Grattis Mathilda!

Idag fyller min systerdotter 3 år. Ett stort grattis till henne.
Bamsekram från mig.


Ang. Foppa och hans j*kla fot

Det är som vanligt mycket prat om Foppa och hans fot och om den kommer att hålla denna gång eller ej. Gång på gång kan man läsa i tidningarna om hans comeback, och följande vecka om att foten inte håller den här gången heller. Jag svarade på ett inlägg på Facebook där någon frågade vad man trodde om Foppas comeback denna gång och jag svarade ärligt på vad jag tror om den saken.

Mitt inlägg såg ut som följande:

"Foppa borde lagt av för länge sen. Är det det här han vill att alla ska minnas honom för, hans jäkla fot. Bara att inse att hans karriär är över. Det börjar bara bli löjligt att läsa om hans fot hela tiden. Fokusera på andra hockeyspelare istället. Dessutom är det onödigt att riskera att förstöra foten helt."

Varpå denna kille skrev:

"Kul att han är tillbaka. Jag tror vi alla tycker det (utom Linda och ngr enstaka andra uppenbarligen mindre vetande). Fokus på fotjäveln blir det då det är den som hindrat honom åka skridskor så där kraftfullt som han och vi beundrare är vana."

Jag försökte då skicka ett medelande till snubben men då gick det självklart inte. Det jag tänkte skriva var:

"Mindre vetande, jo man tackar. Vi får väl se vem som har rätt, men håller inte Foppas fot så ska jag säga, vad var det jag sa : ) Ingen blir gladare än jag om hans fot håller men jag tror inte hans kropp håller för spel längre. Man måste inse när karriären är över. Bättre att fokusera på våra andra spelare istället. Foppa har haft en lång, bra karriär, det är den jag vill minnas honom för och inte hans jävla fot. Jag orkar bara inte läsa om det på Sportbladets förstasida igen, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta."


Kitchen Candle

Dessa ljus hittade jag på Dollar Store. De kostar 20 kr styck.


Balkongen


Städ- och pluggdag

Idag ska jag ägna mig åt städning samt att plugga lite. Får man undan allt skolarbete idag så kan man ägna sig åt andra saker sen : ) Och får man undan det som ska göras till på torsdag idag så kan jag tjuvstarta på de andra uppgifterna till följande torsdag o.s.v. Ingen stress med andra ord eller göra allt i sista minuten. Bättre att göra det i god tid så kan man läsa på lite extra så att allt verkgen sitter, samt fördjupa sig lite. Sen ska jag städa också som sagt och kanske spela lite hockey på mitt playstation 2. Får se vad man orkar göra, jag känner mig inte det minsta utvilad om jag ska vara ärlig.

Studiedag

Godmorgon! Känns väldigt  jobbigt att vara uppe vid denna tid på morgonen när man inte är van men det var bara att pallra sig upp för idag har vi våran studiedag från 8.30 till 15.30. Vad dagen har att erbjuda får visa sig, vi skulle i alla fall se en film. Skriver mer i bloggen när jag kommer hem igen på eftermiddagen.

Tose Proeski - Balkanhalvöns Elvis Presley

Här får ni läsa den tragiska historien om artisten Tose Proeski:


Todor "Tose" Proeski föddes den 25 Januari 1981 i Prilep, Makedonien, dåvarande Jugoslavien. Hans musikaliska talang upptäcktes vid 12 års ålder och då valdes han att uppträda på den populära sångfestivalen Zlatno Slavejce för barn i huvudstaden Skopje. Detta var hans första uppträdande inför publik, dock tog hans karriär inte fart förrens 1996 då han deltog i tonårsfestivalen Melfest i Prilep och hyllades för sin röst och kapacitet.

År 1997 deltog han i musikfestivalen i Stip med sången "Pusti me". Han fick en stor skara fans och fortsatte att använda festivaler för att få publicitet. Proeski samarbetade med en av Makedoniens mest kända låtskrivare och kompisatörer. Grigor Koprov, för att producera några av hans största hits i karriären, däribland "Usni na usni" och "Sonce vo Tvoite Rusi Kosi".

1999 släppte han sitt debutalbum, "Nekade vo Nokta" vilket innehöll elva spår. Sommaren samma år uppträdde Proeski på sin första solokonsert i Skopje.

År 2000 deltog Proeski i Makedoniens Eurovision-tävling i SkopjeFest. Han sjöng "Solzi Pravat Zlaten Prsten" och vann telefonrösterna från folket men slutade på en tredje plats bakom Karolina Goceva och vinnarna XXL. Under samma period började han att spela in låtar för sitt andra album, "Sinot Bozji" som släpptes i slutet av juni 2000.

