Bananpankakor

Perfekt till frukost eller mellanmål!
 
1-2 portioner
 
1 mosad banan
2 ägg
0,5 dl mandelmjöl
1 dl keso
 
Servera med färska bär och ringla över lite sirap!

Öronproppar

Imorgon tänker jag åka till apoteket och köpa öronproppar! Nu är jag less på att folk här för sånt jävla liv! Dom kan inte prata i normal ton utan måste skrika till varandra. Grannen nedanför brukar vid 6-tiden på morgonen stå och ropa till sin vän som står nere på gården! Fan gå ner till honom då eller tvärtom. Och sen alla som mitt i natten sitter på gården och för liv. Och sen all denna härliga röklukt från grannen nedanför som kommer in till mig. Hur mycket röker dom egentligen! Önskar jag hade modet att skälla ut alla dessa människor! Tack vare dom får jag knappt någon sömn! Godnatt.

Lower Body Toning Workout - Butt & Thigh

56 minuter ben och rumpa. Blir nog lite träningsvärk imorgon! : ) Svetten rann så nu blir det skönt med en dusch innan middagen.
 
 
 

Villimey


Omelett med tomat och spenat


Frukost

Vitaminkick : )

Vaaaarmt!

Det verkar bli en varm dag även idag och det är ju härligt men det börjat ändå kännas lite jobbigt. Jag har ingen större lust att göra något när det är så här varmt men samtidigt är det trist att bara sitta inne i lägenheten. Igår åkte jag ner till stan en vända men min IBS är ju som sagt lite sämre igen och magen krånglade hela tiden så jag gav upp efter en timme och åkte hem igen. Att åka på stan utan någon femkrona finns inte. Måste ha ifall att jag brådskande måste till en toalett.  Så var det igår... Riktigt jobbigt. Men det är väl så, ibland är magen bra och ibland sämre. Köpte i alla fall ett nytt nattlinne med tillhörande trosor på Åhlens. I ett lite svalkande material så det ska bli skönt i denna värme.
 
Har tränat armarna nu på fm så nu blir det lite frukost och sen en dusch. Tror jag kommer sätta mig och läsa en stund sen : )
 
 
 
 
 
 

Kålpudding

Jag provade göra kålpudding idag och smaken blev det inget fel på. Däremot höll den inte ihop alls så något mer behöver man nog ha i för att få det att hålla ihop.3/4 av en hel vitkål2 msk sirapca 600 g köttfärssalt och pepparsmör att steka i

Mellanmål

Honungsmelon, grönsaksjuice, vatten.

Morgondrink

I morse mixade jag ihop denna gröna dryck som innehöll: 1 banan, 1 kiwi, 1 päron, 1 färskpressad apelsin, bladspenat.

Stel

Det var inte en smart idé att bära fyra påsar kattsand och en matkasse från Ica Lindbloms. Det var riktigt tungt och idag känns det i nacke och axlar. Fick smörja in med Voltaren inatt men det hjälpte. Tränade även ett tio minuters pass för benen igår men det måste även ha tagit rejält i rumpan för gud sådan träningsvärk jag har. Efter ett pass på endast tio minuter. Helt sjukt!

Om filmen...

Nu har jag sett klart den svenska filmen "Jag saknar dig". Svenska filmer kan ibland vara sådär men denna var ändå rätt bra. Den har ett djup och en bra story. Den är två timmar lång men blir aldrig direkt tråkig. Helt klart sevärd och det är en film som jag lär se igen.

Jag saknar dig

Ikväll blir det den här filmen.

Filmkväll

Nu blir det film. "En fisk som heter Wanda" Till det lite chips och en cider. Är egntligen fortfarande mätt efter tonfisksalladen jag fick hos mamma och pappa. Jag hade dessutom köpt med mig tre stycken STORA morotskakor.

Torsdag

Redan har 1,5 vecka gått av semestern :-( Igår var jag med farmor och syster till taxinge och vi hade strålande väder. Blev bjuden på god fika men efteråt blev det bråttom till toa kan jag säga! Jävla IBS! Den är sämre igen så magen/tarmen reagerar direkt på olämplig mat! Bara att hoppas att man kommer in i en bättre period snart igen. Idag var jag uppe med tuppen, redan kl 7. Har tvättat och ska nu städa klart det sista innan det får bli en dusch och sedan en sväng bort till Ritorp och rasta hundarna.

Drink-tips

Vodka, mangolikör, tranbärsjuice, apelsinjuice!

LG Optimus G

Snart är en ny telefon på väg hem till mig. Min gamla har börjat krångla, låser sig ibland och sen hade den väldigt lite plats för appar och det kom ständigt upp en ikon som varnade för att minnet var slut. Dessutom hade den väldigt dålig batteritid. Blir skönt med en ny mobil. Jag har även klickat hem ett nytt läderfodral som passar till den!
 
 
 
 
 
LG Optimus G Läderfodral - Svart 3i1 Kit
 
69 kr på fyndiq.se
 

Rozex

Ännu en gång slängde man ut 200 spänn för att bara få det bekräftat det man redan visste! Infektion i huden, typ rosacea eller mer troligt perioral dermatit. Skulle i alla fall fortsätta smörja med rozex i några månader.

