Vilse i skogen

Det får bli ett snabbt inlägg innan jag äter frukost och beger mig till stallet. Igår skulle jag prova en ny ridväg och det slutade med att jag och Tolli kom lite vilse i skogen. Vi hoppade över åar och gick över broar, allt för att försöka komma fram till en stig eller större väg. Till slut såg jag en traktor och tänkte att där måste det ju finnas en väg i närheten. Till slut var vi på känd mark igen. vi kom hem i alla fall och skönt var väll det. Inte nog med det, vi höll tidsplanen också : )

Igår fick vi reda på att vi får låna en kattfälla av borlänges Miljökontor, så snart är kanske Zeplin hemma igen. Håll tummarna.


Jag och Steingrimur (som jag inte red igår)

Är det Zeplin?

Igår fick jag ett samtal från en kvinna i Sanda som kan ha sett Zeplin. Äntligen någon från Mora som ringer, annars har jag bara fått samtal från Borlänge, Falun, Vansbro och Gävle. Den här gula katten har setts till hemma hos henne sen i lördags och kommer dit på kvällarna och äter samt sover i hennes katters korgar ute på verandan. Hon ska försöka fånga in honom och det låter verkligen som att det kan vara Zeplin. Hoppas, hoppas, hoppas. Kan bli svårt att fånga honom men jag hoppas verkligen att hon lyckas. Jag ska iväg idag och lägga några bilder på Zeplin i hennes brevlåda så att hon kan se om det är han.


21 Dagar

Zeplin borta i 21 dagar
Dags för Sanny att kastreras

Ja, idag är det Sannys tur att åka till veterinären och bli kastrerad. Min lilla Sanny : ) Zeplin skulle också kastreras idag men han har väll flyttat. haha. Han har varit borta i snart tre veckor och man saknar honom rejält vid det här laget. Jag hoppas verkligen att han inte har flyttat. Jag har satt ut annons i Dalarnas Tidningar så det har blivit några samtal idag, dock från Vansbro, Gävle och Sandviken. Jag tror inte att han har försvunnit så långt bort, men man vet ju aldrig med Zeplin... Han är säkert bara ute och letar efter tjejer.


Igår blev det en lite lägre tur med Tolli och det var jättehärligt tyckte vi båda. Vi var ute i ca. 2 timmar och jag red en ny väg men tyvärr kunde jag inte rida hela vägen eftersom det fortfarande är för mycket snö på skogstigarna. Trist att det ska ta sådan tid innan det torkar upp så att man kan rida där. På fredag tar jag med mig mamma på en ridtur så då får Steingrimur komma ut också.
Stegtävling


Jag stegtävlar med min syster och om du vill vara med kan du kontakta henne på hennes blogg:
Fröken Viktig

Dagens Filmtips

JÄRNGÄNGET

Fyra unga män - Lukas, Simon, Anders och John - är ute på gängets årliga forspaddling. Under färden nedför älven möter de systrarna Marie och Susanne, som nyligen flyttat upp till Norrland från Stockholm. De beslutar sig för att slå läger och festa tillsammans på kvällen. När de vaknar upp på morgonen efter en vild natt med dans och alkohol är Susanne, den yngsta flickan, spårlöst försvunnen. Killarna återvänder till sin vardag på ett stugbygge medan Marie, som arbetar på ortens sjukhus, blir allt mer oroligare över vad som hänt hennes syster. Har hon gett sig av tillbaka till Stockholm eller har hon drunknat i älven? Polisen kopplas in, och när  flickornas kanot hittas krossad i älven ordnar den kvinnliga kommissarien Lindgren med skallgångskedjor och helikpterspaning, men utan resultat.

Ruskigt spännande svensk thriller. Se den.


Besök av föräldrarna

Igår kom föräldrarna på besök och det var kul att se dem. Man gör ju inte det så mycket nu för tiden. Eftersom det inte blev någon ridning igår tänkte jag åka ut dit om en stund. Dessvärre är vädret inte det roligaste, mulet och kallt, men så fort man kommit upp på hästryggen är det lika underbart 'ndå.

Tröttheten kommer smygandes

Nu börjar man känna sig lite småsömnig. Det mesta av dagen har spenderats i stallet. Tog en tur på 80 minuter med Tolli längs Fulubergsvägen. Han var inte så jättemotiverad som vanligt så jag försökte hitta på lite olika saker längs vägen som att ställa honom åt höger och vänster samt rida lite skänkelvikningar och jobba honom på en volt. Han behöver mjuka upp sig lite.  Han får nog lite mer motivation att komma ut när det har torkat upp på skogstigarna så att vi kan variera oss lite mera. Skrittade av honom längs en annan väg  så att han fick varva ner lite och det är helt underbart att bara skritta i solen och slappna av och njuta av lugnet på landet. Det är livet det : )

Önskar alla en trevlig helg.

Våran älskade Zeplin, försvunnen i mer än två veckor

Nycklarna som A tog med sig till jobbet igår är tillbaka hos mig igen. Idag behöver jag alltså inte tillbringa hela dagen inne. Pratade med E igår och jag sa att jag fixar lunchfosdringen till hästarna idag. Jag hoppas att jag kan ta en lite längre tur med Tolli idag så att han får mycket motion. Idag kan det nog bli härligt att rida ut, solen skiner, villket den inte har gjort på x antal dagar.

Jag har varit riktigt usel vad gäller maten på senare tid. Mycket hämtmat och idag ska jag köpa pizza. Blir förhoppningsvis bättre när jag har varit och handlat. Fick pengarna idag från försäkringskassan.

