Frukost

Blev lite rester från igår kväll : )

Trevlig kväll med Aloe Vera

Vi hade en trevlig kväll där vi fick göra fotbad och testa lite produkter från Forever Living. Vi fick även testa de olika aloe vera dryckerna och en supergod proteindryck med vaniljsmak. Det var det första proteinpulvret någonsin som jag har smakat som var god att blanda med vatten. Alla andra jag har druckit har jag varit tvungen att blanda med mjölk för att de ska bli goda. Jag bjöd gästerna på frukt/bär fat.

Torsdag


En favorit...

...av Fitnessblenders workouts är denna som garanterar ger mjölksyra i benen! Dagen efter har man träningsvärk i både ben och rumpa kan jag lova. Förutom denna blev det 54 minuter armar med X-train fit. Det gick bra att träna benen idag trots att jag fått känningar i knäet igen. Det kändes bättre idag så jag tänkte att jag skulle prova ändå och det gick ju bra : ) Nu vilar jag benen i några dagar igen för säkerhetsskull. Jag vet inte varför jag får sådär i knäet. Om det är för att jag har belastat för mycket och stretchat för lite eller om jag belastar fel : ( Det är nackdelen med att träna själv, man har inget som kan säga till om man gör fel.
 
 

Chucky is back!

Åh vad jag har saknat Chucky : )

Olle och Chippen

...i sina nya hjälmar ; )

Junior Masterchef USA

Alltså på riktigt, barnen är mellan 8-13 år och lagar mat som de flesta vuxna inte ens skulle klara av! Helt otroligt vad duktiga de är. Själv så misslyckades man med köttbullar och stuvade makaroner på hemkunskapen i skolan. Brända köttbullar och slemmiga makaroner, haha.

Mys framför Tv:n

Duschat och hoppat i morgonrocken. Nu blir det Ponnyakuten och Farmen!

Söndag

Sista lediga dagen. Jobb imorgon igen, 7-11 och 15.45-22. Jag blir så stressad dagen innan man ska jobba igen. Hatar att gå upp så tidigt. Den här natten var som alla andra nätter, katterna störde mig. Nu ska jag snart iväg och handla lite med mamma sen ska jag vila. Tänkte träna benen idag men känningar i knäet gör att jag vilar från träning idag.

Sötnos


Lindt

Jag ska prova dessa nu. Ska bli sååå gott med choklad!

Så söt


Middag


Lördag

Godmorgon! Zeplin ligger bredvid mig och sover så sött. För några timmar sen var det liv som vanligt, men nu har de fått mat så nu är dom lugna. Idag ska jag ta det lugnt och försöka hinna läsa lite men först blir det frukost och sen ska jag slänga lite skräp och hämta ut mitt prenumerationspaket från ToppHälsa. Sen blir det ett armpass med hantlar.

Dag 8

Frukost: Turkisk yoghurt med äppelmos.
Mellanmål: En questbar.
Mellanmål: En banan.
Innan träning: En questbar.
Träning: 55 minuter mage och hiit.
Middag: Kycklingwook, 1/2 baguette med kycklingröra. Fun light saft.
Imorgon blir det choklad, chips och glass, mums.

Jaaaaa!

Sanny har kissat.... haha. Nu kan jag slappna av igen : )

Sanny

Kommer hem från jobb och stall. Saga och Zeplin springer fram till mig men inte Sanny som annars kommer först och buffar och har sig. Ser att han sitter i kattlådan! Undrar hur länge han har suttit där. Han kan inte kissa igen : ( Ändå får han veterinärfoder. Hällde upp mat till dom men inte ens då kommer Sanny. Tillslut början han i alla fall att äta. Tur det. Hoppas att det går över snart. Vill helst slippa åka till veterinären en helg. Är det inte typiskt att det alltid händer när det blir helg!

