Lägenhetsvisning

Fick en mycket trevlig överraskning när jag kom hem från jobbet idag och kollade på telge.se hur det gick med lägenheterna som jag lämnat intresseanmälan på. Såg att jag hade två erbjudanden på visningar. Det gällde två stycken lägenheter i Karlhov, Södertälje. Två stycken tvåor. Jag har köplats 25 respektive 26 vilket är en ordentlig skillnad på den första jag lämnade intresseanmällan på för någon vecka sedan där jag hade köplats 77 och alltså inte blev erbjuden någon visning. Jag har lämnat intresseanmälan på bland annat två lägenheter till där jag var nära en visning. Tror jag hade köplats 29 bland annat. Så det ser ut som om det närmar sig snabbare än jag annat. Har redan ringt till en av personerna så en visning är inbokad på torsdag efter jobbet.

Jacka från H&M

Jag fick hem en tidning från H&M och var bara tvungen att bläddra igenom den lite och självklart hittade man en snygg jacka som jag blev grymt sugen på att köpa. Jag borde verkligen inte göra det eftersom pengarna kommer behövas till annat.... Vad tycker ni? Ska jag, eller ska jag inte?

Jag fastnade för den blå och den rosa jackan. Vilken tycker ni är snyggast?
Jackan kostar 299 kr.


Sovmorgon ger inga pengar

Klockan 6.59 i morse ringde telefonen. Jag hann slänga ett öga på väckarklockan för att se hur mycket den var och jag misstänkte att det var en av gruppcheferna och mycket riktigt så var det just det. En person hade sjukanmält sig så de undrade om jag kunde komma in och jobba. Jag var tvungen att fundera en sekund för mig själv lite snbabbt. Jag hade bestämt med en tjejkompis att vi skulle äta lunch på stan klockan ett, men jag var tvungen att tacka ja till jobbet eftersom det gäller att ta alla chanser man får för att klara av ekonomin den dagen jag får eget boende. Jag fick även välja att jobba imorgon mellan 7.15.45 eller 7.30-13-45. Jag tog till 13.45 så att vi kan gör ett nytt försök till att äta lunch på stan imorgon. Tyvärr så har pappa fått något som kan vara magsjuka och det skulle inte förvåna mig om man vaknar upp sjuk imorgon. Än vet vi inte vad det är så med lite tur slipper man bli sjuk. Jag vill nämligen hålla mig frisk eftersom jag även ska jobba på måndag och på tisdag börjar mitt vikariat.


Pojken i Randig pyjamas

En film som jag varmt rekomenderar. Den är gripande och lämnar nog ingen oberörd, den var väldigt sorglig och hade ett mycket oväntat slut... 

Bruno, en oskuldsfull och naiv 8-åring, tvingas utan förvarning flytta från sitt trygga hem i Berlin till den tyska landsbygden. Uttråkad och rastlös trotsar han sin mammas förbud och beger sig på upptäcksfärd i den närliggande skogen. Där möter han en jämnårig pojke och en oväntad vänskap tar sin början... Pojken i randig pyjamas utspelar sig under andra världskriget och är baserad på John Boynes prisbelönade roman. Det är en oerhört gripande och tänkvärd film som kommer att dröja sig kvar i ditt medvetande långt efter att eftertextern slutat rulla.

Sökandet efter en lägenhet

Eftersom att jag trivs så bra på jobbet och eftersom cheferna verkar vara nöjda med mig och ger mig så mycket timmar, tyckte jag att det var dags att börja leta lägenhet. Det kan dock ta ett tag innan man lyckas få något vilket känns trist. Jag har lämnat in intresseansökningar på några stycken och på en har jag redan fått besked, ingen visning och allt för många före mig i kön. Ska man behöva ställa sig i kö flera år tidigare??!! Nej, det borde man inte behöva. Ska jag lyckas få en lägenhet krävs nog en jäkla massa tur och det känns i och för sig som att det mesta börjar gå min väg igen. Hoppas hoppas hoppas...


