Byxa från H&M

Måste verkligen tipsa om dessa mysbyxor från H&M. Supersköna och jättebilliga. Bara 98 kr. Den är trekvartslång och finns i färgerna turkos, rosa, svart och grå.






Handbolls VM drar sig mot sitt slut

Handbolls VM är snart slut och Sverige slutade på en sjundeplats. Sverige är på väg uppåt och om några år kan jag nästan lova att det blir Sverige som får slåss om en medalj. Danmark spelade nyss semifinal mot Frankrike och förlorade. Jag som hade hoppats på att få se en final med Danmark. Hade varit kul att få se en match med dem. Nåja... I den andra semifinalen möts Kroatien och Polen. Jag tror på en Kroatisk seger och även ett Kroatiskt guld.


Idag fick jag mina saker från H&M. Behövde dock byta skorna eftersom att de var en storlek för små. Så typiskt. Snart börjar Lets Dance och innan dess så ska jag hämta in sista tvätten. Flyttade fram tvättiden till 16.00 och orkade inte ens städa idag. Gör det imorgon. Usch vad lat jag är. Trevlig kväll på er.


Synundersökning

Ringde nyss till Synsam i Mora och bokade en tid för en enkel synundersökning för att förlänga mitt kökortstillstånd. Blev tid på måndag klockan 11. Då ska jag även passa på attgå förbi arbetsförmedlingen och lämna in min lapp till Erik och Jan som ska skriva under och sedan skicka det vidare till försäkringskassan. Mycket med det där. Min dag ser ut som sådan att jag först ska ta en dusch och sedan äta frukost. Sen ska jag börja städan och klockan 12 har jag tvättid. Tänkte hinna med en sväng ner till ICA Maxi också. Ikväll blir det Lets Dance... Vad ska ni hitta på under dagen och kvällen?



På TV ikväll

På TV ikväll blir det Sveriges Värsta Bilförare klockan 20.00 på TV4 och efter det blir det Lyxfällan klockan 21.00 på trean. Efter det blir det sängen för min del. Imorgon blir det en städ- och tvättdag och på kvällen Lets Dance. Ha en trevlig kväll allihop.

Har du som jag tunnt och fint hår?

I så fall vill jag tipsa om Lyko.se, din frisör på nätet. Inte så farligt dyra produkter och alltid fraktfritt. Här kan du hitta produkter för just din hårtyp. Om du som jag har tunnt och fint hår kanske du ska testa Shampoo och balsam som gör det hår fylligt och ger mer volym.

Catwalk Thickening shampo - Shampo som ger ditt hår en tjockare och fylligare känsla

169 kr




Catwalk Thickening Conditioner - Hjälper ditt hår att bi fylligare & tjockare låt verka 3-10 min.

179 kr



Lyxfällan börjar ikväll

Kom för några timmar sen hem från arbetsförmedlingen och har hunnit äta ett paket nudlar till lunch samt ett vaniljhjärta. Fick hem Loreals Absolut Repair Leve-in Serum idag : ) Hoppas att den är bra. Kostanden blev 188 kr.

Zeplin är helt hopplös. Han skriker hela tiden och kissar överallt. Han behöver kastreras, för anledningen till att han håller på är att han är könsmogen. Sanny håller inte alls på så, kanske för att han är lite yngre. Hoppas att Zeplin lugnar ner sig lite. På eftermiddagen ska jag se placeringsmatchen med Sverige och ikväll börjar Lyxfällan : ) Det är bara så bra ju.

Masker från Yves Rocher

Har ni provar dessa masker från Yves Rocher? Om inte, kanske det är dags att göra det : ) Dessa två har jag:

Fuktighetsgivande mask: Dess milt fruktiga och uppfriskande konsistens släcker hudens törst.
Djuprengörande mask: Dess fräscha och syrliga konsistens är underbart för sinnena.





Dagens middag

Till middag idag blev något jag åt hos min syster för en tid sedan. Det blev inte lika gott som hennes dock. Haha.

2 Kycklingfileér
5-6 portioner ris
Minimajs
Champinjoner
Frysta grönsaker (tex. broccoli, morötter och blomkål)
Uncle Ben Sås (tex. Sweet And Sour)
Kokosmjölk

Koka riset och koka grönsakerna tills de är mjuka. Skär kycklingen i bitar och stek dem. Lägg sedan i minimajsen och champinjonerna så de blir varma. Koka upp Uncle Ben såsen och kokosmjölken tillsammans. När allt är klart, lägg upp riset i en stor form. Lägg på kycklingen, minimjasen och champinjonerna. Häll över såsen. Färdigt att äta.


Made in sweden

Som rubriken lyder så blir det Made In Sweden ikväll på TV och innan det blir det Top Model. Nyss har jag lagat mat och diskat upp den stora högen med disk som det blev. Skönt att ha det gjort.  Finns det något tråkigare?

För någon dag sedan beställde jag hem Hööks Katalogen (Hästsport för er som inte vet). Frågan är ju varför jag gjorde detta? Jag har inte ridit på mer än ett halvår och inte ens satt min fot i ett stall. Ja, det börjar kännas jobbigt. Jag skulle bli glad bara av att få mocka skit. Vadå, det hör ju till de vanliga stallsysslorna och är faktiskt inte så hemskt. Jag börjar bli desperat. Jag vill jobba i ett stall, jag vill rida...och vem vet hur lång tid det dröjer innan jag får göra det igen. Nästan så att jag vill börja gråta. Jag saknar det så himla mycket.

Nog om det... Ha en trevlig kväll : )

Tortellini med ostsås

Här kommer ett tips på en mycket snabb, enkel och god lunch eller middag.

Du behöver endast detta:

Tortellini med ostfyllning (köpte på ÖoB för 11 kr)
Ostsås Blå Band

Bara att koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen och koka upp såsen. När allt är färdigt 'är det bara att hälla ostsåsen över tortellinin och färdigt att äta.



 


Hej

Jag hinner inte skriva så mycket nu, tänkte hoppa in i duschen så att inte min frukost blir allt för sen. Idag ska jag prova en ny kattsand till katterna. Blir intressant. Den är från Dollar Store och kostar 20 kr per påse. Tänkte prova med den tills man har lite mer pengar igen. Hoppas den är bra. Är nöjd med den jag har nu men den kostar 99 kr per påse och räcker inte så länge till tre stycken katter.