År 2003 vann Proeski Boevizija-priset i Belgrad för låten "Cija Si", en sång som blev en stor hit i Makedonien och de andra republikerna. Det var meningen att Proeski med denna låt skulle representera Serbien & Montenegro i Eurovision Song Contest 2003, men Europeiska radio. och TV-unionen förklarade att för många länder ville delta detta år och därför var många tvungna att dra sig ur, däribland Serbien & Montenegro.

År 2004 erbjöd MKTV Proeski att representera Makedonien vid 2004 års Eurovision Song Contest i Istanbul, Turkiet och i Februari framförde han åtta sånger, där en jury, telefonröster och hans egen åsikt valde ut en sång. Sången "Angel Si Ti" valdes av alla tre. I maj slutade Proeski på 14.e plats i ESC med låten "Life", den engelska versionen av "Angel Si Ti".

Hans sista album "Igri Bez Granici" släpptes runt om i Jugoslavien i augusti 2007.

Proeski var också en välkänd låtskrivare och skrev flera egna hits.

Tidigt på morgonen den 16 oktober 2007, omkring 6.30 dog Proeski i en bilolycka på motorvägen mellan Zagreb och Lipovac. Han var passargerare tillsammans med sin manager Liljana Petrovic i en Volkswagen Touareg som kördes av Georgij Georgijevski. Bilen krockade i en lastbil och sedan i mitträcket. Proeski dog omedelbart med en bruten nacke. De andra två passagerarna klarade sig med livet i behåll, dock fick föraren en allvarlig huvudskada. Regeringen beslöt 17 oktober till en officiell sorgedag i Makedonien. Proeski blev bara 26 år gammal!

Aftonbladet: Schlagerstjärna död i bilkrasch

Album:
 • Nekade Vo Nokta (1999)
 • Sinot Božji (2000)
 • Ako Me Pogledneš Vo Oči/Ako Me Pogledaš U Oči (serbisk version) (2002)
 • Den Za Nas/Dan Za Nas (serbisk version) (2004)
 • Po Tebe/Pratim Te (serbisk version) (2005)
 • Božilak (2006)
 • Igri Bez Granici/Igra Bez Granica (kroatisk version) (2007)
 • Vill du vara med och powerwalka i 8 veckor?

  Låter detta intressant, då kan du, precis som jag gå in och anmäla dig hos denna tjej. Ju fler desto roligare, eller hur? Dessutom kan man peppa varandra lite : )

  Lite senare idag ska jag lägga ut mer musik här på bloggen. Jag har fått lite mer tips från Andrea. Denna gång är det en artist från Makedonien. Han sjunger otroligt bra både på sitt eget språk men också på engelska. Hans engelska är riktigt bra. Det är väldigt fina låtar som går rakt in i hjärtat, men det finns också en mycket sorglig historia om den här killen. Skriver lite om det i bloggen senare. MISSA INTE!


  Irene Huss

  Har ni missat filmerna om kriminalinspektören Irene Huss? Gillar du Beck kommer du garanterat att gilla filmerna om Irene. Jag har de tre första filmerna av sammanlagt 6 stycken.


  Tatuerad Torso
  Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda kriminalinspektör Irene Huss har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Utredningen leder henne till Köpenhamn och en alltmer intensiv jakt på en sjuk bestialisk mördare. En mördare som hon vet snart kommer att slå till igen och som dessutom börjar fatta intresse för hennes egen familj. När hennes dotter mystiskt försvinner ställs Irene inför det
  ohyggliga faktum att hon kan tvingas att jaga sin egen dotters mördare.

  Den krossade Tanghästen

  Den välbärgade Richard von Knecht faller från en balkong och landar på en taxi på gatan. Det enda ögonvittnet är hans egen fru som lamslås av skräck. När kriminalinspektör Irene Huss kommer till platsen visar det sig snart att det som såg ut som ett tragiskt självmord i själva verket är ett brutalt mord på en av Göteborgs rikaste män. Och det följs av fler mord. Spåren leder Irene Huss in i en farlig värld av kriminella mc-gäng, droghandlare och utpressare.  På hemmaplan utkämpar hon en annan fight; hennes upproriska dotter Jenny har en ny pojkvän med starka nazistiska åsikter.


  Nattrond
  Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla... Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap.

