Currydoftande kycklinggryta
4 portioner
600 g kycklingfilé
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 msk smör
2 tsk curry
2 msk mjöl
2 msk tomatpuré
2 dl finskuren purjolök/lök
1 grön och 1 röd paprika, strimlad
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 hönsbuljgongtärning (el. grönsaksbuljong)
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
Strimla eller tärna kycklingen. Hetta upp smör i en gryta, lägg i köttet och löken, fräs i 3 minuter. Pudra över curry och mjöl. Fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprika, rör om och fortsätt fräsa 2 minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde. Koka upp, sjud i 10 minuter. Rör i yoghurten, smaka av med vitlök, salt och peppar. Hetta upp igen till 90 grader, låt det inte koka mera, då förlorar paprikan spänsten. Servera med ris.
600 g kycklingfilé
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 msk smör
2 tsk curry
2 msk mjöl
2 msk tomatpuré
2 dl finskuren purjolök/lök
1 grön och 1 röd paprika, strimlad
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 hönsbuljgongtärning (el. grönsaksbuljong)
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
Strimla eller tärna kycklingen. Hetta upp smör i en gryta, lägg i köttet och löken, fräs i 3 minuter. Pudra över curry och mjöl. Fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprika, rör om och fortsätt fräsa 2 minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde. Koka upp, sjud i 10 minuter. Rör i yoghurten, smaka av med vitlök, salt och peppar. Hetta upp igen till 90 grader, låt det inte koka mera, då förlorar paprikan spänsten. Servera med ris.
Kommentarer
Postat av: Fröken Viktig
Gott :)
Trackback