Korvgryta

Jag har nog lagt ut recept på den här korvgrytan förut men den här gången hade jag i lite fler råvaror.

2 chorizo korvar, i bitar
2 vitlökskorvar, i bitar
1/2 röd lök, hackad
2 krm timjan
8 dl vatten
2,5 msk ideal mjöl
3 champinjoner, skivade
1 grönsaksbuljong tärning
1 morot, tunnt skivad
olivolja
salt och peppar
1 pkt skivad bacon, strimlad
soja

Fräs på korv, lök, champinjoner, moroten och baconet i olivolja. Lägg i buljongtärningen, vatten och idealmjöl. Koka upp så att såsen tjocknar lite. Krydda med salt och peppar och färga med soja.

Servera med quinoa och lite broccoli.




Tisdag

Trodde jag hörde en harkrank igårkväll....panik! Såg ingen så jag kanske bara inbillade mig, haha. Tänkte försöka sätta upp insektsnätet idag och jag hoppas att jag lyckas.

Sprang en runda innnan frukosten idag och idag blev man riktigt svettig, är ju så varmt ute nu. Får bli en promenad sen så man kanske får lite mer färg på sig.


Inga mer getingar

Har dödat tre getingar idag så det fick bli en promenad till Rusta så nu har jag köpt ett insektsnät. Inga mer getingar säger jag bara! Måste kunna ha öppet annars kommer det bli riktigt varmt i lägenheten. Har även hämtat bordsfläkten som jag hade på vinden.


Måndag

Det är så härligt med semester så att man kan sova ut ordentligt och ingen Zeplin som skriker på morgonen längre! Ja, fast riktigt så härligt har det inte varit här på morgonen! Zeplin har skött sig men döremot så fick man börja jaga getingar vid 6-tiden. En är död och nerspolad i toaletten men den andra är fortfarande levande och flyger envist runt i ett fönster. Igår var en humla inne och vände och detta är jag så trött på. Det var ett helvete förra sommaren. Jag fick jaga getingar flera gånger om dagen och bålgetetingen vill jag inte ens prata om. Jag har misstänkt ett bo här utanför men telge bostäder lär väl inte göra något så nu ger jag mig ut på jakt efter myggnät till en dörr för om jag inte kan ha dörren i v-rummet öppet kommer jag och katterna dö av värmeslag i sommar. Det får bli en tripp till rusta idag när jag har ätit frukost och gjort mig iordning för nej jag har inte gjort det än. I och med den tidiga väckningen ville både jag och katterna sova en stund extra idag...

Söndag

Att börja äta nyttigare och att välja bort vissa saker som vit pasta har varit mycket lättare än jag trodde. Kan ju fortfarande äta det ibland men för det mesta väljer jag ett bättre alternativ. Det har blivit mycket kyckling men det är å andra sidan så himla gott. Det jag trodde att jag skulle ha svårast för var att äta mer frukt och framförallt sallad till maten. Det har gått så himla bra att jag är förvånad over mig själv. Det har blivit en sådan självklar del av mina måltider. Nästan halva tallriken brukar bestå av sallad, isbergsallad, gurka, majs, salladslök, tomat, paprika, fetaost. Jag brukar alltid köpa en ask körsbärstomater när jag är och storhandlar en gång i månaden men om jag ska vara ärlig så har jag nästan alltid fått kasta halva innehållet för att jag inte är så förtjust i tomater. Men inte denna gång. Jag har till och med fått köpa en till ask för att den andra är slut! Detta gäller inte bara tomaterna, inget har numera legat och möglat för att jag inte har ätit av det. Eftersom man äter mer sallad behöver man inte äta lika mycket av resten av maten vilket blir billigare i längden, grönsaker är ju inte så dyrt.

En annan sak som jag ska erkänna att jag inte heller var så förtjust i förut är jordgubbar men nu älskar jag det. Man kan äta dom som dom är, i yoghurten, i smoothien, på pankakorna. Å andra sidan gillade jag inte grädde när jag var liten heller och det skulle jag kunna dricka direkt ur förpackningen nu, haha. Jag har börjat ha grädde till kräm istället för mjölk. Sååå gott. Okej det är INTE nyttigt men någon gång måste man ju få "fuska".

Igår blev det pankakor med jordgubbar till frukost och idag blev det havregurt med jordgubbsmak med färska jordgubbar och banan. Kanske inte jättegott med sojayoghurt och havregurt men jag har varit kass i magen ett bra tag, ja sen tiden i Mora (kan vara stress?), men jag tänkte i alla fall försöka vara utan mjölkprodukter så mycket som möjligt för att se om det gör skillnad även om jag inte tror att jag är laktosintollerant helt plötsligt. Kanske har överkänslig tarm eller något??! Jobbigt är det i alla fall. Så om jag får bråttom på toa så vet ni varför : ( Hahaha.

Idag är det tvättstugan som gäller och efter det blir det en långpromenad, tänkte utforska en ny väg som jag inte har gått förut.






