Jobb

Idag var jag på arbetsintervju på Bergviks servicehus. Eller servicehus och servicehus, det var inte det längre utan bara hemtjänst, både inne i byggnaden och på gång samt cykelavstånd till vårdtagare en bit bort. Intervjun gick snabbt, bara 20 minuter och jag fick besked efter bara någon timme att hon ville att jag skulle börja jobba redan imorgon. Snabba puckar. Kommer jobba tisdag dag, onsdag kväll och torsdag dag och sen förmodligen nyårshelgen. Underbart att få tjäna lite pengar igen. Onsdag blir en lång dag med arbetsförmedlingen på förmiddagen och sen jobba kvällen. Hoppas att man får jobba tillräckligt för att kunna söka lägenhet och kunna hämta hem Saga och Zeplin. Gissa om Sanny och jag saknar dom...

God Jul

Jag kommer nog inte göra något mer inlägg på  ett tag så jag vill därför önska er alla en riktigt God Jul!


Angående katterna...

Jag fick en fråga här på bloggen om jag inte skulle kunna ha alla tre katterna här hos mig, och självklart hade jag haft det om jag kunnat. I nuläget går inte det eftersom jag har Sanny instängd på mitt rum, ett litet rum ska jag tillägga. Det hade inte varit snällt att ha alla tre instängda på ett litet rum. Sanny kommer ev. få vara i hela huset om det fungerar med hundarna, (mina föräldrar har två). Det är inte säkert att det kommer att fungera. Eftersom att jag bor hos mina föräldrar nu ett tag så är det också deras beslut om de vill ha tre katter här eller inte och i nuläget har de bara godkänt att jag har en katt här.

Hemma

Är nu hemma i Södertälje och idag blev det klart att jag ska på jobbintervju den 27.e klockan 14.00. Håll tummarna för mig då. Saga och Zeplin har åkt till sitt tillfälliga hem men de har tyvärr inte skött sig. Jag tror att de är nervösa över att komma till ett nytt ställe med nya människor. Tyvärr vet jag inte om de kommer kunna vara kvar där och då har jag ingenstans de kan bo tills jag kan ta dom. Det blir avlivning då tyvärr och det är det sista jag vill. Det gör ont att tänka på det och jag känner mig som en svikare men jag ser inte längre någon lösning. Jag älskar dem så mycket men om ingen tillfälligt kan ta dem.... Sanny har ju också kommit till ett nytt ställe men han känner i alla fall mig. Han ligger mest under sängen och gömmer sig men sov hela natten bredvid mig, något han aldrig gör annars.

Håll tummarna att jag hittar en lösning för Saga och Zepli, jag vill ju så gärna ha kvar dem

Butterfly

Underbar låt av Take That
Från albumet Beautiful World 2006




Inför flytten

Håller på att tvätta upp kläder inför flytten och ska snart även ta ner gardinerna. Börjar blir klar med det mesta som ska packas ner men det är så här mot slutet som man faktiskt inser att det är bra mycket mer att packer ner än vad det ser ut att vara. Katterna börjar säkert undra vad det är som är på gång, även de ska ju flytta och jag hoppas att de anpassar sig bra. Saga och Zeplin åker till ett tillfälligt boende och Sanny följer med mig. Jag kommer att sakna Saga och Zeplin riktigt mycket även om det bara är för ett tag som vi skiljs åt. I skrivandets stund sitter Zeplin bredvid mig på fodertunnan och pratar. Jag gissar att det är dags för mat...


Marley och jag

Igår läste jag klart boken Marley och jag och boken var bra mycket bättre än filmen. Slutet var dock alldeles för sorgligt för mig och jag började givetvis att gråta. Jag grät så mycket att Zeplin som låg bredvid mig i sängen tittade konstigt på mig. Han verkade undra varför jag helt plötsligt låg där och stortjöt över ingenting. Marley påminner ju en del om Olle vilket kanske gjorde det ännu svårare att läsa slutet på boken. En underbar bok som jag varmt kan rekomendera...

Vi klarade det!

