Ro Utan Åror

Ro utan åror handlar om den populära TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist som fick sin diagnos, ALS på sin femtioårsdag. ALS är den värsta av alla neurologiska sjukdomar och den här boken som är skriven under den korta sjukdomstiden skildrar sorg och glädje i slutet på livet.

Jag kan verkligen rekomendera denna bok som är mycket gripande och sorglig. ALS är en sjukdom som har en mycket kort sjukdomstid och leder väldigt snabbt till döden, något som är jobbigt både för den drabbade och de anhöriga.Bowling och middag med klassen

Ikväll blir det bowling och middag med klassen. Ska bli kul att komma ut lite och hitta på något med dem eftersom det inte blev något för mig sist de var ute och bowlade. Innan vi sticker iväg till bowlingen ska jag ha ett möte med en jobbcoach på Lernia klockan halv två, blir intressant att se vad det är för något. Väntar fortfarande på jobb nu i sommar och till hösten. Manpower kan ringa när som helst bara det dyker upp något lämpligt som passar mig, så jag håller tummarna.

Jag skulle egentligen ha kört en körlektion just nu men detta blev inställt eftersom min körlärare var tvungen att åka med ett gäng andra elever på halkbana i Falun. Jag kunde ha åkt med men valde att ta det lite längre fram då jag var lite ivrig att boka in mig på den.

Nej, nu blir det frukost innan dagens aktiviteter drar igång.

Ps. Ikväll tävlar Anna Bergendahl i semifinal 2 i Eurovision Song Contest...missa ej.En grå onsdag

Idag är verkligen ingen bra dag. Vaknade i morse efter en jobbig dröm och kände mig otroligt deppig vilket jag gör än. Idag tänker jag därför inte göra något speciellt. Jag ska ner till Dollar Store en sväng för att se om de har någon billig liten allmanacka. Jag har bara en stor hängandes på väggen men det kan vara bra att ha en med sig i väskan också. Sen ska jag se om mina böcker har kommit. Beställde en som jag ska läsa i kursen Omvårdnad och sen såg jag att det äntligen har kommit en bok av Stephen E Ambrose översatt till svenska, "Band of Brothers".

Imorgon blir det bowling och middag med klassen samt en körlektion på morgonen.


Band of Brothers : Från Normandie till Hitlers Örnnäste


Körlektion 12, Cirkulationsplats

Idag fick jag öva lite mera på att köra i cirkulationsplats vilket gick riktigt bra, inga svårigheter. Däremot så missade jag att jag skulle köra i 30 på ett ställe där jag råkade fortsätta i 40 km/h. - "Linda, vilken hastighet ska du köra i här?" - Eh, oj då, 30..."  I övrigt gick det bra, inga spciella framgångar utan allting flöt på med några mindre missar och ett förargligt motorstopp. Teorin går framåt även den, gjorde klart Fas C idag och har bara en fas kvar samt repetitionen så det närmar sig uppskrivning...spännande. Jag tror faktiskt att jag, utan att låta allt för säker, kommer klara det på första försöket om inte nervositeten blir allt för stor.

Föreläsning om stomi

Idag har vi varit på en föreläsning om stomi vilket var ganska intressant. Efter det bar det iväg till pizzerian för lite lunch innan vi skulle få lite info från våran handledare Eva. Vi fick välja praktikplatser till hösten och för min del blev det Ortopeden.

Det negativa med denna dag är att Sagas ansikte har svullnat upp riktigt ordentligt. Orolig som jag blev så var jag bara tvungen att fråga veterinären vad han trodde. Troligtvis har hon bara kommit i kontakt med någon växt och svullnaden kommer försvinna av sig självt. Jag var mest orolig att det är det ormbett för då krävs veterinärvård och kortison.Är du 15-16 år och vill få gratis varuprover?

Jag blev efter tips av min syster medlem i Buzzador där man kan få hem gratis varuprover att testa. Dessa kan man även dela med sig till sina vänner. Buzzador söker nu efter tjejer i främst 15-16 års-åldern. Registrering är gratis och man väljer själv vilka kampanjer som man vill delta i. Du kan registrera dig via länken här nedan.

