Kycklingwok

Ingredienser:

1 liten röd chili
1 knippe salladslök
sockerärtor
1 paprika
1 morot
1 burk minimajs
4 champinjoner
1 vitlök
2 st kycklingfiléer
2 msk röd currypasta (mer efter smak)
1 burk kokosmjölk
Fullkornsris
Olivolja till stekning
Salt

strimla moroten, paprikan och minimajsen tunnt. Skiva champinjonerna och salladslöken. Hacka chilin. Skär kycklingen i lagom stora bitar

Koka riset medans du börjar med woken.

Stek kycklingen och salta. När kycklingen nästan är klar har du i paprika och moroten. Stek i några minuter. Ha i champinjonerna och stek ytterligare några minuter. Ha i chilin och pressa vitlöken. Ha i minimajs, sockerärtor, currypastan och kokosmjölken. Smaka av och låt småputtra till riset är klart. Strö över salladslöken.






Måndag

Då var det en ny vecka igen.... Fick en trevlig överraskning i morse när jag borstade tänderna. Tandköttet var svullet mellan två tänder och nu ser jag inte klok ut. Och detta trots att man borstar tänderna med tandkräm med flour, jag sköljer med munskölj på morgonen och med flour på kvällarna efter tandborstning och tandtråd. Utöver detta tar jag flourtabletter några gånger om dagen eftersom jag lätt blir torr i munnen. Ändå får man sån här skit! Jag hoppas att det går över fort.

Hockeysäsongen är slut för Modos del så nu får man vänta i ett halvår :  ( Tröstade mig med lite handboll istället.
Jobbar kväll idag och ska från och med idag börja cykla till och från jobbet. Jag är van med jobbets cyklar så när jag skulle cykla på min egen kändes det jättekonstigt, men jag vänjer mig säkert snabbt. Ska bli skönt att komma hem snabbare efter jobbet men jag kommer nog sakna mina promenader.

Lördag

Tjejerna åkte för en stund sedan. Vi har haft tacokväll och pratat lite gamla minnen bland annat från ridskoletiden. Vad kul vi hade då : ) haha. Är så himla mätt nu efter all god mat och läsk. Var riktigt gott med Coca cola (jag dricker inte läsk så ofta längre).

Saga var nyfiken som vanligt och ville vara med på ett hörn. Hon blev nästan kaxig av besöket och klättrade bakom tvn, vilket hon inte får göra... Zeplin var framme och tittade i början med smög sedan iväg och gömde sig och kom fram när gästerna hade gått, men han hade färg på nosen så han kan inte ha tyckt att det var så läskigt. Han är ju fortfarande lite reserverad när det gäller nya människor sedan tiden i Mora. Mina föräldrar går bra men det är också dem som han har träffat mest. Sanny var som han brukar, spelar rädd men springer förbi rätt som det är eller står och tittar på håll.

Nu är jag trött och mätt och ska upp och jobba 7-16 även imorgon. Somnar nog snabbt ikväll.

Samsung Galaxy Gio

Har nu beställt en ny mobiltelefon från netonnet.se. Fick bli en Samsung Galaxy Gio. Den hade fått ganska bra recensioner på sidan och den kostar inte så mycket, endast 899 kr. Ingen avancerad telefon och det gör inte mig något, så länge man kan ringa, smsa och kanske ta några bilder. Min gamla gick ju sönder när touch-skärmen helt plötsligt slutade fungera. Har lånat en telefon av mina föräldrar men nu ville jag köpa en ny. Ville inte köpa en sprilans ny modell som är dyr utan denna duger nog.





Hemmagjorda minipizzor

Ingredienser:

6-7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten

Smula sönder jästen i en bunke. Ha i vattnet som ska vara fingervarmt. Blanda i olja, salt och vetemjöl och arbeta degen. Låt jäsa i ca 45 minuter.

Dela degen i 6 delar. Kavla ut till runda, tunna pizzor. Pensla lite olivolja över.

Strö på valfritt tillbehör och tomatsås. Jag hade lite riven cheddarost, svarta oliver, oregano och rökt skinka.

