Pink and white

Hittade dessa fina ringar hos Juveliasmycken. Hur fina som helst. Kostar 99 kr.
Vilken färg hade du helst velat ha?


Bild lånad från juveliasmycken.se



Bild lånad från juveliasmycken.se


Love

Fick hem dessa idag från Juveliasmycken.se. 2 örhängen och en ring med ordet Love, jättesöta.




Onsdag

Idag har jag storhandlat och första stoppet blev Rusta där jag köpte kattsand. Jag köper sån där kristallsand där man bara behöver plocka bort bajset. En påse kostar 49 kr och räcker en vecka till mina tre katter. Jag brukar alltid köpa 4 påsar på en gång sa att de räcker en månad tills nästa gång man åker och storhandlar. Jag köpte även lite tvål, glödlampor och en klösbrädda samt lite annat smått och gått. Pappa skulle sedan in på Elgiganten där han skulle köpa ett mobilfodral. Trots att säljaren sa att den skulle passa till telefonen pappa hade så gjorde den inte det när han sedan provade den hemma. Det hela slutade med att jag fick köpa (dock lite billigare) den av honom. Till min telefon passade den perfekt och min telefon var ändå ganska mycket mindre. Man tycker att en säljare ska ha lite bättre koll än så...

Vi åkte sedan hem och lunchade med mamma innan vi åkte till nästa stopp som var systembolaget. Jag skulle egentligen inte ha något men det slutade med att jag köpte två flaskor vin, en stor och en liten som jag inte kunde motstå för att den var så söt. Den får stå som prydnad... Jag köpte även några cider. Handlade sedan på Ica Maxi och jag passade på att köpa en blomma eftersom en av blommorna hemma är väldigt populär hos katterna och inte är alltför vacker just nu. Blev lite mat och annat nödvändigt också.






Fjärilar

På en av mina garderobsdörrar är fula märken efter att någon av de tidigare hyresgästerna använt swinto eller liknande. Jag har varit på jakt efter något att sätta på dörren för att man inte ska se eller tänka på de fula märkena. Detta blev resultatet!









Visst är dom söta?


Jeans från Halens

Beställde dessa jeans i svartgrå och gillar dom jättemycket. De är sköna och sitter bra. De kostar dessutom bara 99 kr just nu! Var bara tvungen att köpa ett par blåa också... Du hittar dem här.




bild lånad från halens.se



bild lånad från halens.se


Lasagne med vegetarisk färs

Idag fick det bli lasagne till middag och jag brukar använda vegetarisk färs istället för köttfärs. Tycker att det är godare och det är ett sätt att variera måltiderna på.


Vill ni ha en tävling där ni kan vinna fina smycken?

Jag funderar på att ha en tävling där ni kan vinna fina smycken från Juveliasmycken.se. Är ni intresserade. Lämna gärna en kommentar så att jag kan se om intresse finns.






Bild lånad från juveliasmycken.se


Lördag

Jag gick upp klockan fem i morse och jobb fram till 16 väntade. Det blev dock lite längre än så eftersom andra gruppen hade en sjuk till kvällen och inte lyckades få in någon. Jag valde att hoppa in i den gruppen och ta deras kvällspass också. Mitt första dubbelpass någonsin... Jag trodde att jag skulle känna mig jättetrött och bli grinig men jag kände mig hur pigg som helst och hade det jättetrevligt hela kvällen. Var så himla kul att träffa brukare man inte träffat på ett tag. Imorgon väntar jobb från 7 till 13.15 och jag jobbar långa pass både på måndag och tisdag men sen tänke jag vara ledig på onsdag! Nu har jag tagit en dusch och stoppat i mig lite chips, så nu är jag redo för sängen så man orkar gå upp om några timmar igen... natti natti

Vinnaren i tävlingen om ett duschgelékit...

...är en tjej från Mora som kallas för Angie. Hennes blogg hittar ni här. 
Ett stort grattis till dig.


Byrå från Jysk

Äntligen har jag fått (köpt) en byrå till hallen! Och tro det eller ej, men jag lyckades skruva ihop den själv vilket betyder ett jobb mindre till pappa, haha. Jag har nu rejält ont i handen efter allt skruvandes och fick till och med en blåsa men det var det värt när jag lyckades få ihop den helt på egen hand (jag lyckades inte ens skruva ihop en pall från Ikea tidigare)! Nu står byrån i hallen och det blev precis så bra som jag trodde att det skulle bli. En annan färg eller tapet på väggen är nu det enda som fattas innan jag blir helt nöjd.















Köksstol

Just nu har jag mina föräldrars gamla köksstolar. Jag är på jakt efter ett par nya och gillade dessa som man kan beställa på Rusta. Kostar 1398 kr för två stycken.


Tapet till köket

Rusta har väldigt billiga tapeter och många av dem är riktigt fina. Nu funderar jag på vad för tapet jag ska ha på en av väggarna i köket.













