Havre

idag bär det av till stallet igen. E hörde av sig och berättade att havren snart är slut också så det blir till att köpa en säck idag på Granngården. Micke och Anders lär hämta mig från stallet denna dag så man slipper krångla med bussarna. Skönt det. Några andra planer för dagen har jag inte mer än att jag måste gå en promenad med Husky innan jag åker.

Wienerbröd

Jag hade tänkt göra det igår men det får bli idag som jag klampar ner till Ica Maxi och köper deras supergoda wienerbröd för 9,90 styck. Ikväll är det ingen Beck-film vilket är synd men det kanske går någon annan bra film på tv. Vad jag ska göra idag har jag ingen anning om, kanske plugga lite körkortsteori. Vad ska ni göra denna söndag?

Sverige spelade oavgjort

Kval matchen mellan Portugal och Sverige slutade oavgjort och det bjöds inte på några mål i denna match. Slutresultatet blev 0-0 och 1 poäng vardera. Danmark slog Malta och drar ifrån lite i toppen. Sverige möter Danmark den 6 juni och detta möte ser jag fram emot : )


VM-kval Portugal - Sverige

Ikväll fortsätter VM-kvalet för vårat svenska fotbollslandslag. Portugal står för motståndet och de har även hemmaplan. Ett tufft möte med andra ord. Matchen sänds på TV 6 med start 21.45.


Trötthet som inte vill försvinna

Trots att jag sover om nätterna känner jag mig så himla tröttt hela tiden. Jag förstår inte vad som är felet. Kanske är jag inte van att jag hålla igång så mycket som jag gjort de senaste veckorna. Kanske vänjer jag mig. Det tar på krafterna mer än man tror att åka ut till stallet nästan varje dag och rida en till två hästar. Nog om detta.


Jag har snart tvättat klart och ska då börja med middagen som idag blir mycket enkel. Pasta med ostsås och bacon. Snabbt, gott och enkelt. Så som man vill ha det en slappdag som denna. En dusch står också på schemat för att man ska piggna till lite till ikväll när Robinson är på TV.

Katterna sover nu och kanske skulle man ha gjort dom sällskap men man har som vanligt fastnat framför datorn. Farligt sånt här. Det finns bättre saker att lägga alla sin dyrbara tid på. Dags att fixa den sista tvätten...


Smoothie

Till frukost idag blev det två stycken knäckermackor med färskost och ett glas med smoothie.


Smoothie:

2 dl vaniljyougurth
1 dl mjölk
1 banan
frysta hallon
frysta björnbär

mixa allting och häll upp i ett glas.



Ingen sovmorgon

Jag sa till mig själv att jag skulle ha sovmorgon idag. Det är ljust ute och jag trodde att klockan var minst 10 och det nog var bäst att gå upp. Jag kollar på klockan och den är bara 8.15. Så det blev med andra ord ingen sovmorgon. Det är svårt att ligga kvar i sängen när det är ljust ute men å andra sidan är det skönt att komma igång tidigt.


Har ni missat vilka som vann Lets Dance? Magnus och Annika


En liten flicka...

En liten flicka springer runt sin mamma och säger; - Mamma, gissa vad, gissa vad!
Mamman blir lätt irriterad och säger; - Nej, jag orkar inte gissa, gå in på ditt rum. Det blir tyst en stund och flickan säger; - Okej.
Hon går in på sitt rum, men kommer ut en timme senare och säger; - Mamma, gissa vad, gissa vad!
Mamman blir mer irriterad och säger; - Nej, jag vill inte gissa.
Gå ut och lek. - Visst säger flickan med besviken röst.
Hon går ut och leker på gatan.
Hon hoppar hopprep och hennes ljusa hår leker i vinden.
Men flickan varken hör eller ser bilen som kommer körande.
Hon blir påkörd med bara ett brak.
Mamman kommer ut och får se sin lilla flicka full av blod.
Flickan ser på sin mamma med blod rinnande från munnen och gråt från sin själ och säger; - Mamma, gissa vad, gissa vad!
Mamman ser på henne med tårar i ögonen och säger; - Nej, jag kan inte gissa vad det är.
Flickan tar sitt sista andetag och säger; - Jag älskar dig, mamma.

Dammråttor och musik som dånar genom lägenheten

Nu är jag i full gång med storstädningen och för att få allting gjort och för att få allting att bli lite roligare spelar jag musik på hög volym. Än så länge är bara badrummet klart och jag har ingen som helst motivation för detta....är bara så trött och skulle hellre vilja gå och krypa ner under en filt och sova en stund och sedan ta ett varmt bad innan Lets Dance börjar. Men jag vill få städningen gjord och jag lär nog inte hinna ta ett bad eftersom jag måste laga mat också. Usch, vad lat jag känner mig.