  Glasdjävulen

  I ett litet samhälle nära Göteborg hittas tre medlemmar i en prästfamilj brutalt mördade. Väggarna är täckta av upp-och-nedvända pentagram - symbolen för djävulens ansikte - som målats dit med offrens blod.  Kriminalinspektör Irene Huss drar snabbt paralleller till ett tidigare fall där en präst mördades. Även i det fallet fanns det satanistiska kopplingar. Men ju djupare Irene Huss gräver i fallet desto mer övertygad blir hon om att kyrkans män inte alltid är så gudfruktiga som de borde vara. Hemma har Irenes dotter Katarina läst igenom mammans hemligstämplade utredningsmaterial om satanisterna och hon dras alltmer in i en mörk spiral av det ockulta och övernaturliga.

  Eldsdansen

  Göteborg drabbas av en serie anlagda bränder. Kriminalinspektör Irene Huss börjar utreda en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Samtidigt tvingas hon utreda ett knivmord på en gammal dam ute i skärgården, ett fall som till en början inte verkar ha något som helst samband med mordbränderna. Men när Irene gräver djupare i mordfallet upptäcker hon saker som avslöjar gamla sedan länge glömda hemligheter. Den lugn och ro hon skulle behöva hemma förvandlas till förtvivlan när det kommer fram att dottern Katarina är en mobbare i skolan.

  Guldkalven

  En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett miljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till? Och varför är fingrarna avklippta? Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande. På det privata planet är Irene övertygad om att hennes make Krister har en kärleksaffär.  Önskefoto

  Idag hittade jag denna sida där produkterna inte alls är dyra. Jag beställde två stycken ramar i storleken 40x60 cm. En ram i den storleken kostar 69.50 kr.


  Första skoldagen avklarad

  Vi var drygt 29 stycken förväntansfulla studerande som påbörjade Omvårdnadsutbildningen idag på St. Mikaelskolan i Mora. En kille och resten tjejer. Läraren i våran första kurs, Vård och Omsorgsarbete verkar trevlig och om redan någon månad ska vi ut på våran första, av två APU:er. Den är på 4 veckor och det blir tufft i början när man ej är van att pallra sig upp så tidigt varje dag. Varje torsdag har vi studiedag och ska vara i skolan från 8.30 på morgonen till 15.30 på eftermiddagen. Våran uppgift till på torsdag är att ta redan på vad masmedia tycker om äldre människor.

  Skolstart/Omvårdnad på distans

  Jag har nyss gått upp och har rensat katternas låda samt fyllt på färskt vatten. Nu blir det dags för frukost innan jag ger mig av till St.Mikaelskolan. Får se vad de ska ta upp idag, borde ju vara en del. Första kursen är Vård- och omsorgsarbete. Jag ska även skicka in två lappar idag, en till försäkringskassan och en till CSN. Det lär även bli stallet om jag hinner och inte har en massa annat att göra till skolan. Vi får höras senare...


  Seger till Chelsea

  Chelsea vann matchen med 2-0. Målskyttar var Drogba och Anelka.


  Fulham - Chelsea

  ÄNTLIGEN...Nu börjar all sport dra igång igen : ) Nu ska jag se Fulham - Chelsea. Chelsea har många bra spelare men mina favoriter är målvakten Petr Cech samt Didier Drogba. Den irländska fotbollsspelaren Damien Duff som är ny i Fulham för denna säsong var en av mina favoriter för flera år sedan då jag höll en hel del på Irland, haha.

  Dagens middag

  Nu har jag varit ute och sprungit samt tränat lite med hantarna och nu blir det dags för duschen innan jag äter middag. A hade med sig mat från jobbet, Kyckling i en broccolisås, till detta ska jag koka lite ris.


  Musik från Kroatien

  En tjej som heter Andrea tipsade mig om lite musik från bland annat Bosnien och Kroatien. Jag fastnade verkligen för Gibonni från Kroatien. Han har verkligen jättefina låtar.  Jag blev även tipsad om Skroz. Hittade denna låt som verkligen fastnade efter några lyssningar.


  Imorgon ska jag tillbaka till plugget

  Linda börjar bli nervös nu, jag har klarat mig förvånansvärt bra, ja bättre än vad jag brukar men nu börjar jag alltså bli nervös. Imorgon drar det alltså igång igen. Det ska bli väldigt skönt att göra något om dagarna men jag hoppas verkligen att omvårdnad passar mig som hittils mest har hållt på med djur. Idag ska jag äntligen få göra något som jag har längtat så mycket efter...Vill ni veta vad, då får ni hålla utskick i bloggen mot eftermiddagen.

