No-baked Berry Cheesecake

Jag såg precis ett gammalt avsnitt av Gordon Ramsay´s The F Word. De gjorde en efterrätt som jag tänkte försöka prova någon dag. 

"Gordon Ramsay has been busy creating his fastest recipes ever, to show us that good food doesn't need to take hours to prepare. This fast food recipe makes a perfect dinner party dessert and should take no more than thirty minutes to prepare."

Topping:

Digestive kex

Socker

Smör


Smula kexen, antingen i en matberedare eller i en plastpåse. Häll sockret i en het stekpanna och låt det karamellaseras och ha sedan i smöret. Skaka stekpannan så att det blandas och smöret smälter. Släng i kexen och låt det blandas. Häll över på ett fat och låt svalna.

Bärren:

Blåbär
Socker
Jordgubbar

Lägg bärren i en stekpanna och strö över sockret och en skvätt vatten. Koka på medelhög värme i ca 1 minut tills bärren är mjuka.

Vanilj färskost:

Färskost
Socker
Juice från citron
Vaniljsocker/vaniljstång
Grädde

Häll färskost, socker och juice från en citron i en bunke. Tillsätt vanilj. Vispa grädden lite lätt i en annan bunke och rör sedan i det i fäsrkostblandingen.

För att forma inviduella cheescakes, använd plastfilm. Fyll dem med färskostfyllningen och låt vila tills servering. Lägg smulblandningen överst och lägg bären vid sidan om runt på tallriken. Ta bort plastfilmen vid servering.


Kommentarer
Postat av: Fröken Viktig

Låter ju rätt gott :)

2009-08-01 @ 20:31:15
URL: http://www.frokenviktig.com
Postat av: Fröken Viktig

sv: ja katterna är för söta ibland. men lika ofta retar de gallfeber på en :)

2009-08-02 @ 10:08:20
URL: http://www.frokenviktig.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0