Idag fyller Olle 7 år!

GRATTIS OLLE!

VÄRLDENS BÄSTA HUND!






















Datorkrångel

Jag har problem med datorn. Skärmen är spräckt och det är även en massor av ränder på skärmen. Jag lär snart stå utan dator vilket oroar mig eftersom att jag behöver datorn när jag går en distansutbildning och pluggar myket hemifrån. Jag har inte råd med en ny, egen dator heller så hur jag ska göra om datorn slutar fungera helt vet jag ej.


Städning och tvättning står på schemat

Tiden i stallet tillbringades med att göra klart alla stallsysslorna samt att motionera Tolli litegrann. Idag tränade jag honom lite inne i longervolten. Det fick bli barbackaridning för min del och det kändes i låren kan jag säga. Shit, så jobbigt det kan vara att rida utan sadel. Vi töltade och gjorde lite lösgörande övningar vilket jag ska fortsätta med sen efter praktiken. Han är nämligen lite stel och kan nog behöva detta. Nu lär det inte bli någon ridning förrens jag har gjort min praktik som varar i hela oktober. Gud vad jag kommer att sakna ridningen. Nu ska jag ta en dusch och sen väntar en massa roliga (läs. tråkiga) aktiviteter som diskning, tvättning och städning.

Nu sticker jag till stallet

Vi hörs när jag är tillbaka...



Regina till Sverige!

Min vän Sari från Finland kom med en underbar överraskning idag på Facebook. Regina kommer till Sverige i oktober. De kommer till Göteborg och Malmö. Tyvärr var det så snart att man inte riktigt har pengarna till detta, varken jag eller Sari. Men nästa gång...då jäklar! : ) Sari har bra kontakt med grabbarna och sa att jag kunde träffa dem om jag ville, hon har till och med berättat om mig, haha. Hon är för gullig. Riktigt kul att de kommer hit och spelar så att människor får höra lite musik från Balkan för den är helt underbar. Bara att börja spara pengar till nästa gång de kommer...



Aleksandar "Aco" Covic, gitarrist låtskrivare i Regina


090829

Godmorgon bloggen, en ny dag och nya aktiviteter. Idag blir det stallet igen. Jag ska nämligen sköta mockning och lunchfodring idag och imorgon. Tolli ska även motioneras. Jag tror att det får bli lite longering idag men det beror på hur det ser ut med tiden.


Modo spelade ju match igår och jag ska vara ärlig och säga att det såg sådär ut. Svedberg vaktade kassen och han var bra efter de två insläppta målen han gjorde i fösta perioden. Jag är tveksam på målvakterna. För att nå toppen behöver man en riktigt bra målvakt som spikar igen målet när det verkligen gäller. Jag tror inte att Modo har en sådan målvakt tyvärr. Modo har ett gäng bra spelare men jag får ingen positiv känsla över laget. Jag tror inte att det kommer att bli en super säsong för Modo men jag hoppas att jag har fel, de kanske kommer igång efter några matcher. HV71 vann med 3-1.

 


Bild från aftonbladet.se


Filmtips, TEMPTATION ISLAND

En riktigt rolig komedi om en galen tjej som gör allt för att få träffa sin idol och drömkille!

Jenny har varit kär i rockstjärnan Jason så länge hon kan minnas. Ja, hon har faktiskt börjat jobba på Jasons favoritstrand bara för att få möjlighet att träffa honom. Så när drömkillen äntligen dyker upp är det klart att Jenny är beredd att göra vad som helst för att lära känna honom. Som till exempel att lura i honom att de är på stranden på en öde ö fastän semesterresorten ligger alldeles i närheten!


Men så snart pressen har fått reda på att Jason är försvunnen blir det svårt för Jenny att hålla stjärnan för sig själv! Det måste vara varje tonårstjejs önskedröm att få vara ensam på en öde ö med rockstjärnan på idolaffischerna. Så varför inte hjälpa drömmen på traven lite grann?


Det är regissören till odödliga klassiker som ”Grease” och ”Den blå lagunen” som har skapat ”LoveWrecked” - och han har fått Amanda Bynes (What a Girl Wants, The Amanda Show) och Chris Carmark (The OC) att spela huvudrollerna. ”LoveWrecked” är filmen som förvandlar tonårsdrömmen till verklighet. Men önskedrömmen kan lätt bli en mardröm när skillnaden mellan skeppsbrott och kidnappning är SÅ minimal!



