Nu har jag...

varit ute på en joggingrunda igen. Idag blev det bara 35 minuter men svettig blev jag. Direkt när jag kom hem blev det 15 minuter med hantlarna och visst börjar man redan få lite muskler : ) Nu blir det lunch innan jag ska dammsuga bort lite katthår och kattsand.


Bjuder på en bild på "Punkarn", världens sötaste Isländska Fårhund


Styrketräning även idag

Det blev en omgång med hantlarna även idag och jag märker redan en skillnad, eller så är det jag som inbillar mig för så snabbt blir det inte skillnad. Just nu tvättar jag och ska även hoppa i duschen och sen blir det tv resten av kvällen. Jag lär även fortsätta att läsa min bok för det är nära slutet nu = spännande.


Och så var det torsdag...

Dagen har jag så här långt tillbringat i stallet. Var ute med Tolli i ca 2 timmar och följde en ny väg. Det hela slutade med att jag fick stressa tillbaka för att hinna med bussen och jag var desutom rejält kissnödig. Det är svårt när man har busstider att passa. Nu ska jag träna lite med hantlarna innan det blir en långpromenad och sedan middag.

Gårdagens middag och dagen lunch blev morötter och potatis i ugnen med kyckling samt gräddfil med  vitlök. Ni hittar receptet här.


Joggingrunda och ilskna myggor

Idag blev det en joggingrunda på 40 minuter och jag måste erkänna att det var lite jobbigare att springa idag...kanske hade inte min kropp hunnit återhämta sig ordentligt. Man får ju inte glömma att man inte är van vid att vara ute och springa. Efter joggingrundan blev det lite styrketräning med hantlarna... förhoppningsvis kan man få lite armmuskler snart : ) Haha. Efter middagen blev det en promenad på ca 30 minuter. ilskna myggor vägrade lämna mig ifred och gjorde promenaden mindre rolig men med Regina i MP3 spelaren slapp jag höra dem surra i alla fall. Imorgon blir det en ridtur på ca. 2 timmar och kanske en joggingrunda eller ev. en långpromenad.

Nu ska jag ta och äta ett äpple och sedan lägga mig och läsa en bok. Bjuder på denna bild...Godnatt : )


Min första tur hos Lolo

Hittade två stycken bilder på mig när jag rider islandshäst för första gången. Detta var ute hos Lolo i Bastmora, Fagersta. Efter det har jag och mamma ridit där varje sommar med undantag för de senaste åren.  Jag var 11 år då  och red en häst som hette Bleik.


   

Mina favoriter i tehyllan

Dricker ni precis som jag ganska mycket te? Kanske vill ni dela med er av era favoriter? I min tehylla finns det ganska många sorter, röda, svarta och gröna teér. Te är både nyttigt och gott och det finns otroligt många sorter att välja på.

Mina fyra favoriter just nu är dessa:


1.) Smultron vanilj
2.) Green Tea Orient
3.) Gräddkola
4.) Rooibos Wibledon

                              












 


Energin är på topp

Jag ska då inte klaga på min energi. Trots att jag bara sprang i söndags så var jag hur pigg som helst idag och orkade springa hur mycket som helst. Det gick av bara farten och det kändes så himla skönt att vara ute och springa, något som jag tidigare tyckte var jätte jobbigt och drygt. Nu tänker jag på ett helt annat sätt och tycker att det är grymt roligt istället. Längtar nästan till imorgon och en ny joggingrunda.


Tollis motivation är den motsatta, han ville absolut inte följa med mig ut ur hagen idag. Det gick så långt att jag fick locka honom med godis för att han överhuvudtaget skulle röra på sig. Jag fick till slut med honom ut på en 60 minuters tur och sedan kunde jag fortsätta att skura i stallet. 




