Intervju

I skolarbete hade vi att intervjua en äldre människa om dennes uppväxt och detta blev resultatet av min intervju.

M växte upp med sin mor och far samt två äldre bröder. De levde i ett vanligt arbetarhem utan några bekvämligheter som el och vatten. På grund av pappans arbetehar de bott på flera olika ställen.

M gick i skolan i 6 år och började vid 14 års ålder, först som barnflicka i 2 år och sedan som hembiträde i 1 år. Efter detta flyttade M till Stockholm där hon jobbade i 2 år innan hon flyttade tillbaka till Mora där hon jobbade på Mora Lasarett i 5 år.

M har två egna barn och har bodde i Våmhus de första åren som gift. Efter 17 år som gift skildes M från sin dåvarande make som drack. Barnen bad sin mamma att välja mellan dom och pappan. M flyttade hem till sin mamma som var änka och M jobbade sedan på Lasarettet fram till sin pension.

M jobbade på Långvården och trivdes mycket bra där. Hon gifte om sig och flyttade till Oxberg. M blev sedan änka och flyttade tillbaka till Noret. Idag bor M på Noretgården och trivs bra där.

M har många erfarenheter från vårdenoch tycker att vården förr var bra men är mycket bättre idag. M rekomenderar starkt att jobba inom vården.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0