***

Jag åkte ut till stallet idag på förmiddagen och mockade till hästarna, gjorde iordning foder samt packade höpåsar. Efter allt detta blev det en ridtur på ca. 1 timme men Tolli var inte alls på hugget idag, han ville knappt tölta och verkade tycka att ridturen var allt annat en rolig. Efter den inte så lyckade ridturen var det dags att lunchfodra hästarna medans jag väntade på Åsa som skulle plocka upp mig för att vi sedan skulle svänga förbi Elisabeth för att prata om vår situation med hästarna. Det var lite saker som behövde lösas dem emellan.

Nu blir det en efterlängtad dusch innan hockeyn drar igång.

090928

Godmorgon alla morgonpigga människor ; ) Jag har redan försökt att ring min kontaktperson på Noretgården och det gick inget vidare, Tillbaka 8.45 sa rösten, så jag ska snart göra ett nytt försök. Svarar hon inte denna gång ska jag prata med en telfonist och lämna ett medelande så får människan kotakta mig istället. Såhär kan jag ju inte fortsätta. Denna förmiddag ska jag även ut till stallet för en ridtur och eftermiddagen lär tillbringas med skolböckerna, dags att sätta igång lite med fördjupningsuppgiften tänkte jag. Ikväll blir det hockey och det kan bli en spännande match när Modo möter HV71.


Ha en bra dag alla som läser detta <3

08.52: Nu fick jag tag i människan, äntligen, haha. Ska dit på fredag och få ett schema. Hon ska även visa mig runt. Skönt att man fick tag i henne tillslut, men bättre sent än aldrig. Nu blir det frukost innan jag tar bussen till stallet.


Fullsatt i Hovet när Modo vann

Igårkväll spelade jag Bingolotto vilket inte händer ofta. Som vanligt så vann man inte ett skit men nära var man vilket gjorde att man blev ännu surare. Jag var nära att vinna heminredning för 25 000 samt 1000 kr kontant.

Igår spelade även Modo sin andra elitseriematch och de mötte då Djurgården som hade fullsatt i Hovet. Det var en mycket jämn match med ganska mycket känslor vilket man kunde se i de slagsmål som blev. Den jämna matchen skulle avgöras i en förlängning. Det blev Modo som till slut vann och det var ingen mindre än Peter Forsberg som avgjorde matchen. På måndag väntar tuffare motstånd när Modoiterna åker till Jönköping för att möta HV71.


Bild från expressen.se


Takida - The Things We Owe

Jag gillar Takidas nya låt mycket. Otroligt bra...



Filmtips, HOOLIGANS

Godmorgon, jag tänkte bjuda på ett filmtips, en film som jag såg igår, Hooligans med Elijah Wood och Charlie Hunnam. Den bjuder på en inblick i fotbollsvåldet. Riktigt bra och stundtals hemsk. Att detta våld mellan fansen pågår i verkligeheten är hemskt och tragiskt! Vad ska man göra för att stoppa det? Går det att stoppa det överhuvudtaget? Vad tror ni?

Efter att ha blivit felaktigt anklagad för droginnehav, relegeras Matt Buckner från Harvard. Han åker då till London för att bo hos sin syster och här introduceras han för engelsk fotboll. Det blir Matts möte med en värld av skoningslöst fotbollsvåld och brutal huliganism. Matt är djupt skakad. Men så upptäcker han lojaliteten, vänskapen, gemenskapen och äran och det går upp för honom vad det innebär att ha vänner som sluter upp vid ens sida. Det dröjer inte länge förrän han är redo att förena sina krafter med de övriga medlemmarna i huligangänget "Green Street Elite" inför årtiondets match mellan ärkerivalerna från Millwall och West Ham.
Gör dig redo för en brutal filmupplevelse från fotbollsvåldets värld! Filmen har redan vunnit åtskilliga priser och den kvinnliga regissören och tidigare världsmästaren i kickboxning och karate, Lexi Alexander, har dragit stora växlar på sitt förflutna som hängiven medlem av Mannheim City Boys huligansektion! Elijah Wood (Sagan om ringen trilogin) spelar den oerfarne Matt som får sin inträdesbiljett till huliganfanatismen av britten Charlie Hunnam (Cold Mountain) i en film som känns lika äkta och autentisk som en knytnäve rakt i ansiktet!




