Bilder

Det är så himla vackert ute nu när våren har kommit. Det är en riktig fröjd att gå på en långpromenad och bara njuta av våran vackra natur och den den härliga värmen.




























Fodertips?

Någon som kan rekomendera ett bra foder till en katt som ofta är lös i magen och ibland har lite blod i avföringen?? Funderar på att prova Royal Canin Sensitive till Zeplin.

Ja, denna Zeplin ger mig mycket att fundera på! Han kissade inatt i kattkorgen. Han lämnade en stor pöl efter sig och lämnade åt mig funderingar på om jag blir tvungen att avliva honom. Jag tror aldrig att han kommer helt att sluta göra sina små snedsteg. Oftast sköter han sig men då och då gör han sådant han ej borde. I morse när jag låg i sängen så kom han och la sig med huvudet på min bröstkorg som ett barn. Då smälte jag igen och tänkte att jag kan stå ut med hans snedsteg. Nu vill jag få bukt på hans mage som inte verkar helt ok då han ofta är lös i magen.


Vardagslyx

Idag har jag ägnat mig åt lite vardagslyx. Jag tog ett varmt bad med ansiktsmask. Nu väntar en lugn tv-kväll med chips och choklad. När mann jobbar inom vården jobbar man ju vanligtvis varannan helg så då får man vara ledig mitt i veckan istället, så detta blir min helg kan man säga. Jag jobbade förra helgen men kommer även jobba denna helg. Mitt fredagsmys får bli ikväll istället.


Glad Påsk


Torsdag

I morse tittade jag på tv innan jag skulle iväg till jobbet. Jag gick ut till köket en sväng för att packa väskan innan jag skulle iväg, när jag gick tillbaka till tvn var det ett vitt streck rakt över tvn som för övrigt var svart i rutan. Åh nej tänkte jag, nu har tvn gått sönder. Jag ringde pappa som fick komma hit med en annan tv. Han bankade på den gamla tvn och den började fungera men sen la den av igen. När jag kom hem efter att ha handlat med mamma så provade jag tvn och nu verkar den fungera som den ska igen. Jävla apparater!

På jobbet var det ganska slappt. Det blev inte så många ärenden hos brukare utan den mesta tiden gick åt till möten. Vi hade både brukarmöte och Apt-möte idag. Imorgon är jag ledig och då kommer mormor och morfar hit för att inspektera nya lägenheten.

Buzzadorpaket

Mitt buzzadorpaket kom idag : )


Onsdag

Något otroligt är på väg att hända. Något jag inte ens kunde drömma om när jag i slutet på förra året ringde och hörde mig för om jobb i södertälje. Jag ska inte säga för mycket förrens allt är klart men det känns som att jag har goda chanser. Och alla ska veta, att detta är vad jag kämpat för. I slutet på förra året tog jag körkort och klarade båda proven på första försöket, jag utbildade mig till Uska och fick dessutom MVG i kursen Handledning där man skulle vara mycket muntlig och ha praktiska övningar. Detta hade jag förut aldrig gjort och bett läraren att få slippa. Jag bet ihop och gjorde mitt bästa och det belönade sig. Jag fick beröm av både lärare och klasskamrater. Jag är tacksam för att de var på mig och peppade mig. Efter detta bet jag ihop ännu en gång och tog modet till mig och ringde hemtjänsten i Brunnsäng för att höra om det fanns jobb. Jag flyttade till södertälje och blev timvikarie där. Fick börja redan dagen efter intervjun. Någon månad gick och de frågade om jag ville ha ett vikariat. Jag fick vikariatet förlängt och snart kanske det blir mer än så. Det skulle i alla fall vara en enorm trygghet att vara fast anställd. Vem kunde tro detta? Att jag som var så blygg och knappt vågade ringa och höra mig för om jobb faktiskt har klarat allt detta! Jag jobbar nu med människor och har massor med olika människor omkring mig varje dag. Jag har kommit så otroligt långt men  kan fortfarande förbättra mer, som att våga ta för mig mer i en grupp till exempel. Men jag är otroligt stolt över mig själv. Jag vill verkligen tacka mina klasskamrater från Mora, min körlärare Dan, pappa som övningskört med mig, enhetschefen i Stockholm för att hon lät mig få arbetslivserfarenhet och cheferna på Bergvik för att de gett mig så mycket jobb och chansen att få en lägenhet.