Hoppas att ni alla får en bra dag. Ska ni hitta på något speciellt?


Brynäs - Modo

Modo mötte igår Brynäs och det blev äntligen en seger för Modo med 4-2. Modo petade på så vis ner Rögle till en kvalserieplats och Modo ligger på säker mark.


Idag tänker jag vara lat och bara gör köttbullar och makaroner till middag. Jag gillar egentligen inte alls köttbullar, men ICAs är faktiskt goda.




Bild från modohockey.se

L'Oréal

Har väldigt slitna toppar just nu och skulle verkligen behöva klippa mig, men det kostar ju en del. Tänkte prova dessa två produkter:

Loreal Absolut Repair Intensiv Kur
Djupverkande vård för mycket skadat hår.
185 kr
Från lyko.se (fraktfritt)


Loreal Absolut Repair Leave-in Serum
Serum för mycket skadade toppar.
159 kr
Från lyko.se (fraktfritt)



lite Skönhet

Dessa produkter använder jag just nu:




1. LUXE Rose Velvet body lotiion, 20 kr, från Dollar Store

"Mycket fuktighetsgivande och jag älskar doften på denna. Blev en favorit direkt"

2. FAMILY FRESH, Spring Rain shower cream, 15 kr, från ÖoB

"Även denna har blivit en favorit. Fin doft"

3. de Noël handcreme, christmas edition, 15 kr, från Yves Rocher"

"Denna handcreme från Yves Rocher används flitigt. Synd att den bara såldes under jul för den doftar gott och den är bra mot torra händer. Helt klart en favorit"

4. NIVEA VISAGE, Moisturizing Day Care.

"Har inte provat så många dagcremer, men denna fungerar fint att smörja in ansiktet på morgonen"

5. NIVEA VISAGE, Regenerating Night Care.

"Efetrsom att jag har Niveas dagcreme kör jag även på Niveas nattcrema"

6. NIVEA LIP CARE, Hydro Care

"Jag har provat en del läppcerat men denna är helt klart den bästa. Läpparna hålls fuktiga länge och man slipper gå med torra läppar"

Dagens Filmtips

THE RINGER

Losern Steve Barker (Johnny Knoxville) har dragit på sig en massa skulder och är hårt pressad av sin snåle farbror. Till slut ser han ingen annan utväg än den otänkbara, frestande, helt galna planen - att låtsas vara utvecklingsstörd för att vinna guldmedalj i Special Olympics! När Steves medtävlande genomskådar bluffen ställer de honom inför en ännu större utmaning: att bli en bättre människa...

Tid: 94 min Genre: Komedi Utgivningsår: 2005 Skådespelare: Johnny Knoxville, Katherine Heigl, Brian Cox

Såg denna film igår och den var bara såååå rolig. Men inte bara rolig utan även en film med mycket värme och glädje. Jag tror till och med att jag kommer att köpa den här filmen.



Måndag

Godmorgon bloggen. Har varit uppe en stund redan och kollat min mail och lite annat. Varit inne på facebook bland annat.  Idag fyller min syster år. GRATTIS till henne, hoppas att hon får en underbar dag. Såg en jätterolig film på tv3 igår och tänkte lägga ut den som ett filmtips här lite senare. Vi hörs då.

Ett litet tidsfördriv

För att få tiden att gå visar jag litet av det smink som jag använder. Inget märkvärdigt.



1. Handcreme från Yves Rocher. 15 kr
2. Concealer från In och Finn.
3. Foundation Stick , IsaDora
4. True Match Foundation, LORÈAL
5. Lippgloss från Yves Rocher, fick gratis
6. Lippgloss
7. Duo Ögonskugga från Viking Line
8. Ideal Finish Puder, Nivea
9. Mascara från Yves Rocher, fick gratis
10. Mascara 2000 Calorie
11. Ögonfransböjare, 15 kr

Dagens Filmtips

LADDER 49

Jack Morrison (Joaquin Phoenix) är en erfaren brandman som dagligen räddar människoliv. Men vid en våldsam brand blir han själv fångad i eldhavet. Jacks enda hopp står till de andra brandmännen, ledda av hans vän och mentor, kapten Mike Kennedy (John Travolta). Medan Jacks kollegor kämpar för att rädda honom reflekterar Jack över sitt liv, sitt riskfyllda jobb, sin fru Linda och deras två små barn - som han kanske aldrig kommer att återse.

Tid: 110 min Genre: Action/Drama Produktionsår: 2004 Åldersgräns: 7 år

Denna film är riktigt bra. Den blandar allvar med lite humor. Den hyllar vardagens hjältar och bjuder på både glädje och sorg. Den blandar även tät action med starkt drama. Ett måste i filmhyllan helt enkelt.



The Heart Of Hockey?

Modo åkte på ännu en förlust igår mot Linköping : ( Modo ligger nu därför näst sist och har endast Södertälje bakom sig. Fortsätter det såhär så kommer det att sluta med att Modo får spela kvalserien, något jag hellst skulle vilja slippa vara med om. Blir det så så är det inget man kan göra något åt. Jag har sett några matcher med Modo denna säsong, både bra och dåliga. De kan ju, varför visar de det inte i varje match? I några matcher som jag har sett har man verkligen sett att de har velat vinna, de har kämpat för en seger. I andra matcher är det tvärtom. Jag hoppas att de visar vad de kan gå för nu och kämpar för en slutspelsplats. Detta lag kan bättre. För mig kom det som en chock  att Karol Krizan  skulle lämna Modo, men nu är det som det är. Vill man inte vara kvar ska man heller inte vara det, för allas bästa. Kom igen nu Modo...ge inte upp nu!



Svartvadet, kanske dags att ta ett rejält snack med killarna i laget

Äntligen lördag. Älskar denna dag

Lördag är nog min favoritdag på veckan. Mitten av helgen känns det som. Fredag känns också bra för då vet man att man har två lediga dagar framför sig. Jag är visserligen arbetslös så jag är ju ledig alla dagar i veckan än så länge, men ändå. På söndagar blir man stressad över veckan som kommer och jag har aldrig riktigt kunnat slappna av på en söndag. Lördag är perfekt...en riktigt bra dag. Har alltid och kommer alltid att vara min favoritdag i veckan.