Gillar ni någon utav dessa? Skulle någon passa som fondvägg i ett kök?


Tävlingen

Glöm ej att vara med i tävlingen som pågår. Det är två dagar kvar.

Ni hittar tävlingen här.


Loppis

Var på en loppis med mamma idag och köpte dessa:

Assietter, 9 st för 75 kr



Tallrik, 50 kr
(Ska få hänga i köket. Gillade färgen på denna men tyvärr så ser man inte på bilden hur den ser ut i verkligheten)


Tisdag

Idag var det dags för jobb igen efter en veckas semester. Jag gick upp 4.50 och 5.49 tog jag bussen till jobbet. Själva resan tar 40 minuter. Klockan 7.15 började jag jobba och slutade inte förrens 16.30. Skulle ha skutat 12 egentligen men jag fick jobba extra några timmar plus att jag fick en ledsagning på slutet. Var inte hemma igen förrens vid 18-tiden och nu är jag ganska trött. Dagen har ändå inte varit stressig utan ganska lugn. Det var skönt att vara tillbaka på jobbet samtidigt som man har gått och blivit lite lat och bortskämd med att ha kunnat sova länge.

Jag kommer jobba midsommarhelgen och idag kunde jag se mitt schema och hur många timmar jag skulle jobba. Både lördagen och söndagen hade jag det korta passet från 7-10.15. 3 timmar! Min resa till och från jobbet tar 80 minuter sammanlagt! Jag kunde som tur var ändra till två längre pass då någon annan är borta eller på semester så nu kommer jag jobba 7-16 och 7-13.15. Om man ändå är på jobbet kan man ju lika gärna stanna ett tag. Ibland är det dock skönt att gå lite kortare dagar men 3 timmar är lite larvigt, då hade jag hellre jobbat 6 timmar en dag och varit ledig i en. Jag förstår dock att man i personalen måste turas om ibland om de olika passen.

Tävling!

Du kan vinna 3 stycken mini-duschgeleér med doft av olivolja, hallon och kokos samt ett par supersnygga solglasögon. Allt kommer från Yves Rocher. Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar om varför just du borde vinna samt om du har en blogg kopiera bilden och skriva om tävlingen samt länka hit. Tävlingen håller på fram till den 25.e Juni. Lycka till!



Måndag

Efter frukosten åkte jag hem till mamma och pappa för att rasta hundarna. Båda jobbar så de behövde lite hjälp. Chip äter medicin fär tillfället och denna medicin gör att han dricker mycket vatten och därmed blir väldigt kissnödig. Det har dock lugnat ner sig lite nu om man jämför med hur han var i början när han fick medicinen, då man fick springa ut med honom med jämna mellanrum för att det inte skulle hända en olycka inomhus. Just en sådan olycka råkade vi ut för förra måndagen när vi firade pappa som fyllde år. Det var bara att ta fram pappersrullarna och torka. Som tur var så var det nästan bara vatten som kom....

Imorgon är min lilla "semester" slut och då ska man tillbaka till jobbet igen. Ska bli intressant att höra hur det gått denna veckan, om det har varit lugnt eller om sommarkaoset har börjat infinna sig.

Lite shopping

Åkte ner på stan en sväng efter frukosten och usch så varmt det är på bussarna nu!

Scarf från H&M



Scarf från Accent, 79 kr



Canvas väska från Accent, 299 kr




Lördag

En ny helg och bara tre dagar tills man ska tillbaka till jobbet igen... Jag har bara njutit av att bara vara ledig och egentligen inte gjort mycket alls vilket har varit rätt skönt. Jag har njutit av solen och tagit långa promenader. Det har dock varit lite för varmt så man orkar inte så mycket i värmen. Att sova i denna värme är inte lätt det heller. Jag låg vaken större delen av natten och vid fyra började Zeplin att skrika och ville ha mat. Vid 6-tiden kom en geting in...igen... Fick inte ro förrens jag slagit ihjäl den med flugsmällaren. Sedan sov jag till 11....

Nu ska jag maila områdeskontoret, för de får ta och kolla om det är ett getingbo här utanför, för det kommer in getingar var och varannan dag.

Produkter

Dessa är några av de produkter som jag använder just nu...

skumbad och badsalt



sun lotion och after sun lotion



schampo och balsam, L'oréal Elvital för färgat hår, duschcreme, Dove Silk Glow



ansiktskräm, tripple active day, L'oréal


Marockansk kycklinggryta

Ingredienser:

500 g kyckling
2 msk kinesisk soja
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
olja till stekning
1 tsk spiskummin
1 tsk harissa (jag tog kycklingkrydda)
persilja
2 dl krossade tomater
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
100 g torkade aprikoser (går att ta bort)
peppar

Skär kycklingen i bitar och hacka löken.
Stek kycklingen och salta och peppra. Fräs löken i kastrull och ha på kryddorna samt mjöl.
Ha i kyckling, vatten, krossade tomater och soja. Hacka persilja och strö över vid servering.
servera med cous cous eller ris.