  Igår var jag iväg till Dollar Store och handlade dessa:


  Sarajevo

  Jag kollade min mail nyss och såg att en vän på facebook hade skickat en fin bild på Bosniens huvudstad Sarajevo.


  Blogghjälp!

  Jag skulle verkligen behöva lite blogghjälp. Jag vill ändra färg och ta bort understryckningarna på länkarna i menyn, dock inte rubrikerna. Jag har gjort precis som man ska för att ändra detta men det går ju bara inte! Då blir man irriterad kan jag säga. Finns det någon som kan lista ut vad det är för fel som jag har gjort så är jag väldigt tacksam.

  Jag är så himla nöjd med min nya header : )  Häxdansen

  För trehundra år sen dömdes Bosjö fler kvinnor till döden för häxeri än någon annanstans i Sverige. Vid ett och samma tillfälle dömdes elva kvinnor till döden. En av dessa kvinnor uttalade då en förbannelse över Bosjö...

  Idag är det bruket och fotbollen som dominerar i den lilla bruksorten. Medan herrlaget föll en division förra säsongen avancerade damlaget till trean. Något som inte alla uppskattar. För lagkamraterna Linda, Sussie, Nadja, Sara, Li, Ellen m.fl. väntar nu den tuffaste säsongen någonsin. Men under ytan bubblar något hemskt från det förflutna.

  Varför får Linda (Sofia Ledarp) rosa kuvert som uppmanar henne att göra farliga uppdrag mitt i natten? Och vem är Patrik (Thomas Hanzon) som uppvaktar Sussie (Hanna Malmberg)? Varför är manusförfattaren Peter Brandt (Shanti Roney) inte Peter Brandt? Vad är anledningen till att kommunledningen har rest ett monument till minne av de elva kvinnorna  som brändes till döds för mer än trehundra år sedan? Varför bubblar det gegga från underjorden vid planens ena hörnflagga? Vad döljer sig egentligen i katakomperna under klubbhuset där dårhuset en gång låg

  Den här serien såg jag första gången när den sändes på SVT och jag tyckte att den var rätt bra så nu när Ginza säljer den för endast 10 kr slog jag till och köpte den. Det är 6 avsnitt och varje avsnitt är cirka 45 minuter långt. Den här serien är helt klart värd att se och kanske ska man passa på nu när den bara kostar 10 kr.


  Klicka för att stänga bilden

  Ny design

  Jag har nu gjort om min bloggdesign och jag måste säga att jag är grymt nöjd. Vad tycker ni? Det enda jag vill ändra är att få en större profilbild men jag vågar inte riktigt gå in i kodmallarna och ändra på något, haha. Så Sara, min kära syster, du kanske vill hjälpa mig med detta?

  Silja Line eller Viking Line?

  Vilka brukar du åka med?

  Har du några speciella minnen från tiden ombord?

  Vad tycker du är roligast med att åka färja?

  Solens strålar tittar fram

  Solen har varit framme nästan hela tiden idag vilket är glädjande. Detta gjorde att jag blev sugen på att ta en barbacka tur på Tolli idag och det gjorde vi. Det var mysigt men oj så mjölksyra i benen jag fick. Dum som jag var så struntade jag i ridpiskan och det straffade sig. Den där slöfocken hade inte bråttom inte och jag höll på att bli tokig och tillslut var jag bara tvungen att bryta av en kvist att använda som ridspö. Och den måste ha varit magisk för oj vad den fick fart på hästen. Den fungerade ju bättre än ett ridspö så jag var ju såklart smart och sparade den där kvisten.

  Idag skinner faktiskt solen...än så länge

  Jo det är faktiskt sant, idag tittar några solstrålar fram och man får på något sätt tillbaka lite positiv energi igen. Idag står stallet på schemat samt mera bullbak och jag ska även hinna med att inhandla 5 påsar kattsand samt en joggingrunda.
  Är inne på min fjärde träningsvecka och jag måste springa idag för att hålls igång detta och inte falla tillbaka i samma gamla lathet. Detta får inte skita sig denna gång, det är bara att kämpa vidare.

  Vad ska ni hitta på idag?

  Sätter in en bild på min underbara systerdotter som fyller 3 år nu i slutet på månaden


  Har roat mig med att...

