Sötsura Nudlar och grönsaker
Förberedelser: 15 minuter
Tillagning totalt: 15 minuter
4-6 portioner
Ingredienser:
200 g smala äggnudlar
4 färska minimajskolvar, skivade på snedden
1/2 dl olja
1 gul paprika, skivad
1 röd paprika, skivad
2 selleristjälkar, skivade på snedden
1 morot, skivad på snedden
250 g små champinjoner, skivade
1 msk majsmjöl
2 msk brun vinäger
1 tsk hackad färsk chili
2 tsk tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong, smulade
1 tsk sesamolja
450 g konserverad krossad ananas
3 salladslökar, skivade på snedden
1. Lägg nudlarna i en stor kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Värm oljan i en wokpanna och lägg ned gul och röd paprika, selleri, morot och champinjoner. Stek under omrörning på stark värme i 5 minuter.
2. Tillsätt majs och nudlar, sänk till låg värme och stek i 2 minuter. Rör ut majsmjölet i vinäger till en slät sås, tillsätt chili, tomatpuré, buljongtärningar, sesamolja och krossad ananas med spad. Rör så att allting blandas.
3. Häll ananasblandingen över ingredienserna i wokpannan. Stek under omrörning på medelstark värme i 5 minuter eller tills såsen kokar upp och tjocknar. Tillsätt salladslökenoch servera genast.
Det går även bra att blanda i strimlad kyckling om man inte vill ha en vegetarisk rätt. Vill man ha rätten lite nyttigare kan man ha fullkornsnudlar istället för vanliga.
Tack :)
Testa gärna min superenkla cheesecake. Den är nästan som glass.
gottochenkelt.blogg.se