Veckans träning

Dags att lägga upp ett schema för träning och kost framöver. Jag ska försöka att rida Tolli fyra dagar i veckan ( i alla fall fram tills det att utbildningen börjar, sen får jag se hur mycket man hinner och orkar), jag ska löpträna varannan dag och varannan dag ta en långpromenad samt styrketräna med hantlarna några gånger i veckan. Till detta ska jag börja äta en ordentlig lunch samt äta middag efter löpträningen samt börja ta några mellanmål om dagen. Detta kanske låter lätt men det är det verkligen inte. Det gäller att hålla i detta och inte ge upp efter någon vecka.


jag hade min första joggintur i söndags och skulle också springa igår men träningsvärken satte stop. Bättre att låta kroppen återhämta sig ordentligt när man inte är van. Flyttade springrundan till idag men har fortfarande träningsvärk i benen men lär ge mig ut ändå. Idag har jag ridit 60 minuter samt tränat med hantlarna. Nu hoppas jag verkligen att jag för en gångs skull lyckas hålla i detta. Nu är det bara att köra!

Måndag: Promenad 50 min, ridning 60 min
Tisdag: Joggingtur 60 min, ridning 60 min, hantlar 30 min
Onsdag: Promenad, hantlar 30 min
Torsdag: Joggingtur 60 min, ridning 120 min
Fredag: Ridning 120 min, promenad, hantlar 30 min
Lördag: Joggintur 60 min, promenad
Söndag: Promenad



Nu har jag varit duktig

Idag red jag en liten tur på Tolli barbacka och han var riktigt bekväm att rida på utan sadel. Han är väl så rund nu efter allt gräs. Efter turen var det dags att ta tu med de icke lika roliga sysslorna, nämligen att skura i Tollis box. Efter att ha slitit i en timme var jag äntligen klar med EN vägg. Det är inte lätt ska jag säga för det måste ha varit längesen någon skurade där inne. Bara en vägg klar och detta betyder att det är tre kvar : ( Gud så skönt den dagen jag är klar...




FÖRE



EFTER




And alone, in your eyes you carry sorrow on your own, just like me

Jag var ute och red med Cecilia idag igen och vi fick möte av en lastbil två gånger samt en traktor men trots detta så tyckte jag att Tolli skötte sig bra. Det blev lite konditionsträning för hästarna idag med mycket trav, tölt och galopp längs grusvägen.


"You said you no longer liked me
you said „don't cross my doorstep"
but I know that you're lying and I know that you cry
every time you mention my name"

Från "Sama" med Regina (engelsk översättning)

Sovdags?

Snart är det dags för kudden...eller? Jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag var i stallet idag och ska även det imorgon och på fredag. Detta tar på krafterna mer än vad man kan tro. Man skulle haft körkort eller åtminstonde en eu moped. Någon utav dagarna ska jag försöka mig på att rida barbacka på Tolli : ) Men då får man väl möte av en stor lastbil så man trillar av. Jag fick möte av en lastbil idag på vägen hem, en från posten. Jag var nästan hemma men såklart så skulle den svänga in precis på samma väg som jag red på : ( Han som körde såg att Tolli vände runt och skulle trava iväg så han stannade och jag gjorde några tappra försök med att försöka rida förbi, eller åtminstone komma i närheten av lastbilen men nej, det ville inte Tolli som är envis som en åsna. Det hela slutade med att jag hamnade på någons uppfart så att lastbilen kunde köra förbi. Men om jag ska vara ärlig så hamnade vi inte på uppfarten för att han skulle kunna köra förbi, utan det var helt enkelt Tolli som gick dit. Jag brukar inte direkt vilja rida in på andras tomter på det där viset men jag hoppas att de inte blev allt för griniga på mig ifall de såg oss. De flesta i Vika vet att Tolli kan vara lite rädd för lastbilar och dylikt. Jag tycker ändå att han sköter sig bättre och bättre och det kanske beror på att jag litar mera på honom också och inte är lika nervös och rädd för att få en åktur : ) Det har blivit några men jag har inte ramlat av...än. Det är så himla härligt att kunna åka till stallet och rida när jag vill, det är inte alls som att rida på en ridskola en gång i veckan. Detta har varit en dröm för mig ett tag, att ha en egen islandshäst. Han är inte helt min men jag har ju hela ansvaret för honom. Så härligt att komma till stallet och få en gnäggning till hälsning : ) Islandshästar är livet! Ska bli så kul att rida ut med Cecilia, Steingrimurs nya fodervärd, i veckan. Hon ska rida islandshäst för första gången och jag vet att hon kommer att älska det. När jag har hållit egna turer hos Susanne i Rättvik så har de som aldrig ridit islandshäst förut samt barn varit de bästa kunderna för de skiner som solar när man kommer tillbaka från turen, de älskar det. Man blir så glad själv för man vet hur man själv kände det första gången. Man kanske ska försöka få med sig syrran någon gång : ) Haha. Nu ska jag sova så att jag orkar rida imorgon.  Godnatt

Lägger in en bild på Kofri frá Morastödum. Är han inte vacker? Jag har alltid älskat svartskäckar. En annan dröm jag har är att någon dag få ha en egen svartskäck.