  ...göra om lite bilder, detta blev resultatet:


  Jurassic Park 1-3

  Igår beställde jag boxen med alla tre Jurassic Park filmerna. Boxen kostar 79 kr på Ginza.se 

  Klicka för att stänga bilden

  Jag beställde även serien "Häxdansen" som kostar 10 kr på Ginza.se

  Klicka för att stänga bilden

  Sista mötet innan skolstarten

  Idag ska jag på mitt sista möte hos Pelle innan skolan drar igång. Jag ska plugga igen, haha...känns som en evighet sen, eller kanske inte. Man har gått och gjort ingenting ett bra tag nu så det är dags att börja göra lite nytta så att man kan få jobb sen. Det är rätt skönt att det är en distansutbildning så att man kan sitta hemma i lugn och ro och läsa men jag hoppas att det är lite föreläsningar för det vore också lite kul. Att vara på skolan en dag i veckan känns lagom för då kan jag fortsätta att åka ut till stallet och rida om dagarna. Pluggandet går dock först så jag får se hur mycket det kommer att vara att läsa innan jag bestämmer hur jag ska lägga upp allting. Knepigt det där med busstider men det får lov att gå. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös för det är jag, så typiskt  mig, men det ska nog gå bra. Första dagen är alltid värst när allting är nytt, en ny skola, nya lärare o.s.v.

  Nu ska jag göra mig klar och ta bussen till stan för att sedan gå till mötet. Sedan blir det en joggingrunda i regnet och lite styrketräning.


  Detta hittade jag i brevlådan idag

  Ett medlemskort från...


  Dagens middag

  Efter min joggingrunda på 30 minuter var det dags för middag och idag fick det bli kyckling med ris, grönsaker och currysås.
  Ny sand i kattlådan

  Jag cyklade ner till Dollar Store lite tidigare idag för att köpa kattsand till kattlådan. Det var nog tur det för gissa vad jag hittade i hallen i morse? Jo en liten bajshög. Det var nog Zeplin som tyckte att lådan luktade för mycket och satte sig i hallen istället för att utföra sina behov. Nu är i alla fall den gamla äckliga sanden borta och ersatt med ny, fräsch sand. Som vanligt så var det Saga och Sanny som var där först och skulle direkt sätta sig och kissa.

  Blåbärspaj

  Jag var ju tidigare ute och plockade blåbär och nu äntligen blev det en paj av det hela. Jag hade dock inget potatismjöl hemma så vi får se hur resultatet blir.


  Dags för sängen...och lite musik från Bosnien hörlurarna

  Jag har nu sett två stycken filmer och känner att det börjar bli dags för sängen. Jag lär som vanligt lyssna lite på Regina innan jag somnar, haha. Om jag börjar tröttna lite på låtarna? Jo, lite kanske men de är ju fortfarande så himla bra. Tänk om man kunde få se dem live någon gång...Låt oss hoppas att de kommer till Sverige i framtiden : ) Jag skriver bara om Regina hela tiden känns det som, kanske är det bara en fas man är inne i som kommer att gå över, eller kanske inte : ) Jag älskar verkligen deras musik, den är så mäktig på något sätt och vilken röst Davor ha sen då... wow. Aco sjunger inte dåligt han heller ska jag säga. Yes, Linda har gått och förälskat sig i balkanmusik! Det är verkligen häftig musik som man blir glad av, går rakt in i hjärtat på en. Och med dom orden säger jag tack för mig för idag och lämnar er med lite musik från...ja, just det, Regina såklart!  Bullarna är nu färdiga

  Nu har jag bakat färdigt och det blev hälften med kanel och socker och hälften med socker och vaniljsocker, här kan ni se resultatet:


  Jag har fyndat på Yves Rocher

  Kajalpenna och volymmascara 15 kr!

  Yves Rocher har just nu fraktfritt så jag tänkte beställa en mascara och en kajalpenna. Kajalpennan kostade bara 15 kr och Mascaran 40 kr. När jag jag ska betala så får man välja en gratisvara, de hade ett väskset och mascara så då kunde jag bara ta bort mascaran jag valde och välja den man får gratis iställer, då var jag helt plötsligt nere på 15 kr som jag ska betala. Perfekt för mig som har lite ont om pengar just nu.

  Kajalpenna 15 kr
  Finns i färgerna svart, stillahavsblå och brun

  Volymmascara 40 kr
  (just nu kan man få en gratis om man väljer denna vara i kassan)
  Finns i färgerna svart, blå och brun


  Idag ska jag baka kanel- och vaniljbullar

  Rubriken sa väl allt om vad jag ska ägna mig åt idag. Tog en sovmorgon idag igen och jag ångrar mig precis som igår att jag inte åkte till stallet för att rida Tolli. Får kompensera detta nästa vecka. På fredag ska jag dock ha mitt sista möte med Pelle innan skolstarten. Ska bli spänande att se om utbildningen, omvårdnad på distans, är något intressant. Jag börjar redan bli nervös, typiskt mig.