Dag 7

Sju dagar utan choklad.... helt sjukt att jag har klarat av det! Men på lördag, då jäklar : D Känns bra att ha avstått från socker så gott jag har kunnat. Självklart inte helt och hållet men i form av godis och fikabröd i alla fall, Och i snacksväg har jag bara ätit popcorn och idag cashewnötter smaksatt med kryddor.
Frukost: En banan, en questbar, en smörgås med salami, vatten.
Lunch: Pannkakor med hallon, blåbär och turkisk yoghurt, vatten.
Mellanmål: Ett äpple.
Innan träning: Lite cashewnötter.
Träning: 23 minuter HIIT.
Middag: En hamburgare med bröd, sallad, vatten.
Kvällsmål: En burk cola zero, cashewnötter.

Jag har fått nog!

Tycker folk att dom är coola när de står och spottar hela tiden! Så jäkla äckligt. Stod och väntade på bussen. Står en kille bakom mig och spottar. Samma sak förut nere på stan. Står en tjej och spottar hela jäkla tiden, inne i busskuren....där folk ska stå sen i väntan på bussen. Hela marken var full med spottloskor. Ska folk stå i det där sen! Nu var det flera spottloskor i min hiss! Folk får fan skärpa sig!

Dag 6

Frukost: Havregrynsgröt med hallonsylt och mjölk, en questbar.
Lunch: Tonfisk, isbergssallad, majs, champinjoner och kikärter, vatten.
Middag: Pannkakor med turkisk yoghurt och äppelmos, vatten.
Mellanmål: En banan.
Kvällsmål: Tre smörgåsar med ost, salami och falukorv, varm choklad.
Träning: Promenad hem från jobbet, 45 minuter.

Dag 5

Frukost: Vaniljyoghurt med hallon och blåbär. ett ägg, vatten.
Lunch: Ciabatta med falukorv, vatten.
Innan träning: En questbar.
Träning: 20 minuter rygg.
Middag: Tonfisk, kikärter, majs, champinjoner och isbergssallad, vatten.
Kvällsmål: 3 stycken smörgåsar med ost och salami, vaniljkvarg, varm choklad.

Biggest Loser

Ett av mina favoritprogram just nu är Biggest Loser. Jag såg självklart när den svenska versionen sändes men jag har även sett den amerikanska där min favorit faktiskt vann, Danni Allen. Det är helt otroligt att de på så kort tid kan genomgå en så stor förändring av sin kropp. Man känner knappt igen dom. Just nu följer jag den australienska biggest loser som sänds på Tv 11 vardagar 12.30. Där är det familjer som tävlar.

I Can And I Will...

 

Pannkakor

Japp, jag fixar lite matlådor till onsdagkväll och torsdag lunch. Pannkakor är ju enkelt att göra och går lätt att variera med olika tillbehör. Funderar på turkisk yoghurt och bär eller äppelmos. Jag använde glutenfri mjölmix.

Tisdag

Blir så jäkla ledsen. Jag skriver ju de flesta blogginläggen på mobilen i blogg.se appen. När jag sen går in på datorn för att lägga inlägget i en kategori så ändras inlägget och det går inte att fixa så det är därför texten ligger konstigt.
 

Dag 4

Frukost: Vaniljkvarg med hallon och blåbär, en smörgås med salami, grönt te.
Innan träning: En questbar.
Träning: 80 minuter cirkel träning.
Middag: Chicken nuggets, veg. schnitzel, stuvad spenat, broccoli, morötter, blomkål, yoghurtsås. Vatten.
Mellanmål: Morot, vatten.
Kvällsmål: Popcorn (ja jag fuskade lite...) vatten.
 
Lite fusk i form av popcorn men bättre än chips. Fyra dagar utan godis. Trodde aldrig det var möjligt. haha. Tänker hålla mig till på lördag, då jäklar blir det chips, choklad och glass : )

Måndag

Ny vecka igen... Är inne på fjärde dagen utan godis (choklad), fikabröd, chips och liknande. Tog lite varm choklad och smörgås någon kväll men det känns ändå bättre än en halv chipspåse och en massa godis. Idag blev det 80 minuter cirkelträning. Man får upp pulsen samtidigt som man tonar kroppen. Det är den mest effektiva träningen, men oj så jobbigt det är! Är helt skakig i kroppen nu!