Ni vill nog inte veta hur sktitg min lägenhet är. Hundhår, katthår, kattsand överallt och damm i alla hörn. Ser ut som om jag aldrig städar, vilket jag gör, varje vecka och flera gånger. Jag är väldigt ordningsam och hatar att ha det stökigt, varav min panik över att det är så skitigt just nu. Men snart kommer lägenheten att glänsa och gud så skönt det kommer att kännas när jag är klar. Pust. Nu är det bäst att jag fortsätter med skitgörat.

Final i Let´s Dance

Nu har jag ätit frukost och ska snart dra på mig ridkläderna för att rida för sista gången denna vecka. När jag kommer hem igen blir det städning och annat som behöver fixas för att man ska kunna ta det lugnt i helgen. Idag kommer även Husky som ska stanna tills på söndag så man får räkna med en hel del hundhår dessa dagar : (



Ikväll är det final i Let´s Dance...

Blir det Magnus eller Laila som vinner? Själv så hoppas jag på Magnus.

20.00 TV4



Två ridturer

I morse pratade jag med Pelle på Job College och fick lite info, men han ville att vi skulle ha ett litet möte istället för att ta allt på telefonen, så nästa onsdag klockan 13.00 ska jag träffa honom.


Efter lite stress i morse så åkte jag åter igen till stallet för att motionera både SG och Tolli. Hittade även en ny ridväg, eller ny och ny, den är ny för mig i alla fall. Jag har hitills bara ridit två ridvägar och det börjar bli lite tjatigt. Det är dessutom inte så lätt att rida nya vägar helt själv när man inte vill rida vilse : )


Nu är jag hemskt sugen på hamburgare så kanske blir det en tripp ner till McDonalds om en stund.


Härlig ridtur

Trots kylan så tvingade jag iväg mig till stallet för att rida Tolli och vi utforskade en av ridvägarna. Det är underbart att få hoppa upp på hästryggen och rida ut en sväng. Man blir avslappnad och bara njuter av att få göra det man älskar mest av allt. Imorgon är planen att jag ska vara i stallet någon timme längre så att jag hinner rida SG (SG = Steingrimur) också, vilket han behöver. E är jätteglad att jag motionerar honom också.

Äntligen hemma

Ja, nu är man äntligen hemma och trött är man. Först var jag iväg till arbetsförmedlingen och sedan tog jag bussen direkt till Vika för att rida Stengrimur. Det märktes tydligt att han inte har så bra kondition men han var ändå pigg och glad. Jag hann även med att rida ut en kort sväng på Tolli vilket var bra. Nu är man trött och jag vill bara hoppa i duschen och sedan slappa framför TVn. Ikväll blir det Andra Avenyn.

Dagens aktiviteter

På schemat idag står Arbetsförmedlingen samt stallet. Idag ska jag ta en tur på Steingrimur eftersom att han behöver få lite muskler. Imorgon ska jag åter igen rida Tolli. Jag kommer att ta 12.40 bussen ner till stan och sedan 13.58 bussen ut till Norra Vika och jag lär vara jättehungrig när jag är tillbaka igen runt 18.00.




Steingrimur

Måndag

Jaha, då var det snö ute igen. Usch vad deprimerad man blir... Var ut till stallet idag för att motionera Tolli och det gick riktikt bra. Elisabeth vill att jag ska rida Steingrimur någon dag i veckan också, får se om jag har tid och lust med det, men jag ska verkligen försöka. Det är synd att han ska stå och tappa muskler. Nu måste jag ta ut Husky på en långpromenad. Har egentligen ingen lust med detta i detta väder man det är bara att bita ihop.

Saltsten

Idag traskade jag iväg till Granngården för att köpa en stalsten åt Tolli. När jag ändå var där köpte jag en burk med kattmat till katterna också, alternativt att jag tar med den åt Kurre, stallkatten. Mina katter slickar ändå bara upp såsen och struntar i själva köttet.

Jag blev så himla sugen på våfflor med sylt och grädde så därför har jag nu ätit några stycken och är nu proppmätt. Jag får smälta våfflorna nu under hockeyn, FBK-SAIK och sedan laga mat. Blir Cous Cous och falukorv.

Bästa vänner

Sanny, Saga och Zeplin håller ihop så mycket det går och delar gärna säng tillsammans.




Sanny är en nyfiken liten katt och har upptäckt att diskbänken är ett intressant ställe.



Zeplin är en trött kisse som gärna sträcker ut sig på hallmattan.



Min älskade lilla Sanny, så söt...



Saga...



Och brorsan Zeplin




Saga är en fin liten dam.