Sol och värme

Idag var jag ute och red i ca. 2 timmar med Tolli. Det stog i tidningen att det skulle bli 20 grader idag men det kändes snarare som 30. Men det är helt underbart att rida islandshäst i detta underbara väder : ) Så himla mysigt och avslappnande. Ett tag kändes Tolli halt men det var säkert bara insekterna som fick honom att trampa konstigt för sedan kändes han som vanligt. Hästarna har det jobbigt nu när bromsarna också har kommit. Väl hemma vid stallet släppte jag ut honom i hagen men så stog han bara där och såg på mig som om jag hade glömt någonting. Jag undrade vad det var men så hämtade jag lite havre åt honom och visst var det havren som han väntade på. Han brukar nämligenfå lite efter ridturen ibland och han verkar ha lärt sig det, haha. De är inte dumma inte. Imorgon eller på fredag lär jag få sällskap av Cecilia som är Steingrimurs nya fodervärd. Hon är 12 år, haha. Men det kan nog bli kul ändå. Jag ska även fortsätta skrubba rent i Tollis box. Det måste vara flera års smuts som sitter på väggarna för det spelar ingen roll hur mycket jag skrubbar så sitter det kvar likt förbaskat. Det är detta som man kallar skitgöra men oj så skönt det är när det är gjort.


Tolli från Skogsdalen






























Dags för förändring

Jag är så himla sugen på att tapetsera och skulle helst vilja göra det nu med en gång om jag hade kunnat och haft råd. Det är hallen och vardagsrummet som behöver piffas till lite. De har just nu vita, trista tapeter med ännu tristare mönster i. Jag vill ha in lite färg, värme och lite mysstämning. Jag har alltid velat ha en brun (inte ljus och inte åt det svarta hållet) vägg och funderar på om man kan måla hallen brun och ena väggen i vardagsrummet. Resten i vardagsrummet ska vara  i en blå, jättefin tapet som vi har hittat.


Nu har jag en fråga till er som läser detta, kan man ha hallen, eller delar av hallen i brunt? Jag tror inte att det blir för mörkt, man har ju belysning och dessutom tror jag att hallen skulle bli mycket mer inbjudande med lite färg.


Så här ser hallen ut idag, ljus och tråkig...



Visst är det snyggt med en brun vägg?


Kalle Sprätt

Idag red jag tilbaka Tolli till stallet och det var perfekt väder för en ridtur. Det enda som förstörde ridturen var alla j*vla insekter som drev både mig och Tolli till vansinne, nackdelen med sommaren...
 
Nyss var jag ner till Dollar Store och gissa vad jag hittade? Salt Lakrits, likadant som mamma och pappa köpte till mig när de var på Cloetta. Gissa om jag blev glad? Haha. Är det helg så är det. Hittade även en läsk som jag ej har sett förut, Kalle Sprätt heter den och ska smaka Kiwi.


Vi har nu Canal Plus

Vi har nu skaffat Canal Plus så nu blir det att se Modo för min del sedan : ) Gud som jag längtar efter att hockeysäsongen ska börja, ska bli så roligt att få se lite hockey igen. Någon mer som längtar efter lite hockey?




Regina grupp på Facebook

Jag har nu skapat en ny grupp på Facebook som heter Regina. Här hoppas jag att man ska kunna samla alla svenska Regina fans. Många vet säkert inte vilka Regina är men man kan då besöka gruppen och lyssna på låtar där. Jag hoppas att fler kommer att gå med i gruppen.