Idag var sista skoldagen och kursavslutning vilket betyder att vi nu är utbildade undersköterskor! Vad duktiga vi har varit. Jag har mycket att fira när jag flyttar hem, utbildningen, körkortet, att jag lämnar allt det jobbiga bakom mig bland annat. Jag har ännu inte firat mitt körkort som jag faktiskt klarade vid första försöket, jag har nog inte ens kunnat glädja mig åt det ännu på grund av all skit som varit. Men jag kan pusta ut, jag behöver snart aldrig mer se människan! Bara det är värt att fira, och fira det ska jag. Några cider från systembolaget får det bli till jul, haha.

Vi fick betygen på de kurser som är avslutade idag och jag är mer än nöjd. Ett G, några MVG och en massa VG.


Brownies

45-60 min
24 bitar
Ugn: 175 grader


Ingredienser

  • 125 gram mörk choklad, 64%
  • 100 gram smör, rumstemperat
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 gram mörk choklad, 70%
  • 100 gram valnötter, grovt hackade

    Choklad sås
  • 2 dl mellan grädde
  • 130 gram mörk choklad
  • 20 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält den mörka chokladen (64%) i mikron.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Vispa äggen i en separat bunke.
  5. Arbeta in de uppvispade äggen i smeten lite i taget och sedan den smälta chokladen.
  6. Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölet i en bunke och vänd ner i smeten.
  7. Hacka den mörka chokladen (70%) grovt och vänd i den och valnötterna i smeten.
  8. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (ca. 24×24 cm) och grädda i mitten av ugnen i 30 min.
  9. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.

Chokladsåsen

  1. Koka grädden i ett par minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll på den varma grädden och rör till en jämn sås. Rör i smöret i såsen och servera såsen ljummen.

Recept från http://brownies.se


Imorgon är man undersköterska

Imorgon är man undersköterska vid den här tiden! Härligt att ha utbildningen avklarad och jag måste säga att det har varit väldigt lärorikt. Sist vi var i skolan fick jag sådant fint beröm av både klasskamrater och läraren att jag blev rörd. Jag är ju så blyg och tystlåten så jag har verkligen kämpat på med det där för att bättra mig och det verkar som att det gett resultat. Läraren sa att det var jättestor skillnad på mig nu och om man jämför med när utbildningen började. Jag är en lång bit kvar men har kommit en bit på vägen i alla fall. Imrgon väntar fotografering för Mora Tidning samt lite avslutningsfika med klassen. Efter det måste jag hem för att packa klart det sista innan flytten.

Nu ska jag göra brownies, lägger ut recept senare.


Hemmagjord potatissallad

Ca. 5 stora potatisar
1 rödlök
2-3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
dill
salt och svartpeppar
2 dl creme fraiche
2 dl gräddfil

Koka potatisen och låt den svalna, dela sen i mindre bitar.
Finhacka rödlöken.
Blanda potatis, lök, creme fraiche, dijonsenap, kryddor och gräddfil.
Pressa i 2 vitlöksklyftor.
Blanda väl och ställ i kylen att svalna.




Take That hos Skavlan




Till middag

Idag blir det köttbullarna som jag gjorde igår samt hemmagjord potatissallad till middag. Recept lägger jag upp senare. Hoppas detta blir gott nu : )

Besviken!

Är så besviken! Har följt Handbolls EM för damer här under första gruppspelet och de tog sig till andra omgåmgen, då ska TV4 sport sända matchen, en kanal alla faktiskt inte har! Man vill ju kunna se alla Sveriges matcher och sänder inte TV4 alla matcher tycker jag att de inte behöver sända alls. Hur kul är det att se någon match och sedan får man inte se något mer! Skärpning! När herrarna spelar då ser dom till att sända alla sveriges matcher på kanaler alla har men inte nu.

Final

Ikväll är det final i Idol. Vem håller du på? Jag håller såklart på Jay och tycker att det är skandal om inte han vinner ikväll. Han är så himla mycket duktigare än Minnah. Imorgon är det också final, fast i Dansbandskampen där jag kommer hålla på Elisas. Fast jag är nöjd vilka som än vinner då alla tre dansband som tävlar har varit några av mina favoriter hela säsongen. Jag är glad att jag slapp Patriks Combo, är så trött på att alla bara ska skoja till allting, kan ingenting vara seriöst längre?! Dom var inte ens roliga ska jag tilläga. Nåja, de är inte i final så jag kan pusta ut, i år vinner ett band som jag faktiskt tycker är bra.






