Hostar ihjäl mig!

Har haft feber sedan i tisdags... Febern är borta nu...tror jag. Velade ju fram och tillbaka i tisdags, om jag skulle jobba på kvällen eller ej. Jag valde att jobba vilket jag inte skulle ha gjort. Hade feber hela kvällen och fick gå hem 45 minuter tidigare då en snäll kollega tog mitt sista jobb så jag kunde ta en tidigare buss. Helt i onödan visade det sig! Nere på stan byter jag ju buss till 759 som går dit jag bor. Missade den eftersom bussen från jobbet var någon minut sen, suck. Brukar när det händer istället ta tåget till Östertälje men tågen gick inte alls från centrum på grund av elfel. Inga ersättningsbussar hade satts in. 30 minuter tills 759 skulle komma. Ingen varm plats att gå in och vänta på. Feber och hela jag skakade för att kroppen gjorde ont, kände mig även lite smått yr. Började gå för att få upp värmen och gick till en busshållplats längre bort för att vänta. Tillslut kom bussen och jag kunde åka hem och sova, fast mycket sömn har det inte blivit på tre nätter på grund av febern. Har svettats och varit kall om vartannat.

Nu tror jag att febern är borta men är rejält täppt i näsan, snorig och hostar som bara den. har redan haft hosta i flera månader och nu har den blivit värre. Känns som att man knappt har varit på jobbet på flera veckor vilket är sant. Först hemma och sjuk på grund av magont, sen semester i samband med mormors bortgång och nu feber. jag orkar inte mera nu. Men just nu vill jag helst slippa hostan. Hostar så att jag får ont i halsen och blir illamående. Finns det något som lindrar hosta överhuvudtaget?? Hade ju hosta i flera månader förra året under samma period. Ska jag behöva ha det såhär varje vinter. Ok om hostan sitter i någon vecka, men flera månader. Jag drar mig verkligen för att besöka vårdcentralen för då blir det väl flera besök och det kostar.

Ska fortsätta vara hemma och vila några dagar till. Har sjukanmält mig torsdag och fredag. Hoppas att jag kan jobba på söndag. Hostan får gärna försvinna till begravningen, vill inte sitta och hosta i kyrkan!

 


Förkylning på gång...

Känner mig lite risig idag. Känns verkligen som att en förkylning är på gång. Blä. Tänker ändå försöka jobba ikväll för tydligen är nästan halva personalstyrkan hemma och är sjuka. Vi har ju inte jättemånga vikarier heller att ta in så jag tänker försöka bita ihop och jobba. Är ledig imorgon så då får jag ta det lugnt. Ska bara ut till stallet och mocka lite på förmiddagen.
 
Var ute och red igår och höll på att inte ens komma iväg på någon ridtur. Villimey ville inte gå fram och stannade flera gånger i början och vägrade röra sig framåt åt det håll som jag ville att vi skulle gå till. Var nära på att ge upp men tillslut gick hon dit jag ville. Hon stannade några gånger till under turen men annars gick hon såååå fint i form och allt. Så på sätt och vis går det ju framåt, men det är mycket att jobba på vad gäller att visa vem som bestämmer. Men när hon sköter sig går hon så himla fint och är jätterolig att rida.

Saknad

Det har varit några dystra dagar här och det känns inte lättare idag. Har förlorat en kär anhörig och det är aldrig lätt. Tänker inte gå närmare in på det med respekt för andra. Ni som känner mig vet säkert vad det hela handlar om. Har tagit ledigt från jobbet idag och imorgon för att samla tankarna och få gråta ifred. Är ledig onsdag och torsdag så fredag borde bli en bra dag att börja jobba igen. På lördag ska vi fira min syster som fyller 30 år. Ser fram emot det i allt elände. Man behöver sina nära och kära i såna här tider men samtidigt så har det varit skönt att de första dagarna bara ha fått vara själv. Det går upp och ner hela tiden, ena stunden är det lugnt men sen så inser man att den personen är borta för all framtid och då känns det riktigt jobbigt.
 
Just nu längtar jag till på onsdag då jag får åka ut till stallet och rida Villimey igen. Då lär man inte ha tid att gråta och tänka på sorgliga saker för man lär ha fullt upp att få hästen att gå dit man vill : ) Flockkär var hon tydligen : )
 
Mormor, du är saknad <3
 
 
 
 
 
 

Stallet

Sitter i stallet och väntar på bussen tillbaka till östertälje. Har ridit en sväng. Villimey töltade ganska bra idag, på dom få ställena man kunde tölta. Hon var lite bråkig idag också men inte lika mycket som förra veckan. Man måste få henne att tänka framåt hela tiden. Driva mycket så att hon nästan går över till trav eller tölt.
Ska ringa vårdcentralen när jag kommer hem och se om de tycker att jag ska komma in och träffa en läkare. Har inte haft ont än idag.