Dagen ser ut som sådan att M snart kommer hit och så ska vi iväg och handla kattmat och diverse annat. Sedan ska jag se Handbolls-VM. Alltid lika kul med sport. hehe. Love it. Modo spelar idag också, en match mot tabellettan Linköping. Måtte de få en seger idag. Ligger läskigt nära kvalserieplats. Där ligger redan Södertälje.


Hur ser eran dag ut?


Ikväll blir det Choklad, chips och Let´s Dance

Vad ska ni hitta på?




Sverige trea när huvudrundan börjar

Här är spelprogrammet :


Lördag 24 januari: kl. 16.30: Slovakien-Sydkorea, kl. 18.30: Frankrike-Sverige, kl. 20.30: Ungern-Kroatien.


Söndag 25 januari: kl. 16.30: Sverige-Ungern, kl. 18.30: Sydkorea-Frankrike, kl. 20.30: Kroatien-Slovakien.


Tisdag 27 januari: kl. 16.30: Ungern-Sydkorea, kl. 18.30: Slovakien-Sverige, kl. 20.30: Frankrike-Kroatien.



Bitter förlust

Sverige förlorade mot Kroatien....


Ändrade planer

Ändrade planer, det blir nog pizza till middag idag. Jag vet, det är jätte onyttigt. Okej, jag har ingen dålig ursäkt till detta. Skäms på mig! Eller förresten, jag kanske inte ska ta någon pizza, utan kycklingspett med timjansås och grönsaker. Det är visserligen från pizzerian det också men kanske inte lika onyttigt som en pizza. Usch jag skäms. Jag föll för frestelsen. Fy Linda, fy.

Vad blir det för mat?

Idag tänker jag vara lat och bara laga något enkelt. Det får bli köttbullar och korv med stuvade makaroner. Blev så sugen på just stuvade makaroner. Klockan fyra ska jag ner och tvätta och klockan 18.00 börjar sändningen för Kroatien-Sverige. Så ser resten av min dag ut.

Dagens filmtips

UNDER  TOSCANAS SOL

Trött och sliten efter en jobbig skilsmässa åker San-Francisco-författaren Frances Mayes (Diane Lane) på semester till Toscana för att vila upp sig. Under en rundtur i de vackra omgivningarna faller hon för stundens ingivelse och köper ett skamfilat 1700-tals hus. Frances bestämmer sig för att börja ett nytt liv, och sätter igång att rusta upp huset. Det annorlunda livet på på den italienska landsbygden och de vänliga människorna gör att kraften sakta återvänder till Frances. Och under den toscanska solen får hon återigen uppleva vänskap, skratt - och passionerad kärlek.

Längd: 108 minuter Genre: Romantisk komedi Produktionsår: 2003 Barntillåten



Torsdag

Hejsan. Idag ska jag tvätta och stå i, samt ladda inför kvällen då Sverige möter Kroatien i Handbolls-VM som spelas just i Kroatien. Tuff match väntar med andra ord. Inatt, eller i morse, kom Zeplin och lade sig vid mig och var jättekelig. Gulliga han : ) Där låg jag och klia honom på magen ett tag. När han är på kelhumör, ja då är han verkligen kelig och hur mysig som helst. Finns det något underbarare än när en katt spinner? Man vet att katten mår bra och man blir helt varm innombords själv.

De senaste tre nätterna har jag fått svårt att sova igen. Jättejobbigt. Är det någon som har några tips på något som förbättrar sömnen så är jag tacksam. Men det beror säkert bara på att jag rör på mig för lite om dagen samt att jag ska kela med katterna hela natten : ) Borde nog stänga dörren så att de inte kommer in i sovrummet.


Dags för lite frukost. Det blir havregrynsgröt och knäckermacka, samt ett glas med nypressad apelsinjuice. Ska ge er ett filmtips lite senare också.


Från H&M

Dessa har jag beställt:



Quorn burgare med Pommes Frites, sparris och hemmagjord brunsås

Gårdagens middag:

Quornburgare 4 st
Salt
Peppar
Pommes Frites (gör gärna egna)
Sparris (grön)
Röd paprika
Balsam Vinäger
Vitvins vinäger
Salladskrydda
Vitlök
Olja
Tomatpuré
Buljongtärning
Idealmjöl
Smör

Vitkålsallad:
Skär vitkåll med en osthyvel. Blanda med olja, vitvinsvinäger, salladskrydda och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda väl.

Brunsås:
Smält 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt 2 msk idealmjöl. Häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca. 5 minuter. Färga med soja och ha i lite tomatpuré.

Sparrisen:
Stek sparrisen lite. Blanda 2 msk balsamvinäger, 1 msk olja och 0,5 dl vatten. Salt a och peppra och ha i lite finhackad paprika. Lägg sparrisen på ett fat och häll på dressingen.

Krydda quornburgarna och stek dem. Servera med pommes frites, sparris, brynsås och vitkålsallad.


H&M

Igår beställde jag lite saker från H&Ms fyndshop. Billigare går det inte att få det, men jag tycker inte att H&M har så dåliga saker. Fleecejacka: 59.50 Shorts: 59.50 Ballerinasko: 59.50 Pyjamas: 64.50



Onsdag

Hej hopp : ) Har varit uppe en stund och fixat lite här hemma. Katterna är det full fart på, hehe. Sagas sår efter kastreringen ser så fint ut, ja, man ser det knappt alls längre. Jag är så glad att jag köpte just Sanny. Han är allt som jag ville ha i en katt. Han är hankatt, han är svart och vit, han är så himla snäll, mysig när han vill och så himla söt. Sötare katt får man leta efter. Han kommer jämt när jag ropar på honom, det gör visserligen Saga också när jag ropar på henne. Den enda som inte kommer är Zeplin, han vet väll inte vad han heter. Haha. Den lilla jäkeln  satt nyss och kissade i diskhon...trevligt. Gissa om jag blev glad? Jag är i alla fall stolt ägare till världens underbaraste katt...Sanny...eller Nanny som min systerdotter säger : ) Jag behöver bara visa en bild på Sanny i mobilen så säger hon direkt Nanny...gullunge.