Saga är nere från trädet

Jag kan nu äntligen berätta att Saga nu efter två dygn har kommit ner ifrån trädet. Efter ett misslyckat försök  med en stege som vi fick låna av Mora Strand har nu en galen granne klättrat upp i trädet och fått tag i Saga som var livrädd. Hon sprang rakt ut i skogen men kommer nog hem lite senare när hon har lugnat ner sig. Innan grannen kom för att hjälpa oss försökte Janne komma på hur vi skulle göra och vi tog en lång gren och satte fast för att Saga skulle klättra längs den och ner. Detta resulterade i att Saga klättrade ännu längre upp i tallen. Men nu är hon nere och det är så skönt att slippa höra henne skrika och lida där uppe. Skönt.

Katten fast uppe i trädet

Idag släppte jag ut Sanny och Saga och Sanny ville in efter en stund vilket även Saga brukar vilja, men inte idag. Efter några timmar blev jag orolig eftersom att det inte var likt henne. Tänkte dock inte så mycket på detta tills jag hörde något ljud utifrån som var mycket likt en katt. Jag lyssnade efter noga och visst lät det som Saga. Hon skrek och skrek och letade efter henne men såg henne inte någonstans. Jag tittar upp och ser henne ligga högt uppe i ett träd. Där ligger hon än och kommer inte ner fast jag ropar och lockar med mat. Stackarn. Jag ser henne när jag tittar ut genom fönstret och det sticker i hjärtat när hon ropar och jag inte kan göra något. Det värsta är att grannarna nedanför har en hundgård och de brukar ha hundarna där ute. Trädet står ju precis i deras hundgård...Jag blir så ledsen när jag ser henne ligga där och nu börjar det bli mörkt.


Regina - Spavaj



Reginas första låt var "Spavaj Spavaj" från 1990. Låten finns på deras debutalbum från samma år och finns också i en annan version på Reginas senaste album "Vrijeme je". Låten är lika populär nu som den var förr och här kan ni se hela texten plus en engelsk överättning. På videon kan ni höra Spavaj från 1990.

Spavaj

Kada hladna zima na okna zakuca
A svaka zora na mene podsjeca
Kad u dnu sobe prazninu osjetis
Ugledas krevet a mene ne vidis


Nemoj plakat nemoj zivot klet
Budi dobra sklopi okice


I spavaj spavaj
Snivaj mene


Kada srce place a oci ne cuju
Suzu ni da puste bol da operu


Kad te drugi ljubi a ljubi najbolje
Ne misli na ljubav misli na mene


Budi jaka zaboravi na sve
Budi dobra sklopi okice


I spavaj spavaj
Snivaj mene
I spavaj spavaj
Snivaj mene


Engelsk översättning

Sleep


When cold winter knocks on the windows
and every dawn reminds you of me
When you feel emptiness at the other end of your room
You see the bed but don't see me


Don't you cry, don't curse life
Be good, close your eyes


And sleep, sleep
Dream of me


When your heart is crying and eyes don't hear
can't shed a tear to wipe away the pain


When someone else is kissing you and he's the best kisser
Don't think about love, think about me


Be strong, forget it all
Be good, close your eyes


And sleep, sleep
Dream of me
And sleep, sleep
Dream of me



Ridkläder från Hööks

Kände att jag var i behov av en ny vinterjacka att ha i stallet och dessutom gick blixtlåset på ridbyxorna sönder så jag har helt enkelt beställt nya från Hööks. Jag hoppas dock på att det går att laga blixtlåset  på de byxorna som jag har. 
 
Hööks har just nu fraktfritt fram till den 26 Juli


Jacka 249 kr



Ridbyxor Svás 399 kr



Skinnhandskar (Fleecefodrade) 199 kr

Regina har nu en egen kategori

Jag har nu skapat en egen kategori för Regina. Här kommer jag bland annat att samla engelska översättningar på deras låtar samt annat smått och gott beroende på vad jag själv kan hitta. Deras hemsida kan ni hitta bland länkarna.



Vilka är Regina?

Regina bildades 1990 i Sarajevo när de tre vännerna Aco, Bojan och Dennis startade ett eget band i ett garage. Deras första problem var att hitta en begåvad sångare med en unik röst. Efter att länge ha letat efter en sångare dök Davor Ebner upp och nu hade Regina bildats. Under samma år släppte de sitt debutalbum som hette Regina. Låtarna från det första albumet var skrivna och komposerade av låtskrivaren Aleksandar Covic som var mycket inspirerad av U2. Låtar som "Spavaj", "Ne Pitaj Me" och "Kao Nekada Ona" blev direkt hitlåtar som än idag är mycket populära.