Tomatsås:

1 krossade tomater med smak av vitlök och örter.
1 msk tomatpuré








Kvartsfinal 3

 Modo var pressade att vinna i den tredje kvartsfinalmatchen mot Skellefteå igår. En förlust skulle innebära 3-0 i matcher till Skellefteås fördel. Man måste vinna 4 matcher för att ta sig vidare till semifinal. Modo gick ut ganska hårt och visade att man verkligen ville vinna denna matchen. Det var mycket känslor vilket resulterade i en hel del slagsmål och utvisningar. Skellefteå var det lag som tog ledningen efter ännu ett vasst powerplayspel. Modo kvitterade med hjälp av Skröder och Tellqvist var strålande i Modo målet. Ritola gjorde sedan Modos ledningsmål men efter ännu ett powerplay kvitterade Skellefteås Oscar Möller. Sudden death fick avgöra vem som skulle gå segrande ur striden. Modo fick en straff i slutet av sudden och Rob Schremp satte den i nät och reducerade till 2-1 i matcher. Om det blir 2-2 i matcher återstår att se, nästa match spelas imorgon...

För min del så blev det några glädjetårar. Detta var verkligen en viktig vinst och hoppet om en semifinalplats lever i allra högsta grad. 

 



Bild lånad från aftonbladet.se


Måndag

Är helt slut efter ett 7-16 pass på jobbet. Promenerade hem och sprang sedan en runda, duktiga jag : ) I helgen bjöd jag mamma och pappa på lite smörgåstårta som tack för hjälpen med tapetseringen och passade på att ha Olle lite.



Fick blommor av mamma och pappa



Såhär ser det ut på Fornhöjden. Ska påpeka att det ser värre ut i verkligheten.
Är det så svårt att slänga cigaretterna i en burk istället!?


Torsdag

Hallå! Sitter och tar det lugnt innan man ska iväg och jobba igen. Jobbar kväll idag så man kommer nog inte hem förrens 22.30 ungefär. Ska spela in lyxfällan som går klockan 20 ikväll. Ja, det är faktiskt så att jag tycker att det är ett bra program : ) haha.

Lyckades efter flera om och men att pallra mig ut på en liten springrunda här på morgonen i stormen. Latheten börjar komma krypandes, fasen också. Igår blev det inte ens en långpromenad eftersom jag åkte hem till föräldrarna och åt middag, sen fick jag skjuts hem av pappa. Fick med mig cykeln också som verkar vara fixad. Tänkte ta en långpromenad när jag kom hem men det blåste för mycket. Vet inte om jag vill gå eller cykla till jobbet idag eftersom det blåser kallt även idag. Har i alla fall sprungit så det är ju bättre än ingenting så länge man håller sig borta från godiset idag. Jag ska erkänna att nästan varje gång jag har jobbat kväll så är jag så himla hungrig när jag kommer hem att jag tar lite choklad och en skål chips och trycker i mig.


Slutspelsplatsen fixad

Modo lyckades alltså ta den sista slutspelsplatsen. Den var egentligen inte riktigt hotad men lite nervös var man ju.

Inför gårdagens sista spelomgång låg Modo och Växjö på lika många poäng men Modo hade bättre målskillnad. Detta var alltså utgångsläget inför matchstart. Modo spelade en väldigt jämn match mot Linköping som kämpade för att undvika kvalserien. Det blev 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, förlängning och slutligen straffar. Vid det här laget var Modo redan klara för slutspel eftersom Växjö förlorat sin match mot Luleå och Linköping var redan klara för ännu en säsong i elitserien. Straffarna vanns av Modo och efter matchen blev det klart att Skellefteå valde att möta Modo i kvartsfinalen som börjar på lördag. Modo måste spela jämnare för att ha en chans. Nu är det nya tag som gäller.