Sverige - Spanien

HANDBOLLS VM - 2009

Igår mötte Sverige Spanien och det som skulle ha blivit en tuff match blev också det men Sverige ledde faktiskt från början till slut. Inte bara det. De ledde också med runt 6-7 bollar ibland. På slutet kröp dock Spanien närmare och det blev lite nervöst men Sjöstrand i mål visade sig bli en riktig matchhjälte. Sverige skrällde och vann och detta lag kan gå riktigt långt. Detta lag vill vinna och de kämpar i hela matchen och med tre målvakter som alla har gjort bra matcher kan detta kanske bli en medalj. Bra målvakter är viktigt och spelare som vågar ta skott. På onsdag väntar Kuwait och på torsdag blir det ännu en tuff match då värdlandet Kroatien står för motståndet. Vinner Sverige där ja då är det riktigt bra gjort. Kanske blir det ännu en skräll...

Slutresultat 34 - 30


Korv och bacongryta med potatismos

Ikväll blir det detta till middag:

Korv
Bacon
Lök
Smör
4 dl vatten
1 msk konc. oxfond eller buljongtärning
1 krm timjan
Soja
Salt och peppar
Redning

Skär korven i bitar och strimla baconen. Skär löken. Bryn korven, baconen och lök i smör. Koka upp vatten, fond och timjan i en kastrull. Red med  maizena och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och vänd ner korv, bacon och lök. Smaka av.

Servera med potatismos.

Sverige - Kuba och Sydkorea - Sverige

HANDBOLLS VM - 2009

Sverige - Kuba

Det blev en lätt match för Sverige som inte fick så mycket motstånd från Kuba som kanske inte ens hörde hemma i VM. Pelle Sandström stog i målet och gjorde det bra.
Slutresultat 41 - 14

Sydkorea - Sverige

Gårdagens match bjöd på lite mera motstånd men Sveriges seger var aldrig horad. Jonas Källman var riktigt bra och även Palicka som igår stog i målet. Matchen bjöd också på en hel del utvisningar vilket inte hör till vanlighetens skull i en handbollsmatch. Det var synd för utvisningarna avbytte varanndra hela tiden och störde matchen. Men Sverige vann och nu väntar betydligt tuffare motstånd. Nu idag möter man Spanien.
Slutresultat 24 - 30

Idag börjar Handbolls-VM för Sverige

Ikväll vid 18.00 börjar sändningen för Handbolls-VM. Sverige inleder med en match mot Kuba, en match som Sverige bör vinna. I Sveriges grupp har man även Kroatien och Spanien som lär bjuda på det svåratse motståndet i gruppen. Man har även Sydkorea i gruppen som man möter på Söndag och Kuwait på onsdag.

Sveriges trupp består av följande spelare (källa: svt.se)

Målvakter: Per Sandström Hamburg SV Andreas Palicka THW Kiel Johan Sjöstrand IFK Skövde


Vänstersexor: Jonas Källman Ciudad Real Henrik Lundström THW Kiel


Mittsexor: Robert Arrhenius Balonmano Áragon Mattias Gustafsson AAB Aalborg Magnus Jernemyr FC Barcelona


Högersexor: Jan Lennartsson AAB Aalborg


Vänsternior: Tobias Karlsson HSG Nordhorn Jonas Larholm AAB Aalborg Jonathan Stenbäcken IK Sävehof


Mittnior: Dalibor Doder Balonmano Áragon Lukas Karlsson Viborg HK


Högernior: Kim Andersson THW Kiel Oscar Carlén SG Flensburg Johan Jakobsson IK Sävehof


Dagens middag

Idag blir det detta till middag:

Kyckling
Wokgrönsaker
Sweet Chilisås
Chicken Thai Wok Spice Mix
Ris

Koka upp vatten till riset. Hetta upp woken med matolja. Woka kyckling och grönsaker i några minuter. Strö över kryddmixen och tillsätt vatten. Låt koka upp. Servera med riset och ev sweet chili sås.


Fredag

Igår när jag kom hem från Arbetsförmedlingen såg jag att Saga hade fått av sig sin tratt. Oh nej tänkte jag och fick hjärtat i halsgruppen. Tänk om hon har slickat upp såret efter kastreringen. Som tur var så såg såret jättefint ut så hon fick fortsätta att gå utan tratten. Det har ju ändå idag fredag gått 10 dagar och det var så länge hon skulle gå med tratt. Hon fick dock ha den på under natten, man vill ju vara på den säkra sidan.


Modo - Brynäs

Modo börjar spela upp sig och det syns. De vill vinna och vet också att de måste göra det för att ligga på slutspelsplats. Innan kvällens match hade Brynäs 5 poäng mer än Modo. Brynäs fick första målet men slarv vid egen blå gjorde att Oskar Steen kunde sno åt sig pucken och komma fri. Det blev också mål för Oskar och därmed kvitterat. I andra perioden råkade Brynäs och JVM.s succemålvakt Markström klanta till det och Skröder kunde därmed göra det som skulle bli segermålet. Trots att Brynäs tog ut Markström med en minut kvar kunde de inte få in pucken. Detta blev därmed Modos 4.e raka seger.

matchinformation

MODO Hockey - Brynäs

2 - 1

(1-1, 1-0, 0-0)

2009-01-15, kl 19:00
Swedbank Arena

Skott: 30-29 (17-11, 11-5, 2-13)
Utvisningsminuter: 6-4
Publiksiffra: 5768

Tränarens kommentar inför denna match »  

Mål

Period 1

0-1  
Ove Molin (Mads Hansen, Juuso Hietanen)
Mads Hansen med pucken bakom förlängd mållinje lägger in pucken på mål och returen studsar ut till Ove Molin som enkelt lyfter in pucken i mål.
01:02 
1-1  
Oscar Steen (Tommy Wargh, Victor Hedman)
Snabb kontring av Modo där Tommy Wargh stöter fram pucken till Oscar Steen som kommer fri och skjuter ett dragskott i mål.
04:31 

Period 2

2-1  
Per-Åge Skröder (Patrick Yetman, Niklas Sundström)
Brynäs målvakt felpassar till Niklas Sundström som skjuter och efter lite strul får Per-Åge Skröder in pucken i mål.
04:28 


Utvisningar

Period 1

08:06  
Daniel Widing Brynäs
Tripping, 2 minuter
15:54  
Jonatan Granström Brynäs
Holding the stick, 2 minuter

Period 2

14:46  
Pierre Hedin MODO Hockey
Holding, 2 minuter

Period 3

01:20  
Per Svartvadet MODO Hockey
Hooking, 2 minuter
15:33  
Mattias Timander MODO Hockey
Holding, 2 minuter

Dagens filmtips

HARDBALL

När storspelaren och småsvindlaren Conor O´Neill för hundrade gången på nytt kommer till sin polare för att låna pengar kommer vännen med ett ultimatum. Han får låna pengar under förutsättning att han blir tränare för ett juniorlag i baseball. "Hardball" gick vid premiären direkt in som etta på biotoppen i USA.