1992 släppte Regina sitt andra album, "Ljubav Nije Za Nas". Månader senare kom inbördeskriget och originalmedlemarna splittrades. Regina fick nya medlemmar och bandet fortsatte från 1992 till 1999 med Aleksandar "Aco" Covic som bandets ledare. Under dessa år lyckades Regina ändå att släppa albumen "Regina", "Oteto od Zaborava", "Godine Lete", "Ja Nisam Kao Drugi", "Kad Zatvorim Oci" och "Devedesete". Efter år 2000 jobbade Aco och Davor på sina solokarriärer vilket inte kunde jämföras med deras tidigare succér med Regina. År 2006 var originalmedlemmarna tillbaka i Regina och detta ledde till att de släppte albumet "Sve Mogu Ja". I år släppte Regina sitt senaste album "Vrijeme je" där man bland annat kan höra deras nya version av den populära låten "Spavaj".

Tidigare i år (2009) kunde man även se Regina i Eurovision Song Contest där de uppträde med låten "Bistra Voda", som betyder clear water (klart vatten) på engelska. Regina hamnade slutligen på en nionde plats med sina 106 poäng.




 Klicka på låtarna här nedan för att se videor till några utav Reginas låtar:
Spavaj * Sama * Zvacu Te Pile Moje*Bistra Voda*Izgledala je malo cudno

Davor Ebner - sångare


Aleksandar Covic - Gitarr


Denis Cabric - Gitarr

Bojan Milicevic - Trummor





Vinnare...igen

Igår blev det ännu ett SM-guld till Modo när jag spelade NHL-07 på Playstation 2. jag om trodde att jag inte ens skulle klara av att spela på nybörjarnivån klarar av att spela på den svåraste. Det har blivit några guld på dom nio säsonger som jag har spelat och jag ska nu påbörja den tionde. Om det blir ännu ett guld återstår att se. Vissa spelare börjar bli lite med åren.


Hur kan man inte älska Regina från Bosnien...

Denna klockrena intervju med Grupa Regina får en verkligen att le, eller är det bara jag som har konstig humor?


Om jag kunde drömma

Dessa skulle jag vilja ha i julklapp



OM JAG KUNDE DRÖMMA
av Stephenie Meyer
"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom." BELLA SWAN

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. OM JAG KUNDE DRÖMMA är en intensivt sinnlig och utomordentligt spännade kärleksroman.





Bella? Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt efter hämnd Bella befinner sig i åter igen fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och vänskapen med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra valet mellan liv eller död. Men vad är vad?




Sluta genast, Bella! Mina muskler frös till is. För det var inte Jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst, en välbekant röst, en underbar röst len som sammet, trots att den var så upprörd. Det var hans röst jag var noga med att inte tänka hans namn och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på asfalten i plågad sorg. Men jag kände ingen smärta, ingen alls. I samma ögonblick som jag hörde hans röst klarnade allt. Edward är allt för Bella hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar mest inser de att deras problem bara har börjat.


Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en fantasi och en mardröm dödligt farlig i en verklighet. Den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria avslöjar hemligheter och mysterier i denna romantiska saga som har förtrollat miljontals läsare världen över. Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på. Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade...


Ananas Paj

Pajdeg:

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl créme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut den i en pajform. Blanda ägg, créme fraiche, socker och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av ordentligt och blanda ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning alltså) och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 grader, ca. 40 minuter. Servera med vaniljglass.


Äntligen Fredag

Godmorgon alla glada människor! Nu i helgen är det Marknad här i Mora men jag ska vara ärlig och säga att den kanske inte är så mycket att hurra för om man är van vid Rättviks Marknad. Den marknaden måste ni gå på någon gång. De har allt och lite till och man kan gå där en hel dag. Hur stor som helst. Till marknaden i Mora lär man inte komma, ska regna hela dagen idag igen tyvärr. Jag ska i alla fall ta mig iväg ner till affären och handla lite, ska nämligen göra en glasscheesecake och en ananaspaj som jag ska göra för första gången. Till den ska jag ha vaniljglass. Jag har redan lagt ut recept på glasscheescaken och recept på ananaspajen kommer senare idag. Nu blir det frukost för min del.