Katterna

Somliga har det bra om dagarna...



Sanny har funnit sin plats i soffan.



Och Zeplin har även han funnit sin plats.


Ny rumsmatta

Nu har jag äntligen köpt mattan som jag ville ha!


Måndag

Idag började en ny vecka och denna dag innebar också att jag var tvungen att ta bussen från Fornbacken till jobbet. Det gick bra och det flöt på utan några problem. Jag jobbade att ganska kort pass, från 7-13, vilket kändes alldeles lagom. På hemvägen handlade jag lite men det slutade med ett impulsköp, inte i form av onyttigheter utan av en sallad. Jag var så hungrig att jag inte ville laga mat när jag kom hem. Nu ska jag ta en dusch innan jag tar en lugn kväll framför tvn.

Inflyttningsdagen

Här kommer lite bilder på hur vardagsrummet/sovrumsdelen blev efter att möblerna kommit på plats. Jag måste verkligen säga att jag blev supernöjd med resultatet! Än är det inte helt färdigt. En ny rumsmatta ska inhandlas och fler hyllor ska upp på väggarna.








Dagen innan inflyttning

Fredagen innebar lite städning av vardagsrummet så att man kan börja ta in möblerna imorgon. Gardinerna kom upp också. Badrummet är i princip klart, bara kattlådan som fattas : ) Och eventuellt en hylla på väggen samt en tvättmaskin lite längre fram. I köket saknas matbordet som förhoppningsvis kommer i början på nästa vecka.




Kompaktstereo från Phillips

Jag beställde häromdagen en Phillips kompaktstereo från netonnet.se för 849 kr.
 
  • Slimmad design
  • Spelar MP3, WMA, CD, CD-RW
  • USB-ingång och MP3-Link
  • Dynamic Bass Boost
  • Radio med 20 förval
  • Fjärrkontroll
  • Den kan väggmonteras och jag undrar om inte det blir snyggast...



    Vardagsrummet

    Vardagsrummet är nu färdigmålat.


    Knoppar

    hittade några riktigt billiga knoppar på Ikea och funderar nu på om det skulle vara snyggt med gröna knoppar i köket. Vad tror ni? Köket går ju i grönt och vitt i stort sett. Funderade förut på att ha svarta knoppar i både hall och kök men kanske passar gröna bättre till köket??



    Knoppar från Ikea. 6 stycken för 9 kr.


    Pepsodent White Now

    Jag har kommit med i Buzzadorkampanjen för Pepsodent White Now : ) Jag får chansen att prova deras tandkräm som tydligen ska ge vitare tänder efter bara en borstning. Paketet innehåller:  1 stor tub Pepsodent White Now Glacier Fresh eller Ice Cool Mint, 15 småtuber, 1 White System-tandborste, 1 Buzzadorfolder. Funderar på att ta med några småtuber till jobbet och dela ut : ) Men det blir först till kvarn som gäller, haha.

    Vill du vara med i Buzzador och ha chansen att få hem gratis paket med bland annat varuprover? Klicka här för att läsa mera och bli medlem.  Det är helt gratis och du väljer själv om du vill vara med i en kampanj eller inte.



    Har du testat deras tandkräm? Vad tyckte du? Får man vitare tänder efter endast en borstning?


    Köksbord

    Var nyss iväg och beställde ett sprilans nytt köksbord med det passade namnet "Linda", haha. Det är ek med vita bordsben. Stolar beställde jag inte eftersom de som hörde till bordet inte var så fina. Ska istället leta efter att par fina stolar som passar till bordet. Målning av väggarna är i full gång och färgen blev Café 69, hoppas nu bara att det inte blir för ljust...

