Torsdag 26/7

Satt och skrev ett långt inlägg och sen när man skulle spara så blir det något fel på sidan och allt som man har skrivit försvinner. Så nu skiter jag i detta och struntar i det! Tänker inte sitta och skriva om allt! Blir så less.

Vege Schnitzel med haricots vert

Middag idag blev en Schnitzel från Hälsans kök gjord på sojaprotein med haricots vert med smält smör. Till detta gjorde jag en enkel sås gjord på turkisk yoghurt och dijonsenap.
 
 

Tisdag

Har inte gjort så mycket på morgonen och förmiddagen. Har mest suttit vid datorn och läst lite bloggar och förutom det har jag duschat och fixat lite. Ska snart iväg till jobbet. Jobbar kväll igen... har fått hur många kvällspass som helst den här perioden känns det som.
 
Såg i tidningen att OS börjar om bara några dagar och jag kommer försöka följa handbollen, både på dam och herr sidan. Börjar på lördag och sen är det handboll varje dag, varannan dag damerna och varannan herrarna. Så då vet ni vad jag kommer att göra när jag inte jobbar. Några av matcherna kommer ju tyvärr att spelas när man är på jobbet men då får man väl spela in. Tyvärr så är det ju säkert några (brukare) på jobbet som kommer att titta men man får väl försöka att inte lyssna på det örat, haha.
 
Måste komma ut och träna (springa) någon dag snart också. Har inte blivit något eftersom man jobbat dubbelpass i helgen, varit hundvakt, samt att man har jobbat många kvällar. (Brukar inte träna när jag jobbar kväll). Imorgon tänkte jag försöka ge mig ut och springa igen. Klarade ju 6 km senast : )
 
 
 
Dagens lunch fick bli några falafel, sallad med isbergssallad, advokado, majs, salladslök, tomat, gurka, pumpafrön, paprika och champinjoner.
 
 
 

Torrschampo

Har haft lite problem med att mitt hår snabbt känns smutsigt och fett redan dagen efter att jag har tvättat håret. Kan bero på att jag under en tid har tvättat håret i stort sett varje dag. Man ska ju helst tvätta håret  3 dagar i veckan. Tänkte försöka med det nu men för att jag ska kunna stå ut med mitt hår så har jag provat ett torrschampo. Den jag har använt nu är REFs torrschampoo och jag är jättenöjd hittils. Jag behöver inte ta så mycket och förutom att det ger volym, fräschar det upp håret som varken ser eller känns varken fett eller smutsigt. Effekten håller i sig mer en en dag, i alla fall på mig. Använde det i helgen, både lördag och söndag. Betalade 119 kr.
 
 

<3

Det har varit en jobbig och konstig förmiddag idag. Sitter med en klump i magen och undrar hur en person och hennes barn mår. Det är så tråkigt allt som har hänt men om du läser det här ska du veta att jag kommer hjälpa till och finnas där så mycket jag kan om du behöver mig. Du är inte ensam!

Flmtips! The Bounty Hunter

En härlig komedifilm med Jennifer Aniston och Gerard Butler.
 
Den otursdrabbade prisjägaren Milo Boyd (Gerard Butler) verkar äntligen ha hittat drömjobbet när han ombeds spåra upp sin ex-fru, reportern Nicole Hurly (Jennifer Aniston) som rymt från borgen. Milo räknar med ett enkel dag på jobbet, men ingenting har någonsin varit enkelt mellan honom och Nicole. De båda ex-makarna gör allt för att sätta käppar i hjulet för varandra - tills de plötsligt inser att de måste fly för sina liv!
 
 
 
Finns att köpa på cdon för 59 kr eller 2 för 99.

Today

Började dagen med en härlig sovmorgon. Det gäller att passa på dom dagar som man kan nu när man har börjat jobba igen. Tog en proteindrink och promenerade sedan ner till stan för att träffa Malin. Vi lunchade och kollade lite i några butiker. Provade lite parfymer gjorde vi också och vi båda fastnande lite för Guccis Flora edt. Köpte dock inget utan det får vänta till kryssningen.
 
Promenerade hem också och efter att ha suttit vid datorn en stund blev det lite träning. Blev Functional Training till träningsdvdn idag. Hade tänkt springa men orkade inte gå ut, haha. Skulle koka två ägg och gjorde det misstaget att jag skulle sätta mig vid datorn under tiden. Det skulle jag inte ha gjort. Glömde såklart bort tiden så äggen fick koka i säkert en kvart eller ännu mer. Om de är ätbara återstår att se.
 
