Red Riding Hood

Folksagan "Rödluvan" blir här en övernaturlig romantisk thriller i regi av Catherine Hardwicke, regissören bakom braksuccén "Twilight"

När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.

Fick hem denna från Lovefilm för någon dag sedan och det var en film i min smak. Spännande och med en bra handling som aldrig blev tråkig. Kommer definitivt se den igen. Rekomenderas.


Träningsvärk

Jag körde ju ett pass med Annika Sjöös träningsdvd igår på 45 minuter och redan igår hade jag sådan träningsvärk i låren att jag ej kunde gå. Idag har jag träningsvärk i precis hela kroppen, benen, magen, ryggen, axlarna, ja till och med i rumpan. Det blev en genomkörare för precis hela kroppen det där passet och det är ju kanonbra! Jag är jättenöjd med dvdn så den lär nog användas flitigt framöver. Den gav mig lite extra motivation kan man säga. Hur det ska gå att jobba ikväll med all denna träningsvärk det återstår att se. Jag som knappt kan böja på benen, haha.

Tisdag

Jag gick upp för cirka en halvtimme sedan och tänkte ringa till sjukhuset för att boka en tid på öron, näsa och halsmottagningen. Det är nämligen så att jag haft ont i ena sidan av halsen ett bra tag till och från. Nu kan jag inte fortsätta att skjuta upp det utan boka en tid och ta reda på vad det är och få behandling för det så att man slipper ha ont. Hoppas bara att man slipper operera bort halsmandlarna! Tänkte som sagt ringa för en stund sedan men de hade bara tidsbokning fram till 10, så jag får försöka imorgonbitti istället. Hoppas jag får en tid på torsdag när jag slutar 12 på jobbet, annars får jag vänta till nästa vecka, vill ju få det gjort så snart som möjligt.

Functional Training

Annika Sjöö från Let's Dance har tillsammans med personliga tränaren Michael Hansson gett ut en träningsdvd som är konditionsbaserad styrketräning. Passet är 45 minuter och man behöver inga träningsredskap. Enkelt att göra hemma framför tvn. Jag har nu testat denna dvd för första gången och bara efter någon övning kunde jag känna hur jag var helt slut konditionsmässigt och benen var som spaghetti. Med andra ord ger den resultat. Jag var tvungen att vila lite extra ibland för att orka så med det här passet någon gång i veckan är man nog snart i toppform. Rekomenderar verkligen denna dvd som passar alla, oavsett vilken nivå man ligger på träningsmässigt. Man kan köra i sin egen takt och öka på allt eftersom, vilket är kanon. Undrar om man får träningsverk imorgon...det tror jag. Jag är supernöjd med detta köp och den kostade bara 159 kr. Ni kan köpa den här.Hoppas att jag inte störde grannarna nedanför mig, passet innehöll ju lite hopp : )
 


Lördag

Godmorgon mina kära läsare. Jag kom inte upp ur sängen förrens bara en liten stund sedan. Hade velat ligga ännu längre men det är jobb som väntar på eftermiddagen/kvällen. Jag kom i säng sent igår eftersom jag såg en film till typ 00.30 och sen upptäckte jag att Sanny betedde sig lite konstigt. Svansen hängde på honom och när jag tog i den den var den helt slapp och han kunde inte alls röra på den. Han verkade ha lite ont längst upp vid svansroten. Efter ett samtal med mamma har jag konstaterat att det är antingen analsäckarna som spökar eller så har Saga eller Zeplin bitit honom i svansen. Min stackars lilla Sanny : ( Jag slängde ut Saga och Zeplin till hallen när jag gick och la mig igårkväll och Sanny låg och sov bredvid mig ett bra tag, och tro mig, när han gör det, då är något fel, haha. Avvaktar till på måndag och ser om felet går över av sig självt eller som ett besök till veterinären blir nödvändigt. Hatar när det händer mina katter någonting, jag tror direkt att de ska dö eller nått. Hemskt.

En gammal bild på mig och Sanny


Vill ha...

Detta önskar jag mig i julklapp... Lägger ut bilder här i hopp om att någon ska vara snäll och köpa dessa åt mig : )


Rosie mugg 4-pack, 199 kr, Jotex


Rosie Kruka, 149 kr (vill ha två till köksfönstret), Jotex


Är inte dessa otroligt fina? Finns i färgerna vitt, rosa och turkos. Vet inte vilken färg som är finast, skulle vilja ha alla, haha, men vitt passar med det mesta.


Tavlor till köket

Idag blev det en tripp till Ikea igen och som vanligt köper man mer än man först tänkt. Hade bara tänkt köpa lite ljus men det blev även en liten hylla, fyra skålar, några ramar och bilder till dessa. Motiven på bilderna är frimärken, ganska häftiga och snygga och kommer nog passa bra på väggen i köket när en fin tapet kommit upp.
Mini vaniljbullar

Gjorde dessa idag och blev själv förvånad över att jag lyckades. Helt vanliga vaniljbullar fast i ett mindre format helt enkelt.
Gratis film

En av mina läsare får 4 gratis hyrfilmer från LoveFilm! Du behöver bara gå in på lovefilm.se och skriva in denna presentkod: RAF11K 

Du kan välja DVD, blu-ray, tv-serier och filmer. Erbjudandet gäller endast en gång så först till kvarn. Gäller ej för hushåll som har ett aktivt filmabonnmang hos Lovefilm eller som tidigare har provat Lovefilm.