  Vad jag lyssnar på för musik? Regina såklart! : D
  Jag skickade några låtar till några vänner på Facebook igår. Gissa om det var uppskattat : ) Själv så kämpade jag i flera dagar med hjälp av min syster för att hitta Reginas musik. Ibland är det bra att vara envis.


  Jag avslutar detta inlägg med en bild på Olle och Chip. Saknar er pojkar.


   


  Regina på Facebook

  För den som gillar Reginas musik så finns det några grupper som man kan gå med i på Facebook. Dessa bland annat:

  Regina
  (En sida där du kan bli fan till Regina och där bandmedlemmarna själva lägger upp bilder, info m.m.)

  Regina
  (Min egen sida med målet att samla alla svenska Regina fans samt få Regina till Sverige. Här kan du hitta fakta om bandet, bilder och musikvideos)

  Grupa Regina

  Grupa Regina to Finland
  (De finska fansen vill få Regina att komma till Finland för en spelning)

  Aleksandar Covic
  (En sida för alla som gillar Aco.)

  Aleksandar Covic
  (Ännu en sida för alla Aco fans.)

  Regina då och nu

  Alla människor förändras på ett eller annat sätt genom åren. Bandmedlemmarna i Bosniska rockbandet Regina har även de förändrats genom åren som ni kan se på bilderna här nedan.


  Regina 1990
  Här var grabbarna runt 20-årsåldern  Regina 2006  Regina 2009
  Davor har nu kort hår och bandmedlemarna är runt 40-årsåldern  Ny grupp på Facebook - Per Svartvadet

  Har skapat ännu en grupp på Facebook. Jag tycker att Per Svartvadet som är Modos lagkapten är en otroligt bra hockeyspelare och ledare. Jag skulle inte vilja se någon annan som lagkapten för just Modo och jag tror även att de övriga Modospelarna är nöjda med honom som just lagkapten. Svarten är en sådan spelare som kliver fram när ingen annan gör det och kan avgöra matcher när det behövs. En bra förebild helt enkelt. Jag tror även att han är en otroligt bra person även utanför isen och han är en stor del av  MODO Hockey, därför ville jag skapa en grupp för just honom.

  Du hittar gruppen här  Medlemmarantalet ökar

  Det börjar så smått bli fler och fler som går med i min Regina grupp på Facebook. Bara under kvällen/natten har det gått med tre till från Sverige vilket är extra roligt. I går kväll var vi 14 och nu är vi 18, inte mycket men en bra början. Som Anita Khvorikova skrev till mig..."att förena alla Regina fans är våran uppgift" haha, så sant, så sant.

  GÅ MED DU OCKSÅ


  Stephen kings The Mist

  Nu har jag äntligen läst klart boken "Benrangel" av Stephen King, Det tog mig bara ett halvår...haha. Det är nu på slutet som jag verkligen har läst nästan varje dag, jag skyller på det. Boken var helt ok men väldigt tjock och ganska liten text så det var en del att läsa. Nu ska jag påbörja en annan bok av Stephen King, The Mist. Den finns även som film och går på Canal Plus för den som vill se den.


  Vädret har varit underligt i flera veckor, och David Drayton tycker först inte att det är något konstigt med dimman som väller in över sjön efter en våldsam sommarstorm. Men ett instinktivt obehag säger honom snart att det som närmar sig inte är någon vanlig dimma. Tillsammans med sin son och en granne åker David in till stormarknaden, och under tiden omsluts staden av dimman. En rad skrämmande händelser inträffar kort därpå, och stadens invånare inser med stigande fasa att det rör sig okända - och dödliga - varelser i det ogenomträngligt vita. David och hans son blir tillsammans med andra invånare som åkt för att handla fast på stormarknaden, och snart bildas olika grupper bland dem. De som vägrar tro på vad som händer, de som helt enkelt kopplar bort hjärnan inför skräcken de bevittnar och domedagsprofeterna, som anser att ett blodsoffer är det enda som kan häva förbannelsen. David tillhör gruppen som instinktivt känner att det enda de kan göra är att försöka fly. Men hur flyr man utan att se, och utan att veta vad för slags fiender som blixtsnabbt rör sig i dimman...