Dag 3

Frukost: Vaniljyoghurt med hallon och blåbär, ett ägg, ett glas vatten.
 
Lunch: En smörgås med skinka sallad och paprika, vatten.
 
Mellanmål: En kiwi.
 
Innan träning: En questbar.
 
Träning: 30 minuter armar och axlar.
 
Middag: Två hamburgare, pommes, vatten. Kvällsmål: Morötter och dipp, fun light saft
.

Kvällsmys

Morötter, dipp och "Den Gode, Den Onde, Den Fule".

Söndag

Zeplin gillar att ligga på mitt ben vilket ni kan se på bilderna. Knäkatt : ) Hade en helvetes natt... inte på grund av katterna, utan på grund av grannen. Han spelade inte musik utan han hade en massa kompisar på besök och de pratade så himla högt... hela natten, säkert till 3-4 tiden! Hade de pratat svenska så hade jag uppfattat allt de sa, så högt pratade dom. Min säng står ju precis vid väggen till hans lägenhet. Kl 5:15 skulle jag upp och jag lyckades aldrig somna! Var tvungen att vila en timme när jag kom hem från jobbet. Ok det är helg men man kan fasen vara tyst efter 12 i alla fall. Vissa är tvungna att jobba på helgerna och behöver få sova!

Ett år...

...har nu gått sedan du lämnade oss och saknaden är fortfarande stor!
"Det finns människor som kommer in i våra liv och lämnar det igen.
Det finns också människor som stannar en kort stund och lämnar fotspår i våra hjärtan.
Och vi är aldrig mer de samma"

Dag 2

Frukost: Vaniljyoghurt med hallon och blåbär, ett ägg, ett glas vatten.
Mellanmål: En getraw bar (dadlar och nötter).
Lunch: Kåldolme, potatis, haricots verts, ett glas vatten.
Mellanmål innan träning: En questbar. Träning: 54 minuter cardio.
Middag: B-forte brustablett, aloe vera gel, ett glas vatten, 90 g hamburgare med bröd, tomat, sallad, cheddarost och hemmagjorda pommes.
Kvällsmål: Fyra små skivor ljust bröd med ost och salami, varm choklad, ett glas citron vatten.

Lördag

Jobbade ju 7-13.30 idag och lite stressigt var det. Hann bara med en 15 minuters lunchrast så hann bara slänga i mig lite mat! Såklart ska flera larm komma precis när man ska ha rast. Vi har ett tufft jobb så är det bara. Prova själv att jobba 7-16 utan att hinna äta något och du rör på dig hela tiden. Inte så roligt. En vikarie ska åka utomlands och studera och han skulle säga hej då till en av våra brukare. Denne brister i gråt. Jag blev så himla rörd av detta. Det påminner en om varför man ändå tycker om att jobba med detta. Tyvärr så uppskattar inte alla brukare det jobb vi utför och vi utsätts nästan dagligen för kränkningar och hårda ord och vi får ofta höra vilket dåligt jobb vi gör. Vi kan inte vara på flera ställen samtidigt och mer och mer krav ställs på oss. Ändå går vi alltid in med ett leende till våra brukare och gör så gott vi kan med de förutsättningar vi har.

Middag

Hamburgare

Dag 1

Frukost: Ett ägg, proteinsmoothie, aloe vera gel, vatten.
Lunch: En questbar (proteinbar)
Middag: Kåldolme, potatis, haricots verts, vatten.
Mellanmål: En banan.
Kvällsmål: Två skivor grovt rågbröd med ost, te, en questbar.

Fixat matlådor

Har fixat lite matlådor. Att hålla sig borta från onyttigheter som chips och choklad kräver lite planering i vad man ska äta. Lättare att hålla det då. Jag jobbar lördag och söndag 7-13.30 och min plan är att äta detta under dagen: Frukost: Yoghurt med bär, ett ägg. Mellanmål: En getraw bar (dadlar, bär och nötter), Lunch: Kåldolmar, potatis och haricots verts. Jag kanske får lägga till någon frukt också. Hatar att vara hungrig. Vad jag ska äta efter jobbet får jag se, men jag ska träna så ett till mål mat kommer jag nog behöva. Mer om vad jag har ätit idag kommer jag skriva om ikväll. Jobbar kväll så jag tränar inte idag men promenad till eller ifrån jobbet lär det bli.