    Gryta med Qournbitar, majs och makaroner

    Qourn är ett supergott allternativ om man inte hela tiden vill äta kött. Det är dessutom gott och smakar nästan bättre än kött ibland.

    1 påse Qournbitar
    1 burk majs
    ca. 4 dl grädde
    1 burk creme fraiche
    paprika pulver, salt och peppar
    1 fond du chef beef

    Stek qournbitarna en stund med lite paprikapulver, salt och peppar, häll över i en kastrull. Tillsätt creme fraiche, grädde, fond du chef. Koka makaroner eller ris eller vad du nu föredrar till grytan. Ha i majsen i grytan mot slutet och servera med makaroner eller dylikt.


    Joggingrunda

    Hade min första joggingrunda på väldigt länge och det kändes på konditionen kan jag säga. Jag skulle nog behöva en träningskompis för att få upp motivationen. De gick så himla bra när min syster fixade en stegtävling, dålig förkorare som man är, haha. Det är alltid roligt när man kan tväla mot någon annan... Nu lär det säkert gå flera veckor innan nästa joggingrunda : ( Om sanningen ska fram sprang jag nog för att jag inte skulle få så dåligt samvete ikväll när jag sitter där i soffan med chips, choklad och cola framdukat ; ) Går det någon bra film på tv förresten?



    Nu kan alla se vilken mat mina katter får också : ) Den har stått där i hallen i flera dagar bara för att jag är för lat för att fylla på fodertunnan.


    Modo i Elitserien nästa säsong

    Modo var det starkaste laget när det skulle avgöras mot Södertälje ikväll. Modo höll undan och lyckades dessutom hålla nollan mot ett Södertälje som inte hade tillräckligt med vilja. Matchen slutade 2-0 och detta betyder att det är Modo som spelar i Elitserien nästa säsong medans Södertälje får spela i Hockey Allsvenskan.



    Bild lånad från aftonbladet.se


    Fredag

    Även denna dag har tillbringats på jobbet och det har gått bra hela dagen. Hade bara brukare ute idag varav en som jag aldrig varit hos förut. Nu blir det middag innan hockeyn börjar... Hoppas nu verkligen att Modo håller sig kvar i elitserien och att de slipper allsvenskan nästa säsong. Jag tror på Modo och min magkänsla säger att de vinner.


    Svar på era kommentarer

    Jag vill bara att ni ska veta att ni kan se svar på era kommentarer i kommentarfältet i samma inlägg. Ha en trevlig fredagkväll! Och tack för att ni tittar in och lämnar en kommentar. Det gör det roligare att blogga : )

    Underbar musik från Balkan

    Igår var jag bara tvungen att lyssna på lite balkanmusik... som jag har saknat det och också denna gång får jag en chock av hur bra denna musik faktiskt är. Har ni inte lyssnat på Tose Proeskis låtar än? Sök på youtube.com och ni hittar så många otroligt bra låtar som ger en rysningar, så vackra. Jag har förälskat mig i språket, sången, men också musiken som man verkligen ryks med i. Jag kan bara tacka Grupa Regina för att de var med i ESC så att jag fick upptäcka denna svängiga och vackra musik.



    Aria



    Ubijaš me usnama


    Till hallen...

    ...har jag gjort denna.


    Första bilderna

    Idag var jag och plockade upp de första sakerna i skåp och garderober och jag måste säga att det blev skillnad direkt. Mer skillnad blir det förstås när väggarna är fixade och möblerna är på plats. Jag satte även upp lite tillfälliga gardiner tills mina nya kommer.



    Hallen



    Köket när jag höll på att plocka iordning






    Vardagsrum







    Utsikt från ett av fönstren



    Utsikten är mycket bättre i verkligheten. Man ser jättelångt. Tyvärr håller de på och bygger ett garage precis utanför.