Fick ett samtal från jobbet också. De ville att jag skulle jobba dubbelpass på söndag. Det roliga är att när de ringde satt jag och kollade facebook på mobilen. Det stog hemligt nummer så jag misstänkte att det var från jobbet. Satt länge och funderade på om jag skulle svara eller ej. I sista stund valde jag ändå att svara eftersom extra pengar behövs när man bor själv. Man får helt enkelt offra sig och jobba dubbelpass ibland även om det inte alltid är så roligt och tar på krafterna. Min helg ser alltså ut som följande, jobb, jobb och jobb. Jobbar 15.45-21.45 imorgon, på lördag 7-16 och hundvakt på kvällen till ca 22. Söndag blir det jobb 7-13.30 och sen 16-22. Vad jag ska göra under tiden när jag väntar på pass nummer 2 på söndag vet jag inte riktigt. Funderar på att köpa en pizza och reta kollegorna lite medans de får stressa vidare, haha. Det är ju ingen ide att cykla hem och vända direkt. En promenad lär jag nog hinna med också, för att gå bort pizzan...  Lär vara helt slut på måndag. Men då är jag ledig i alla fall. Eventuellt blir det handling då med pappa. Sen ska jag sova resten av dagen så man orkar jobba igen på tisdag. Börjar redan bli lite nervös eftersom jag nästa vecka ska göra min första genomförandeplan...helt själv. Får nog hjälp om jag vill men det är lika bra att ta tjuren vid hornen och visa vad man går för. Så svårt lär det ju inte vara men eftersom man är en av de yngre bland de ordinarie så vill man ju vara proffesionell i kontakten med de nya brukarna. Det är lite extra nervöst än om man skulle göra det med dom som man träffat en del redan. Men som ordinarie så får man räkna med att bli kontaktperson även till nya brukare. Man lär ju känna dom också så småningom.
 
Nu ska jag kolla om mina ägg går att äta eller om det bara är att kasta dom och koka nya...

Gucci och Chanel

Funderar på att prova Chanels edt Chance Eau Tendre när jag och tjejerna åker på kryssning, men efter att ha doftat på Guccis edt Flora Garden idag på stan vet jag inte riktigt.... Blir nog den som doftar godast av dem båda.
 
Chance Eau Tendre kostar 526 kr på Viking Line och Flora Garden kostar 549 kr. Båda är 50 ml.
 
 

Börja jobba

Ute åskar det och här sitter jag och tar det lugnt innan jag ska tillbaka till jobbet efter tre veckors semester. Inte klokt vad tiden rusar iväg. Tror ändå att dessa veckor kommer gå ganska snabbt, har ju en kryssning att se framemot : ) Jobbar 16-22 idag och det ska bli intressant att se hur mycket som har hunnit ändras under den tiden som man har varit borta. Nya brukare? Kanske någon som avlidit eller fått mera hjälp. Jag är lite nyfiken på att se om vi kommer vara fyra eller fem som jobbar kväll. Sen hann jag ju aldrig göra genomförandeplan på en ny brukare så jag undrar om de andra hjälpt mig med detta eller om jag kommer få kasta mig över det så fort jag kommer tillbaka. Man ska ju helst göra sånt så fort som möjligt men kontaktpersonlistan har varit under ändring och sen skulle man på semester direkt så det fanns inte direkt någon tid för det då. Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, äta lite lunch och lägga in lite tvätt innan jag cyklar till jobbet.

När du vill ha lite extra lyx...

När jag vill lyxa till det lite extra brukar jag använda en lite dyrare, lyxigare body lotion. Under kryssningen köpte jag en body lotion av Naomi Cambell som heter Naomi. Kostade strax över hundralappen.
 
 
 
Brukar ibland även använda en body mist. Har en från Victoria´s Secret som heter Love Spell. Köpt på Tradera för ca 70 kr. Är ni intresserade av att köpa Body Mist från Victoria´s Secret kan jag tipsa om att hålla koll på Tradera för där kan man få dem till ett billigare pris än i en internetbutik.
 

Hudvård

Dessa är några av de hudvårdsprodukter som jag använder just nu:
 
 
 
 
Har köpt produkter från min syster som säljer från Mary Kay. Mina börjar ta slut nu men jag måste säga att jag är väldigt nöjd med produkterna. Tycker att de ger en jämnare hudton och de återfuktar  huden bra. Produkterna här ovanför fick jag ge 2000 kr för. Räcker i ca 6 månader. Om ni är intresserade av att beställa från Mary Kay, kan ni kontakta min syster här.
 
De här produkterna ingår i Timevise Miracle Set. Det är en förstklassig serie där produkterna samarbetar för att hyn ska bli fastare, lenare och få en fräsch lyster samt  minska synliga ålderstecken.
 