Tid: 102 min Genre: Action Rekomenderad från: 15 år Skådespelare: Keanu Reeves, Diane Lane, John Hawkes, Bryan Hearne

Den här filmen gillade jag direkt. Den bjuder på både skratt och tårar, för ja, den är lite sorglig. Detta är en bra film...se den.


Dagens musiktips

Vill bara tipsa om denna skiva...så bra ju. Bra svängiga låtar blandat med fina ballader. Man behöver nog inte gilla dansband för att gilla dessa låtar.

Nu Kommer Jag Tillbaks med dansbandet Casanovas. Ett album från 2007.

Busstur ner till stan för ett snabbt möte

Jag ska snart stoppa i mig lite frukost och sedan ta bussen ner till stan och arbetsförmedlingen. Jag borde ta cykeln men det är så kallt ute igen plus att jag drattade på ändan igår när jag gick på en hall fläck. Aj, så ont det gjorde på baksidan av låret då. Jag bröt inga ben i alla fall. haha, tur det. Ikväll spelar Modo, jag är så sugen på att köpa hem matchen men det kostar det också och jag behöver spara pengar.

Top Model

Nu blir det duschen för mig och sedan blir det Top Model på TV. Till det lite morötter som jag dippar i Hummus. Så himla gott och nyttigt. Även gott att ha hummus på knäckermackan istället för till exempel mjukost. Ha en bra kväll alla.

Quinoa med chorizo

Detta gjorde jag till middag igår. Köpte Quinoa för första gången och blev jättenöjd, det var ju jättegott.

Detta behöver du:

2 dl quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
2 st chorizo korvar
Oliver
Fetaost
Paprika 
Minimajs

(Du kan ha i det du vill, men jag tog lite av det jag hade hemma)

Koka Quinoan i ca 4 dl vatten med grönsaksbuljong i, i ca 15 minuter. Skär korven i bitar och stek den. Skär paprika i bitar samt minimajsen. Dela oliverna på mitten. När korven är nästan klar kan du lägga i minimajsen och paprikan så den inte är kall. När allt är klart kan du blanda i allting i en form. Klart att äta.



Quinoa påminner mycket om cous cous men är lite nyttigare.

Kycklingfilé med potatis, rödlök och fetaostkräm

Tänkte dela med mig av ett gott recept som man kan ha vid till exempel helger eller liknande.

Detta behöver du för 4 portioner:

4 kycklingfileér
2-3 bakpotatisar
olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
fetaost i burk
2 röda lökar
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
Franska örter


Fetaosten:

Dela fetaosten lite och lägg i en skål. Blanda i olivolja tills fetaosten blir som en kräm. Pressa i två stycken vitlöksklyftor och blanda i franska örter. Smaka av. Ställ in i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklingfileérna med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt. Pensla dem med lite olivolja och krydda med salt och peppar.

Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen. Stek kycklingen i ca 15-20 minuter och potatisen  ca 25 minuter eller tills den är mjuk.

Skala och skiva löken. Fräs löken i olja. Rör ner vinäger och honung och låt löken koka sakta tills den blir mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfileérna, potatisen och rödlöken med en sallad och fetaostkrämen.

Snart kan även jag börja jobba, härligt, eller...

Var på en liten jobbintervju igår om man ens kan kalla det för en sådan. Jag träffade bara Ann som har hand om Målkullan´s lite snabbt för att prata om hur vi skulle göra. Hon frågade om jag var intresserad av jobb under Vasaloppsveckan och det var jag. Måste ta alla jobb som jag kan få. Hon tyckte att jag skulle komma in i Februari och provjobba lite och sedan kunde det bli aktuellt med lite helgjobb och sommarjobb. Men det kan ju bli mera också om de tycker att jag jobbar bra. Hoppas bara att det här passa mig nu så att jag kan göra bra ifrån mig, jag kommer i alla fall att göra mitt bästa och går det inte så bra i början är det för att jag inte kommit in i rutinerna än. Hoppas verkligen att de ger mig några gånger så att jag hinner få in rutinerna för då vet jag att jag är duktig. Som sagt jag är mycket nogrann och effektiv, och det är de egenskaperna som är viktigast i sånna jobb. Har i alla fall träffat henne nu och hon ville ju att jag skulle komma och provjobba så det är i alla fall början. Nu får man ta nästa steg. Och jag får jobba på min blyghet.

Men när jag satt där och pratade med denna Ann så kunde jag ändå inte slå bort tanken på att det inte kändes helt rätt allting. Jag har alltid känt att städdjobb och sådant kan passa mig för jag har alltid varit nogrann av mig och effektiv. Men jag började tänka, är det verkligen det här jag vill? Nej, inte för resten av mitt liv. Hästarna är ju mitt liv. Eller i alla fall det som jag hellst av allt vill jobba med. I stallet känner jag mig alltid som hemma. Där kan jag aldrig må helt dåligt, jag har ju hästarna. Det spelar nästan ingen roll till vilket stall man kommer, man vet vad som ska göras. Nu ska jag göra någonting helt annat, något som jag aldrig har gjort förut. Känns lite läskigt. Men min dröm är att jobba med hästar och det ska jag kämpa för. Jag vet det nu, att det är det som jag vill göra. Detta får bli ett tillfälligt jobb. Jag ska skicka in ansökningspapprena till Skaras Hästutbildning och hittar jag en lösning till katterna så åker jag nog dit. Jag menar förstås att jag hoppas på en lösning så att katterna kan flytta med. Även Saga och Zeplin är ju mina nu. Mycket att tänka på... Men allt kanske löser sig i slutändan, om det är det här som det är meningen att jag ska göra.