Vårdcentralen

Då var det dags att besöka vårdcentralen igen. Fick en tid redan idag för att kolla vad utslagen kan vara för något.

Nya växter

Var på Plantagen igår och köpte förutom kattmat lite nya växter, en till badrummet och två till fönstret bredvid sängen. Dom andra hade gjort sitt. Kanske hade jag vattnat dom för dåligt...

: (

Såg att mina utslag har börjat komma vid ena ögat : ( Det måste ju vara perioral dermatit jag har fått. Det brukar komma utslag runt munnen, hakan, ut mot kinderna och runt ögonen då. Det är precis på dessa ställen mina utslag är. Vill inte att det ploppar upp mer röda prickar nu! Jag ser ju för hemsk ut... Nu använder jag ingenting i ansiktet, sköljer enbart med vatten morgon och kväll! Inga krämer, inget smink, ingen rengöring, bara vatten. Det enda positiva är att det blir billigt att inte använda ansiktsprodukter fast å andra sidan så blir det som jag har hemma dåligt nu när jag inte kan, bör använda det! Så fort lönen kommer får det bli ett samtal till vårdcentralen så att jag förhoppningsvis kan få medicin mot utslagen så att de försvinner så snabbt som möjligt. Annars lär det väl ta år innan det går bort av sig självt. Perioral dermatit är ju tyvärr svårbehandlat men brukar försvinna, men det kan ta tid.
 
 

Rygg, axlar och armar

Idag blev det 60 minuter styrketräning för rygg, axlar och armar. Vissa övningar blev riktigt jobbiga tillslut medans jag i vissa kanske hade velat ha tyngre hantlar.
 
Jag älskar Kellis och Daniels träningsvideos på youtube. Det är lätt att variera sin träning och man tröttnar aldrig eftersom det finns så mycket att välja på. Sök på fitnessblender på youtube så kommer alla deras videos upp. Eller kolla in deras hemsida fitnessblender.com.
 
 

Kappahl 99 kr

Denna fick följa med mig hem idag : )
 
Grå Topp, Grå topp i mjuk bomullskvalitet med...

Serier

Några av mina favoritserier är dessa:
 
Mordkommissionen
 
 
True Blood
 
 
Prison Break
 
 
The Walking Dead
 
 
Glee
 
 
Gossip Girl
 
 
Vänner
 
 
Band Of Brothers
 
 
The Pacific
 

Middag

Orkade inte laga mat idag så det fick bli ett kokt ägg, avokado med legymsallad och honungsmelon.




Mat under en dag

Frukost:
Havregrynsgröt med jordgubbar, banan och mjölk. Ett litet glas grönsaksjuice. Ett glas vatten.
 
 
 
 
Mellanmål:
Turkisk yoghurt mixat med hallon och blåbär. Hemmabakat fröknäcke med brieost.
 
 
Eller:
Avokado med legymsallad.
 
 
Middag:
Sprödbakad fisk, potatis, kall sås, majs och ärter.
 
Kväll:
Cola zero, naturgodis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning ons-fre

Onsdag - Promenad (vila från kondition och styrka)
 
Torsdag - Cykling, Ridning, Mage, rumpa och lår 40 min
 
Fredag - Cykling, Ridning, Rygg 25 min
 
 
 
 

Träning

Lördag: Mage 35 minuter, Promenad x2
 
Söndag: Armar 30 minuter, Promenad x2
 
Måndag: FT 40 minuter, Promenad x2
 
Tisdag: Total Body Strength & Bodyweight Cardio 30 min, promenad
 
 

Utslag

Jag har ju den senaste månaden fått utslag i ansiktet, främst runt munnen, hakan och några ut mot kinderna : ( Misstänker att detta är Perioral Dermatit som tydligen är riktigt svårt att bli av med... Kan ta flera månader upp till flera år i värsta fall. Man ska inte smörja in med några hudkrämer och inte täcka med smink, utan bara låta det vara så gott man kan. Inte så lätt alltså men jag har varit duktig och låtit det vara och bara täckt över det värsta med concealer när jag varit nere på stan. Sol är inte heller bra och hur lätt är det att undvika sol nu när det är sommar?! Får väl stänga in mig i lägenheten under semestern. Skämt åsido. Får se vad för hudvårdsprodukter man ska satsa på när det här börjar läka ut. Misstänker att det kommer bli något i stil med Dermalogicas serie Ultra Calming vilket blir minst dubbelt så dyrt som det jag använder nu från Nuxe. Men hjälper det så är det väl värt pengarna antar jag. Just nu vill jag bara få bort dessa hemska utslag och få en fin hy. Och jag som klagade på de enstaka finnarna som dök upp ibland. Det var ju ingenting i jämförelse. Suck. Nu blir man ju rädd när man ser sig själv i spegeln! Och ledsen när man ser att det dyker upp nya utslag. Tänker inte visa någon bild....

Kex "Sommar Med Ernst"

Receptet till dessa nyttiga kex kommer från Sommar Med Ernst som ni kan se på Tv4. Lätta att göra och det går snabbt. Resultatet blir bra och de är godast med tillbehör på.
 
1 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 dl vatten
 1 dl olivolja
salt
 
Pensla med ägg och strö på flingsalt. Ugn 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
 
 

RSS 2.0