54 minuter mage med X-train fit




Villimey






Tisdag

Idag red jag bara Villimey. Blev en sväng ut med lite tölt, trav och galopp. Hon kändes lite seg idag och ville inte riktigt gå fram. Hemåt däremot blev det fart på henne : )

Torsdag

Körde 60 minuter armar, axlar och rygg med hantlarna och jag har även städat lite innan jag beger mig till jobbet. Alltid lika skönt när man har städat men katthår och kattsand blir det snart fullt överallt i alla fall...

Onsdag

Jobbar 7-16... Är lite trött idag dessutom ; ) Blev lite sent och lite sömn. men det var det värt ; )

Dagens träning

Började dagen med en promenad till jobbet på 45 minuter (man kan ju börja cykla nu!) och efter jobbet blev det konditionsträning, 54 minuter cardio. Gick ganska lätt idag. Jag har vilat två dagar förutom promenader till/från jobbet och det behöver kroppen ibland. Sen är det så skönt att jag har haft regelbunden träning nu i några år och det ger verkligen resultat. Att jag lägger ut bilder och text om min träning är absolut inte för att skryta på något sätt utan helt enkelt för att peppa mig själv att hålla i det här och att kunna gå tillbaka och se resultatet. Jag tränar för att ha ett hälsosamt liv och hålla vikten och inte för att gå ner i vikt. Jag vill träna så varierat som möjligt och träna HELA kroppen i både styrka och kondition.

Lördag

Jag jobbade bara 7-10 idag men gud så stressigt det var. Nästan bara dubbelbemanningar och med olika kollegor. Jag blev sen på andra ärendet som drog ut lite på tiden vilket gjorde att man blev sen till nästa. Inte kul när ens kollega får stå och vänta. Sen larmade några dessutom. Vissa brukare har för lite tid vilket gör att man alltid blir sen, så att lägga flera dubbelbemanningar efter varandra var inte så smart. Då ska man ha alla dom ärendena tillsammans med en och samma kollega. Nu har jag hunnit laga mat och diskat och nu väntar lite städning och tvättstuga.

Godnatt

Hoppas att ni alla har haft en fin dag. Det gick bra på jobbet i alla fall. Ca fem timmars sömn innan man ska upp igen och tillbaka till jobbet. Sen blir det lite städning och tvättstuga och lite träning.

Fredag

Firar denna Alla Hjärtans Dag med kvällsjobb. Har ju ändå ingen att fira den med : ( Om det nu ens är något att fira, haha.

Middag


Zzzzz

Nej, nu går jag och sover några timmar. Sov som vanligt dåligt under natten och tillslut slängde jag ut katterna i hallen och köket och stängde dörren till stora rummet. Fick lite lugn och ro då men lyckades inte somna. Orkade ta mig till stallet en stund i alla fall och red Villlimey. När jag kom hem tränade jag magen i 40 minuter men nu känner ja att jag behöver vila ett tag.

Stallet


Att man aldrig lär sig...

En hel påse chips och en massa choklad! Nu mår jag illa! Inte konstigt att man har problem med magen : ( Aja, man lever bara en gång och jag älskar att äta så... Godnatt

Onsdag

Idag blev det två träningspass, 50 minuter armar, axlar, rygg och 54 minuter ben, rumpa. Annars har det varit en lugn dag. Träffade M en stund och vi köpte med oss sallad och åt hemma hos henne. Sen köpte jag lite värmeljus på Clas Ohlson. Det går åt en hel del ljus hemma hos mig. Älskar att tända en massa ljus på kvällen...

