Nyårsafton

Började dagen i stallet. Tänkte först rida Hrafn men han ville inte låta sig fångas så jag red Villimey först istället. Blev ett pass på banan. Red i skritt långsidorna och ställde innåt och utåt, ryggade några steg på kortsidorna. Sen samma sak i tölt och i trav. Villimey kändes jättefin. Sen ett nytt försök att fånga Hrafn. Den här gången stog han inne i vindskyddet med en häst framför sig så han kunde inte springa iväg. Jobbade först lite från marken. Jättefin. Satt upp och skrittade ut en sväng och tog även lite tölt. Red sen en liten stund inne på banan men det gick ungefär som igår. Han var spänd och svår att jobba med. Nu på kvällen jobbar jag 17-22 och även imorgon blir det jobb 7-16. Sen tänker jag träna och på torsdag tänker jag bara vara hemma och försöka läsa lite. Hinner ju aldrig sitta ner och läsa... : (

Kattmat

Så... då har man beställt lite kattmat. 2 st 4 kg säckar BÄSTIS till Saga och Zeplin och en 4 kg säck med veterinärfoder till Sanny. 873 kr...

Måndag

Idag var jag tvungen att köra bil på jobbet... Har lyckats undvika det länge men idag var jag alltså tvungen. Tänkte först fejka att jag blev akut magsjuk eller nått! Ja, bilkörning gör mig nervös och osäker. Förmodligen för att jag inte kör så ofta. Blev naturligtvis några motorstopp och sen var hellyset på och jag visste inte hur jag skulle få bort det...pinsamt : ( Men det löste sig och ingen kom till skada! Mitt självförtroende växte lite idag. Sen red jag Villimey och Hrafn. Red ut en liten sväng på Villimey.... inga konstigheter. Hrafn red jag på banan. Kändes inget vidare idag tyvärr. Jag lyckades inte få honom att slappna av så som jag ville och vid tölt spände han sig. Lyckades inte få honom att trava heller tyvärr. Han är svårare än vad jag trodde. Måste lära mig hur han fungerar lite mer för jag tror han är supermysig bara man får honom trygg och avslappnad.

Dagens träning

35 minuter armar och axlar med Fitnessblender.

Träning och middag

53 minuter mage. Middag blev kycklinggratäng, råris och sallad.

Innan träning


Söndag

Blir en sväng till stallet snart, sen ska jag hem och träna, samt laga mat och sen se lite film : )

Godmorgon


War Horse

Riktigt bra film...och ja, jag grät några gånger!

Lördag

Idag åkte jag ut till stallet och mötte Hrafns ägare där. Vi tog ut Hrafn på banan en stund och jag fick se hur hon jobbar med honom både från marken och i sadeln. Väldigt nyttigt och jag fick många tips. Hon fick honom lätt i trav men där har jag det lite svårare. Men jag jag ska först och främst fokusera på att få honom avslappnad i arbete i skritt samt få honom att tölta rent. Ett tips fick jag att börja tölta på en volt. Då kände jag skillnad. När det fungerar bättre ska jag se om jag lyckas få honom att trava. Hitills har det bara blivit några steg, haha. Efter det tog vi ut Draumur och Villimey på en tur. Blir stallet söndag, måndag och tisdag också... Imorgon blir det bara ett kort pass på banan med Villimey.

Middag


Dagens träning

53 minuter cardio.

Den Osynlige

Ikväll ser jag den svenska filmen Den Osynlige från 2002. För övrigt så har jag jobbat 7-16 och efter det blev det promenad till affären. Middag fick bli fruktsallad och knäckebröd. Mumsigt.

Nya hantlar

Fick ett par nya hantlar i julklapp : ) Nu kanske man kan få ännu mer resultat av träningen!

I Ritorp

Nu har jag kommit till Ritorp. Firar jul hos föräldrarna som vanligt. Snart kommer morfar och sen kommer syster med familj. God Jul!

God Jul

Önskar Linda... ...och Chucky ; )

Roliga kaffekoppar

Hur söta är inte dessa....