Bli medlemKörlektion 10 - stadskörning

Idag gick det superbra på körlektionen. Blev nått motorstopp mot slutet men eftersom det gick så himla bra under resten av körlektionen så är jag himla glad idag : ) Det var riktigt kul och man blir ju glad när man får beröm också. Min körlärare sa att jag var trygg att åka med och det är ju en ganska bra komplimang. Jag är själv förvånad över att det gick så bra idag, jag var nämligen väldigt nervös i morse över att att börja köra mitt i stan. Men det gick som sagt hur bra som helst och trots nervositeten innan körlektionen var jag hur lugn som helst under själva bilturen. Det var till och med riktigt kul. Imorgon blir det fortsatt körning inne i stan.

Måndag

Har nu suttit i några timmar och fortsatt med körteorin. Det går framåt : ) Imorgon har jag en körlektion inbokad på förmiddagen och sen ska jag och några klasskamrater jobba undan lite gruppuppgifter i kursen Omvårdnad. Den 27.e ska hela klassen iväg för att bowla och äta lite efteråt. Det ser jag fram emot, det enda som stressar upp mig är att jag egentligen inte har råd. Bara maten lär gå på minst 250 kr : ( Det är dyrt... Men eftersom att jag inte kunde följa med sist vi skulle bowla så tänker jag verkligen följa med denna gång! 

Nu väntar en joggingrunda...den första på länge så man lär inte orka så mycket, haha.

Körlektion 9, mindre landsväg

Idag var vi ut på lite mindre landsvägar och körde och det gick riktigt bra till en början. Lite mer stressigt blev det mot slutet när vi kom in mot stan där man måste tänka lite snabbare för att hinna med. Ute på landsvägen på en smal väg fick vi före en kurva möte av en bil och min körlärare slänger sig på bromsen (i bilarna finns det ju koppling, broms och gas även på passagerar sidan), han såg helt panikslagen, stackarn och verkade inte tro att jag skulle klara av situationen själv. Hade någon sagt till mig innan att detta skulle hända hade jag trott att jag skulle bli jättenervös och fått panik men jag styrde lugnt bilen åt sidan, växlade ner och stannade. Jag var hur lugn som helst, så nu vet jag hur jag reagerar i en sådan situation. Sen körde jag igång som vanligt och vi fortsatte längs vägen. Jag fick beröm för att jag gjort framsteg men manövreringen av bilen var inte helt hundra än. På tisdag väntar nästa lektion.

Körlektion 8

Idag var Dan upptagen och hade Riskettan men han hade istället fixat så att jag kunde köra med en annan. Jobbade på med inledande tätort och lite körning i rondeller. Gick riktigt bra förutom några småmissar. Körde till och med själv från början den här gången från skolan och även när vi avslutade körlektionen. Jag körde med samma person som jag körde med när Dan var på semester för någon vecka sedan och han märkte en stor skillnad på min körning vilket var kul att höra. Jag fick även beröm inför alla när vi var tillbaka. Han tyckte att jag körde väldigt bra med tanke på att jag bara kör på skolan och inte hemma också.

Efter lektionen stannade jag kvar på skolan och passade på att jobba lite mer med teorin och klarade av både Fas A och Fas B. Nu har jag bara två faser kvar och sen repetetionen och sen får man göra teoriprovet. Har man inte gjort repetetionen och klarat av faserna får man inte göra teoriprovet så det känns skönt att nu ha klarat av ungefär hälften redan nu.

Körlektion nr 7 - Inledande tätort

Vi skulle ha tränat mer backning men det blev visst lite inledande tätort på dagens lektion istället. Det gick hyfsat bra och bara ett motorstopp på grund av för lång fart och treans växel istället för tvåans. Nu har jag suttit in flera timmar med körkortsteorin och försökt klara av fas A utan att lyckats. Det inte långt ifrån nu, klarade 62 rätt av 70, men man måste klara minst 64 av 70 frågor. Blir så irriterad när man är så nära : ( Det är fyra faser som ska klaras av och sen måste man har klarat repetetionen innan man får göra teoriprovet. Jag hade säker klarat av Fas A för länge sen om jag inte varit så dum att jag gjorde alla faserna. Inte lätt att veta att de vill att man ska klara av Fas A innan man går vidare till Fas B och så vidare. På onsdag är nästa körlektion inbokad, klockan 15.30 efter skolan.

Vaniljhjärta

Nu har jag ätit en god sallad från ICA och även ett vaniljhjärta till efterrätt, haha. Den var riktigt god och helt färsk, mums. Jag köpte även lite annat som jag ska ha till en tonfiskröra som min syster tipsade om på sin blogg, Fröken Viktig. Tänkte ha den till varma mackor på sidan av. Blir säkert jättegott.