Fast and furious 5

Sedan Brian och Mia Toretto fritog Dom från häktet har de korsat många gränser för att kunna undvika myndigheterna. I Rio de Janeiro har de slutligen hamnat i en återvändsgränd och måste göra en sista stöt för att kunna vinna sin frihet. Medan de samlar ihop sitt gäng av toppförare vet de fortfarande att det enda sättet för dem att verkligen slippa undan är att konfrontera den korrupte affärsman som vill se dem döda. Men han är inte ensam om att vilja få tag på dem.

Den hårdkokte FBI-agenten Luke Hobbs missar aldrig ett mål. När han får i uppdrag att sätta stopp för Dom och Brian sätter han ihop en insatsstyrka av elitpoliser och går till angrepp. Men under sin jakt över hela Brasilien inser Hobbs snart att det är omöjligt att skilja de onda från de goda. Nu måste han lita till sina instinkter för att fånga sitt byte, innan någon annan hinner ikapp dem.

"Den här filmen är precis som de 4 första är otroligt bra. Spänningen är hög och filmen blir aldrig tråkig. Uppföljare brukar sällan vara lika bra som den första filmen men här blir det tvärtom bara bättre och bättre. Har du ännu inte sett någon av dessa filmer tycker jag att du ska göra det! Detta är en riktigt bra actionfilm men mycket tempo..." /Linda
Kronjuvelerna

Handling:

Den unga Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.

Skådespelare: Björn Gustafsson, Alicia Vikander, Bill Skarsgård

Jag hade ganska stora förväntningar på den här filmen och även om den inte helt levde upp till dessa så var det en helt ok film. Stundtals väldigt hemsk och stundtals lite skum.Lovefilm.se

Idag kom de två första filmerna från Lovefilm.se, Kronjuvelerna och Fast and Furious 5. Tror jag ska se Kronjuvelerna ikväll redan. Ska försöka skriva vad jag tyckte om filmerna sen här på bloggen. Jag kom hem från jobbet för inte så länge sedan och har försökt göra lite nytta som att slänga skräp och sådant. Hade även tänkt ta en långpromenad men det är jag för lat för. Skulle ju egentligen ha slutat 12 idag men fick några extra timmar och det tackar jag i och för sig för. Blir roligare när lönen kommer då : ) Imorgon slutar jag också 16 men de sista timmarna kommer bestå av brukarmöte och APT-möte.

Lovefilm

Jag fick en presentkod idag av pappa så nu har jag registrerat mig på deras sida så förmodligen kommer första filmerna om någon dag. Man får tydligen välja en lista på minst 10 filmer som man vill se och sen försöker de skicka dom filmer som man helst vill se. Tror de skickar 1 eller 2 filmer åt gången och när jag skickar tillbaka dem får jag 2 nya. Jag har nu 2 månader gratis sen säger jag förmodligen upp registreringen om jag inte fastnar för det. Det skulle då kosta 139 kr månaden. Jag tänker i alla fall som sagt utnyttja de två gratis månaderna. Jag hoppas på att få se Svinalängorna, Kronjuvelerna, Fast and the furious 5 bland annat. Blir en trevlig överraskning, vad som kommer i brevlådan, haha. Någon som har tips på några relativt nya filmer som man kan hyra?


Snart är julen här...

Julen är inte långt borta och jag har börjat plocka fram lite julsaker redan nu. Idag åkte julgardinerna i vardagsrummet/sovrummet upp och två tomtar. Resten av tomtarna får vänta och adventsljusstakar ska inhandlas.

Med en blit snöre kan man enkelt piffa till ljusen lite...Julgardinerna i köket får vänta ett tag till, men min nya lampa från Ikea har åkt upp.

Julgardinerna piffade jag till enkelt med ett svart band och ett tyghjärta.

Julkuddar, 39 kr styck på Handelshuset i Brunnsäng


Dröm om morgondagen...

Jag har äntligen fått upp min väggtext... helt på egen hand och utan att det blev snett och konstigt. Det trodde jag inte om mig själv, haha. Men skam den som ger sig! Jag är supernöjd över att jag lyckades, annars brukar jag  alltid lyckas få det snett och sådant stör mig enormt. Nu kan jag alltså sova lugnt inatt...

Jag har även börjat plocka fram lite inför julen, lite tidigt kanske men jag kunde inte hålla mig. Har tagit fram några röda mattor och två röda krukor och fixat lite här och där för att få den där mysiga stämningen i lägenheten. Kanske tar några bilder imorgon. Mamma och pappa var här en sväng på eftermiddagen och jag fick upp en tavla. Fler ska  upp men vi behövde bättre krokar till några av väggarna.


RSS 2.0