Måndag

Jag överlevde den långa jobbhelgen. Var lite kaos som vanligt när någon ringde sig sjuk lördag morgon och sen var det en person som slutat att jobba men som ingen satt in vikarie för, så både lördag och söndag kväll fick vi bemanna. Sen ringde en och skulle vara hemma för VAB idag så ännu ett pass fick vi bemanna för. Ett kvällspass idag sen är det Jul! Har städat och bytt kattsand så nu ska katterna klara av något dygn ensamma.

Dagens träning

Promenad till och från jobbet ca 90 minuter, ben och rumpa med fitnessblender ca 40 minuter.

Godaste fruktsalladen...


Fruktsallad


Syskonkärlek


Godmorgon

Nu börjar den jobbiga jobbhelgen innan jul. Jobbar kväll idag och på måndag och på lördag och söndag 7-16. Imorgon har jag dessutom tvättstugan från 17.30-21.00 : ( Städning måste jag klämma in någonstans också och träning. Lär väl vara helt slut på julafton..

Jack Reacher

Ikväll blir det filmen Jack Reacher med Tom Cruise.

Tisdag

Det gick undan idag när jag red ut på Hrafn. Fick inte stopp på honom i galoppen och det slutade med att jag och sadeln hängde på sidan och jag var väldigt nära att glida av. På slutet gick han dock jättefint och avslappnat, men oj vilken dålig kondition han hade. Inte konstigt om han ville springa av sig. Sedan sparkade Villimey bakut så att jag höll på att trilla av. Dessa hästar!
Nu har jag sett filmen Catfish. Är ju mer en dokumentär men otroligt intressant. Helt otroligt vilka människor det finns som gör falska profiler på Facebook och låtsas vara någon annan. Dokumentären handlar om Nev som har kontakt med en hel "familj" på Facebook. Det visar sig att det är en person som hittat på alltihopa och skapat flera falska profiler. Det är ju bland annat Nev som hjälper andra med samma problem i MTV serien Catfish.

Middag


Middag


Dagens träning

5 minuter uppvärmning, 20 minuter mage och 23 minuter total body training med Fitnessblender.
 
 
 
 

Tredje Advent

Tredje Advent redan! Nu är det inte långt kvar! Längtar!

Frukost


Middag


Lördag

Jag sov över hos min syster och hennes familj till idag och det var riktigt kul att träffa alla. Tre barn som ropade efter mig hela tiden : ) Tidigt på morgonen kom Lucas in och la sig bredvid mig, mys : ) Nu är det skönt att vara hemma igen och vila öronen lite, haha.
 
Idag tränade jag ben och rumpa i ca 25 minuter. Det kändes lagom. Jag orkade inte hålla på en längre stund och korta pass kan vara precis lika effektiva som långa. Det är bra att variera... Nu blir det middag. färsk pasta, bacon och ostsås, mums.
 
Har ingen bild så ni får en på Chucky så länge, haha, skojar bara! Ni får en bild på Zeplin från förra julen.
 
 

Lunch

Idag blev det 30 minuter armar med hantlarna och promenad från jobbet, ca 45 minuter. Nu blir det lunch!

Godnatt

Tänker inte se klart på eländet (Modo-Luleå). Skämt åsido. Har känt mig så otroligt trött och sliten idag och eftersom jag måste upp tidigt imorgon kan jag lika gärna gå och lägga mig. Inga mardrömmar inatt Chucky,tack!
 
 
 

Catfish

Jag har börjat titta på ett tv program som heter Catfish på MTV. Handlar om människor som har ett förhållande med andra via nätet men aldrig har träffats. Oftast så döljer de något och utger sig från att vara någon annan. Två killar hjälper dessa personer att träffas på riktigt. Ibland slutar det lyckligt och ibland inte alls så lyckligt. Väldigt intressant att följa och jag har till och med gråtit ibland när det har slutat lyckligt för alla. Såg ett avsnitt idag där killen faktiskt visade sig vara den han utgett sig för att vara. De hade haft kontakt i åtta år utan att ha sett varandra, inte ens på webbkamera. Hans nr stog på en helt annan person, en äldre, färgad man som hade familj och barn så man visste inte vem av dom som hon faktiskt hade haft kontakt med. Jag grät när det visade sig att det var den riktiga killen trots allt. Allt slutade lyckligt : ) Men tyvärr så gör det ju inte alltid det för oftast visar det sig att det är någon helt annan än den på bilderna.