Rosa toalettpapper

Jag tycker att dessa är ganska häftiga. Skulle du vilja ha rosa eller kanske svart toalettpapper hemma?

Finns på fluffbabes.se och kostar 99 kr.

Toalettpapper - cerise & parfymerat, rör                    Toalettpapper - svart & parfymerat, rör

Helg!

Godmorgon! Jag har nyss gått upp ur sängen och ska runt 10-tiden göra ett nytt försök med att ringa min kontaktperson på Noretgården. Hoppas att jag får tag på henne idag så att man har det där samtalet gjort. Vid 14.00-tiden åker jag ut till stallet en sväng för en ridtur och sen blir det Idol och filmkväll. Ja, så ser min dag ut i det stora hela.

Rösta på min systers blogg!

Min syster är med och tävlar om att bli veckans blogg. Rösta på henne ni med : ) Klicka på bilden för att komma vidare till sidan



Vem har permanentvätska i en 3-årings hår?

Jag såg idag ett avsnitt av Tyra Banks show på TV3. Idag handlade det om svarta människors syn på deras hår och vad som är bra hår. Många mörkhyade har väldigt krulligt hår och som lätt tovar sig därför är många missnöjda med det. Ett gäng mammor satt och berättade om sina döttrar och att de var missnöjda med deras hår, de gillade inte att det var så krulligt, stort och svårkammat. En tjej hade jättelångt hår och hon blev retad i skolan, de hade till och med slitit bort tussar med hår. Tjejen ville att mamman skulle klippa håret på henne för att hon ville vara som alla andra barn. En annan liten tjej ville bära en Hannah Montana peruk varje dag för att hon tyckte att hon hade fult hur jämt. Småtjejer tänker och tycker inte så, självklart är det mamman som fått dottern att tro att hon har fult hår! En tjej var 8 år och hade löshår fastsytt och rakpermanentat hår, bara för att mamman inte orkade kamma håret på dottern varje morgon för att det var så tovigt. Dottern sa att hon inte ville ha löshår så det var bara något som mamman ville! Den yngsta tjejen var bara 3 år och på henne rakpermanentade mamman håret med permanentvätska trots att det gjorde ont. Jag började tänka på min systerdotter Mathilda som också är 3 år och blev jätteledsen, att ett barn lika liten som Mathilda får utstå någon sånt där bara för att mamman är missnöjd!. Hur kan man orsaka sånt onödigt lidande på sin lilla dotter? Tycker inte man ska hålla på med sådant på småtjejer, det kan man göra när de är stora nog att själva bestämma och om det inte förstör håret. Så tråkigt att mammorna bara tänker på sig själva och gör allt detta bara för att de själva ska må bra!

Eller vad tycker ni?



Dagens undervisning

Idag övade vi lite förflyttningsteknik och det gick väldigt bra och man lärde sig mycket nytt. Hur man ska stå m.m. för att få bätte balans och styrka. Vi övade på att flytta varandra i sängen, en låg i sängen och två andra fick flytta på personen. På lunch åkte vi i gruppen, jag, Emma, båda Mariorna, Kina och Anna-Karin till Picasso och för min del fick det bli en sallad. Därefter åkte vi upp till Lasarettet och Hjälpmedelcentralen för lite info.

Jag fick även tillbaka mitt lilla test som vi hade. jag fick VG vilket jag är mer än nöjd med. Så glad att jag klarade mer än bara godkänt.


Förflyttningsteknik och HMC

Idag är det skoldag igen och idag blir det film på förmiddagen, sedan förflyttningsteknik och dagen avslutas med ett studiebesök hos Hjälpmedelscentralen efter lunch.

Ikväll gäller det: Elitseriestart för Modo som möter Frölunda hemma i Ö-vik.