Jag måste bara berätta om igår: För er som inte vet så har Zeplin nu varit borta i mer än två veckor och två stycken på området kan ha sett honom. Igår när jag var ut en sväng mot kvällen såg jag en gul katt (voi trodde att Zeplin var den enda gula katten på området eftersom vi inte sett någon annan där). Jag ropade Zeplin efter den eftersom jag såklart trodde att det var han. Gissa om jag var glad då. Katten kommer emot mig och jag hör att den har en plinga runt halsen. Mitt hopp försvinner. Det är inte Zeplin. De två personer som har ringt mig och sagt att de sett Zeplin har med största sannolikhet sett denna katt : ( Som sagt, mitt hopp försvann och jag är mer rädd än någonsin att vi aldrig mer kommer få se våran älskade och så omtyckta Zeplin. Ni förstår...Han är speciell på många sätt och det är mycket tomt utan honom. Om mindre än en vecka ska han och Sanny kastreras. Varför var jag så dum att jag släppte ut honom? Jag kommer aldrig att förlåta mig själv. Men jag kommer att fortsätta att leta efter honom..varje dag.


Miloslav Horava ny tränare för Modo

Idag blev det klart att Modos nya tränare är Miloslav Horava. Miloslav har ett hjärta för Modo Hockey eftersom han på början av 90-talet spelade tre säsonger för klubben. Även hans son med samma namn har tillbringat några säsoger i Modos A-lag. Sedan 2002 har Horava varit tränare för ett Tjeckiskt lag och nu blir det alltså Modo. 

                    

Ceska Cup

Ikväll drar Ceska Cup igång och Sverige ställer upp med följande lag:


1 GK Liv Stefan HV 71

30 GK Holmqvist Johan Frölunda HC

50 GK Gustavsson Jonas Färjestads BK

2 D Jonsson Lars Brynäs IF

3 D Jonsson Robin Timrå IK

4 D Åkerman Johan Lokomotiv, Yaroslavl

6 D Johansson Magnus Atlant, Mytischi

11 D Gunnarsson Carl Linköpings HC

18 D Hedman Oscar Frölunda HC

29 D Jönsson Kenny Rögle BK

9 F Mårtensson Tony Ak Bars, Kazan

12 F Berglund Christian SC Rapperswil-Jona Lakers

14 F Nordgren Niklas SC Rapperswil-Jona lakers

15 F Wallin Rickard Färjestads BK

16 F Andersson Johan Timrå IK

17 F Tjärnqvist Mathias Rögle BK

19 F Zackrisson Patrik Linköpings HC

20 F Thörnberg Martin HV 71

22 F Persson Niklas Linköpings HC

23 F Omark Linus Luleå HF

24 F Harju Johan Luleå HF

26 F Nilson Marcus Lokomotiv

41 F Widing Daniel Brynäs IF
80 F Weinhandl Mattias Dynamo, MoscowSVERIGE - TJECKIEN IKVÄLL KLOCKAN 17.55 PÅ SVT


Torsdag

Jag tänkte åka till stallet senare idag, men jag ändrade mig igen och åker nu. Nu får jag skynda mig så jag hinner till bussen. Stress stress.

Superskön pyjamas

Denna pyjamas från Halens är superskön och kostar bara 199 kr.


Pyjamas

Onsdag

Nu har jag ätit frukost och ska snart bege mig ut till stallet för att ta en tur med Tolli och fixa i stallet. Igår hade jag lite tid över så jag hann ta ut Steingrimur på en kort tur, vilket han älskade. Han var riktigt pigg och ville gå över i galopp hela tiden : ) Tolli är lite seg som vanligt men det kan ha att göra med att han har fått gå samma vägar hela tiden eftersom jag ännu inte lärt mig så många. Det blir mycket bättre när all snö är borta på riktigt så att man kan rida på stigarna i skogen. Nu måste jag skynda mig så att jag inte missar bussen.


Har förresten inte hittat Zeplin än. Fick ett samtal från en av grannarna som har sett han på området så han är i alla fall här i närheten.


Fast & Furious 4

Igår såg jag Fast & Furious 4. Grymt bra film med action och spänning i nästan varje scen. Gillar du 1.an, 2.an och 3.an tycker jag att du ska söka upp närmaste biograf och se denna. Du lär inte bli besviken. Denna film ska ses på bio. Nästan så att man vill se den på bio igen : )

FAST & FURIOUS

När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer till krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas - genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten. Kort på mig och Tolli

Imorgon gör jag sällskap med Elisabeth till stallet. Hon vill ta kort på mig och Tolli för att skicka dem till Tollis förra ägare, hon som födde upp honom. Ikväll blir det bio. Fast & Furious, fyran.


Blommor från Dollar Store

Här är mina blommor från Dollar Store som mina kära katter har tuggat sönder : (Zeplin tycker om badrumsmattan
Möte

Idag ska jag iväg på ett möte klockan 13.00 och jag hoppas att det inte tar allt för lång tid. Jag hoppas också att jag får positiva besked angående mina frågor. När mina föräldrar kommer upp i slutet på denna månad måste försöka övningsköra också så att man har gjort det lite innan intensivkursen som jag vill gå. Måste ligga i nu, annars kan det bli svårt att ta sig ut till stallet i fortsättningen och Tolli måste motioneras minst fyra gånger i veckan. Jag vill inte att han tappar muskler. Idag blir det alltså ingen ridning men imorgon har jag planerat att åka dit och ta en lite längre sväng med Tolli för igår red jag Steingrimur och i måndags fick Tolli bara en kort sväng.

RSS 2.0