Mardrömmar

Vaknade upp tidigt på morgonen och typ skrek och var helt förstörd. Anledningen... jag hade en mardröm om Chucky! Det ringer på dörren och i mitt trapphus tänds lyset om någon är där ute. Jag tittar i titthålet, det är mörkt men ett ansikte stirrar tillbaka på mig... Chucky. Jag kommer ihåg att dörren är olåst och det är som att jag säger till mig själv "lås för i helvete", men jag i drömmen lyssnar inte. Jag ser hur dörrhandtaget sakta rör på mig... Jag rycker tag i handtaget och hoppar fram för att skrämma Chucky men det är ingen där och det är fortfarande mörkt i trapphuset. Jag låser dörren i lättnad. Hör någon som springer med små steg inne i lägenheten. Ni vet som ett barn eller.... DOCKOR! Jag springer in i köket och ser att Chucky stänger av min dator för att jag inte ska kunna kontakta någon med den. Sen tar han fram en kniv och går fram till Zeplin och säger något. Tror han tänker döda honom. Jag skriker "Nej! Döda inte Zeplin!", upprepade gånger. Det är nu jag vaknar och är skiträdd och helt förstörd och nästan skriker. Jag kanske till och med skrek på riktigt. haha.

Godnatt

Japp, jag tycker fortfarande att Chucky är söt!

Aloe Vera gel

Hittade mina två dunkar aloe vera i stallet idag. Beställde från Villimeys ägare. Det ska tydligen vara bra för magen så det blir intressant att se om det fungerar. Inget annat har ju hjälpt mot min IBS.

Villimey och Hrafn

Red både Villimey och Hrafn idag. Hrafn red jag för första gången och första gången är ju alltid lite speciell. Jag tog det väldigt lugnt för att lära känna honom. Han kändes väldigt mysig när han slappnade av kom lite i form. Red inne på banan i skritt och tölt och sen tog jag lite trav på grusvägen. Han kändes jättefin i traven men underlaget var ju inte det roligaste idag plus att det var så mörkt, så det blev bara några korta sträckor. Villimey gick också så himla bra idag : ) Så fin i alla gångarter. Jättekul! Här får ni lite bilder på Hrafn och Villimey.

Godnatt...

Dröm inga mardrömmar...

Laxbiff och potatis


Zzzz

Vilken hemsk natt! Lyckades aldrig somna så nu är jag jättetrött. Måste få sova insatt för imorgon ska jag upp och jobba och efteråt ska jag orka rida två hästar. Idag ska jag ner på stan och handla sista julklapparna. Tror jag skippar träningen idag!

Dagens Chucky bild = D

Om dom ville att han skulle se läskig ut har dom misslyckats. Alltså när han rynkar på näsan... jag dör vad söt! Haha

Dagens träning

Kände mig mycket bättre idag så jag gav mig på lite styrketräning, 60 minuter armar, axlar, bröst och rygg med hantlar. Kändes helt ok men jag kommer ta det lugnt resten av dagen.

Frukost...

...idag blev Paulúns supertrött med skivad banan och vetegroddar, satsumas och c-vitamin + järn.

Andra Advent


Söndag

Mår mycket bättre från förkylningen. C-vitaminen måste ha gjort underverk. Haha. Det och att jag försökt äta bra för övrigt och verkligen har vilat ordentligt. Bjuder på en bild på Chucky och Bieber. Haha

Två favoriter

Chucky och Saw....

Dockor Är Läskiga

Dolly Dearest. Måste ändå säga att jag gillar Chucky mer : )

Min humor...


Lördagsgodis : )

Godis, hockey och Så Mycket Bättre blir det ikväll!

Julklappar

Började slå in lite julklappar idag. Skönt att få klart lite...

Frukost


Aloe Vera gel

Jag funderar på att prova Aloe Vera gel bland annat för min IBS. Ta lite morgon och kväll och se om det gör någon skillnad. Villimeys ägare har gett henne det ett tag och det har tydligen gjort skillnad.