1. 3-in-1 Cleanser: Rengör, exfolierar och fräschar upp. Älskar denna! Har små peelingkorn i och att allt finns i en och samma produkt är jättebra. Annars måste man köpa en rengöringskräm, en toner och en peelingkräm. Här räcker det med denna! Helt klart en favorit!
 
2. Age-Fighting Moisturizer: Mjukgörande kräm. Det räcker med att ta lite av denna så den räcker länge.
 
3. Night Solution: Är en klar gel med närande mikrokapslar vars unika system av inkapslade vitaminer, antioxidanter och kollagenförstärkande peptider hjälper till att reducera fina linjer och rynkor.
 
4. Day Solution Sunscreen SPF 25: Denna dagserum har solskyddsfaktor 25. Brukar smörja in ansiktet med den här först och sen tar jag fuktkrämen. Jag får fräknar på sommaren så för mig är det extra viktigt att jag skyddar huden i ansiktet.
 
5. Indulge Soothing Eye Gel: Den här ögon gelen piggar upp trötta ögon och känns svalkande. Den ska även vara uppstramande, utjämnande och fuktgivande.
 
 
 
 

Fredag

Igår hade jag två tjejkompisar på besök. Vi bokade kryssning till den 11/8 och fikade. Även Olle var här och inte nog med att han är så avundsjuk på katterna så skulle han självklart sitta mellan mina kompisar i soffan, haha. Sådan är han. Har redan börjat fundera på vad jag ska handla i taxfree butiken, allt sånt som jag missade sist, haha. Funderar på att köpa vitt vin, en baginbox för 99 kr, Blue Nun, nötter, lite godis och även lite födelsedagspresenter eftersom några fyller år snart. Har några funderingar på vad jag ska köpa så jag tänker inte avslöja något.  Kanske börjar köpa lite julklappar eventuellt om man hittar något bra. Kommer absolut att köpa mer Ålandsbröd med mig hem också.
 
Idag var Olle pigg på morgonkvisten. Redan klockan 6.30 la han sig bredvid mig, stirrade på mig och började vifta på svansen. Då ville han ut och kissa så det var bara att hoppa i skorna och gå en liten runda. Eftersom jag inte lyckades somna förrens efter 2 inatt valde jag att sova en stund till. Jag är alltid pigg när jag ska gå och lägga mig vid 22, 23-tiden. Tror nattjobb skulle passa mig, haha. Det är alltid jag och Sanny som är uppe och springer på nätterna, han är nog lika pigg som mig vid den tiden. Måste lära mig att få ro när jag lägger mig eftersom sömn blir ännu viktigare nästa vecka när det är dags för jobb igen.

Middag

Falafel, stekt ägg och sallad
 

6 km

Idag slog jag personligt rekord på min springtur. Sist orkade jag ca 5 km och idag orkade jag hela rundan och det blev ganska exakt 6 km. Då orkade jag springa sista sträckan från Östertälje station och upp för backarna till Fornhöjden. Kan själv inte riktigt förstå att jag faktiskt orkade hela rundan och till och med sista sträckan som bara går uppför, dessutom ganska branta backar sista biten. När jag sprungit upp för sista backen kände jag till och med att jag hade kunnat springa ännu längre. Kryssningen måste ha gjort gott med andra ord, haha. Man kommer tillbaka med ny energi, ork och motivation. Det visar att det bara är bra att ta det lugnt från träningen ibland. Annars blir motivationen och orken lidande. Även om jag inte tränar jättehårt och mycket så behöver kroppen ändå tid för återhämtning och det viktigaste är att man själv har motivationen och tycker det är kul och skönt att träna. Skulle jag träna varje dag eller flera gånger varje dag skulle jag tillslut tycka att det var för jobbigt och tröttna. Nu får det bli middag, några falafel, stekt ägg och sallad.  

Öob, Rusta och Donken

Behövde köpa lite kattsand och lite annat så jag cyklade till Öob och Rusta efter frukosten. Sedan blev det lite bakfyllemat. De flesta brukar äta sådant dagen efter de har druckit men eftersom mitt illamående inte gick över förrens vid 23 tiden på söndagen tog jag det idag istället. Jag fick inte i mig mer än lite yoghurt under söndagen och om jag ska vara ärlig så kom det nog upp lika snabbt som det kom ner... : ( Men man får skylla sig själv. Gissa om det var jobbigt att sitta med de andra vid frukosten och de åt korv, ägg, smörgåsar med mera. Inte det roligaste när man själv är så illamående att man bara vill lägga sig och sova. Jag förstår inte varför det alltid är jag som inte klarar av att äta dagen efter. Jäkla illamående. Hatar det. Det blev en dyr frukost eftersom jag betalade 95 kr för frukostbuffén och knappt åt en tallrik yoghurt (eller om det var fil). Aja, jag behövde ju inte betala för någon drink under lördagen i alla fall. Kanske därför man mår så dåligt dagen efter när folk kommer med mer dricka hela tiden. Man har inte samma koll som när man går och köper det själv.
 