Sötsura Nudlar och grönsaker

Förberedelser: 15 minuter
Tillagning totalt: 15 minuter

4-6 portioner

Ingredienser:

200 g smala äggnudlar
4 färska minimajskolvar, skivade på snedden
1/2 dl olja
1 gul paprika, skivad
1 röd paprika, skivad
2 selleristjälkar, skivade på snedden
1 morot, skivad på snedden
250 g små champinjoner, skivade
1 msk majsmjöl
2 msk brun vinäger
1 tsk hackad färsk chili
2 tsk tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong, smulade
1 tsk sesamolja
450 g konserverad krossad ananas
3 salladslökar, skivade på snedden

1. Lägg nudlarna i en stor kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Värm oljan i en wokpanna och lägg ned gul och röd paprika, selleri, morot och champinjoner. Stek under omrörning på stark värme i 5 minuter.


2. Tillsätt majs och nudlar, sänk till låg värme och stek i 2 minuter. Rör ut majsmjölet i vinäger till en slät sås, tillsätt chili, tomatpuré, buljongtärningar, sesamolja och krossad ananas med spad. Rör så att allting blandas.

3. Häll ananasblandingen över ingredienserna i wokpannan. Stek under omrörning på medelstark värme i 5 minuter eller tills såsen kokar upp och tjocknar. Tillsätt salladslökenoch servera genast.

Det går även bra att blanda i strimlad kyckling om man inte vill ha en vegetarisk rätt. Vill man ha rätten lite nyttigare kan man ha fullkornsnudlar istället för vanliga.


Ibland driver katterna mig till vansinne...

Katter kan lätt ha ner saker när de klättrar och har sig, det vet alla som har katt. I morse hände just detta när de hade ner en svart lampa som jag fick av mormor när jag fyllde år. Den gick i flera bitar så det går inte ens att limma ihop : ( Blir så himla ledsen.  Ok om de har ner något som jag själv har köpt, men en present. Jag har dock varit beredd på att de för eller senare skulle ha ner den och nu har det alltså hänt. Det sticker lite i hjärtat men vad ska man göra åt saken. Det är så här det är att ha katt. En annan nackdel är att det knappt går att ha några blommor, de blir ständigt söndertuggade och det ser inte fint ut alls. Vad gäller lampan, så visst kan det bara vara och köpa en ny lampa, men har man inget jobb och inte så mycket pengar så är det inte så bara. Nu ska jag tycka synd om mig själv en stund.


Stora Byggslaget

Just nu ser jag Stora Byggslaget på TV3. Jag har alltid gillat att se på inredningsprogram samt matlagningsprogram. Jag har nog ett ganska stort intresse för just detta. Man får så mycket ideér och inspiration. Man får en bild av hur man själv skulle vilja ha det. Dessutom brukar slutresultaten alltid bli så himla bra. Vad gäller matlagningsprogram så är det alltid kul att få nya ideér och nya recept. Jag sitter ofta och litar efter just recept och det är kul att testa nya (om jag lyckas med dem vill säga).

Efter detta blir det Lyxfällan (dock repris) där man också kan få många goda råd. Var skeptisk till Lyxfällan när det började sändas och såg inte de första programen, sedan såg jag ett avsnitt och var fast. Nu älskar jag detta program.



Charlie och Mathias från Lyxfällan

Bonde Söker Fru

I höst drar Bonde Söker Fru igång igen och nu ska ännu en hästbonde vara med. Som ni kanske kommer ihåg så var Susanne Brännemo från Rättvik med i en tidigare säsong. Nu ska Thilde Höök som också hon har islandshästar vara med i programmet. Hon har även en hemsida. Jag tror att denna tjej kommer att komma med bland de fyra bönderna som TV4 sen kommer att följa i ett antal avsnitt vilket blir extra kul för mig som älskar just islandshästar.

Thilde. Foto: Marcus Loddby/TV4

Namn: Thilde Höök
Ålder: 26 (född 20:e september 1982)
Bor: I Månkarbo som ligger 4 mil norr om Uppsala

Ännu en dag med trist väder...Vart tog värmen vägen?