Peter Forsberg spelar med Modo ikväll


Krångel

Nu har jag suttit i säkert 2 timmar och krånglat med min e - legitimation till Nordea. Installerat och försökt att logga in med den. Var tvungen att kolla mitt skattekonto på skatterverkets hemsida och det gick inte att logga in! Sen när jag redan har hunnit skicka in ett mail till Nordea om detta, tror ni inte att skiten fungerar då...! Grinig blir man. Nu är det gjort i alla fall och det återstår att se om man får några 636 kr eller inte. Hoppas gör jag i alla fall. Vore behövligt. Jag tycker sånt där är så luddigt och jag förstår knappt hälften. Fick hem papper idag nämligen.

Nu blir det Idol och popcorn till...samt lite choklad...och glass...och läsk! Gud vad onyttig jag är. Jag skyller på att det är lillördag idag.


Ris och kyckling med sweet & sour sås



Ingredienser:

4 port. ris
2 kyckingfiléer
1 burk minimajs
1 burk Eldorado mini morötter
1 burk Uncle Ben's Chinese Sweet & Sour

1.) Koka riset enligt anvisningen på paketet.
2.) Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem, salta och peppra.
3.) Skär minimajsen i mindre bitar och blanda dem med morötterna tillsammans med sweet & sour såsen i en kastrull.
4.) Blanda i kycklingen med såsen och värm upp.
Klart att servera!


Billigare att köpa lösvikt än färdigpackat

Jag var in en sväng på Willys efter ridturen och köpte bröd bland annat. Jag tycker att det är så himla gott att ta en ostfralla ibland så jag tänkte köpa några sådana. De kostar bara 1,90 styck. De hade även tekakor för samma pris, färska tekakor från Rättviksbagarn. För 20 kronor får man 10 stycken sådana och det är billigare än om man köper färdigpackade i påse. Jag ska nog börja med att köpa löst istället, köpa ett gäng och sedan slänga i frysen = alltid färskt bröd.


Bloggläsning på morgonkvisten

Jag sitter och läser lite bloggar medans jag äter lite frukost. Sedan blir det en tripp till stallet. Hoppas jag lyckas komma fram denna gång. krångel klarar jag mig utan. Hur ser eran dag ut?


Gudmunds slöjd

Jag har samlat på Dalahästar i flera år och brukar köpa en vaje gång jag besöker marknaden i Rättvik. Några som jag tycker tillverkar och målar otroligt fina dalahästar är Gudmunds Slöjd i Rättvik. De är väldigt nogrannt målade och de har även ett stort utbud av de lite mer annorlunda hästarna som man kanske inte så lätt kan få tag i annars. De är dessutom billigare än om man besöker exempelvis Nusnäs där de har den stösta dalahästtillverkningen. Jag har säkert upp emot ett tjugotalhästar, kanske till och med ett trettiotal, i alla olika färger och storlekar. Allt från den tradiotionella röda till den gråa Rättvikshästen.

Gudmunds Slöjd är ett litet familjeägt företag som har tillverkat tradiotionella och sällsynta dalahästar i generationer. Gudmunds Slöjd är en av de få som jobbar hårt för att ta fram gamla former och mönster och gett dom nytt liv.







Jag har alla dessa sorter plus några till och förhoppningsvis blir det snart någon ny häst i min samling.


Rent hus

Nu gör jag något så roligt som städar! Det måste göras och helst ofta om man dessutom har tre stycken pälsbollar som hårar ner. Jag är helt svettig, så jobbigt är det. Det sämsta jag kunde göra var att gå och sätta mig vid datorn, då blir man genast lat av sig och det blir svårt att fortsätta med städningen.

Ikväll blir det en riktig tv kväll, först är det Idol, sen Andra Avenyn och kvällen kommer avslutas med Hel´s Kitchen. Vad ska ni hitta på idag/ikväll?


Ny design

Har ändrat om designen lite. Säg gärna vad ni tycker.




Allting går emot mig...

...just nu. Igår när jag skulle åka ut till stallet med 13.58 bussen tog jag först 501:an från Hallonstigen borta vid mig för att sedan på stan byta till 107:an som går ut till Vika klockan 13.58. När jag kommer med 501:an så ser jag hur 107:an precis lämnar busstationen! Jaha, då missade man den bussen, så det var bara att hoppa av 501:an och hoppa på den andra 501:an som kommer från Hånåkni och som går tillbaka mot Hallonstigen. Gissa om jag var glad?! Nej, inte det minsta. Jag åkte iväg helt förjäves.

