar, filt och en matta för att det ska kännas avskilt men ändå höra ihop med övriga rummet. Hittade en övergiven stol på vinden som jag målade vit.

Ett tråkigt kök kan man enkelt piffa till med hjälp av att måla knopparna och sätta upp en fin tapet på en av väggarna. Min tapet har inte kommit upp ännu.


Poppers Pingviner

Vi möter Tom Popper som lever ett hektiskt liv i New York där karriären kommer före allt, fram till den dag då han får ett oväntat arv i form av ett gäng pingviner. Pingvinerna visar sig inte vara det lättaste av husdjur och vänder upp och ner på hela Poppers tillvaro men kanske är de ändå precis vad han behöver?En otroligt charmig film. Väldigt rolig och Jim Carrey är lika rolig som alltid. En film som passar hela familjen. Underhållande och en bra story.

Måndag

Jag har egentligen inget speciellt att skriva om men kan berätta lite om helgen. På lördagen var det kalas med släktingarna, jag och farmor fyller ju år samma dag, den 5.e januari, och nu skulle vi fira farmor och det bjöds på middag och fika. Min syster kom hem från Egypten på torsdagkvällen så de var också med på middagen. När mamma och pappa skulle hem för att rasta hundarna åkte jag hem eftersom jag skulle jobba på söndagen, annars hade jag förmodligen stannat lite längre. Men det var skönt att komma hem och se en film och ta det lugnt eftersom man skulle upp tidigt. Jobbade 7-15 på söndagen och idag var jag ledig men åkte hem till föräldrarna för att rasta hundarna eftersom de båda jobbade. De bjöd på mat och nu är man alltså hemma igen. Blir en lugn kväll idag också eftersom jag kommer jobba imorgon igen. Min utmaning på kvällarna blir att inte stoppa i mig en massa chips och choklad, och det är inte lätt!!! Jag blir så himla sugen på sådant på kvällarna och har jag något hemma slutar det alltid med att jag tar något tillslut i alla fall : ( Känns ju inte lätt när jag vet att jag har 2 oöppnade chipspåsar och en chokladkaka i skafferiet. VILL HA! Tänk vad gott det skulle vara, haha. Nej, jag ska  inte... Jag ska klara mig i alla fall i två dagar... Om jag lyckas det återstår att se.

Köket

Köksstolarna är nu på plats och de är riktigt fina. En tapet till väggen är nu vald och det blir nog jättefint när allt är klart : ) Kunde inte vara mer nöjd.Denna tapet blev det


Onsdag

Den här dagen har verkligen varit usel. Har känt mig småirriterad mest hela tiden och allting är emot mig. Man tappar saker, gör illa sig, ja ni vi vet hur det kan vara sådana dagar när inget går ens väg. Efter jobbet var jag iväg med mamma till Rusta och hämtade tapetprover. Har försökt att tejpa fast dom på köksvägen med brun pakettejp men tror ni att det vill sitta uppe? Nej! Har fått tejpa upp dom flera gånger och nu har jag satt så mycket tejp att det ser rent ut sagt förjävligt ut. Hoppas att de sitter uppe tills imorgon då förhoppnings mamma och pappa kommer över en stund så att man får höra deras åsikter. Det är inte lätt att välja... En annan sak som hände när jag var i full gång att tejpa upp tapetproverna var att jag ramlade av stolen, hur lyckas man??! Jag måste ha klivit snett eller något... Zeplin blev livrädd när jag slog i kylskåpet. Hur som helst gick det bra men jag blev bara ännu mer irriterad och förbannad.

Imorgon fyller jag år, hela 23 år blir jag, och min syster kommer hem från Egypten. Undrar vad hon har hittat för present till mig... de hade tydligen mycket fint där borta. Jag vet redan vad jag får av mina föräldrar, två nya kökstolar som jag velat ha. Tack!

Dessa två tapeter står det mellan, vilken tycker ni man ska välja? Den andra tapeten har ett mörkare mönster i verkligheten.Water for Elephants

Såg filmen Water for Elephants med Robert Pattinson och Rese Witherspoon och jag verkligen älskade den filmen. Den var gripande och vacker, spännande och sorglig. Jag började nästan gråta vid vissa scener. Rekomenderas verkligen....

På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.


RSS 2.0