Hemmagjorda minipizzor
Ingredienser:
6-7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
Smula sönder jästen i en bunke. Ha i vattnet som ska vara fingervarmt. Blanda i olja, salt och vetemjöl och arbeta degen. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Dela degen i 6 delar. Kavla ut till runda, tunna pizzor. Pensla lite olivolja över.
Strö på valfritt tillbehör och tomatsås. Jag hade lite riven cheddarost, svarta oliver, oregano och rökt skinka.
Tomatsås:
1 krossade tomater med smak av vitlök och örter.
1 msk tomatpuré
6-7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
Smula sönder jästen i en bunke. Ha i vattnet som ska vara fingervarmt. Blanda i olja, salt och vetemjöl och arbeta degen. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Dela degen i 6 delar. Kavla ut till runda, tunna pizzor. Pensla lite olivolja över.
Strö på valfritt tillbehör och tomatsås. Jag hade lite riven cheddarost, svarta oliver, oregano och rökt skinka.
Tomatsås:
1 krossade tomater med smak av vitlök och örter.
1 msk tomatpuré
Kommentarer
Trackback