Början till ett nyttigare liv

Var ner en sväng till Willys och handlade lite. Tänkte nyttigt och köpte lite nyttigare allternativ samt lite nya grejjer som jag ska testa. De hade solroskärnor, 5 för 10 kr. Billigt och dessutom nyttigt. Bra att äta när man börjar känna sig hungrig istället för att gå och ta en chokladbit. Köpte även bovete för att göra gröt på. Lite tjatigt att bara äta havregrynsgröt. Ska även testa Quinoa. något jag har börjat med är att köpa färskpressad apelsinjuice och inte den som är från koncentrat. Det är ju denna juice som är nyttig och visst den kostar lite mer men det är det ju värt. Sen ska jag äta lite Quornprodukter ibland också och inte bara kött. 

Idag ska jag blanda lite matvete (eller om jag tar Quinoa) med stark korv, paprika, minimajs och kanske något mer, beroende på vad jag hittar i kylen och i skafferiet.


Tisdag

Jag ska berätta en rolig sak. Eller rolig och rolig. haha. Det kanske är roligt om man gillar ishockey och håller på Modo. Nåja, i alla fall, det har ju inte gått speciellt bra för Modo på ett tag men igår vann de mot Timrå och fick därmed sin tredje raka seger och hamnade dessutom på slutspelsplats igen. Kanske är de på uppgång igen. Hoppas. Jag ska också tillägga att de i och för sig bara har mött lag i den nedre delen av tabellen nu på slutet. Södertälje, Rögle och Timrå. En trist sak är att Karol Krizan, Modos målvakt lämnade laget för en tid sedan på grund av konflikter med Modo och att han bland annat sagt att han ej vill vara kvar. Numera är det Zacke som vaktar kassen men kanske inte så länge till eftersom Modo fått en ny målvakt. Hoppas verkligen att Zacke får chansen att stå lite nu när Krizan har stuckit så att han kan få visa vad han går för. Tror på honom.

Intervju

Ja!!! Jag ska på intervju denna vecka för lite jobb på Målkullan´s. Hoppas det går bra nu. Håll tummarna för mig...snälla.

Lax med nudlar

Detta behöver du:

Laxfileér
Fullkornsnudlar
Santa Marias Teriyakisås
Santa Marias Coconut Sweetchili Sauce
Findus frysta grönsaker: Bladspenat, kikärter och grillad paprika i fyllig tomatsås med linser
minimajs

Ha på Teriyakisås på laxen och ha på flingsalt, lägg i en ugnsäkerform. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter. Koka nudlarna i ca. 4 minuter och värm upp de frysta grönsakerna i en stekpanna.

Lägg upp den färdiga laxen på en tallrik och servera med nudlarna, grönsakerna och majsen samt Santa Marias Coconut Sweetchili Sauce. Så, där har du en nyttig och god middag.


 


Måndag

Godmorgon. Försökte gå upp lite tidigare idag för att ringa ett samtal till Målkullan´s Bed and Breakfast här i Mora. Ska ringa angående ev. jobb under i alla fall Vasaloppsveckan. Jag har s svårt för att ringa sådana där samtal. Usch, jag måste verkligen jobba på min blyghet, Jobbigt att vara blyg. Jag har ringt en gång men det var ingen som svarade...nu måste jag ringa igen och ta mod till mig. Haha. Jag lär låta väldigt nervös....pinsamt  or what. På det viset lär man ju inte ens komma på en intervju. Bit ihop. Du klarar det här. Jag är sämst på att tänka positiva tankar. Jag måste bättra mig.

Jag skriver ett inlägg när jag ringt samtalet och fått svar. Håll tummarna.

Dagens Filmtips

VÄGEN UT

Den alltid lika entuisastiske skådespelaren Reine tvingas ta ett jobb som fritidspedagog på Kumla-anstalten. Hans uppgifter blir att ansvara för skåpet där biljardbollarna förvaras. Men Reine som alltid tror det bästa om människor, ser helt andra möjligheter i sitt nya jobb - han vill sätta upp en pjäs med fångarna. Trots ett till en början hårdnackat motstånd lyckas han övertyga fängelsechefen om sin idé. Ingen av fångarna är från början särskilt intresserad, tills fem av dem bestämmer sig för att spela teater för ett högre mål. De skall rymma!

Tid: 105 min Produktionsår: 1999 Rek. från: 11 år Skådespelare: Björn Kjellman, Michael Nyqvist, Göran Ragnerstam, Peter Haber, Viveka Seldahl.

En grymt rolig film som verkligen får en att skratta och le. Den här måste ni se!


Dagens Dansbandslåt

Den här låten tycker jag är riktigt bra. Den heter Nu kommer jag tillbaks och framförs av dansbandet Casanovas. Ni kan provlyssna på låten på deras hemsida här.  


Södertälje - Modo

Såg matchen mellan Södertälje och Modo som spelades i Axa Sport Center i Södertälje. Köpte hem matchen på datorn och kopplade till TVn. Det gick riktigt bra för Modo och de ägde matchen från början till slut. Kanske var det utvisningarna som förstörde SSKs segerchanser. Eller så var det helt enkelt så att Modo börjar bli bättre igen. Att de nu äntligen visar hur bra de faktiskt kan vara. Modo fick första målet som Svartvadet gjorde. De fick även 2-0 av Hållberg. 3-0 var ett självmål av Södertälje. Ja, Modo gjorde en del mål i denna match, hela 7 stycken så man kan inte klaga på målsnålhet. Södertälje gjorde två mål och segern var egentligen aldrig hotad. Skönt med en Modoseger och hoppas att detta håller i sig. Nästa match är mot Timrå på Måndag. Vinner de denna går de om Timrå och kan snart kämpa om att ta en slutspelsplats. Synd bara att Zacke inte fick hålla nollan i denna match. Såg först ut om han skulle kunna ha gjort det.

Lördag

Har absolut ingenting att skriva om just nu känns det som. Har liksom ingen lust med någonting idag. Har städat och handlat lite på Dollar Store och just nu gör jag om lite låtar till MP3. Är rätt täppt i näsan också och tror jag lägger mig och vilar en stund innan hockeyn börjar. Modo möter idag Södertälje.

