Regina - Zvacu te pile moje
En veckas ledighet
Har tagit ledigt denna vecka för att vara hundvakt. Visst låter det konstigt?! Jag är arbetslös men har tagit ledigt. Haha. Detta betyder att jag alltså inte får någon ersättning från Försäkringskassan. Pelle, min jobbcoach var dock snäll och fixade så att jag får ersättning för två utav dagarna om jag bara gör en lite uppgift som han skickat ut.
Det har så här långt varit strålande väder samtliga dagar och jag har solat med min syster och hennes dotter idag. Hundarna är dock inte lika glada över värmen, stackarna. Har ordnat så att Olle fått plaska lite i en badbalja som vi har. Han verkligen älskar vatten den där hunden. Han sken som en sol.
Igår kom jag även på att jag har en ryktlåda full med hästsaker från den tiden jag var hästskötare på SRK. Den är nu rengjord och sakerna likaså. Dessa ska med till Tolli så det blir perfekt.
Förlåt för en dålig uppdatering men man kommer väll in i sådana perioder ibland.
Nytt album med Regina
Jag såg det idag och blev självklart överlycklig. Aldrig fel med lite nya låtar att lyssna på nu när man har lyssnat sönder de gamla : ) hihi. Ja, för vad spelas på cd-spelaren just nu om inte just Regina...
Låtarna på nya albumet är dessa:
01. Zvacu Te Pile Moje
02. Bjezi Dok Sam Mlad
03. Bistra Voda (Eurosong)
04. Bijele Zore
05. Pazi Gdje Spavas
06. Snijeg
07. Vrijeme Je
08. Sve Sto Imam
09. Koji Ti Je Sad
10. Spavaj
11. Ruzo Moja
12. Bistra Voda (Russian Version)
13. Bistra Voda (English Version)
Jag har redan lyssnat lite på några utav låtarna och de är lika bra som vanligt.
Mustig kycklinggryta
Portioner: 4
ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2-2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
Jag hade i broccoli och minimajs samt serverade med vanligt ris.
Scotts - Inget stoppar oss nu
Dead By April - Losing You
Sia Glace Maple Walnut
Om inte, gör det! Kan vara den godaste glassen som jag har smakat.
Riktigt god med andra ord.
Gräddglass med lönnsirap och kanderade nötter
Möte + ridning + fotboll
Twilight
No more lies, just give me back those days at nights
No more lies, just give me back those days at nights
Men dessa dagar får man inte tillbaka...Låt inte någon eller några få er att må dåligt. Skit i dessa människor, de mår förmodligen inte bättre själva. Och kom ihåg, det är mycket bättre att vara ärlig, även om sanningen också kan göra ont. Sanningen kommer ändå alltid fram i slutändan och det gör ännu mera ont. Ärlighet varar längst. Sanning kan man förlåta men att förlåta en lögn är mycket svårare. Genom lögner kan man förlora en vän eller en partner och fråga dig själv, är det verkligen värt det? Nej, det är det inte. Våga vara ärlig!
Ha en underbar helg!
I’m searching for the space and time in life
I tisdags tog jag och Tolli sällskap med Anna och Steingrimur ut. Tolli var som en helt annan häst. Han var pigg och framåt och ville galoppera och springa på. Sådär har han aldrig varit. Hur kul som hellst. Man kände verkligen att han var mycket gladare men vad det har varit för fel vet vi inte. Kanske kan även en häst drabbas av en depression. Nu får han vila några dagar medans jag är bortrest.
Skinksås
Denna supergoda skinksåsen hittade jag på Julia Krischels blogg.
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Kalvfond eller 1/2 köttbuljongtärning
Skinka eller falukorv
Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull. Ha i en halv buljongtärning eller lite kalvfond. Värm upp och blanda i strimlad skinka eller falukorv. Servera med pasta en god sallad.
There's no hope, no happy ending in the dark
Vad gillar ni för typ av musik?
Själv så gillar jag en massa olika musik. Ibland kan jag lyssna på rock, pop och schlager. Dansband är musik man blir glad av, eller i alla fall jag. Jag lyssnade mycket på Arvingarna när jag var mindre och det var låtar som jag aldrig tröttnade på. Jag kunde spela deras låtar om och om igen och de var lika bra varje gång. Sen blev det några år med mindre Arvingarna...tills Dansbandskampen började sändas på TV. Då fick jag idén att börja samla på mig Arvingarnas album. Gissa om det var härligt att få lyssna på dessa underbara låtar igen och det kändes då som igår jag hade lyssnat på dem. Arvingarna har följt med mig genom livet kan man säga. Jag blev ofta retad av en kompis för att jag lyssnade på Arvingarna men egentligen var det ju hon som gick miste om något : )
Nu lyssnas det mest på Bosniska Regina, haha. Jag har verkligen fastnat för deras låtar och de påminner mycket om Arvingarna på det viset att låtarna fastnar i mitt huvud och jag tröttnar adrig. Jag är helt säker på att om tio, tjugo år, så kommer jag tycka lika mycket om deras låtar som nu.
När mina föräldrar får höra att jag lyssnar på musik på bosniska lär väll mamma fråga om jag har slagit i huvudet. Det är så typiskt henne att säga så. Men när man lyssnar på Reginas låtar så kan man höra att det är låtar i världsklass och de borde finnas med på topplistor inte bara i Bosnien utan även i övriga världen. Jag hoppas att fler hittar deras musik och ger det en chans.
Förut var det kanske svårt att stå för att man gillar dansband, men idag är jag stolt över det. Man gillar det man gillar helt enkelt och det kan ingen ta ifrån en.
Nej, nu ska jag fortsätta att lyssna på Regina... : )
But when the hope is fading away
Remember to hold on
There will be better days
Let the music reach our heart
Sama ( Från Reginas album "Sve Mogu Ja", 2006)
Kyckling i currysås
Kyckling
Quinoa
Wokgrönsaker
Matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Curry
Skiva kycklingen och stek i olja tills det fått färg. Krydda med salt, peppar och curry. Slå över matlagnngsgrädden och häll i önskad mängd med wokgrönsaker. Koka sakta under lock tills kycklingen är klar och grönsakerna lagom mjuka. Servera med ris eller quinoa.