Onsdag

Vilken konstig dag det var på jobbet idag. Väldigt stressigt när det händer saker som man inte räknat med och som ställer till hela planeringen. Men så kan det vara när men jobbar med människor och i sådana situationer är man glad att man har snälla arbetskamrater som hjälper till och tar de uppdrag som man själv inte hinner med. Höll på att ställa till det med en tvättid som jag hade bland annat. Fick i uppdrag att möta en dam som kom hem från sjukhuset och färdtänsten var försenad så jag stog och väntade i 30 minuter, vilket förstörde hela min planering. Jag skulle hjälpa henne att packa också eftersom hon skulle vidare till ett kortidsboende och mitt i allt ihop var jag tvungen att avbryta packningen för att på 10 minuter hinna från ett ställe till ett annat och det är en bit däremellan. Tvättiden tog slut klockan 14.00 och jag kom ifrån packningen 13.51. När tvättiden är slut kan man inte komma in i tvättstugan så då kan ni förstå att jag var tvungen att skynda mig för att hinna. Jag sprang sista biten och när jag skulle öppna dörren via det så kallade bokningssystemet (jag kallar det för det nu eftersom jag inte vet vad man ska kalla det) med brickan var klockan 13.59. Jag hann precis! Tvätten var inte ens det minsta torr trots att det varit i torktumlaren i säkert 90 minuter! Jag gick upp med tvätten och hängde den lite varstans och ursäktade att det blev som det blev. Efter detta gick jag med raska steg tillbaka till packningen. Damen bokade tid för färdtjänst och jag väntade med henne men ingen färdtjänst kom! Jag var tvungen att ringa till arbetskamraterna för att fråga om de kunde ta mina andra besök som jag nu inte skulle hinna med. När jag äntligen kom tillbaka till lokalen kändes det som att hela dagen varit kaos, men så kan det bli ibland. Jag tar nya tag imorgon och hoppas att allting flyter på lite bättre.

Lördag

Fick inte så mycket sömn inatt heller eftersom Saga och Zeplin springer på lådan hela tiden och måste kraffsa flera minuter varje gång. Jag håller på att bli tokig och nu när man jobbar är det ännu viktigare med sömn. Idag ska jag jobba kväll och jag måste säga att det är lite mysigt att jobba just kvällar och helger. Man slipper alla tråkiga sysslor som duschningar, städ, handlingslistor och tvätt. Det är skönt när mörkret lägger sig och man tar en promenad bort till vårdtagarna och man får lite tid för sig själv däremellan när man går från hus till hus.

På måndag ska jag ha en ledsagning till Karolinska och på tisdag jobbar jag från 7-16. Avskyr långa dagar egentligen men det betyder ju mer pengar. Den 31.a börjar jag mitt 3 månaders långa vikariat som är på 75 procent.

Jobba

Jag ska snart iväg för att jobba kväll och jag kan ärligt säga att det inte känns allt för lockande i detta snöoväder. Jag ska även jobba dag imorgon och kväll på lördag. Trodde inte att jag skulle få jobba så mycket som jag faktiskt verkar få göra, kul. Jag trivs jättebra, det är bra personal och snart börjar alla rutiner sitta. Det enda jag är missnöjd med är att jag inte får någon nyckel. Det finns ett antal vikarienycklar med de är alltid borta när jag ska ta en, vilket gör att jag får klara mig utan. Med nyckeln kommer man in i lokalen (personalrummet), samt in i byggnaden och till tolaetterna. Det blir knepigt att jobba kväll när man inte kommer in i byggnaden igen om man haft ett ärende hemma hos någon. Man kan ju inte hålla på och ringa efter de andra stup i kvarten för att be någon låsa upp. Alla borde få en nyckel som man kan ha under arbetspasset.

Hemtjänsten Brunnsäng

I fredags fick jag förfrågan om ett erbjudande på 3 månaders jobb som vikarie på 75 procent. Jag tackade självklart ja så i slutet på januari är jag garanterad 75 procents jobb i 3 månader. Känns tryggt.

Fodervärd

Imorgon åker jag till Mora för att hämta Saga och Zeplin. Letar så gott jag kan efter en fodervärd här i närheten till åtminstone Zeplin. Har eventuellt en tjej på gång och den stora frågan är väl egentligen hur trygg Zeplin kommer känna sig vid ännu en flytt. Måste få dom att känna sig trygga så att de kan börja äta igen och må bra. Tjejen bor själv så det borde inte vara några problem om man går lugnt fram så han får vänja sig långsamt.

Saga tänkte jag försöka ha här tillsammans med Sanny men det är inte populärt från mina föräldrars sida. Sanny mår bra av att vara här och jag vill att alla katterna ska må bra. Tyvärr måste någon av dem flytta under en tid och tyvärr så får det bli Zeplin. Jag känner mig så hemsk och ni ska veta att det är inte lätt att ta det beslutet att behöva välja någon utav dem. Jag hoppas bara att den här tjejen vill ta honom under en tid och att de båda trivs och har det bra tillsammans, det är det viktigaste.

Jag är envis, det kanske ni har märkt. Jag ger mig inte förrens alla katterna mår bra. Nu kommer jag i alla fall ha dem lite närmare : )Visst är han fin? Han har även en stark personlighet <3


RSS 2.0