  Nu har jag tränat klart för idag

  idag har jag ridit i ca. 1,5 timme, sprungit 45 minuter samt tränat med hantlarna i 20 minuter. Jag måste erkänna att det faktiskt är rätt skönt när man har svettats lite. Man blir mycket piggare och positivare direkt efter ett träningspass. Nu väntar duschen och middagen som blir lite senare eftersom jag rider på förmiddagen och inte kommer hem före tre tiden då det blir en sen lunch. Det blev 28.200 steg för mig idag : )


  Efter min joggingrunda...


  Tycker du också att det är dyrt att köpa insektsmedel till hästen?

  Då har du kommit rätt. Så här på sommaren är det väldigt mycket insekter och bromsar i farten och detta är en mycket jobbig tid för hästen. En sprayflaska med insektsmedel går åt snabbt i dessa tider och så även pengarna. Det blir dyrt att springa och köpa insektsmedel till hästen var och varannan vecka men jag har hittat ett allternativ. Jag hittade ett recept här om dagen där man kan göra sitt eget insektsmedel. Tidningen Häst och Ryttare har testat insektsmedel och kommit fram till att bland de bästa är Anne Santessons hemgjorda absolut giftfria hopkok. Enkelt och billigt att framställa och det lär passa både häst och hund.

  1/2 liter vinäger
  1 liter vatten
  En hel vitlök
  En kryddburk rosmarin

  Skär vitlöken i småbitar. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt småputtra i någon timme. Ställ hopkoket på svalning i kylen ett dygn. Sila blandningen och späd med en liter vatten. Fyll på sprayflaska och insektsmedlet är färdigt att använda.


  Pizza

  I lördags och söndags gjorde jag min egen pizza vilket betyder att det blir både nyttigare och billigare. Ena dagen blev det med skinka och ananas och andra dagen blev det med kyckling, ananas och banan. Bjuder här på receptet.

  Pizzadeg:

  25 g jäst
  2 1/2 dl vatten
  2 msk olja
  1/2 tsk salt
  6-7 dl vetemjöl eller Grahamsmjöl

  Fyllning:

  Pizzasås eller krossade tomater
  Ost
  Strimlad skinka
  Ananas i bitar

  Ost
  Kyckling
  Ananas i bitar
  2 Bananer

  Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt.) Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidigt på bakbord. Jäs degen övertäckt 1/2 till 1 timme.

  Dela degen i 4-6 lika stora bitar, rulla dem till bullar och kavla ut dem till tunna runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla gärna bottnarna med olja och ha sedan på fyllningen. Grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen ca. 10-15 minuter.


  Vänner från andra delar av Europa

  Det är verkligen kul att få nya vänner från andra länder. Har fått många nya kontakter bland andra Regina fans. Hur kul som helst och de är verkligen supertrevliga, man får använda sin engelska också vilket kan vara bra att hålla igång. Jag fick först kontakt med två jättetrevliga tjejer från just Bosnien, Elmedina och Emma, sen hittade Dina från Serbien till min Regina grupp på Facebook och hon verkar vara ett riktigt Regina fan : ) Har skrivit en hel del med en tjej från Grekland också som heter Fei. Något som också var roligt var att hitta två svenska Regina fans, Mattias och Annika och Annika har precis som jag haft svårt att hitta Reginas musik. Idag fick jag kontakt med en supersnäll tjej från Ryssland som skrev att om jag ville ha Reginas album kunde hon skicka dem till mig och berättade också utförligt hur jag skulle göra om jag ville få kontakt med grabbarna i bandet som hon känner lite. Hon berättade att de är supertrevliga killar även privat men alla utom Davor har lite svårt med engelskan. Otroligt snällt av henne att hjälpa mig få deras låtar som jag ännu inte kunnat få tag i vilket jag annars aldrig skulle lyckas med. Det ska verkligen bli kul att lära känna dessa människor mer och samtidigt träna lite på engelskan.

  Dagens Filmtips

  PAKTEN 2006

  Denna film såg jag för en stund sedan på Canal Plus Action och den var riktigt bra. Vill tipsa om den till er här på bloggen och även berätta att den finns att köpa på Cdon och Ginza för 99 kr.

  KÄNN KRAFTEN...

  För eleverna på Spenser Academy är Sons of Ipswich skolans värstingar. Men det är inte det enda de har gemensamt. De fyra vännerna delar även en 300 år gammal hemlighet: de är ättlingar till en häxkult från 1800-talet och besitter övernaturliga krafter.

  När den sedan länge förvisade femte sonen plötsligt dyker upp och hotar att döda deras nära och kära, inser de att de måste möta sin fiende och hindra honom att ta ifrån dem deras krafter och bryta PAKTEN för alltid...