Melon, kiwi och äpple


Chucky is back = )

Ni får en till söt bild på Chucky såhär på fredagskvällen : )

Qournfärs med pasta och ostsås

1 påse ostsås som blandas med 4 dl mjölk, pasta ca fyra portioner, en påse Qournfärs eller köttfärs. Blanda färsen med lite kryddor, koka pastan och koka såsen. Häll först Qournfärsen i en ugnssäker form. Häll över pastan och sen ostsåsen. Strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen, ca 220 grader i ca 10-15 minuter tills det fått lite färg.

Julkort

Kände att jag ville göra någon nytta fastän jag är sjuk så därför gjorde jag klart alla julkort som jag ska skicka. Nu är de redo att skickas iväg när det är dags.

Fredag


Frukost

Paulúns supergröt med hallon, blåbär, kanel, vetegroddar och mandelmjölk, te med citron och honung, questbar, c-vitamin.

Vila hela dagen

Blir att ta det lugnt hela dagen. Ska läsa lite innan jag gör middag och sen lägger mig och vilar en stund.

Torsdag

Godmorgon... eller snarare god förmiddag. Jag ligger fortfarande i sängen. Började känna mig sjuk igår kväll och japp nu ligger man här förkyld och eländig! Lagom till min jobbhelg dessutom. Har inte råd att vara borta men måste jag så kommer jag ta ut mina semesterdagar. Kommer ägna dagen åt att vila och passa på att läsa lite. Första dagarna brukar vara värst så jag kommer säkert att behöva ringa mig sjuk till jobbet. Jag kommer avvakta lite och se...

Human Centipede 2

Såg Human Centipede 2 ikväll och ettan var ju inget äcklig, men eh, denna var ganska så... rå! Tänkte skicka filmerna vidare men nja, jag vet inte riktigt. Haha. Vet inte riktigt vad jag tycker om dessa filmerna... Bra? Dålig? Genialisk? Sjuk? Äcklig? Hmm jag vet inte...

Onsdag

Idag när jag skulle rida Villimey, ställde jag upp lite koner inne på ridbanan. Hon är inte alltid så lätt att svänga så den här övningen att rida mellan koner var perfekt. Red först i skritt, sen tölt och sist lite i trav. Hovlagaren kom idag så nu är Villimey redo för snö!
Nästa tisdag ska jag prova att rida Hrafn, en av dom andra islandshästarna i stallet. Går det bra kanske jag rider honom också någon gång ibland. Ska ta en bild på honom sen om jag kommer ihåg : )
För övrigt har dagen ägnats åt tvätt och lite träning (53 minuter mage). Nu blir det hockey och sen en skräckfilm. Såg Human Centipede igår, en film som biopubliken tydligen spydde till! Den var ju inget äcklig alls (tacka vet jag Braindead och Saw), så jag blev lite besviken! Får se om tvåan är bättre men den är tyvärr i svartvitt. Varför gör man en film i svartvitt!? Hallå det är snart år 2014!

Favorit i repris....

Kan inte få nog av den här bilden! Så jäkla söt! : )

Söndag kväll

Ska lägga mig och lyssna på lite musik innan det är dags att sova... Jobbar kväll imorgon så det blir sovmorgon! Blev ingen Chucky ikväll : ( Har tittat igenom alla 6 filmerna nu så han fick åka vidare till mina föräldrar : ) haha. Han kommer att vara saknad : D Förhoppningsvis bjuder han dom på lika mycket skratt som här. Fast jag tycker nog fortfarande att han är lite läskig trots allt. När jag skulle hämta julsakerna uppe på vinden började jag inbilla mig att han kom springandes efter mig där längs gången uppe på vinden. Då var jag inte så kaxig längre och han var inte lika rolig heller för den delen. Jag lämnade vinden så fort jag bara kunde, haha. Har dock inte haft några mardrömmar om honom...än. Alltså, kolla på bilden... Han är ju sååå söt! Och nej. jag skojar inte!
 
 
 childs-play-6-sequel-curse-of-chucky
 

53 minuter Cardio


Inte Utan Min Dotter

Såg den här filmen igår och den var riktigt bra men också väldigt hemsk. Jag blev sugen på att läsa boken så idag komma mamma och pappa förbi med den. Måste dock läsa ut den Stephen King bok jag nyss påbörjat, Liseys Berättelse.  
 
 
.
 

RSS 2.0