Magont

Har inte haft ont i magen på flera dagar men idag efter jobb och träning var det dags igen :-( Försökte vila en stund och efter ca 25 minuter kändes det bättre. Nu kom det tillbaka igen... Blir samtidigt illamående av smärtan. Helt sjukt att man ena stunden inte känner något alls och sen helt plötsligt har man jätteont i nästan en halvtimme. Måste kanske ringa vårdcentralen trots allt, men efter att ha läst om olika undersökningar är jag lite avskräckt. Forts. följer.

The Walking Dead

Planerna på att lägga sig tidigt sprack direkt när jag började kolla på ett av de sista avsnitten av säsong två. Var bara tvungen att se de två sista avsnitten också. Jäklar vad spännande det blev. Tredje säsongen får släppas på dvd snart för jag bara måste se mera! Andra säsongen har verkligen innehållit många scener som satte starka avtryck på mig. När de letar efter Sophia och hon kommer ut ur ladan! Jag blev så himla påverkad av den scenen. Jag tror till och med att jag grät! Ni som har sett serien fattar.

Lördag

Sitter på jobbet. Jobbar 7-16 både idag och imorgon så jag klev upp 5.15. Hade gärna legat kvar i sängen istället. Efter jobbet ska jag ut och äta med en kompis. Ska bli gott! Hoppas på thaimat :-) Hoppas ni får en bra dag!

Chokladfondue set

Har lagt bud på ett chokladfondue set på Tradera. Tänk vad gott med färsk frukt/bär doppad i choklad! Farligt när folk lägger ut bilder på facebook... Nu blev man så sugen :-)

Torsdag

Idag fick både jag och Villimey kämpa på ridturen. Hon ville vända hela tiden och gå åt andra hållet än det jag ville. Hon höll på som igår med andra ord. Men idag kom vi längre än vad vi gjorde igår för jag tänkte inte ge mig. När hon började vända ryggade (backade) jag henne några steg sen la jag piskan på bogen och vände åt det håll som jag ville. Berömde hela tiden när hon gjorde det jag bad henne om. Detta fungerade ganska bra förutom några gånger. Tre gånger under ridturen stannade hon helt och vägrade gå framåt överhuvudtaget. Gissa om det kändes pinsamt, att inte få hästen att gå fram, haha. Tillsut så gick det bättre och då drev jag på henne ganska mycket så att hon till och med började trava några gånger. Hon försökte vända några gånger till men gav upp snabbare. Tillslut kom vi ut från skogen och ut på en väg. Tog lite galopp, trav och tölt en bit innnan jag vände och red hem. Behöver jag säga att hon skötte sig på hemvägen. Att hålla på och bråka måste ju vara minst lika jobbigt för henne så förhoppningsvis går ridturerna bättre snart. Måste hitta fler ridvägar bara, annars kan jag förstå om hästen blir uttråkad. Sen blir det ju roligare när man kan rida på lite mer när underlaget blir bättre.
 
 
 

Ridtur

Började denna dag med en tur ut till stallet. Denna ridtur blev dock allt annat en lyckad eftersom Villimey inte alls ville dit jag ville. Hon skulle vända och gå åt ett annat håll nästa hela tiden och ni kan ju gissa hur vi höll på där ute i skogen. Tillslut vände vi tillbaka till stallet och jag red henne på grusvägen en stund för att jag inte ville att ridpasset skulle sluta med att hon fick sin vilja igenom. Ska rida samma vända imorgon och se om det går bättre. Det verkar stämma det ägaren sa i alla fall att hon blir stöddigare när hon känner att ryttaren kan och ställer krav på henne.
 
 
 
 
 
 

Stress

Har inte bloggat på några dagar och det beror på att jag inte har haft lust helt enkelt. Har varit sjukanmäld från jobbet söndag och måndag eftersom jag har haft så ont i magen till och från om dagarna/kvällarna. Har haft riktigt ont emellanåt, så ont att jag till och med blivit illamående, men inte så ont att jag har behövt åka in till akuten i alla fall. Jobbade idag men kände av magen på väg till jobbet, detta försvann sen som tur var.
 
Enligt mitt schema skulle jag jobba 7.30-13.45 så jag tog ju lite sovmorgon och kom till jobbet 7.15. Det första jag ser på arbetsbladet som ligger på bordet är 7-13 och att mitt första jobb är kl 7.00 ute hos en brukare. Inte nog med det så är en personal sjuk och en rad obemannad vilket gör att de har klämt ut jobb på oss andra. De hade klämt in ett ärende på mig innnan mitt ärende som ligger kl 7. Skulle jag börja 6.30 eller??! Brukar alltid äta frukost på jobbet innan första ärendet men det var bara att glömma idag. Fick stressa ut på jobb direkt men hann få med mig ett äpple att äta ute. De hade dessutom lagt ett ärende på 45 minuter på 15 min på schemat! Ett inköp som knappast tar kortare tid... Hur tror det att man ska lyckas få ihop det?! Under all kritik hur detta har blivit. Så här har vi nog med största sannolikhet orsaken till att man har ont i magen....stress, och inte lite stress heller. Känner inte ens lust att åka till stallet eller träffa kompisar. Vill bara gå hem och sova efter att jag har jobbat. Har ingen lust till något. Är stressad konstant, spelar ingen roll om jag är ledig eller jobbar. Har ont i magen nu igen. Avvaktar någon dag till, är det inte bättre ringer jag vårdcentralen, Vem är det som får betala för detta, inte komunen i alla fall!
 