    Badrum






    Kycklingköttbullar med stuvade makaroner

    Jag måste erkänna att kycklingköttbullar inte var en favorit men de var helt ok. Det var mamma som köpte dom och hon HATAR kyckling! Tur för henne (och synd för oss andra) att hon upptäckte att det var köttbullar gjorda av kyckling innan hon hann tillaga dom. Hade varit roligare om hon upptäckt det när det var försent : D Istället fick jag äta dom nu när hon och pappa är på semester. Jag gjorde stuvade makaroner till som är så barnsligt gott : ) 


    Morotsbiffar med fullkornsbulgur och blomkål

    Detta blev det till middag idag.

    1 frp Dafgårds morotsbiffar
    2 portioner fullkornsbulgur som kokas enligt anvisningen på förpackningen
    Blomkål
    turkisk yoghurt
    vitlök

    Koka bulgurn och stek morotsbiffarna cirka 3 minuter på vardera sida om de är djupfrysta. Blanda yoghurt och vitlök. Koka blomkålen tills den är mjuk. 

    Servera morotsbiffarna med bulgurn, blomkålen och yoghurten! En god och enkel måltid!


    Från Ellos



    Tröja 199 kr


    Linne 2-pack, 99 kr


    Tröja, 129 kr


    Söndag

    Usch, det är redan söndag och det innebär att det är dags för jobb imorgon igen! Fast när man jobbar inom vården jobbar man i stort sett varannan helg så nästa helg blir det jobb för min del. Idag tänker jag därför slappa och göra ingenting. Blir kanske en promenad och sen ska jag leka lite med min nya dator : )

    Pasta Carbonara

    Pasta Carbonara blev det till middag idag. Till detta hade jag lite majs, paprika och tomat med en dressing som jag var tvungen att prova med smak av curry och lime. Den var riktigt god så den lär jag köpa fler gånger. Imorgon tänker jag göra en blomkålsgratäng.




    Lördag

    Från och med idag har jag och katterna huset för oss själva i en vecka : ) Hmm...vad ska vi hitta på? ; ) Nästa vecka jobbar jag i alla fall alla dagar förutom onsdag så några planer utöver det har jag inte direkt. Jag kan inte göra så mycket i lägenheten förrens dom har gjort om flyttstädningen, men jag tänkte eventuellt åka dit på onsdag och förhoppningsvis har de städat tills dess. Då kan jag i alla fall börja diska och ställa in saker i köksskåpen.


    Lägenheten

    Idag hämtade jag nycklarna till lägenheten och jag måste säga att den såg ganska så förjävlig ut, haha. Tapeterna var slitna och det var en massa hål överallt. Förra hyresgästen hade inte städat så bra vilket man såg på dammet och de fläckar som fanns lite varstans. Hon hade haft krokar i badrummet och köket som satt jätte snett och ugnen såg äcklig ut. En list satt lös i vardagsrummet på ena väggen och det syns en massa gamla spackelhål lite varstans på väggarna. Nåja, med lite färg och tapeter samt egna möbler och lite småfix lite här och där blir det säkert en riktigt fin och mysig lägenhet tillslut. Det kommer bara ta lite längre tid innan allt är som jag vill ha det eftersom samtliga väggar kommer bli ommålade och tapetserade. Inget som Telge Bostäder gör tyvärr. Här får man fixa allting själv. Nästa gång jag åker upp till lägenheten ska jag försöka ta de första bilderna så att ni får se hur det ser ut, fast å andra sidan så är det väl inte så mycket att se än så länge, en tom lägenhet och kartonger, haha.

    Jag kommer även att byta knoppar på köksskåp och garderobsdörrarna. De som satt nu var vita och tråkiga och satt dessutom löst. Jag funderar på svarta knoppar för att få en rejäl förändring. Badrummer kommer att gå i blått, vitt och lila, köket i grönt och vitt och vardagsrummet i  svart, mörkbrunt och beigt.

    Dessa beställde jag nyss från Jotex:



    Löpare som matchar mina köksgardiner, 2-pack, 49 kr


    Påslakanset 8 delar, 149 kr


    Gardiner till vardagsrummet



    Överkast, 179 kr


    Kökshanduk, 2-pack, 19,90 kr


    RSS 2.0