Ska man få ha kvar sin hund om man inte kan hantera den?

I Södertälje har mina föräldrar haft problem men en hundägare vars hund blir ganska agressiv då den stöter på, går förbi våra två hundar, Olle och Chip. Ett flertal gånger har ägaren, som är en man, inte kunna hålla in sin stora svarta hund och denne har hoppat på Olle och Chip. En gång gick det så långt att han flög på Chip och bet han i örat så att vi fick ta han till veterinär. Olle hade då försökt att försvara Chip genom att gå emellan. Det är framförallt Olle och den svarta hunden som inte gillar varandra. Men Olle brukar inte vara agressiv. Detta var inte enda gången hunden har blivit lös och attackerat våra två. Vi brukar stöta ihop på samma runda, därför undviker vi nu att gå den rundan vi de tider som denna hundägare är ute med sin. Men så ska det inte behöva vara. Jag ska också tilläga att denna ägare har en sele på sin stora hund, en sele som en av gångerna gick av. Min pappa övervägde att polisanmäla denna hundägare eftersom överfallet har hänt mer än en gång.

Jag undrar nu. Är det rätt att han har kvar sin hund när han inte kan hantera denna. Det är farligt när en hund är aggressiv och vill ge sig på andra hundar. Den kanske är inne för att döda. Den kanske avskyr Olle så mycket att han vill döda honom. Den där hunden måste ju komma till en ägare där det är ägaren som bestämer och inte tvärtom annars kan det gå riktigt illa. Tänk om den där stora hunden ger sig på en liten hund. Då lever nog inte den lilla så länge till. Hemsk tanke, men så är det ju.

Vad tycker ni? Alla kanske inte ska ha hund...

Kommentarer
Postat av: Angelica

Instämmer.. Det är inte alla personer som är lämpliga hundägare.. Som Cesar brukar säga det är inte hunden eller rasen det är fel på utan människan bakom hunden..

Ha en bra dag ..

2008-12-10 @ 11:26:32
URL: http://guldkragens.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ja jag tycker det finns mycket bra saker där & till vettiga priser.. Det behöver inte kosta skjortan för att känna sig lite frächare..

2008-12-10 @ 11:44:38
URL: http://guldkragens.blogg.se/
Postat av: Liene

Nej, tror inte alla är gjorda för att ha hund. Så är det väl med alla saker...

2008-12-10 @ 13:33:46
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: Ja, visst är det gott med lussebular! nu blev jag sugen igen.

2008-12-10 @ 13:34:22
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Bitchy, Diva & Santa

Tyvärr så finns det alldeles för gott om såna här människor, som har hundar dom inte kan hantera.. Har man en stor hund, så är det extra viktigt att den antingen lyder så pass bra att den inte gör utfall mot andra, eller att man orkar hålla den. Tyvärr så kan ju inte alla hundar tycka om varandra, men det betyder inte att dom ska få flyga på och bita heller.. Ni borde ta kontakt med polisen, berätta om detta, speciellt eftersom den faktiskt bitit er hund så ni fått åka till veterinären.. Tyvärr så bryr sej polisen inte allt för mycket om hundar och idiotiska ägare, men ring polisen varje gång den gör något, till slut så måste dom ingripa.. Hoppas allt kommer lösa sej, och att era hundar inte skadas igen.. Kram

2008-12-18 @ 05:19:00
URL: http://www.dvargpinscher.se
Postat av: Arandur

Vad trevligt :)

Besök gärna min fotoblogg :P

2008-12-18 @ 05:25:58
URL: http://arandur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0