Tredje körlektionen avklarad

Idag fortsatte jag att träna växling och enligt körläraren så var det en förbättring sedan i måndags så det var ju kul att höra. Jag körde i stort sätt samma väg som sist (Vinäs, Vika) men vi la in lite körning i ett bostadsområde också. Han försökte sätta dit mig och sa att jag skulle köra ut på en gångväg, men självklart så stannade jag... Jag annade att han försökte kolla mig där. Jag fick göra en u-sväng och så mycket mer hann man inte med på 45 minuter. Tränade mest växling på vägarna och att starta i backe med handbroms och koppling. Passade på att boka in tre körlektioner nästa vecka eftersom det tydligen är mycket folk som vill köra nu. Nästa vecka är även Dan tillbaka så då blir det att köra med honom istället.


Körlektion nr 2 avklarad

Idag blev det en ny körlärare eftersom Dan är på semester denna vecka. Idag kastades man ut i trafiken med en gång vilket blev en chock, men kul var det : ) Jag tränade växling som planerat och fick även prova på att starta i backe. Vi körde på välbekanta vägar, samma runda som jag åker med bussen när jag ska till stallet, Vinäs och Vika. Sen fick jag köra på den stora vägen tillbaka mot Mora i 90 km/h. Ska fortsätta öva samma sak, samma tid på onsdag.

The Pacific

Uppföljaren till Band Of Brothers som är minst lika bra, går just nu på Canal Plus Series på söndagar klockan 20.00. Dessa två serier måste vara något av det bästa som gjorts. Det är inte bara krig utan här får man följa personerna och deras tankar om kriget och livet. De här båda serierna är väldigt välgjorda och innehåller det mesta, krigsscener, känslor och en gnutta humor i mellanåt. Man får verkligen lära känna människorna och just The Pacific fokuserar extra på tre personer, medans man i Band of Brothers fick följa en ny person lite extra i varje avsnitt. Pacific är den dyraste serien som någonsin har gjorts. 


I ”Band of Brothers” fick vi följa ett kompani soldater i andra världskrigets Europa. Serien blev enormt populär och belönades med tv-världens finaste priser. Nu följer Steven Spielberg och Tom Hanks upp succén med ”Pacific”, som liksom föregångaren handlar om ett antal amerikanska soldater, men är inriktad på den del av andra världskriget som utspelades inte i Europa utan i Stilla havet.


- Alla känner till kriget i Europa och den glamour som förknippas med det”, säger Tom Hanks.
- Men kriget i Stillahavsområdet var hänsynslöst och brutalt och utkämpades i främmande terräng, långt borta på andra sidan det stora havet på små öar vars namn soldaterna inte ens kunde uttala.


”Pacific” är en av de mest påkostade tv-serier som gjorts – varje avsnitt har kostat 20 miljoner dollar – och är till stor del baserad på tre verkliga soldaters berättelser. I tio avsnitt får vi följa marinsoldaterna Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) och John Basilone (Jon Seda) under dramatiska strider på klassiska platser som Guadalcanal och Iwo Jima, och fram till de allierades seger. Serien inleds direkt efter japanernas attack på Pearl Harbor och vi delar sedan soldaternas vardag, bestående av allt från hård krigföring till kärleksäventyr. Robert, Eugene och John hamnar alla i första marindivisionen, “The Old Breed”, och därför kommer deras vägar att korsas vid ett par tillfällen under seriens lopp. De är identiska med tre marinsoldater ur verkliga livet. Två av dem har skrivit böcker om de traumatiska krigsåren: “With the Old Breed” är författad av Eugene Sledge och “Helmet for My Pillow” av Robert Leckie. Sergeant John Basilone, vars föräldrar var italienska immigranter, blev berömd som den enda marinsoldat som fick kårens två finaste medaljer under andra världskriget: Navy Cross och Medal of Honor, den senare för hans insats i slaget vid Guadalcanal.        
”Pacific” består av tio avsnitt och startar på CANAL+ Series på påskdagen 4 april, endast ett par veckor efter urpremiären i USA.

hemsida


Riskettan avklarad

Igår gjorde jag riskettan. en föreläsning om alkohol och droger i trafiken. Men såklart så var det ju lite mer än bara en föreläsning, men skulle ju såklart svara på ett par påståenden och gå och ställa sig vid ja, nej eller kanske och sen motiviera varför man tyckte som man gjorde. Jag som hatar att behöva prata inför en grupp, dessutom en grupp där man inte känner någon. Det gick i alla fall bra och alla blev godkända så nu kan man koncentrera sig på teorin och körningen igen. På måndag blir nästa lektion.

