Blommor

Efter att ha jobbat hela sommaren och inte varit hemma på hela den tiden var det dags att inhandla nya blommor eftersom de jag hade var ganska så fula när jag kom hem. Personen som skulle sköta dem har väl inte gjort det ordentligt, haha. Måste säga att det ser mycket trevligare ut med lite blommor i fönstrena : )




















Besök hos veterinären

Dagen började med att ta Sanny och Zeplin till veterinären för att vaccinera dem. Sanny var som vanligt helt skräckslagen, stackaren. Han trängde in sig så långt in i kattburen som möjligt med ögonen som två svarta klot. Han rörde inte en fena så han fick ligga kvar i buren när han fick sprutan. Jag gissar att jag inte var hans bästa vän just då...
Nu ligger dock alla tre katterna och sover på varsit ställe i lägenheten. Själv så har jag tvättat fönstrena, vilket skulle ha behövts göras för bra länge sedan men eftersom jag inte hade kommit på hur man skulle göra så blev det bara ännu skitigare och smutsigare när jag hade försökt. Tillslut gav jag upp, men nu har jag efter ett samtal med mamma försökt igen och den här gången blev det faktiskt rent. Vad gjorde jag då för fel första gången, jo jag sprayade på fönsterputs och skulle sedan ta bort det med fönsterskrapan. FEL! Nu tvättade jag fönstret först med diskmedel och disktrasa och sedan sprayade jag på fönsterputs, tog en svamp och gnuggade fönstret, tog fönsterputsen och sen var det skinande rent! Eller nåja, några småfläckar på vissa ställen men om man jämför med hur det såg ut innan ska man inte klaga. Just när jag höll på som bäst med fönsterputsningen smet en geting in... Då blev det fart på mig kan jag lova. Ut i köket och hämta flugsmällaren och efter några missar hade jag retat upp den rejält. Jag gav inte upp utan smällde på och tillslut låg den död på sängöverkastet. Minst två getingar till höll på att flyga in, usch.


Rehabilitering/habilitering

Tänkte vara duktig idag och göra klart första inlämningsuppgiften till nya kursen, rehabilitering/habilitering men vid fråga 5 tog det stopp. Det blir lätt så när man måste kolla facebook lite i mellanåt, eller läsa någon blogg här eller där. Det är ju liksom roligare än att plugga. Att man blir osäker på någon fråga gör ju inte saken bättre. 4 frågor är ändå bra och jag får göra klart resten imorgon. Ingen brådska som tur är. Halva klassen är ute på praktik nu så det blir kul att se hur tomt klassrummet är på torsdag... Om fyra veckor är det våran tur och jag är nervös redan nu...oj oj oj, hur ska detta gå?? Alltid lika jobbigt att komma till ett nytt ställe med nya människor.


Dagens körlektion

Var tillbaka till körskolan idag för första gången sedan i början på sommaren. Har kört med pappa lite under sommaren och det har gått bättre och bättre. Idag var det alltså dags att köra med min körlärare igen och körskolans bil. Det började på värsta tänkbara sätt, jag fick ett motorstop med en gång...!!! Jag tänkte att jag lika gärna kunde kliva ur bilen och strunta i körlektionen. Det fortsatte att gå ganska dåligt, det var som att köra en helt ny bil och inte förrens mot slutet gick det bättre. Jag tränade start i backe, och det gick hur bra som helst idag. Inget motorstop alls. Efter lektionen frågar läraren hur jag tyckte att det gick. Uselt svarade jag för jag var enormt missnöjd och vet att jag kan MYCKET bättre! Men han vet ju inte hur jag har kört i södertälje under sommaren så han verkar tro att jag inte har kört alls vilket jag blev riktigt ledsen över. Han sa bara att det var inte mycket rätt här inte. Jag körde för snabbt i korsningarna och växlade för mycket. Inte en enda positiv sak fick man höra, och har man dåligt självförtroende så är det inte direkt vad man behöver. Jag tar nya tag till lektionen på onsdag och då ska han få se att jag kan!

Torsdag

Är tillbaka i Mora efter sommarjobb i Stockholm. Idag hade vi sista lektionen i kursen Omvårdnad där endast praktiken återstår, men först ska vi ha Rehabilitering/habilitering i fyra veckor. Igår tränade vi för andra gången på att ta blodprov och det gick över förväntan. Fick "blod" samtliga gånger, förra gången vi tränade klarade jag det endast en gång så idag är jag mer än nöjd med prestationen från gårdagen. Man kanske inte är usel på allt trots allt : )




Eau de toilette - Persika

Köpte denna på Yves Rocher i Stockholm för några dagar sedan och jag är såååå nöjd. Den doftar så himla gott och kostade bara 99 kr för 100 ml vilket jag inte alls tycker är farligt. Ni hittar den här.  Finns även i dofterna björnbär, hallon, körsbär, kokosnöt och vanilj.