Dagens Filmtips

THE MIST

David Drayton och hans unge son Billy ingår i en stor grupp livrädda människor som blir fångade i ett snabbköp efter att en märklig och utomjordiskt tät dimma dragit in över den lilla staden. David är den förste som inser att dimman döljer något - något dödligt som smyger omkring och vakar över dem, något skräckinjagande och omänskligt. Deras överlevnad är helt beroende av viljan att samarbeta - men är det möjligt, sett till den mänskliga naturen? Allt eftersom får förnuftet stiga åt sidan till förmån för fruktan och David börjar undra vad som skrämmer honom mest - varelserna utanför eller människorna vid hans sida?

Tid: 121 min Genre: Rysare Åldersgräns: 15 år Utgivningsår: 2007 Skådesspelare: Thomas Jane, Nathan Gamble, Andre Braugher, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Kelly CollinsLintz, Gregg Brazzel, Alexa Davalos, Robert C Treveiler, Toby Jones, William Sadler, Chris Owen, Jeffrey DeMunn, Frances Sternhagen.  

En rysare baserad på en roman av skräckmästaren Stephen King. Stundtals läskig och mycket spännande. Vem kan man egentligen lita på? Om man gillar Stephen King-filmer gillar man garanterat denna.


Fredag

Godmorgon. Inatt fick Saga vara med Sanny och Zeplin och det har gått bra. Saga håller humöret uppe trots att tratten är ivägen mest hela tiden. Men såret ser bra ut så om en vecka tar jag av tratten och ser hur det går, Tar nog av den lite tidigare så att hon slipper den lite. En liten stund om taget när man har koll på henne.

Nu ska jag äta frukost och byta kattsand efter det innan mina föräldrar kommer förbi. Vi ska en sväng till Dollar Store.

Filmkväll

Nu ska jag se en Stephen King film, The Mist. En rysare...det passar mig. Om den är bra lägger jag upp den på dagens filmtips sen någon dag eller kanske redan ikväll. Vet inte om jag hinner skriva något inlägg imorgon. Mina föräldrar kommer hit under dagen och sedan följer jag kanske med dem till Rättvik och sover kvar där till lördag.

Just nu spelar Modo match mot Rögle. Måste bli en seger nu, de kan inte fortsätta att förlora. Senast jag kollade resultatet stod det 1-1. Men som sagt...nu blir det filmkväll för min del.

Dagens filmtips

FACE/OFF

I en karusell på ett tivoli befinner sig FBI agenten Sean Archer med sin son. Ett skott smäller av och en kula avsedd för honom träffar istället hans son. Sean tar upp jakten, besatt av tanken att få fast mördaren. Den iskalla psykopaten och bombmannen Castor Troy skadas under jakten och faller i koma, bara minuterna efter sitt avslöjande; att han apterat och gömt en biologisk bomb, stor nog att utplåna hela San Francisco. Klockan tickar, men igen vet var... På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod. Han byter skepnad - till mördarens ansikte.


Tid: 133 min Produktionsår: 1997 Genre: Action Åldersgräns: 15 år Skådespelare: John Travolta, Nicolas Cage


Torsdag

Godmorgon bloggen. Har nu släppt ut Saga tillsammans med de andra katterna men Zeplin är hopplös. Ska bara vara på henne hela tiden och lukta henne i baken. Har nu stängt in honom så att Saga får vara lite ifred. Hon är lite ovan med tratten men den är nödvändig så att hon inte slickar på såret. Hoppas att det läker snabbt så att hon slipper tratten efter en vecka. Vi får se hur det går.

Min familj var här på besök igår och Sanny är så himmla feg. Börjar tro att han är en enmanskatt. Mig sover han bredvid om nätterna men kommer det folk som vill hälsa på honom springer han bakom soffan och gömmer sig. Zeplin är lite tuffare av sig. Saga var hos veterinären igår när min syster var här men de kom tillbaka senare så de hann se henne en snabbis då istället.


Onsdag

Hej alla. Har inte kunnat skriva i bloggen förrens nu. Har haft fullt upp hela dagen. Klockan 11 skulle vi till veterinären och sterilisera Saga, samt vaccinera och id-märka henne på samma gång. Klockarn 2 åkte vi och hämtade henne. Stackarn var helt groggy. Nu har hon piggnat till lite och imorgon är hon nog som vanligt igen. Stackarn måste gå i tratt i 10  dagar. Nu kommer Zeplin och vill kela, för min del är det dags att sova. Godnatt.

Skara nästa?

Har precis ätit lite pasta med bacon som blev kvar sen någon dag sedan. Lyssnar på lite dansband nu och slappar medans jag skriver lite i bloggen. Jag har bestämt mig för att söka in på en utbildning i Skara som jag var intresserad av förut. Företagande med häst - landsbygdföregande. Drömmen är att få jobba med hästar, hellst islandshästar. Denna underbara hästras med ett stort hjärta.

Imorgon ska jag äntligen iväg med Saga till distriktsveterinären och sterilisera henne. Hon är jättejobbig just nu. Går runt och skriker och vill para sig. Måste ha henne i ett annat rum än Sanny och Zeplin. Klockan 11 imorgon ska vi lämna in henne sedan blir det Dollar Store med familjen.

Igår var jag i Rättvik och firade min födelsedag. Fick lite presenter och åt god mat, samt såg en film med min systerdotter Mathilda. Sedan runt sjutiden körde pappa mig ner till tåget eftersom jag skulle hem och se finalen mellan Sverige och Kanada mitt i natten.

Dagens Filmtips

FIVE DAYS TO MIDNIGHT

Alla bevisen för mordet finns där: den detaljerade polisrapporten, kulan som dödade honom och framför allt otäcka bilder från mordplatsen. Det är bara en sak som inte stämmer överens med bilden: offret lever fortfarande... Den reserverade fysikprofessorn JT Neumeyer firar sin vackra dotters födelsedag, men dagen bjuder också på sorg. Det är nämligen årsdagen för hans älskade frus död. Han har också fått ett skumt paket med posten. Paketet visade sig innehålla bevis för mordet på honom - ett mord som ska begås om fem dagar... Är han utsatt för en besatt students sjuka skämt? Han lägger inte så stor vikt vid det, men när hans flickvän ger honom en blå parkas i present känner han igen plagget från de otäcka bilderna. Allting tyder på att han har fem dagar kvar att leva och han satsar allt på att avslöja sanningen.