Idag gick det inte bättre... Jag tänkte att idag åker jag med förmiddagsbussen så att jag vet att jag kommer ut till stallet. När jag sitter nere vid busshållsplatsen och väntar öppnar jag plånboken för att plocka fram busskortet så som jag alltid gör i väntan på bussen. Den är borta! Fan tänker jag och minns att jag föregående dag hade lagt den i fickan på min andra fleecetröja, den svarta. Idag tog jag den röda! jaha, tänker jag och tänker sedan att jag har ju kvittot på att jag köpt resor för denna period, den borde man ju kunna visa upp istället. Bussen kommer och jag kliver på och förklarar läget, frågar om det inte går lika bra att bara visa upp kvittot. Nej, det går ju inte! Det var bara att kliva av bussen och cykla tillbaka hem igen. Ännu en besvikelse! Jag som tänkte att denna vecka kommer jag kunna rida Tolli fyra dagar, nu är jag bara nere på 2! Om jag lyckas ta mig ut till stallet imorgon återstår att se.


Mellanmål, en viktig del av dagen

Ingen har väl missat att det är viktigt att få i sig några mellanmål mellan måltiderna? Detta för att hålla hungern borta. Det är viktigt att äta flera små mål om dagen istället för få gånger och då äta mycket. Jag slarvar ofta med just mellanmålen vilket straffar sig senare på dagen då jag ofta blir hungrig, detta leder också till att man gärna stoppar i sig onyttigheter på  kvällen så som chips och godis eller vad man nu har hemma. Det är detta som gör att man går upp i vikt. Det bästa är alltså att äta flera små mål om dagen och detta gör även att man går ner i vikt om man äter måttliga mängder. Det samma gäller för dom som vill bygga muskler, det är viktigt att kroppen får i sig näring flera gånger om dagen. Gör ett schema för vad du ska äta till mellanmål och när så går det lättare. Jag har köpt en whiteboardtavla där jag skriver upp veckans alla dagar samt vad man ska äta till middag. En bra idé vore att börja skriva upp även lunch och mellanmål så att man inte börjar slarva.

Mitt mellanmål bestog av en ostfralla, några ostkuber samt Alpro soya, mjölk gjort på sojabönor.


3 dagar kvar!


MoDo Hockey - Frölunda


Torsdag 19.00 Swedbank Arena




På semester

Nu har jag ringt min kontaktperson och hon är på...semester. Får ringa på fredag igen. Nu har jag tagit en dusch för mitt hår behövde det...


Filmkväll

Idag tog jag en liten sovmorgon och jag ska snart hoppa i duschen innan jag ringer min kontakperson på praktikplatsen som är Noretgården, hemtjänst. Jag är lite nervös, vad ska jag säga? Haha. Det löser sig nog, det är ju de som får informera mig om läget. Även stallet står på schemat idag eftersom jag inte har ridit Tolli sedan i tisdags.

Ikväll blir det film med A och J, Män som hatar kvinnor.



Idag tog jag steget...

...och gjorde en dramatisk förändring hos frisören. Jag klippte lugg! Jag har inte haft det sedan jag var liten och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd. Lite förändring skadar aldrig.


Fredag

Det har varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen men ibland vill man ta en paus från skrivandet när man ändå inte riktigt vet vad man ska skriva. Igår hade vi ett litet test i vård- och omsorgsarbete, det var 8 frågor och det kändes som att det gick helt ok vilket är en stor lättnad. Nu är det helg igen och dagen ska spenderas på följande sätt:
1. 11.15 ska jag klippa mig, vilket jag borde ha gjort för tt tag sedan...
2. Mina föräldrar och hundarna kommer på ett sista besök.
3. På kvällen ska jag dricka vin och se IDOL.