Forever Living Aloe Vera

Idag kunde jag hämta mina aloe vera produkter i stallet : ) Protein pulvret var sååå gott när jag provade det förut så ska bli kul att testa det igen. Även aloe vera gelen med smak av tranbär var riktigt god : )

Tisdag

Jag red Villimey idag och hade med mig Draumur som handhäst. Båda skötte sig bra och Draumur var hur lugn och cool som helst. Jag red ju även Hrafn och idag fick jag honom att trava några steg : )

Saga och Zeplin


Måndag

Jag ska snart ta bussen till jobbet för lite kvällsjobb. Började dagen med 28 minuter HIIT med fitnessblender. Jag trodde jag skulle dö! Så jäkla jobbigt. Fick ont i halsen och trodde jag skulle spy, haha. Kort men intensivt med andra ord. Imorgon ska jag rida tre hästar (Villimey, Hrafn och Draumur). Draumur ska bara skrittade i ca tjugo minuter, sen får jag se vad jag hittar på med de andra två. Kanske rider ut på en och sen jobbar den andra på grusvägen och på banan.

Söndag

Dagens träning blev 54 minuter mage.

Lördag

Har varit hos syster en sväng och firat henne och tvillingarna. Fick god tårta och fikabröd och jag satt och hade det mysigt med Lucas : ) Han var lite trött idag men piggnade till tillslut och då var det full fart. Nu blir det en lugn kväll med lite hockey. Modo möter Brynäs ikväll.

Chanel


Never Give Up....

Så... nu har jag läst lite tips på nätet om hur man får en islandshäst att trava, haha. Ska prova dessa nästa gång jag rider Hrafn och se om det gör någon skillnad. Detta blir intressant : ) Men det viktiga är fortfarande att han ska gå avslappnat, blir han spänd och bara rusar på är det sakta av som gäller och börja om. Han går riktigt bra i skritten hela tiden nu. Måste tillägga att det är en äldre islandshäst och han travar utan problem med sin ägare. Det är jag som inte riktigt lyckas med traven. Villimey travar däremot hur lätt som helst med mig. Men som sagt, först och främst en avslappnad häst som går i form och sen ska jag prova de råd som jag läst om.

Onsdag

Igår ramlade jag av under ridturen. Skulle galoppera över ängen och det gick jättebra, lugnt och kontrollerat, tills Villlimey tyckte att vi skulle svänga höger istället för att fortsätta rakt fram, haha. Jag hade inte en chans att hinna hänga med då min kropp var inställd på rakt fram så jag flög av men landade mjukt i snön med tyglarna fortfarande i handen och hann tänka, "hoppas att Villimey inte springer väg nu". Men hon stannade med en gång och tittade på mig. Jäkla häst. Det där gjorde hon med flit : ) Så typiskt henne. Annars brukar hon gå rakt in i alla grenar så att jag får dom i ansiktet. Hon är inte dum inte. Jag satt upp och tog lite tölt och en till galopp och det gick bra. Även Hrafn skötte sig fint när vi red ut men fortfarande ingen trav : ( Förstår inte vad jag gör för fel. Det är säkert någon liten detalj, men vad, det är frågan. Gillar honom mer och mer. Riktigt go häst när man lär känna honom.
.

Måndag

Ledig från jobbet idag så det blev en sväng till stallet. Red ut på Villimey och det var en härlig ridtur. Så skönt att det inte var så kallt idag. Vi mötte tre stycken vildsvin på vägen hem men Villimey höll sig lugn. Konstigt tycker jag eftersom hon brukar bli rädd så fort en liten fågel flaxar till i någon buske eller i ett träd, haha. Imorgon ska jag rida både Villimey och Hrafn. Får se vad vi hittar på då.

Middag

Riktigt god middag idag, kyckling, sallad, grönpepparsås, potatis i ugn och blåmögelost.

Ibland behöver man gråta...

Livet går upp och ner, just ikväll behövde jag gråta ut. Saknar mormor.... Nu ska jag försöka sova lite och imorgon blir det stallet igen.

Lördag

Kaotisk dag på jobbet som vanligt... Flera larm och vi var några stycken som kom efter på våra scheman vilket resulterade i några arga brukare. Nu ska jag dricka lite te och ta lite mörk choklad och se en film. Ladda inför morgondagen och hoppas på färre larm.

RSS 2.0