Sökt jobb

Jag har sökt ett extrajobb som innebär tidningsutdelning. Jag fick lite panik när jag såg att jag bara får studiemedel nu på fredag och bara ca. 600 i maj. Jag hoppas ju på sommarjobb, men när får man betalt då, i slutet på juni? Detta jobb innebar arbete från 03.00 och 2-3 timmar framåt. Hoppas, hoppas, hoppas.Ingen körlektion imorgon

Fick ett sms från min körtränare Dan om att vi inte kunde ha lektion imorgon. Blir istället på måndag 9.30. Bara att fortsätta med teorin sålänge.

Tisdag

Idag är en stanna-hemma-dag. Jag ska läsa på lite till morgondagens körlektion där jag kommer att träna mer på växlingen, upp- och nedväxling. Skönt att man har kommit igång med körningen nu, men man får inte glömma bort teorin så det blir till att fortsätta att läsa på i boken också, samt alla vägmärken, suck. Det är mycket mer än vad man tror, men nu är man igång så bara att köra på så att man klarar allt så fort som möjligt. Risk ettan på torsdag, så är den gjord också.

Första körlektionen avklarad...

...och jag kom hem med livet i behåll. Jag blev lite chockad eftersom jag fick börja köra i ett villaområde med en gång, men det gick bra. Sen trände jag krypkörning och styrning på en parkering. På onsdag ska jag öva mer på att växla. Jag är nog mest chokad över att det faktiskt var riktigt kul att köra bil : ) Men jag ska underskryka att jag var riktigt nervös innan, jag var nästan illamående... Haha

Mot körskolan

Har ätit och ska bara göra mig klar och sen börja gå till bussen för att sedan åka till körskolan...fortfarande nervös! Men det ska nog gå bra! Berättar hur det gick när jag kommer hem igen (om minnet inte sviker mig).

Dags för första körlektionen

Idag gäller det! Första körlektionen på Siljans Trafikskola. Jag känner mig redo men är ändå nervös. Jag är ett jäkla nervvrak! Så nu var det sagt också, hahaha.

Jag har dock både tagit traktorkort och kört lite med pappa, men ändå känns det som första gången. Vi får se hur det går... Jag hoppas att det kommer att gå bra och att det mesta sitter mer än vad man tror. Man har ju ändå kört traktor i ganska många timmar. Men när det gälle mig så får jag ofta lite prestationsångest vilket bara leder till att det inte går så bra som jag vet att jag kan prestera. Skärpning...Snart dags att ta farväl av de underbara islandshästarna

Japp så är det, för nästa helg flyttar de till sina nya ägare... Det känns så tråkigt att veta att man bara ska rida en gång till och sen inte veta när man får tillfälle igen. Dessa underbara islandshästar...jag kommer sakna dem : (

Jag red en sväng på Tolli idag och på hemvägen, jäklar vad han flög fram, vilken aktion i stegen. Jag har aldrig varit med om att han har gått så bra förut, men det var väl bara för att strö lite extra salt i såren förstås. Jag hade först tänkt rida Steingrimur idag men han hade tappat en sko ute i den leriga hagen...inte lätt att hitta den med andra ord. Det var nästan så att man fick en tår i ögat när man hälsade på Kurre...stallkatten. På tisdag blir det ju farväl till honom med...och tro det eller ej men även han blir saknad, trots att han ett flertal gånger har stuckit sina vassa klor i mig, dock inte med flit, vi kelade ju bara : )


Bjuder på en bild på en annan häst som har en plats i mitt hjärta. Min föredetta sköthäst på Södertälje Ridklubb, Queen.

Körkortsteori

Vill be om ursäkt för min frånvaro men här har den mesta tiden ängnats åt plugg...och åter plugg. Igår satt jag säkert minst fyra timmar med dvdskivan, Bonniers Trafiksskola. Jag kunde verkligen inte slita mig så lite roligt var det allt : ) Men jag gav upp när jag märkte att jag började bli förbannad när jag bara svarade fel hela tiden. Kanske berodde det på att det var så in i bomben ointressant med bilen och dess delar eller om det var för att hjärnan blivit trött. Idag efter min tripp till stallet ska jag fortsätta...RSS 2.0