Mardrömsmotståndare väntar Modomålvakten Mikael Tellqvist blev pååkt av Patrick Yetman i Linköping när de säkrade slutspelsplatsen. Tellqvist riskerar nu att missa inledningen av kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Tellqvist skadade sig i matchen mot Linköping. Bild lånad från aftonbladet.se


Onsdag

Idag när jag kom hem hade pappa fått upp tapeten i mitt kök. Är riktigt nöjd, blev jättefint. Nu ska bara en hylla upp också men det får vänta lite till, tills man får nästa lön. Även några små tavlor ska nog upp samt en klocka som jag målar vit.


Nu gäller det!

Kom igen Modo!



Nu tar vi en slutspelsplats!


Gratinerad fläskfilé

Idag provade jag ett nytt recept och det blev riktigt gott så därför delar jag med mig av det till er läsare.

1 liten fläskfilé skivad
smör till stekning
salt, vitpeppar
1 pkt bacon i bitar
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 - 3 dl riven ost (jag hade riven cheddarost)
1/2 beef fond du chef

Putsa och skär filén i skivor, bryn dem och baconet tills de fått färg, krydda med salt och vitpeppar. Lägg i en ugnssäker form. Blanda grädde, ost, fond du chef och senap i en kastrull. Värm det tills ost och fond du chef har smält, häll i formen. Värm i ugnen i cirka 12-15 minuter på 225 grader.


Måndag

Det var först tänkt att jag skulle hälsa på syster idag men vi fick skjuta fram det till en annan dag. Har haft och göra här hemma hela dagen. Har gjort rent väggen i köket som ska tapetseras med målartvätt, sen har jag bytt sand i kattlådan och skurat ren den med såpa. Har även storstädat och slängt tidningar. Kom nyss hem från en långpromenad och snart ska jag ut och springa en sväng innan det blir middag. Redan imorgon är det jobb igen så det är knappt att man hinner återhämta sig. Man har alltid fullt upp så fort man är ledig, framförallt när man bara är ledig en dag. Två dagar på raken är nästan ett måste om man ska ha tid för både hushållssysslor och nöjen.

!

Thorsten Flinck OCH Björn Ranelid i final i Melodifestivalen! Vilken fest det ska bli... eller inte!

...Och Modo kan ha sumpat sin slutspelsplats (som de vid en seger idag kunde ha säkrat). De förlorade mot Djurgården efter straffar, samtidigt som Växjö vann sin match. Någon utav dessa går med andra ord till slutspel. Sista omgången avgör vilka. Varför ska det alltid avgöras i sista matchen?? Om jag är nervös? JA. Kommer jag att sitta bänkad framför matchen på tisdag? JA. Blir jag besviken om Modo inte går till slutspel? JAAA! Kommer Modo förlora? NEJ. Typiskt Modo att vänta in i det sista och göra en så nervös? Säsongen de tog sm-guld, vann de i sista kvartfinalmatchen mot Timrå, vann sedan sista semifinalmachen mot HV71 och vann sedan slutligen finalen mot Linköping relativt enkelt. Förra säsongen spelade de i kvalserien och först i sista matchen skulle det avgöras om SSK eller Modo skulle hålla sig kvar i elitserien eller åka ner till allsvenskan.



Bild lånad från google


Hembakat bröd

Gjorde eget bröd idag, här får ni receptet.

RÅGKROSSBULLAR

3 dl kallt vatten
1 dl Kungsörnen rågkross
25 gram smör eller margarin
2 dl kallt vatten
1 msk sirap
1 tsk salt
50 gram jäst
ca 12 dl Kungsörnen Mörkt Lantbrödsmjöl

När jag bakade detta bröd andra gången hade jag i rivna morötter och krossade linfrön. Brödet blen inte lika kompakt och mycket saftigare.

Koka upp vatten (3 dl) och rågkross. Ta av från plattan och lägg på ett lock. Låt svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.

Tillsätt matfett, vatten (2 dl), sirap och salt. låt degvätskan svalna till 37 grader, fingervarmt.

Smula ner jästen. Tillsätt mjölet men spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Knåda degen lätt. Dela den i 16 delar och rulla dem till runda bollar.

låt dem jäsa under bakduk i cirka 30-40 minuter.

Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.




RSS 2.0