Tid: 210 minuter Produktionsår: 2004 Genre: Drama, action, thriller, science fiction, miniserie Åldersgräns: 15 år Skådespelare: Timothy Hutton, Nicole de Boer, Gage Golightly, Ashley Hale, Chelah Horsdal, Hamish Linklater, Randy Quaid

Gick som minisere på TV3. Spännande och innehållsrik film.


Kanada-Sverige

Finalen som sändes inatt mellan Kanada och Sverige var verkligen ingen höjdare eftersom domaren helt var på Kanadas sida. Minst tre gånger åkte kanadensarna omkull Sveriges målvakt Markström utan att ens få så mycket som en tvåminutare för det. I vilken annan match som helst hade dessa spelare fått kliva av macthen och fått matchstraff. En annan scen var när Sverige skulle ha fått spela 5 mot 3 men fick bara spela 5 mot 4. Kan såklart ha varit avgörande. Att en domare kan vara så feg och döma som han gjorde ett flertal gånger under matchen är inget annat än en skandal. En står sådan. Sådant ska inte få förekomma. Stäng av fanskapet... Han ska inte döma mer. Nu är det som det är, det är bara så jävla orättvist. Det var domaren som tog hem guldet till Kanada och inte spelarna. Skandal. Så tydligt som detta var gör en rädd. Jag som älskar sport vill bara ha ett rättvist resultat. En självklarhet.


Sverige...Om jag hade kunnat ge er en guldmedalj, hade jag gjort det. Glöm det här och gå vidare. Förhoppningsvis når inte Kanada ens finalen nästa gång. Och den där domaren hade jag stängt av om jag kunnat.


5 januari

Idag fyller jag 20 år!

Natten mellan måndag och torsdag klockan 1.30 är det final mellan Sverige och Kanada i JVM. Missa ej.

Sverige - Slovakien

Igår spelades semifinalen mellan Sverige och Slovakien i JVM. Det blev lite utav en rysare. Sverige vann över Slovakien i gruppspelet och nu möttes de alltså igen. Slovakien fick frösta målet och det blev lite press mot det svenska laget. I sista perioden stog det dock 2-2 och det var jämt. Sverige lyckas sätta 3-2 målet och det blir jubel. Det blir även 4-2 och då med 4 minuter kvar av matchen tar Slovakien ut sin målvakt. De har inget att förlora. Slovakien lyckas också få ett mål och det blir nervöst igen, men inte länge. De tar ju ut sin målvakt igen och Sverige gör 5-3 i tom kasse. Sverige är i final! I finalen möter de Kanada och jag säger bara en sak...REVANSCH! Den här gången ska Sverige slå Kanada och det på deras hemmaplan. Finalen spelas imorgon klockan 1.30.

Lördag

Idag gick vi ner till stan och tog sedan bussen tillbaka. Har nyss ätit, det blev pasta, bacon och ostsås, Snabbt, gott och enkelt. Nu väntar jag med spänning på kvällen hockeymatch mellan Sverige och Slovakien. Semifinal. Laddar upp med en annan hockeymatch. Var så sugen på att se Modo så jag köpte hem matchen från canal plus. Det går inte alls bra för Modo som ligger sist  i tabellen. Det bara måste bli en seger idag. Håll tummarna, en period kvar.

Dagens filmtips

MY BIG FAT GREEK WEDDING

"Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop" är den härliga må-bra-komedin om Toula, en grekisk singeltjej som gett upp hoppet om den stora kärleken. Men så en dag faller hon för Ian. Det finns dock ett problem. Han är amerikan! Den stora familjemardrömmen kan börja!

Tid: 91 min Produktionsår: 2002 Genre: Komedi Åldersgräns: Barntillåten på bio

Det här är en rolig och varm film med många roliga scener. Ett måste för alla som tycker om romantiska komedier som får en att le. Och visst stämmer det...att släkten är värst. Se den.


Fredag

Har nyss varit nere på stan en sväng till arbetsförmedlingen samt apoteket. Var tvungen att köpa nässpray mot nästäppa eftersom den jag hade nästan var slut. Så typiskt att man ska drabbas av en ny förkylning när man precis har blivit frisk  från den förra. suck.

Idag ska jag ge er dagens filmtips på en film som jag tycker är rikigt bra. Imorgon är det också semifinal för Sverige i JVM, Gillar ni hockey får ni inte missa detta, de är otroligt duktiga och visar ett enormt hjärta.


Nu ska jag gå och fylla på ny sand till katterna.


Sverige krossade Ryssland!

Igår mötte Sverige sitt svåraste motstånd hittils i turneringen, nämligen Ryssland. Första perioden var helt makalös från Sverige och de gjorde hela 4-0 på Ryssarna som inte gjorde ett enda. Markström var helt otrolig i målet och gick inte att göra mål på. Han sög åt sig puckarna och vägrade släppa dem förbi sig i målet. I andra perioden pressade Ryssarna Sverige men förgäves. Trots vassa avslut gick det inte att göra mål på Sverige med sin nya målvaktsstjärna. I tredje perioden gjorde Sverige ännu ett mål och de fortsatte att hålla Ryssland bakom sig, inget mål i denna perioden heller. 5-0 mot Ryssland, inte illa inför en tuff semifinal som väntar på lördag.

Den kämpaglöd och det hjärta juiorerna visar upp är helt otrolig, man blir mållös, för vad ska man säga? De är ju bara bäst. Vinner de inte guldet i år då sliter jag av mitt hår. De förtjänade det förra året och förtjänar det i år. Har aldrig sett några lag i Elitserien eller ens Tre Kronor kämpa som Småkronorna gör när de spelar. Det är så här man vinner, det är så här man ska spela hockey. Det här är hockey när den är som bäst. Hoppas bara att de när de blir lite äldre fortsätter att kämpa på detta vis och visar samma stora hjärta i sitt spel. Då kommer vi få ett stort landslag i framtiden.

RSS 2.0