TREVLIG HELG




Fötterna värker

Ännu en promenad med Husky är avklarad och nu värker fötterna... : ( Det är smällar man får ta och jag är glad att ha Husky här för jäklar vad steg man tar varje dag. Solen skiner så det är riktigt härligt att dra på sig skorna och gå ut och gå en långpromenad i skogen. Efter ridturen igår på Tolli såg jag att jag hade fått rejält med färg i ansiktet också : ) Underbara sol...tack för att du är tillbaka. Som jag har längtat efter våren, men man ska väl inte hoppas på för mycket, då vaknar man säkert upp en morgon med mulen himmel och 1 meter snö .

Nu på schemat står tvätt och middag, sen ska Husky ut igen. Sen blir det slappa framför TVn med en chipspåse, för det tycker jag att man förtjänar efter alla promenader : )

Skogspromenad med Husky

Efter fruksosten tog jag med Husky ut på en tur i skogen. Vi gick en ny väg som jag länge varit nyfiken på. Vägen visade sig vara riktigt bra så jag bestämde mig för att släppa honom lite lös så att han kunde få springa av sig lite. Han såg jättelycklig ut där han sprang i skogen. Det där har han nog längtat efter. Jag var dock lite nervös eftersom jag aldrig har haft honom lös förut. Jag visste inte om han skulle springa iväg och inte lyssna på mig men så vart det inte. Han stannade och väntade på mig och lyssnade ganska bra.

Nu fick jag precis ett samtal utav Elisabeth, Tollis ägare. Hon frågade om jag skulle till Granngården någonting eftersom Tolli behöver en ny saltsten. Det hade jag redan tänkt på och planerar att åka dit imorgon och köpa en. Jag fick också beröm för att jag gjort så fint i stallet : ) Är det något jag är bra på så är det just att hålla ordning och reda och städa upp efter mig. Men det var kul att höra att det uppskattades. Nej, nu måste jag börja städa.


Fredag

Godmorgon. Jag ville ta lite sovmorgon idag men det är inte så lätt när man är täppt i näsan. Jävla förkylning. Jag hoppar över att åka till stallet idag eftersom Tollis vänstra bakben var något ljummen och lite svullet. Han haltade dock inget när jag red honom igår, men lika bra att låta honom stå idag så att det inte blir något.

Idag ska jag städa och tvätta så att man kan ta det lugnt lördag och söndag.

Bilder på Tolli

Här kommer lite bilder på Tolli:













Och avslutningsvis, en bild på stallkatten Kurre





Torsdag = Lyxfällan

Precis som rubriken lyder så blir det lyxfällan för mig ikväll på TV...om jag inte har somnat vill säga. Nu när man är hundvakt till Husky igen så blir det många långa promenader. Dessutom har man ju numera en häst att motionera också så man håller igång mycket vilket resulterar i att man knappt orkar hålla ögonen öppna mot kvällen. Detta är rätt skönt för jag somnar fortare än vanligt. Annars kan jag få ligga vaken i flera timar innan jag lyckas somna.

Jag har precis ätit frukost efter att ha varit ute på en promenad med Husky. Snart ska jag bege mig till stallet och ta ut Tolli på en tur i skogen. Sedan hem och gå med Husky igen.


Vann rätt låt?

Som ni kanske redan vet så vann Malena Ernman Melodifestivalen strax före tvåan Caroline af Ugglas. Tyckte ni att rätt låt vann? Själv så gillade jag många låtar men trodde att Måns Zelmerlöf eller EMD skulle vinna. Som sagt, jag tyckte att många var bra så det är svårt för mig att skriva upp alla : )

Men kanske borde vi nog ha skickat denna låt till Ryssland : ) Hahaha. Den är grym.

Tingeling - Tingeling Goes Russian



Alcazar vann inte melodifestivalen 2009 men hade en bra låt.

Dator som krånglar

Jag vet, det har varit hemskt dålig uppdatering på min blogg på sistone, men så blir det när man har fullt upp med annat. Jag har tre katter att ta hand om och numera en häst som ska ridas. Dessutom har man varit hundvakt och ska vara det på onsdag igen och en vecka framåt.

Det har tagit flera timmar att få igång datorn...gissa om man blir förbannad?

Det jag har gjort idag är att jag har tagit en tur ner till stallet och ridit Tolli en sväng. Vi fick möte av en stor lastbil och fastän jag hoppade av för att leda honom förbi den så slet han sig och travade iväg. Vi var då en bra bit ifrån stallet och jag tänkte "jaha, nu blir det en lång promenad tillbaka, suck", men Tolli var snäll och stannade en bit bort och väntade på mig och sen kunde vi i lugn och ro rida hemmåt.


Måndag

Idag åker Husky hem igen och det har varit riktigt kul att ha honom här. Jäklar vad många steg man har tagit om dagen efter alla långa, raska promenader med honom. Riktigt bra gjort dessa dagar. Mitt rekord är nu 31000 steg. Inte illa.

