Dinkelbröd - Rena rama hälsobrödet!

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Färdigt på: 2 tim 20 min

Ingredienser:
0,5 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelsikt mjöl
1 dl blandade frön tex. svarta och vita sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.

2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Klä en fom med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet. Låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på galler.



Kommentarer
Postat av: Fröken Viktig

TACK! Ska testa dessa när löningen kommer :) Hur går det med studierna? KRAM

2009-10-12 @ 14:58:58
URL: http://www.frokenviktig.com
Postat av: Fröken Viktig

Ja det är tufft att jobba när man ej är van :) Men det går nog bra ska du se.

2009-10-13 @ 07:38:48
URL: http://www.frokenviktig.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0