 


En död harkrank är en bra harkrank

Igår kväll var verkligen traumatiskt...!! Jag satt och såg filmen liftaren på kanal 5 när jag började höra konstiga ljud. Det var inte från TVn och jag var själv hemma. Snabbt drar jag slutsatsen att det är det värsta av det värsta...en harkrank! Om ni bara visste vad jag hatar dessa äckliga, långbenta monster...usch. Jag ryser bara jag tänker på det. Jag tänder snabbt lampan för att se vart den är någonstans och gudarna ska veta att de är svåra att hitta ibland. Jag springer och hämtar flugsmälaren..nu var det krig!!! Jag ser att den sitter på väggen, tur för mig som smäller till den och den faller ner (förhoppningsvis död!) bakom tvn. Jag fortsätter att titta klart på filmen men kan inte riktigt slappna av. Hela tiden kommer frågan tillbaka, hur fasen kunde den ta sig in?? Det är ju mygnät för den öppna altandörren?? När filmen är slut går jag ut i köket för att lämna popcornskålen och vad sitter i diskhon?? En till harkrank!! Fan, fan, fan! Vad gör jag nu? Ska jag spola vatten på den och hoppas att den dör eller hinner jag springa och hämta flugsmällaren som ligger kvar i vardagsrummet? Jag gör det sistnämda och när jag kommer tillbaka är den såklart borta... I skrivandets stund är den fortfarande någonstans i huset och jag är jäkligt nervös och rädd. Fobier är inte att skratta åt! Jag får hjärtstopp om jag ser den. Jag kunde knappt somna igår! Tur att man snart ska härifrån och slipper se den. Mina föräldrar kommer hem från semestern idag så de får ta upp jakten på den, men känner jag dem rätt så fnyser de bara åt mig. Som sagt, fobier är inte något man skrattar åt. Någon annan som känner igen sig?

Harkrankar (Tipuloidea) är en överfamilj myggliknande insekter som omfattar åtminstone 14 000 arter. Harkrankar kallas långbenskrankar i norra Sverige (Kåggamoy i Piteåtrakten), skängelmy i Jämtland, hästmyggor i mellersta Sverige, pappa skrotben i västra Sverige, pappa långben i Göteborg, skrangelmygga i Småland och harskrank eller långben i Skåne. Harkrankarna känns igen på sina mycket långa ben och kan vara allt från 2 millimeter ända upp till 100 millimeter långa.



Dumlekakor

PÅ begäran kommer här recept på Dumlekakor. Otroligt goda och enkla att göra : )

1 dl vaniljsåspulver
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 påse dumlekolor
200 g smör eller margarin
Noblessa chokladplattor

Blanda ihop margarin och socker.
Blanda mjölet med bakpulvret ordentligt.
Blanda ihop smöret/sockret med Vaniljsåspulvret och mjölblandningen.
Blanda allting till en deg och dela i mindre delar och forma dem runda och lägg i formar.
Tryck ner en dumlekola i varje kaka och ställ in i ugnen i ca 250 grader i ca. 5-10 minuter.
Ta fram kakorna ur ugnen och lägg en noblesseplatta på varje och låt smälta lite.
Kyl kakorna.



Ny låt från Davor Ebner och Yohanna

Nya låten med Reginas Davor Ebner och isländska Yohanna heter Favour och även denna låt är så bra att man bara ryser. Har du inte upptäckt den underbara musiken från Balkan än så kan jag verkligen tipsa om Bosniska rock/popbandet Grupa Regina.



Darin - Love Killer

Darins nya låt är verkligen bra.


Vårrullar med Cous Cous och jordnötssås

4 st vårrullar med smak av kyckling och grönsaker
1 burk jordnötssås
Babymorötter
Frysta grönsaker (broccoli, majs, paprika)
Sojasås
Cous cous

Tillred vårrullarna enligt förpackningen.
Koka grönsakerna, häll av vattnet och tillsätt en klick smör.
Koka upp vatten till cous cousen och ta av från plattan, Tillsätt cous cous och en klick smör och låt stå några minuter.
Koka upp jordnötssåsen.
Bara att servera. Gott och enkelt.


Måndag och ledig = stanna inomhus väder

När jag var ute och vattnade blommorna på altanen för en stund sedan hörde jag hur åskan mullrade. Regnet faller ner lite titt som tätt också, ett tag regnade det ordentligt. Är det inte typiskt..på ens lediga dag... Hur dagen ska spenderas vet jag inte än men jag hade planer på att träffa syster och Mathilda och handla behövs också göras. Igår blev det goda vårrullar till middag men de var dock lite smaklösa men det är väl sådant som man får räkna med när man köper från frysdisken.


Effektivitet

En av mina positiva sidor är att jag är väldigt effektiv av mig och det fick jag visa prov på idag när det var mycket att göra. Först iväg till jobbet där det är viktigt att vara effektiv eftersom mycket ska göras på kort tid. Det är från den ena personen till den andra när man jobbar inom hemtjänsten. Allt måste flyta på. Efter jobbet bar det av till min syster som för övrigt är på semester uppe i höga kusten med de övriga i familjen (mamma, pappa, hundarna samt Patrik och Mathilda). Jag såg till att katterna hennes hade mat och färskt vatten, jag rensade kattlådan och vattnade blommorna. Sedan bar det av hemmåt. Vattnade blommorna ute i trädgården och nu ska jag ta hand om mig själv. Blir en dusch innan jag kryper ner under filten i soffan och ser en film.



Ibland önskade man att man hade fler armar så att mer kunde bli gjort, men man får göra så gott man kan med det man har. Bild lånad från google.se


RSS 2.0