En utmaning till mig själv

Från och med nu tänker jag vara stenhård ett tag... tills lördag den 25.e. Ska bara äta bra saker, det vill säga inget extra socker i form av choklad och annat godis och inget onyttigt fett som chips! Jag ska ge det en ärlig chans och verkligen försöka avstå för jag vill få mer resultat av träningen. Känner att jag inte kommer någonstans när jag varje kväll stoppar i mig choklad och chips! Dessutom mår inte min mage bra av det. För övrigt tänker jag äta som jag gör nu, men alltså välja bättre alternativ när suget kommer på kvällarna. Tills nästa löning alltså. Tror ni jag klarar det? Jag är tveksam... jag brukar liksom äta choklad nästan varje kväll så detta blir svårt. Men jag vill ju få resultat av träningen och då måste jag dra ner på snackset och välja nyttigare alternativ. Hatar att gå hungrig så det blir en utmaning att hitta andra saker att äta på kvällarna.

Black and White


Middag


Torsdag

Hade en helt otroligt bra dag i stallet idag. Hrafn gick så himla bra idag! Han har aldrig gått så bra när jag har ridit honom tidigare. Han var avslappnad och i form i skritten och jag kunde jobba honom ordentligt utan att han slog upp huvudet och spände sig. Tölten gick också bättre. Han rusade inte bara på. Har tyvärr fortfarande problem att få honom i trav. Så fort jag börjar rida lätt ökar han farten och går över i oren tölt. Men förhoppningsvis kommer det så småningom. Villimey kändes först lite seg och trött men så fort vi kom in i ett skogsparti och red på i lite tölt, trav och galopp tyckte hon att det var kul och hon kändes jättefin.

2 bra nätter

Alltså jag känner mig så lugn och avslappnad i kroppen. Anledningen? Saga och Zeplin har varit så lugna på nätterna och inte sprungit runt och fört liv och skrikit efter mat. Båda två har legat bredvid mig hela nätterna. Sååå skönt! De har varit så duktiga och jag hoppas att de fortsätter vara såhär lugna om nätterna.

Godnatt

Nu går jag och lägger mig...med lite huvudvärk. Brukar få det av Fun Light saft. En halv påse chips blev det också...och lite choklad... Imorgon blir det som sagt först stallet och sen hem och träna lite. På kvällen blir det Farmen och The Originals (premiär på tv 11) bland annat. Jag har sett samtliga säsonger av Farmen, haha. Gillar The Vampire Diaries så då lär jag nog gilla The Originals också (spinoff på Vampire Diaries).Natti natti.

30 minuter HIIT

Kände att jag behövde svettas lite (svett=fett som försvinner från kroppen) så jag körde ett pass till idag! Jag har även varit duktig och gjort rent kattlådan och fyllt på med ny sand, tvättat en massa...och städat! Imorgon blir det stallet och motionera två hästar, sen hem och träna magen. Ikväll blir det handboll : )
 
 
 

Dagens träning

54 minuter rygg och bröst.

Frukost

Proteinsmoothie med proteinpulver och bär bland annat, ett ägg och kiwi.

Middag

Dagens träning blev 54 minuter ben med x-train fit.

Måndag

Usch vad tråkigt det är att bara sitta och vänta på att gå till jobbet.... Idag börjar Handbolls-Em för herrar. Jag missar dagens och fredagens matcher : ( Så trist, det här är ju ett av årets höjdpunkter för mig : ( Jag skulle kunna spela in men risken att man ser resultatet på Facebook eller när Aftonbladet och expressen skriver om det gör ju att det känns ganska så meningslöst. Sen vill jag inte sitta uppe sent när man ska upp och jobba tidigt imorgonbitti.

Frukost

Grönt te, aloe vera gel, c-vitamin och järn, vaniljkvarg, clementin och 2 ägg.

