The Pacific

Uppföljaren till Band Of Brothers som är minst lika bra, går just nu på Canal Plus Series på söndagar klockan 20.00. Dessa två serier måste vara något av det bästa som gjorts. Det är inte bara krig utan här får man följa personerna och deras tankar om kriget och livet. De här båda serierna är väldigt välgjorda och innehåller det mesta, krigsscener, känslor och en gnutta humor i mellanåt. Man får verkligen lära känna människorna och just The Pacific fokuserar extra på tre personer, medans man i Band of Brothers fick följa en ny person lite extra i varje avsnitt. Pacific är den dyraste serien som någonsin har gjorts. 


I ”Band of Brothers” fick vi följa ett kompani soldater i andra världskrigets Europa. Serien blev enormt populär och belönades med tv-världens finaste priser. Nu följer Steven Spielberg och Tom Hanks upp succén med ”Pacific”, som liksom föregångaren handlar om ett antal amerikanska soldater, men är inriktad på den del av andra världskriget som utspelades inte i Europa utan i Stilla havet.


- Alla känner till kriget i Europa och den glamour som förknippas med det”, säger Tom Hanks.
- Men kriget i Stillahavsområdet var hänsynslöst och brutalt och utkämpades i främmande terräng, långt borta på andra sidan det stora havet på små öar vars namn soldaterna inte ens kunde uttala.


”Pacific” är en av de mest påkostade tv-serier som gjorts – varje avsnitt har kostat 20 miljoner dollar – och är till stor del baserad på tre verkliga soldaters berättelser. I tio avsnitt får vi följa marinsoldaterna Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) och John Basilone (Jon Seda) under dramatiska strider på klassiska platser som Guadalcanal och Iwo Jima, och fram till de allierades seger. Serien inleds direkt efter japanernas attack på Pearl Harbor och vi delar sedan soldaternas vardag, bestående av allt från hård krigföring till kärleksäventyr. Robert, Eugene och John hamnar alla i första marindivisionen, “The Old Breed”, och därför kommer deras vägar att korsas vid ett par tillfällen under seriens lopp. De är identiska med tre marinsoldater ur verkliga livet. Två av dem har skrivit böcker om de traumatiska krigsåren: “With the Old Breed” är författad av Eugene Sledge och “Helmet for My Pillow” av Robert Leckie. Sergeant John Basilone, vars föräldrar var italienska immigranter, blev berömd som den enda marinsoldat som fick kårens två finaste medaljer under andra världskriget: Navy Cross och Medal of Honor, den senare för hans insats i slaget vid Guadalcanal.        
”Pacific” består av tio avsnitt och startar på CANAL+ Series på påskdagen 4 april, endast ett par veckor efter urpremiären i USA.

hemsida

Trackback
RSS 2.0