Idag klockan 15.00 möter jag Maria och så åker vi till stallet och Tolli samt Steingrimur. Sista ridturen innan jag far till Södertälje i en vecka. Där ska jag fortsätta mina promenader och göra sällskap med min syster samt ta med Olle och Chip. Tänk att jag imorgon ska få träffa Olle och Chip igen : ) Dessa underbara, glada hundar.




Tolli från Skogsdalen

Nu är det helt klart....jag är Tollis fodervärd och inte nog med det, jag får köpa honom om jag vill, men det är inte aktuellt nu. Jag ska ta en sväng till stallet imorgon och rida honom en sväng samt fixa i stallet. På måndag ska jag också ut en sväng och då träffa Maria som är medryttare på andra hästen. Vi ska mötas klockan tre och sen lär vi diskutera hur vi ska göra med hästarna eftersom att hon gärna vill rida Tolli någon gång ibland och jag den andra hästen. Steingrimur tror jag att han heter men vet inte om det stavas sådär. Nu går man som på moln. Jag har en häst som jag kan rida när jag vill. Helt underbart. blir kul att ta med mig honom på kurser och uteritter ibland. E skulle maila över några bilder sen så då kan jag lägga ut några här också.

Fodervärdsavtal

Har precis varit ute på långpromenad med Husky och ska snart iväg och träffa E för att skriva på fodervärdsavtalet och ta en fika. Igår var jag ute hela 2,5 timme med Husky och det kändes i fötterna. Denna promenad resulterade i 13000 steg. Sammanlagda antalet steg under gårdagen blev 25000. Ett rekord för mig.

Promenad med Husky

Jag och A ska passa Kennys hund Husky från idag till på söndag och jag var nyss ute på en promenad med honom. Och precis som namnet antyder är han en Husky. Jag fick in lite löpning med honom och då gick han som bäst. Annars är han lite dragig av sig men han verkade tycka om att springa. Nästa promenad blir vid sextiden. Jag kör på samma rutiner som mina föräldrar har med Olle och Chip. Det är också de rutiner som jag är van vid.



Onsdag

Jag är fortfarande glad för ridturerna igår : ) Känns jättekul att jag nu är fodervärd till Tolli, men båda var roliga att rida.  Jag känner en stor lättnad över att det gick så bra som det faktiskt gjorde och det värmde i hjärtat när E sa att hästarna verkade trivas med mig också. Kul. Jag ska nog dit på fredag och skriva på fodervärdsavtalet. Nästa vecka ska jag ju hem till Södertälje och lär åka dit antingen måndag eller tisdag.

Tillbaka från stallet och provridningen

Nu är jag tillbaka igen och gud så bra det gick. Två underbara hästar och allt gick kanon bra. Red dem båda och gillade dem. Tolli var dock lite seg men det går att jobba på. Nu är jag alltså fodervärd på Tolli : ) Känns helt overkligt. Jag har till och med ont i rumpan. Nu ska jag äta, man  blir hungrig av att rida.

Dags för provridning

Idag ska jag provrida Tolli. Om jag är nervös? Ja! Typiskt mig att vara nervös för ingenting. Jag hoppas i alla fall att det går bra under ridturen. Jag ska möta E vid kvart i 2 utanför frisören. Jag skriver sen hur det gick.

Fodervärd till Tolli

Idag hörde E av sig igen, hon som var ute efter en medryttare till en av sina hästar förut. Det fungerade inte med hon som hon valt så nu har hon alltså hört av sig igen till mig och frågat om jag är intresserad. Denna gång vill hon inte att man är medryttare utan hon vill ha en fodervärd till sin häst Tolli. Man är alltså med och betalar lite på stallhyra och foder och har hästen som sin egen. Jag kan alltså rida när jag vill. Jag ska denna vecka åka och provrida Tolli för det är viktigt att jag klarar av att rida honom också. Så nu är det bara att hålla tummarna igen...

Besök

Hade nyss besök av Janne som kom förbi en stund. Kul med lite sällskap. A jobbar till 10 ikväll på grund av Vasaloppet. Just idag känns allting segt och jag har egentligen ingen lust till någonting och allra minst med promenaderna som jag måste ta för att uppnå denna månadens mål i min systers stegtävling. Jag får helt enkelt tvinga mig ut i kylan och promenera.

Ikväll är det Beck och jag älskar verkligen Beck-filmerna. De är riktigt bra och Gunvald Larsson är klockren. Jag har också sätt fram emot Wipeout som jag trodde började idag men icke. Det är nästa söndag. Typiskt.

Nu ska jag äta glass cheesecake och sedan städa. Tråkigt? Ja.

Vasaloppet

Började morgonen med att titta lite på Vasaloppet. Nu har jag ätit frukost och ska bege mig ut på en långpromenad. Över 10.000 steg måste det bli idag för att nå målet denna månad.

RSS 2.0