Dinkelbröd - Rena rama hälsobrödet!
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Färdigt på: 2 tim 20 min
Ingredienser:
0,5 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelsikt mjöl
1 dl blandade frön tex. svarta och vita sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.
2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.
3. Klä en fom med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet. Låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på galler.
TACK! Ska testa dessa när löningen kommer :) Hur går det med studierna? KRAM
Ja det är tufft att jobba när man ej är van :) Men det går nog bra ska du se.