Välkommen


Tvätta... nej!

Kul när jag kommer ner till tvättstugan och inte alls har en bokad tid : ( Jag som har så mycket tvätt just nu, bsdrumsmattor,duschdrapperi, juldukar, sängkläder, överkast och vanliga kläder mm. Fan också, vad sur jag blir. Stressade mig igenom träningen bara för att hinna ner till tvättstugan i tid! Det kommer dyka upp mer information om en ev spa kväll där Villimeys ägare kommer och berättar lite mer om ForeverLivings Aloe Vera produkter. Jag använder ju själv aloe vera gel som man dricker. Har även gett katterna lite ibland. Kommer nog fortsätta att ge Zeplin som ofta har lös avföring och känslig mage. Jag fick deras läppbalsam i julklapp av Villimeys ägare och den är den bästa jag har testat. Jag hoppas att det finns i alla fall någon som är intresserad av att komma. Nu blev det bestämt torsdag V. 5. På kvällen. Kolla om ni kan och hör av er : )

Dagens träning


Problem löst

Hade ju en film där ljudet inte fungerade som det skulle. Nu har jag kommit på vad problemet var. Jag var tvungen att ändra ljudinställningarna på dvd spelaren. Från 5.1 till stereo. Jag kan alltså inte spela vissa filmer med surroundljudet. Har inte varit med om det förut. Det konstiga var att musiken hördes men inte ljudet när folk pratade. Nu kan jag i alla fall se filmerna (gäller tre filmer). Tur jag inte hann byta dom.

Vandra i Höga Kusten

Jag blev så himla sugen på att prova på att vandra i Höga Kusten. Att prova vandring är lite av en dröm jag har. Jag tror att jag skulle gilla det. Jag älskar ju att promenera, framförallt i skog och natur. Höga Kusten är dessutom otroligt fint med häftig natur. Nu ska jag titta på Det Största Äventyret på tv4.  Handlar om kändisar som blir avsläppta på olika platser i världen och sen ska de utan kartor och kompasser försöka ta sig till civilisationen genom att vandra.

Dagens träning

20 minuter HIIT och 60 minuter armar, axlar, bröst och rygg med Finessblender.

Lördag


Middag och träning

35 minuter HIIT och core med Fitnessblender. Till middag provade jag ett nytt recept. Första gången jag använder vin i matlagning.

Ny leksak

Hämtade ut kattmaten idag. Jag hade ju lagt två beställningar för att det skulle bli lättare att bära men självklart har de packat allt i samma kartong i alla fall. Nåja, tur man styrketränar ; ) Beställde ny leksak till katterna också, ett smultron och en jordgubbe med kattmynta i.

: (

Hade sett fram emot att se For A Few Dollars More och Den Gode, Den Onde, Den Fule men då fungerar inte ljudet. Kan de inte testa dvd skivorna innan de skickar iväg dom. Får bli Dansar Med Vargar istället med Kevin Costner. Där fungerar i alla fall ljudet. Cdon får skicka ny film till mig och jag tänker inte betala en enda krona för det! 
 
   

Middag och träning

Idag blev det 35 minuter cardio och ben, rumpa. Middag blev kåldolmar, potatis, stuvad spenat och grönsaker. Det var första gången jag åt kåldolmar och det var helt ok. Köpte Dafgårds färdiga med sås.

Torsdag

Idag är det dags att träna benen igen. Jag har fortfarande träningsvärk i magen och igår körde jag ju armar, axlar och lite rygg, så dom delarna får vila ett tag.

Den bistra sanningen


Middag

Potatis, fiskpinnar och stuvad spenat.

Dagens träning

50 minuter armar och axlar med Fitnessblender.
 
 
 

Onsdag

Stress kommer bli min död! Jag måste göra klart allt när jag väl har börjat! Så nu har jag bytt gardinerna, fixat ny sand i kattlådan, sprungit upp och ner från vinden ett antal gånger med julsaker och lite annat. Man måste ju inte göra precis allt på en och samma dag! Eller jo, om man heter Linda måste man tydligen det. Och allt inom en viss tid dessutom så att man hinner träna, laga mat och duscha innan hockeyn börjar. Återstår att se om jag hinner. Jag stressar vidare...
Köpte med mig lite morötter till hästarna idag.