Tävling pågång

Precis som rubriken antyder, kommer snart en tävling dyka upp här på bloggen. Förhoppningsvis i början på nästa vecka eller redan i helgen.... Det ni kommer kunna tävla om är 3 stycken härliga bad- och duschgeleér från Yves Rocher. 




 

 


Amityville II - The possession

Kvällens andra film blev Amityville II (Huset som Gud glömde 2). En helt ok skräckfilm och även denna kan man se fastän man inte sett första filmen.

Den italiensk-amerikanska familjen Montelli flyttar in i ett hus på Long island. Det visar sig att det är byggt på en helig, gammal indiansk gravplats. Den lokale prästen fader Adamsky försöker varna dem men pappan i familjen viftar bort vidskepelserna. Så småningom blir hans son Sonny besatt av husets onda demoner och hemskheterna sätts igång. Den här filmen utspelar sig före första filmen.

Filmen kostar 49 kr på cdon.se men ingår även i kampanjen 3 dvd för 99 kr.






Hostel, part 2

Har beställt några filmer från cdon så nu blir det filmkväll... först ut var Hostel, part 2. En ganska äcklig film men klarar man av att se Saw-filmerna är detta ingenting i jämförelse. Detta var en ganska bra film, var som de flesta skräckfilmer. Ganska förutsägbar för mig som är van att se filmer som denna. Jag tittade ju på skräckfilmer redan innan jag var tio år. Jag kan i alla fall rekomendera Hostel, part 2, och man behöver inte ha sett första filmen för att se denna. Jag har själv inte sett första filmen och kanske är den bättre än andra (de brukar ju vara det).

Ett år efter Hostel så är det dags för HOSTEL PART II. I uppföljaren tar Eli Roth med oss tillbaka dit allt började, samtidigt som han går allt djupare i sitt utforskande av de mörkaste sidorna hos mänskligheten. Även denna gång har Quentin Tarantino varit med och producerat.

I filmen får vi följa tre amerikanska tjejer som reser runt i Rom och som tillsammans med en kvinnlig bekant gör en avstickare för en weekend på ett exotiskt spa I Slovakien där de utlovas avkoppling och att lära känna henne bättre.

Men kommer de att hitta den oas de letar efter, eller kommer de att bli offer för människohandel och sexturism och därmed bli redskap för att uppfylla sjuka fantasier som människorna på spat är på jakt efter att tillfredställa?

I Hostel Part II ser vi bland annat Roger Bart som tidigare medverkat i ”The Producers”, ”Stepford Wives” och i Tv-serien ”Desperate Housewives”. Heather Matarazzo har vi tidigare sett i ”En Prinsessas Dagbok”, ”En Prinsessas Dagbok 2” och i ”Scream 3”. Bijou Philips har bland annat medverkat i “The Door in the Floor”, “Bully” och “Almost Famous”. Richard Burgi har medverkat i filmer som “Fun With Dick & Jane” och “I Hennes Skor” men även i TV-serien “Desperate Housewives”. Eli Roth har tidigare regisserat ”Hostel” och ”Cabin Fever


Filmen kostar just nu 49 kr på cdon.se och ingår även i kampanjen 3 dvd för 99 kr.




Fisk med potatis och kokta grönsaker

Till detta kan jag rekomendera Knorrs kalla sås, lemon and dill som man bara blandar med creme fraiche. Lika god till fisken som till grönsakerna.  Prova!


Torsdag

Såg att jag imorgon kommer få tillbaka nästan 8.000 kr så då ska jag nog köpa en ny cykel. Min gamla som för övrigt säkert är över tio år börjar rosta ihop och bromsarna har strejkat ett bra tag nu. Ute är det fortfarande äckligt varmt och kvavt. Jag bara längtar efter att ett riktigt åskväder med spöregn ska bryta ut men ingenting händer. Det är fruktansvärt varmt även på nätterna och det hjälper inte ens att ha fönstren öppna.


Hyllor

För ett tag sedan åkte några hyllor upp, en ovanför sängen och en i badrummet. Det ska även komma upp en i köket när det är tapetserat där samt en ovanför soffan.




Söndag

Imorgon fyller pappa år så jag bakade några kakor att ta med. Jag får aldrig till det som det ser ut på bilden. Egentligen ska de nog vara hårda men mina blir mjuka. Aja, de är goda och det är väl huvudsaken? Jag gjorde hallonkyssar med vit choklad, fast utan hallon och med björnbär istället. Du hittar receptet här.





Semester

Nu tar jag semester från jobbet i en vecka : ) Ångrar att jag inte tog två veckor, men det är ju lätt att vara efterklok. Får ta en till vecka lite längre fram istället. Ligger en trött Zeplin bredvid mig och snarkar, hihi. Man skulle vara katt.... tänk vad skönt att inte ha några måsten och bara göra det man känner för.


RSS 2.0