Ett år äldre

Då har man firat sin födelsedag då... Har haft mamma, pappa, syster och systerdotter här på fika... och de verkade tycka om min tårta : ) Mathilda tyckte om fikat så mycket att hon till och med fick med sig lite hem, haha. Fick bland annat detta i present. Hemmabio-system från Lenco.
 

?

Detta sysslar jag med idag innan jobbet....
 
 
 

Fredag

Gick in och kollade på sidan där vi lägger vårat önskeschema till jobbet och ser att jag har lagt fel helger : ( Kommer få jobba två helger på raken bara för det och dessutom i "fel" grupp. Så jäkla typiskt. Jag som är så noga med att kolla att jag lägger rätt helg från början och ändå så blev det fel. Nu blev jag på dåligt humör för det är försent att rätta till nu. Jag skulle säkert kunna byta helg ändå men då blir det fel med övriga dagarna som jag har lagt. Får fixa till detta till nästa schemaperiod.

Torsdag

Idag kom jag ihåg att ta lite bilder på Villimey och stallet. Det blev en lång skrittrunda idag eftersom jag inte har hittat någon bra ridväg än. Det var väldigt mysigt att rida ute idag och det började även snöa efter ett tag. Fick bli reflexväst på både mig och hästen idag eftersom det var ganska mulet och dimmigt. Snön försämrar ju sikten också så man vill synas bra. Har fortfarande inte fått något schema för nästa vecka så jag vet inte riktigt när jag kan åka ut till stallet nästa gång men jag hoppas att schemat blir klart snart så man kan börja planera för veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsmål

Igår gjorde jag egen bäryoghurt. Jag mixade helt enkelt naturell yoghurt med lite olika bär. Inget tillsatt socker alltså. Hade även i lite psylliumfrön, vetekli samt linfrön som ska vara bra för magen. Till detta skivade jag banan och hade i samt fullkornsflingor. 2 ostfrallor till detta och örtthe.
 

Onsdag

Lovade ju lite bilder på Villimey men självklart glömde jag bort det och dessutom så hade jag inget batteri kvar på mobilen trots att jag laddade den innan...märkligt. Får försöka imorgon istället. Red i alla fall ut en sväng men väglaget kanske inte är det bästa överallt och dessutom blir det som det blir i början innan man lärt sig några ridvägar. Red en väg som hästens ägare sa att jag kunde testa. Den var inte så lång så jag utforskade en annan väg också, men vi kom inte så långt för sen ville inte Villimey längre. Ville inte eller så testade hon mig! Efter några tappra försök så gav jag upp och ville inte bråka mer med henne så vi red tillbaka. I väntan på bussen så gick jag en bit och hittade en väg som jag tänker utforska imorgon.
 
Den bomfria sadeln fick jag lite problem med i början. Den glider ju om man sitter upp som vanligt. Och det gjorde den mycket riktigt första gången jag försökte. Insåg rätt snabbt att jag inte skulle komma upp på hästen från marken. Det står en bänk utanför stallet och det trodde jag skulle bli perfekt, men icke. Hästen ville inte står still. Men lite tur ska man ha ibland och bredvid bänken stod en pall och med den så kom jag upp på hästen utan att sadeln gled allt för mycket.
 
Efter ridturen så mockade jag boxen och fixade fodret till kvällen. Nu ska jag vila fötterna för jag fick skavsår av vinterridkängorna. Eftersom ni inte fick någon bild på hästen eller stallet så får ni se hur jag ser ut när jag åker och rider. Ser ut som om man är kläd för 20- grader.
 

Hylla

Fick ju en hylla till köket i julklapp och i söndags var mina föräldrar här och pappa hjälpte mig att få upp den.
 
 
 

Hälsans kök burgare

Har nu äntligen fått lite ledigt efter att ha jobbat hela nyår. 7-22 på nyårsafton och 7-16 idag. Tränade när jag kom hem efter jobbet och sen fick det bli lite nyttig mat. Träningen gjorde att jag inte var så hungrig så jag fick knappt i mig det lilla jag la upp på tallriken. Fast det är ju bra.... : ) Det blev i alla fall vege burgare från Hälsans Kök, rivna morötter, broccoli och sen en nyttig salsa från Go Green... och ett glas vatten. Nu ska jag ta det lugnt och imorgon ska jag åka ut till stallet och rida : ) Som jag väntat efter detta. Ska försöka komma ihåg att ta några bilder på Villimey också : )
 

RSS 2.0