Hälsobröd

Tillagningstid, ca. 2 timmar

Ingredienser:

2 dl solrosfrön
2 dl linfrön, hela
1 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekross
1 dl rågflingor
1 dl rårörda lingon
1,25 msk salt
6 dl vatten
Rör ihop och låt stå minst 10 timmar i rumstemperatur.
Koka upp 5 dl vatten och häll i smeten.
Blanda i:
8 dl lantbrödsmjöl
2 dl majsmjöl
2 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl special
1 påse(ar) torrjäst, motsvarar 50 g färsk jäst

Gör så här:
Arbeta smeten ca 10 minuter och häll i två smorda formar. Låt jäsa ca 40-60 minuter.
Baka brödet på 200 grader ca 45 minuter.
bakar du i ett svalt rum tillsätt 1/4 påse extra jäst.


 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0