Vill ha


Onsdag

Usch idag är det kallt igen... Lyckades ändå ta mig ut på en liten promenad för ett tag sedan och snart får det bli en till. Även idag är det handboll så då vet ni vad jag gör 17.30, haha. Imorgon är det skola hela dagen, och efter det är det bara en skoldag kvar. Tänk att man nu har pluggat i 1,5 år. Snart är man alltså undersköterska såm jag hoppas att det blir lättare att få jobb sen. Ska eventuellt jobba under Nyårsafton om vi hinner boka in en intervju efter julhelgen. Nu ska jag fortsätta att göra nytta, måste nämligen handtvätta lite.

Tisdag och handboll

Idag ska göras lite nytta. Har bara två stycken hemuppgifter kvar att göra till skolan så jag ska försöka göra klart en av dem idag. Klockan 12 har jag tvättid så även det ska göras. Några långpromenader ska även hinnas med innan det blir handboll på tv i eftermiddag. Det är Sveriges damer som börjar sitt mästerskap idag och sportnörd som jag är så kommer jag självklart att följa dem och se hur det går. Det är tradition för mig att följa handbollsmästerskapen, haha. Det började med herrarna som spelar i början på nästa år men nu följer jag alltså damerna också. Alltid lika kul. Vad ska ni göra?

Sveriges Gabrielle Kain, Sabina Jacobsen, Linnea Torstenson och Lisa Wirén jublar efter segern med 26-23 i söndagens gruppspelsmatch mellan Sverige och Brasilien under handbolls-VM för damer i Kina.

Tips till julklapparna

Ibland kan det vara kul att piffa till julklapparna lite och göra dem lite personligare eller göra något eget. Jag tog en bit kartong och klippte lite runt kanterna, gjorde ett hål i kartongen och fäste dit ett julklappssnöre. Vips så såg det genast lite trevligare ut.




Kycklinggryta

Hade turen att vinna två påsar med kryddmixar, och lovade att jag skulle lägga ut på bloggen när jag använt dom, så här kommer ett litet recept.



1 burk kokosmjölk
1 påse kryddmix
frysta grönsaker, broccoli, blomkål och morötter
salt och peppar
kycklingfilé
ris



Koka ris enligt förpackningen.
Strimla kycklingfilén och stek den gyllenbrun, salta och peppra.
Ha i grönsakerna samt kokosmjölk och kryddmix.
Låt småputtra i några minuter.
Servera med riset.


If You Really Knew Me

Såg ett nytt program på MTV som heter If You Really Knew Me och som sänds lördagar klockan 19. Det här programmet rörde mig verkligen...

Programmet handlar om olika skolor som har en så kallad Challenge Day som går ut på att splittra de tydliga grupper som finns på skolor borta i Nordamerika. Där syns det tydligt vilka som är de så kallade populära och de som är nördarna. Eleverna träffas och får bland annat sitta i smågrupper och berätta sina historier om hur deras liv ser ut. Det kommer upp att de försökt ta självmord, har föräldrar som säger att de inte borde leva och så vidare. Allt kommer fram som ingen annan vet. De börjar med att säga, If You Really Knew Me.... Om du verkligen kände mig... Detta för dem samman och splittrar grupperingarna. Ingen är längre populär, alla är lika. Alla har de tufft på ett eller annat sätt och genom denna dag kan de hjälpa varandra och sprida kärlek till varandra.

Jag tycker att det är oerhört modigt av dessa ungdomar att sitta ner och bertätta vad de innerst inne känner för dem som brukar reta dem i skolan. Jag tror att detta är en jättebra ide som borde användas även på skolorna i Sverige. Alla får chansen att säga hur de verkligen mår och kan prata ut samt lyssna på andras berättelser, för det är inte bara bra att själv få lätta sitt hjärta, det är bra att veta att man faktiskt inte är ensam om att må dåligt.

SKULLE DU VÅGA BERÄTTA DIN HISTORIA?
 
Vill verkligen tipsa om det här programmet som verkligen har rört mig.






 




RSS 2.0