Flykten Från Alcatraz

Japp, det blev denna film ikväll. Helt klart en bra film. Spännande och bra handling.

Clintan

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med allt. Nyduschad och i min nya mysiga morgonrock... dags för film. Tror det får bli en Clint Eastwood film ikväll : ) Flykten Från Alcatraz eller Broarna i Madison County?? Westernfilmerna får vänta till en annan kväll : ) Westernfilmerna med Clint Eastwood (framförallt Den Gode, Den Onde, Den Fule) var lite av en favorit när jag var yngre, haha. Tro det eller ej. Jag kunde filmen utantill ett tag. Ja min smak är väldigt blandad.

Tisdag

Ledig från jobbet idag så det blev stallet på förmiddagen. Jag red först ut på Hrafn. Blev mest skritt eftersom det är så lerigt överallt. Försökte vara väldigt mjuk på handen och hade nästan lite långa tyglar. Använde benen så lite som möjligt och berömde honom mycket med rösten och genom att klappa honom på halsen. Han verkade gilla det och han kändes mycket mer avslappnad idag och skrittade på bättre. Villimey provade jag att jobba från marken idag på samma sätt som jag gjort med Hrafn. I träns och få henne att skritta i form på en volt runt mig. Provade det med Villimey förra veckan men då gick det inte alls. Idag gick hon jättefint : ) Inte lika fint som Hrafn men inte långt ifrån. Kommer jobba lite mer från marken framöver innan jag rider. Riktigt bra för att få hästen att följa en bättre.
Efter stallet åkte jag till stan där M bjöd på god lunch : ) Hennes födelsedagspresent till mig. Efter det åkte jag till Jysk för att använda mitt presentkort på 75 kr. Blev tre nya prydnadskuddar. Sen blev det en sväng på ÖoB. Nu har jag tränat (35 minuter mage och cardio) och ätit lite. Ja, det var min dag det : ) Imorgon kommer hovslagaren till stallet och sen ska jag fixa hemma lite....

Inte alltid så lätt att motstå frestelsen...


Måndag

Ännu ett kvällspass på jobbet idag... Jobbar bara kvällar känns det som. Men det är rätt skönt men lite för lugnt just nu. Men först har jag börjat städa undan julen lite. Lika bra att få det överstökat.

Tagen på bar gärning

Eh, vad gör Zeplin däruppe!??

Söndag


Grattis... till mig!

Eller grattis och grattis. Att bli ett år äldre är väl inget kul ; ) 25 år blev jag i alla fall för er som inte vet. Firar dagen med att jobba! Blir en film när jag kommer hem ikväll... om jag inte är för trött.

Sanny och Saga


Lactiplus

Har provat denna förut och har för mig att den hjälpte lite så nu ska jag prova den igen. Bra för magen, nyttiga bakterier. Tycker att min hy har blivit lite bättre. Antingen är den bara bättre ett tag eller så kanske det är aloe vera gelen som hjälper. Jag tar ca 30 ml en till två gånger om dagen.

Pestolax


Dagens träning

60 minuter ben med Fitnessblender och 49 minuter armar med X-train Fit.

Frukost

Smoothie, questbar och smörgås. Jag måste ha varit trött idag. När jag kollade på klockan var den 11.30.

Harmonica - En Hämnare

Blev en gammal western film idag. Harmonica från 1968. Har sett en del gamla western filmer förut men då oftast med Clint Eastwood. Den Gode, Den Onde, Den Fule ha man ju sett några gånger, haha. Den här filmen var faktiskt rätt bra. Tyvärr missade jag lite ett tag eftersom jag höll på att somna. Så är det när man måste jobba under nyår...

Gott Nytt År

Onsdag - Usch vad segt det va att gå upp kl 6 i morse! Jobbade ju 17-22 igår och sen satt jag uppe till ca 1:15. Idag jobb till 16!

RSS 2.0