Kryssningen

 Var ju som sagt på kryssning från lördag till söndag och inte nog med det så blev vi filmade av teamet som filmar för tv-programmet Färjan. Jag blev ju självklart skitnervös när jag fick höra detta men samtidigt så kände jag det på mig. Det är ju bara så typiskt. Vi fick skriva under ett papper om bland annat tystnadsplikt så därför kan jag inte berätta så mycket om vad som hände under våran kryssning, haha. Vi hade i alla fall trevligt tills några hade druckit lite för mycket och en tråkig händelse inträffade. Inget allvarligt utan något mellan två personer så jag kommer inte gå in på det (Detta är inget som har filmats). Hoppas att de löser det i alla fall. Jag gjorde något som jag ALDRIG trodde att jag skulle göra och detta filmades, haha. Jag vill så gärna berätta men jag kan ju inte. Det är absolut inget dumt så om någon familjemedlem läser detta så kan nu vara lugna. Jag skötte mig hela resan! Hur mycket de kommer visa har man ju ingen anning om och de fokuserade mest på Carro som vi var där för att fira eftersom att hon har fyllt år. Tv-teamet bestod av fyra personer, en kamera och en stor mikrofon. Jag hade inbillat mig att de skulle vara hur många kameror och människor som helst men så var det alltså inte. Vi fick var oss själva så det var inga konstigheter.
 
Var ju bara tvungen att köpa mitt älskade ålandsbröd, eller svartbröd som det också heter. Hann springa igenom tax free en snabbis också, eller ja så länge jag orkade innan illamåendet blev för jobbigt, haha. Lite godis hann jag rycka åt mig på vägen till kassan... : )
 
 

Förberedelse

Jag har börjat plocka iordning dom saker som jag ska ha med mig på kryssningen och har kommit fram till att ett guldfärgat halsband hade passat bäst till min topp. Självklart så har jag inget sådant smycke, bara någon enstacka men som har för kort kedja. Får helt enkelt bli ett silverfärgat. Har även packat ner en klädvårdsrulle (heter dom så?) eftersom kläderna blir fulla med katthår med en gång. Lika bra att ta med en så att man kan ta bort det sista håret när man är på färjan.
 
Måste klaga på blogg.se. Det tar lång tid för mig att skriva inlägg och att lägga in bilder är jättekrångligt då de inte hamnar där jag vill att de ska hamna, plus att de sen inte går att flytta som man vill. Det har blivit sämre helt enkelt. Funderade på allvar att ta bort bloggen idag men samtidigt så vill jag det inte...så jag ska fundera ett tag till.
  

Besök....

Min systers äldsta barn Mathilda sov över här från tisdag till onsdag. Vi åt korv med bröd, glass till efterrätt och på kvällen åt vi äpple, vindruvor och jordgubbar till Allsång på Skansen. Efter det skulle jag försöka få Mathilda att sova vilket var lättare sagt en gjort. Det är inte lätt med en liten tjej som är lite trotsig och som vill göra allt annat än att sova. "Linda, jag är törstig." "Linda, jag måste kissa." "Linda, jag kan intte sova när de pratar där ute." osv, osv. Det tog kanske en timme innan hon äntligen sov och då kunde inte jag somna eftersom det var något billarm som lät i över en timme.

Till frukost åt vi soja yoghurt med skivade jordgubbar och bananer samt smörgås med ägg bland annat. Mathilda älskar ju ägg så frukosten åt hon väldigt bra. Både på tisdagen och onsdagen var vi ute i några av lekparkerna och favoriten blev nog "cykelkarusellen". Det var några som tittade lite extra när även jag cyklade runt där med Mathilda. På onsdagen hjälpte hon mig även att slänga lite skräp, det gäller att passa på när man får lite hjälp (eller snarare sällskap). På onsdag fm tog jag och Mathilda bussen hem till min syster och tvillingarna men eftersom vi precis missade bussen vi skulle byta till fick vi sitta och vänta i en halvtimme. Det är inte så kul för en 5 åring att sitta och vänta så jag köpte en glass till henne. När jag åkte tillbaka hem till mig senare på em så var jag ganska så trött. Och då hade jag bara haft Mathilda över natten....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0