Pankakor med jordgubbar

Har jobbat 7.30-12.30 idag och precis som igår fick jag vara en av dom som åkte och handlade på ICA Jätten till brukarna. Detta är alltid kul och man får samtidigt ett avbrott från de vanliga ärendena hos brukarna. Framåt lunch kände jag mig så himla trött men jag får snart semester, ska bara jobba 14-21.45 imorgon. Handlade även åt mig själv idag och det blev en del som vanligt, men för en gångs skull var jag klar före mina föräldrar idag, kors i taket! De brukar alltid få ringa mig och höra om jag börjar bli klar någon gång. Idag fick jag ringa dom : )

Tränade med träningsdvdn när jag kom hem och efter det var det några ungar som ringde på och började öppna mitt brevinkast. Inte första gången någon gör det hos mig. Tycker det är lite obehagligt när folk håller på så. Var någon gubbe som ringde på en gång och även någon förut som verkade lite skum och pratade om att de skulle ändra min el (även han höll på och öppnade mitt brevinkast för att kolla in)! Min el har inte blivit ändrad så mina misstankar var nog rätt. Jag öppnar inte alltid, om det nu inte är någon från telgebostäder eller liknande. Man känner sig så utsatt när man bor själv och det ju finns en hel del skumma människor.

Åt nyttiga pankakor idag (gjorde en egen mix på vetemjöl, mörkt lantbrödsmjöl och vetekli) som jag åt med jordgubbar och sirap. Riktigt gott. Får nog bli det till frukost imorgon....

Ikväll: Kvartsfinal mellan Sverige och Tjeckien.


Kyckling i ugn med rostad potatis

Krydda kycklingfilén efter smak, sätt in i ugnen på cirka 220 grader i cirka 20 minuter.

Dela färskpotatis eller mandelpotatis i två delar. Blanda med olivilja, pressad vitlök och hackad chili. Sätt in i ugnen i cirka 20-30 minuter.

Servera med en sallad och creme fraiche med smak av tomat och basillika.


Tisdag

Jobbade 7.30-12.30 idag och tiden gick väldigt fort och det är alltid skönt. I morse när jag skulle ta min cykel upptäckte jag att stödet bara hängde helt löst...suck. Det gick inte att cykla med den hängandes så jag sprang upp till lägenheten för att hämta verktygslådan i hopp om att jag skulle kunna skruva loss stödet. Kom inte åt att skruva så det sket sig. Skulle jag ha tagit bussen hade jag kommit försent till jobbet så jag provade att knyta fast stödet med ett snöre. Det höll men inte så mycket mer än så. Pappa har redan hjälpt mig en massa med den där cykeln, med bromasarna som behövde spännas åt och med hjulet som fått punktering. Nu kommer jag behöva hjälp med detta också! Den har skrothögen till cykel har nog snart gjort sitt så lika bra att ställa in sig på att köpa en ny cykel snart.

Måndag

Är äntligen ledig efter en lång jobbhelg. Har inga som helst planer under dagen och det känns ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Jag behöver inte ens tänka på städning eller att byta sand i kattlådan. Allt det har jag gjort under helgen. Något jag däremot skulle behöva ta tag i är att tvätta fönstrena men det tar jag inte idag, nej idag ska jag bara slappa.

På onsdag ska katterna till veterinären för att vaccineras. Skönt att få det gjort också. Får se om vi kan svänga förbi rusta samtidigt för kattsanden är slut och sedan jag började ha mat framme till katterna hela tiden igen skiter de så mycket : (

Imorgon är det jobb igen.. men bara att bita ihop, för om fyra dagar har jag semester. Ja man kan säga att min semester börjar på fredag klockan 21.45... En veckas ledighet....skönt.

Dogman Professional Matskål Anti-Glupsk

Behöver jag säga att jag beställt två Anti-Glups skålar på grund av Zeplin.... Jag har börjat försöka med att ha mat framme hela tiden åt katterna igen. Jag är så himla trött på att Zeplin börjar skrika tidigt på morgonen för att han är hungrig (gav dom mat tre gånger om dagen förut). Problemet är att sedan Zeplin blev kastrerad har han börjat äta för mycket vilket har resulterat i att han har blivit lite rund om magen. Nu tänkte jag prova med dessa skålar och se om han i alla fall kan äta lite lugnare. Har även köpt en leksak som man kan fylla med mat eller godis så att han får röra lite på sig för att få i sig maten. Om han nu kommer att använda den...

Det är inte lätt att ha tre katter, varav två (Saga och Zeplin) äter lite för mycket och sen en (Sanny) som äter med sunt förnuft, lite i taget och inte mer än nödvändigt.

Jag har räknat på att katterna ska ha cirka 1 dl mat var om dagen, alltså sammanlagt 3 dl mat. För att Zeplin inte ska äta upp allt själv och börja skrika för att han är hungrig har det snarare blivit det dubbla, alltså 6 dl!



Tisdag

Idag blir det jobb från 12-16. Skönt med ett kort pass så att man fick sovmorgon dessutom. Jobbade kväll igår och herregud vad segt tiden gick. Det var så himla lugnt på allas scheman så man visste inte vad man skulle hitta på mellan ärendena. Efter jobbet ska jag träna och sen blir det middag och film.

RSS 2.0