Pluggandet går bra, har gjort klart en uppgift av tre. Ska snart börja med den andra. En av uppgifterna var ganska stor så den väntar jag med till sist. Får se om man orkar med lite körkortsteori också...


Fredag = plugga omvårdnad

Idag är det en riktigt strålande dag med mycket sol. Helt underbart. Och hur ska man då spendera denna fina dag?? Jo med att sitta vid datorn och plugga omvårdnad, nästa kurs som startar på onsdag. Vi fick nämligen tre uppgifter att göra tills dess...suck. Men det blir en liten cykeltur ner till ICA sen, är nämligen sugen på en sallad och en glass. Deras sallad är vansinnigt god, och man kan plocka ihop precis vad man vill. Det får nog bli det vanliga för mig, lite pasta, kyckling, skinka, ost, rödlök, majs, fetaost, ananas, gurka och lite rhode island till det.


Psykologi bok säljes! Lev I Tiden av Katri Cronlund

Dagens lektioner i skolan är nu avklarade...skönt. Fick betyget G i Folkhälsokunskapen men kunde ha fått VG om jag gjort fördjupningsuppgiften. Jag valde att inte göra den eftersom man var tvungen att läsa en hel bok och reflektera om den. Vi har läst så många böcker redan i andra kurser och nu när jag läser körkortsteori så blev det lite för mycket. Lite synd med ett G när man fått VG i alla andra kurser men vad gör man? Jag vill inte att körkortet ska bli lidande och man orkar inte ta på sig hur mycket som helst. G är ju ändå G och det räcker ju med att bli godkänd. Sen så vet jag ju att jag låg på VG på de andra inlämningsuppgifterna så man får ju vara nöjd ändå.

Vi avslutade även Psykologi A idag och om någon vill köpa min bok så vore det kul : ) Eller om ni känner någon som vill köpa den... Jag behöver den inte mer. Jag säljer den för 170 kr och det är i ett jättebra skick.


Tre Kronor - Danmark i SVT 24 ikväll 20.00

Ikväll klockan 20.00 spelar Tre Kronor sitt sista genrep innan VM som börjar den 7 Maj och håller på till den 23.e. Sveriges matcher kommer att sändas på TV 6 där även andra viktiga matcher kommer att sändas. Övriga matcher kommer Viasat att visa. Det gick inte så bra för Sverige i LG Hockey Games så vi får hoppas att de tar nya tag till VM och att rätt spelare kommer att vara med. Motivationen kanske inte är så hög för vissa spelare när de de spelar i Euro Hockey Tour så förhoppningsvis är motivationen lite bättre nu när det är ett mästerskap det rör sig om. Jag tycker dock att man alltid ska prestera sitt bästa, men tyvärr så har det varit si och så med det i just Euro Hockey Tour på sistone.  


Bild lånad från swehockey.se


Körlektion 5 och 6

Körde som sagt dubbellektion idag vilket var väldigt smidigt då man hann med mera. för er som läser min blogg kanske kommer ihåg att det inte gick så jättebra förra körlektionen. Idag gick det hur bra som helst! : ) Jag körde i villaområde, ute på lite större vägar och började även med lite backning och vändningar. Eftersom vi hann med att prova det flera gånger så fick man tekniken att sitta på ett bättre sätt. Några gånger gick hur bra som helst och andra gånger gick det lite mindre bra eftersom jag inte rattade tillräcklingt i svängen. Jag var väl rädd att hamna i diket eller något, haha. På måndag ska jag fortsätta med backträning.

En rolig (eller mindre rolig) sak som hände var när jag skulle köra över en bro. Där fanns trafiksignal och eftersom den visade på rött var det bara att stanna och invänta grönt. Det blir grönt och vad händer, jo jag får naturligtvis motorstop, var väl för snabb med kopplingen igen. Det hinner slå om till rött. Vi sitter där och väntar på att det ska bli grönt igen. Vi väntar och väntar, säkert minst 7 minuter! Det slår inte om. Min körlärare vill att vi byter plats för att han ska vända och ta en annan väg. Han kör fram lite och det kommer lite bilar från andra hållet. Sen slår det om till grönt och vi kan åka över. När vi satt där och väntade hann jag tänka att "jaha, ska vi sitta här hela lektionen".

