Cashew Chicken Nuggets med ugnsrostade rotfrukter
Detta blev en lyckad kombination och en festlig måltid.
2 portioner
2 kycklingfileér skurna i lite mindre bitar
1-2 morot
2-4 potatisar
1-2 palsternackor
Turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
Olja
Timjan
Salt, peppar
Mjöl
1 Ägg
2,5 saltade cashewnötter
Rotfrukterna:
Skär rotfrukterna i skivor och lägg på en plåt. Häll lite olja över och salta och peppra. Ha på lite timjan. In i ugnen i ca. 40 minuter i 200 grader.
Kycklingen:
Skär fileérna i lite mindre bitar och doppa dem först i mjölet, sen det uppvispade ägget och sist i nötterna. När rotfrukterna varit inne i ca. 20 minuter kan ni lägga kycklingen på samma plåt. Ca. 20 minuter i ugnen.
Yoghurten:
Pressa i 2-3 st vitlöksklyftor. Rör om.
Ta ut kycklingen och rotfrukterna ur ugnen och servera med yoghurten samt sallad och vitlöksbröd.
oh gott =)!