Jag fick nog inte så mycket sömn inatt, katterna stökade omkring som vanligt. Saga välte papperskorgen gång på gång så jag trodde att jag skulle bli tokig. Jag vill absolut inte vakna upp på morgonen av att hon har spritt runt en massa skräp i hela lägenheten. Det slutade med att jag ställde papperskorgen bredvid mig vid sängen så att jag lättare skulle kunna säga åt henne. Någon gång under natten stängde jag även dörren till sovrummet helt så att man inte kunde få något kattbesök överhuvudtaget. Detta känns trist på det viset att det är så mysigt när Zeplin kommer och lägger sig bredvid en hela tiden vilket man är van vid.


Hur vädret är idag ska vi inte tala om, det ska tydligen bli regn så vi får väll se. Jag har absolut inget inplanerat idag förutom att jag ska köpa flugspray till Tolli på Granngården. Hästarna kommer få gå kvar hemma hos Elisabeth till nästa vecka då vi äntligen ska tömma bort all dynga.


Zeplin, Mat!

Zeplin älskar mat... Undrar ni hur jag vet det? Jo, han kommer springandes varje gång som jag ropar mat. Förut när jag bara ropade Zeplin kom han bara ibland, nu vet jag hur jag ska få honom att komma varje gång. Han är som en hund som tigger vid matbordet och det är säkert jag som har råkat lära honom det, haha.



Sanny och Zeplin busar

Olyckan var framme...igen

Red Tolli för första gången på ca. 2 veckor och han har nu blivit rund och go av allt det goda gräset som han och Steingrimur får äta. Jag tänkte att jag skulle ta en lugn tur med mest skritt så att han får komma igång ordentligt. Han kändes hur pigg som helst och gick och gnäggade nästan hela tiden. Stundtals ville han bara rusa på framåt vilket kändes kul eftersom att han annars knappt vill gå framåt. Allt gick bra under turen tills när jag rider på det nerlagda järnvägsspåret kommer fram till en grop. Den har varit där förut och det har aldrig varit några problem eftersom jag går vid sedan av den, så också idag. Helt plötsligt går Tolli omkull och jag hoppar raskt av honom och ser direkt att han blev rejällt halt. Han ville inte stödja på benet alls först men när jag leder honom går han lite bättre förutom att han haltar till rejällt ibland. Det fick bli en promenad resten av vägen hem till Elisabeth där hästarna går nu i några veckor. Det är så typiskt att detta ska hända Tolli och mig, vi som redan har haft besök av veterinären ett antal gånger i sommar. Är det inte bättre imorgon lär det bli ännu ett besök.


Currydoftande kycklinggryta

4 portioner

600 g kycklingfilé
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 msk smör
2 tsk curry
2 msk mjöl
2 msk tomatpuré
2 dl finskuren purjolök/lök
1 grön och 1 röd paprika, strimlad
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 hönsbuljgongtärning (el. grönsaksbuljong)
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar

Strimla eller tärna kycklingen. Hetta upp smör i en gryta, lägg i köttet och löken, fräs i 3 minuter. Pudra över curry och mjöl. Fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprika, rör om och fortsätt fräsa 2 minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde. Koka upp, sjud i 10 minuter. Rör i yoghurten, smaka av med vitlök, salt och peppar. Hetta upp igen till 90 grader, låt det inte koka mera, då förlorar paprikan spänsten. Servera med ris.

Säsongsstart av Prison Break!

Imorgon börjar Prison Break igen! Då är ingen gladare än jag : ) Älskar ju denna serie. Mer spänning, dramantik och action får man leta efter. Jag ska erkänna att jag inte hade den blekaste anning om att det började imorgon så det var ren tur att jag läste i en annan blogg att det börjar imorgon, hade förmodligen missat det annars. Vad tycker ni om Prison Break?


Slut på värmen

Nu är det slut på värmen. Det har varit några riktigt soliga veckor och det var väll egentligen ganska väntat att det när som helst skulle bli regn och åska. Det ligger liksom i luften, därav min huvudvärk.

Såg Twilight för första gången för någon dag sedan och jag måste erkänna att den faktiskt var riktigt bra. Ser fram emot nästa film i serien. Nu ska jag städa och sedan laga mat. Ska laga en supergod kyckliggryta som mormor gjorde åt oss när jag var hemma och var hundvakt. Lägger ut recept lite senare idag.


RSS 2.0