 

 


Besök hos Veterinären

I morse ringde jag till veterinären för att berätta om Zeplins ögon. Han tyckte det var bäst att undersöka honom så vi fick en tid klockan 14.00 idag. Nu är det bara att hålla tummarna, men något allvarligt lär det ju inte vara, en vanlig ögoninfektion går att bota om det är det. kanske är det bara smuts som har täppt till tårkanalen. Blir skönt när Zeplin slipper få glegg i ögonen flera gånger om dagen, även om han inte verkar besväras av det nu.


Söndag

Det ända nyttiga jag har gjort idag var den jogingrunda som jag lyckades komma ut på vid 18.30-tiden efter hockeyn och Lyxfällan. Imorgon blir det stallet en sväng och sedan lär jag fortsätta med instuderingsuppgifterna. På tisdag blir det en liten träff med gruppen som jag måste säga att jag är mycket nöjd med, jättetrevliga tjejer.

Ett litet samtal med veterinären lär det även bli eftersom Zeplin kan ha drabbats av ögoninfektion : ( Han har glegg i ögonen flera gånger om dagen så jag misstänker att det kan vara något. De andra katterna har dock inga problem med sina ögon så det känns inte som att det är något som smittar.

Till världens bästa systerdotter: Snart kommer din present : ) Din mamma kommer bli glad för hon kommer få mycket hjälp i framtiden : ) Vad det är???? Det får ni vänta och se...




Black Tower & Cactus/Lime

På förmiddagen var jag ut till stallet en sväng för en tur med Tolli i regnet. Elisabeth var även där eftersom hovslagaren skodde Steingrimur. Jag hade till och med en sådan tur att jag kunde åka med Elisabeth in till mora istället för att ta bussen. Hon skulle visst uträtta något ärende på stan. Själv så passade jag på att gå in på bolaget och köpa en box Black Tower och två cider. Jag ska inte ut och festa utan bara dricka lite här hemma. Kände för det.



Tankar om döden

Jag vet det låter jättedeprimerande att ens behöva tänka på döden, men det är en av uppgifterna som vi på omvårdnadskursen måste reflektera över.

ibland börjar jag att tänka på döden, ibland tänker jag på att jag själv en dag ska dö och ibland på människor bland annat i släkten som blir äldre. Jag har även börjat tänka på Olle som börjar bli gammal för att vara hund. Han kanske inte lever så många år till och den hunden har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar verkligen den hunden så himla mycket och jag vet att jag inte är ensam om att tycka att det kommer bli hemskt tomt när han är borta. Han har glimten i ögat och så himla charmig och go. Han får en alltid att le och jag kommer sakna våra promenader, något jag gör redan för jag ser honom och Chip så sällan.

Döden är verkligen hemsk, för en person som en gång lämnat oss kommer aldrig tillbaka och nej jag tror inte på något liv efter döden, jag tror att man bara är död, borta...för alltid. Man kan inte tänka, inte känna...ingenting. Det är nog det värsta man kan göra, förlora någon som man älskar, veta att man aldrig mer får se den personen eller det djuret.

Jag har själv aldrig jobbat inom vården och har ännu inte haft min första praktik inom detta yrke, men jag har hört de andra i klassen berätta om hur de jobbar och hur de ser på sina jobb. De tycker att det inte alls ser ut så i verkligheten som i boken. De har knappt tid för sina vårdtagare och rusar mest från person till person och gör det som behövs utan att hinna känna för personen i fråga. Detta är synd. Dessa personer är i slutskedet på sina liv och vem vill dö olycklig? Sitta i ett rum helt själv och ha vårdare som inte har tid för dem för att de snabbt måste vidare till nästa vårdtagare. De får usel mat och nästan inga aktiviteter. På vissa ställen ligger all dokumentation framme så att vem som helst kan se vad det är för fel på personen, vad den behöver för hjälp o.s.v. Något jag lärde mig idag absolut ingen får se förutom vårdtagaren själv och dennes vårdare. Ingen respekt eller empati överhuvudtaget. Ingen ska behöva ha ett så uselt slut på sitt liv.

Det är mycket ny information för mig att ta in på denna omvårdnadskurs men man har redan lärt sig en hel del. Idag gjorde vi handmassage på varandra och nästa gång ska vi lära oss ta blodtryck, kolla andning med mera.

Hur ser du på döden?


Saga Älskar skor!


RSS 2.0