Boktips, 3096 dagar

3096 dagar är skriven av Natascha kampusch och berättar om hennes åtta år som kidnappad av Wolfgang Priklopil.
 

Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.
Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld.

Gillade den här boken jättemycket så jag läste ut den väldigt snabbt. Gillar böcker som är baserade på verkliga händelser. Kan verkligen rekomendera denna. Kostar 39 kr hos cdon.se.


Försvunnen

Såg den här svenska thrillern på C More (tidigare Canal Plus) och den överraskade. Svenska filmer kan ibland vara lite tråkiga men denna var riktigt spännande. En bra thriller helt enkelt och bra skådespel. Med i filmen är bland annat Sofia Ledarp, Björn Kjellman och Kjell Bergqvist.
 

Varje år försvinner människor spårlöst i Sverige . Vi läser om försvinnande i pressen, men det kommer ju inte hända just oss, eller hur? Malin är en kvinna i trettioårsåldern som bestämmer sig för att bryta upp, lämna sin hemstad och börja om på nytt långt därifrån. En tidig höstmorgon tar hon sitt flyttlass och ger sig iväg. Men under en paus vid vägkanten blir mardrömmen verklighet. När det verkligen gäller måste man hitta sin inre styrka och aldrig ge upp.

Filmen är från 2011 och finns att köpa på cdon.se för 99 kr.

 


Regina <3

Nu har jag lyssnat igenom Reginas nya album ordentligt och som vanligt tar det några lyssningar innan låtarna fastnar. Lika bra som alltid : ) Här är några favoriter från albumet.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0