En annan sak som hände var när jag kom till skolan i förmiddags. Jag bokade in lite lektioner och han som jobbar i receptionen klagade på att "ska vi aldrig få vara lediga", han skojade naturligtvis. Dan ger mig bilnycklarna och säger att jag kan gå ut och sätta mig i bilen. Jag tar nyckel och går ut till bilen, låser upp och sätter mig på passagerarsätet. Dan kommer ut och frågar varför jag satte mig där. Säger att han trodde att jag ville köra. Anledningen till att jag satte mig där var för att jag inte är riktigt redo att köra ut direkt på den trafikerade vägen där vi stan, och kanske kände jag mig ännu mindre redo efter förra lektionen. Idag däremot känner jag att jag snart kommer kunna köra vid mer trafikerade vägar. Jag blir själv chockad över att de alltid frågar om jag vill köra direkt, eftersom jag själv inte känt mig redo. Man vill ju inte få motorstop och stoppa upp hela trafiken eller orsaka en krock eller liknande. Nej, jag kan köra från skolan den dagen jag känner mig redo och det är jag nog nästa vecka! Utvecklingen går framåt igen...

Dubbellektion väntar...

Jag har fått i mig lite frukost och ska snart bege mig ner till siljans trafikskola för en dubbellektion. Jag hoppas verkligen att det går bättre idag, men det tror jag : ) Jag har nästan drömt om körningen och vill verkligen göra bättre ifrån mig. Sen blir det hem och fortsätta plugga.

Psykologi

Jag har nu varit på lasarettet för ett samtal och det kändes väl sådär, ska inte gå in på några detaljer. Nu blir det lunch innan jag sätter igång med pluggandet. Två stycken psykolgi uppgifter ska skickas in idag och jag måste även förbereda mig inför den muntliga redovisningen som väntar på torsdag i Folkhälsokunskapen : ( Fast har jag överlevt de övriga redovisningarna, ska jag väl kunna göra det även denna gång : ) Måste även sätta lite fart på teorin till körkortet, två körlektioner väntar imorgon, kommer fortsätta träna växling och sen ska vi få in lite backningar och vändningar imorgon. Sist var jag inte nöjd eftersom det kändes som att jag klev tillbaka ett snäpp i utvecklingen. Jag ska inte tala om hur många motorstop det blev : O Det blev några med andra ord... Men nya tag imorgon och förhoppningsvis går det framåt istället för bakåt i utvecklingen då!

Maj 4, 2010... och det snöar : (

Tittade ut genom fönstret här i morse och vad ser man? Jo det snöar naturligtvis. Jag ska givetvis ta cykeln iväg till Lasarettet just nu också i detta väder. Bara för mig att bita ihop...

Bjuder på en bild från The Pacific...The Pacific - Robert Leckie

Robert Leckie är en av huvudkaraktärerna i succéserien The Pacific som just nu går på Canal Plus. Jag tänkte försöka lägga ut lite fakta om de tre huvudpersonerna och börjar med min favorit Robert Leckie spelad av James Badge Dale.

Leckie föddes den 18.e December i Philadelphia och växte upp i en familj bestående av 8 barn varav han var yngst.

Dagen efter att Japan anföll Pearl Harbor, gick Leckie med i USA's marinkår. Han var mestadels kulspruteskytt. Han hamnade på sjukhus tio gånger och fick smeknamnet "Lucky".

Leckie krigade i "Battles of Guadalcanal" och "Cape Gloucester". I sin bok "Helmet For My Pillow" beskriver han skillnaden mellan de båda.

"It was the jungle and the rain, too, that made New Britain [the island on which Cape Gloucester is located] so different from Guadalcanal.  I knew that it was going to be different the moment that I ran down the ramp of our L.C.I. and across a narrow black beach, scrambling up a small steep bank to burst from sunlight into the gloom of the jungle.  For, in that moment, the rains began to fall; and in that moment we began to hunt the foe."  (Leckie, Helmet for My Pillow, pages 216-17.)

Efter kriget gifte sig Leckie med Vera Keller (hans barndoms granne) och de fick tre barn. Leckie avled när han var 81 år i Alzheimers  och har skrivit 40 böcker. De flesta handlar om militärhistoria men några om hans familj och sport.

Från kappahl

Detta köpte jag idag och det är tänkt att jag ska ha dessa på ett bröllop jag ska på i början av juni. Till detta tänkte jag ha vita leggings och lite smycken.
Rosa topp 199 krVit kofta 299 kr


RSS 2.0