  Dags att byta sand i kattlådan

  Nu ska jag ägna mig åt något så roligt som att byta sand i kattlådan. Det är inte så mycket sand kvar där i och det luktar inte rosor direkt. Byter jag inte nu kommer katterna gå och kissa någon annanstans och det vill jag inte. Jag skulle själv inte vilja sätta min fot därinne om jag vore en katt så varför skulle dom vilja det?

  Jag hann inte ens sätta på locket på lådan innan Saga och Sanny var där och gjorde ifrån sig. Stackarna måste ha hållit sig. Nu har de i alla fall ren sand i lådan. Hur länge det nu varar. Jag rensar alltid morgon och kväll, detta är ett måste när man har tre katter och en låda.

  Denna kattsand använder vi. Den kommer från Dollar Store och kostar 20 kr/5 kg.
  Vi behöver ca. 6-7 påsar/månaden till våra tre katter. Förut räckte det med 4/månaden men de kissar och bajsar väl mera nu när de är större. De är inte ute så ofta heller.  Det var definitivt dags att tömma lådan, det var lite sand kvar och det luktade fruktansvärt.  Rent och doft av citron. Saga är nyfiken.  Ny sand i lådan och den är redan använd.


  Äntligen helg igen...

  Det blev en varm dag i stallet idag. Jag och Cecilia red gamla Ambergsvägen (osäker på stavningen nu) och det var första gången som jag red där. Det visade sig vara en väldigt bra och mysig väg ute i skogen. Det var fullt med bra backar också som var perfekta att galoppera i. Elisabeth höll samtiidigt på med höet som vi ska få från en granne där ute i Vika. Hon var klar när vi var tillbaka så man slapp hålla på med det i värmen i alla fall : )


  Peter Cincotti - Goodbye Philadelphia

  Jag älskar den här låten, den är så himla fin.  Den här killen får ni inte missa. Han spelar "Goodbye Philadelphia " på piano och det är så fint att man ryser. Ja, man börjar nästan gråta, så bra är det.


  090803

  Idag bar det av till stallet igen och jag och Tolli red en ny väg. Följde ridled Siljan en bit och kom till en väg som Elisabeth har berättat om. Denna väg ska tydligen vara ganska lång och bra men jag kunde dock inte följa den idag eftersom man har en busstid att passa. Får bli en annan dag när man har skjuts. Idag hann jag även med att smörja in hans träns, skura klart boxen orkade jag bara inte.


  Snart ska jag iväg till Granngården för att köpa en till flaska flugspray. Kostnader hela tiden, suck. Vi ska även höra med personalen om man kan få en provpåse på ett kattfoder som de har. Tänkte köpa det denna månad så att man sparar lite pengar. Vi kör annars med Royal Canin eftersom det innehåller mindre spannmål. Katterna dör nog inte av att äta den andra maten ett tag tills ekonomin är bättre. Tyvärr ska man säkert köpa böcker till utbildningen sen så det lär dröja innan man har pengar kvar på kontot : (


  No-baked Berry Cheesecake

  Jag såg precis ett gammalt avsnitt av Gordon Ramsay´s The F Word. De gjorde en efterrätt som jag tänkte försöka prova någon dag. 

  "Gordon Ramsay has been busy creating his fastest recipes ever, to show us that good food doesn't need to take hours to prepare. This fast food recipe makes a perfect dinner party dessert and should take no more than thirty minutes to prepare."

  Topping:

  Digestive kex

  Socker

  Smör


  Smula kexen, antingen i en matberedare eller i en plastpåse. Häll sockret i en het stekpanna och låt det karamellaseras och ha sedan i smöret. Skaka stekpannan så att det blandas och smöret smälter. Släng i kexen och låt det blandas. Häll över på ett fat och låt svalna.

  Bärren:

  Blåbär
  Socker
  Jordgubbar

  Lägg bärren i en stekpanna och strö över sockret och en skvätt vatten. Koka på medelhög värme i ca 1 minut tills bärren är mjuka.

  Vanilj färskost:

  Färskost
  Socker
  Juice från citron
  Vaniljsocker/vaniljstång
  Grädde

  Häll färskost, socker och juice från en citron i en bunke. Tillsätt vanilj. Vispa grädden lite lätt i en annan bunke och rör sedan i det i fäsrkostblandingen.

  För att forma inviduella cheescakes, använd plastfilm. Fyll dem med färskostfyllningen och låt vila tills servering. Lägg smulblandningen överst och lägg bären vid sidan om runt på tallriken. Ta bort plastfilmen vid servering.


  RSS 2.0