Att övervinna sina rädslor

Idag red jag ut på Villimey. Riktigt härligt var det och hon töltade väldigt bra stundtals. På hemvägen fanns det ett hinder som de hade byggt upp på stigen med stockar. Jag vet att Villimeys ägare har berättat för mig att Villimey älskar att hoppa. Hon tycker att det är jätteroligt. Jag hoppade en hel del när jag red på ridskola för flera år sedan. Har hoppat banor och allting men mot slutet blev jag mer och mer osäker på hoppningen. Vet inte riktigt varför men jag inbillade mig att hästen skulle tvärnita eller svänga av precis vid hindret. Idag blev jag sugen på att testa att hoppa men jag blev så där osäker igen och var verkligen nära att fega ur igen... Men efter en stunds velande travade jag mot hindret och hoppade. Det gick bra. Då testade jag i galopp och det gick också bra! Hoppade igen...och igen : ) Nu började jag tycka att det var jätteroligt, så jag tog någon vända till, haha. Tänkte att snart tröttnar hon väl på mig, haha. Kände mig så himla stolt efteråt, både på mig själv och hästen. Hon skötte sig strålande och hoppade utan att tveka. Då kände jag mig trygg också! Längtar tills imorgon då jag ska prova några hinder som jag sett på ett annat ställe. Detta var även första gången som jag hoppade med en islandshäst : ) Och det gick ju bra!

Dagens träning

105 minuter cykling, 40 minuter mage, rumpa och lår, 45 minuter ridning. Efter att ha cyklat var det ganska tufft att träna låren! Nu ska det bli gott med mat!

Hårvård från The Body Shop

När jag vill lyxa till det lite extra ibland så använder jag hårprodukter från The Body Shop. Jag använder då schampoo, balsam och hårinpackning. Schampoot jag använder heter Rainforest Shine och ska ge glans till normalt hår. Den innehåller inga silikoner, sulfater, parabener eller färgämnen. Jag tycker den löddrar bra och man behöver inte alls ta så mycket av den. Balsamet är i samma serie, Rainforest Shine och innehåller inga silikoner, färgämnen eller parabener. Hårinpackningen som verkligen har blivit en favorit hos mig heter Rainforest Moisture och innehåller inga silikoner, parabener eller färgämnen. Det är en hair butter för torrt hår och den doftar underbart, framförallt när man sköljt ur håret. Håret blir jättemjukt och härligt.
 
Schampoo från 95 kr
Balsam från 45 kr
Hair Butter från 50 kr
 
 
 

Torra fötter

Jag har alltid problem med att mina stortår och hällar är så torra, Det spelar ingen roll hur mycket jag smörjer med olika fotkrämer. Det hjälper bara för stunden men efter någon timme är det lika torrt igen. Idag efter duschen provade jag att smörja in med olivolja och sedan packa in fötterna med plastfolie och sedan på med sockor. Nu tänker jag låta det sitta på ett tag och sen får vi se om detta hjälper.

Från Tradera

Budade hem en sprilans ny klänning från Tradera. 51 kr inkl frakt! Som hittat. Den sitter dessutom perfekt! Får se om den kommer bli använd. Jag känner mig nämligen inte helt bekväm med att bära klänning även fast jag vill göra det. Är nog mer en byx människa. På andra bilden försöker jag visa mina muskler men det syns inte så mycket på bilden. Haha. Men det är skillnad. Jag lovar! Bara nått lager fett som ska bort så syns det tydligare sen. Haha.

Fredag

Efter att jag hade ätit frukost upptäckte jag att det faktiskt var ett ganska bra tvätta-fönster väder så nu är alla fönster färdigtvättade. Skönt! En sak mindre på att göra-listan! Snart ska jag slänga lite skräp och sen tänker jag sätta mig och läsa en bok en stund. Blir alldeles för sällan nu för tiden!

Besviken

Var och handlade till brukarna idag på jobbet och det är typ det roligaste av alla arbetsuppgifterna. Tyvärr fick vi beskedet att ICA ska börja ta över handlingen. Och detta har inte gruppchefen sagt någonting alls om utan detta fick vi höra från de som jobbar på affären : ( Känns så där lagom roligt. Redan V. 19 ska de börja ta över handlingen. Jag som hade turen att få bli en av dom handlingsansvariga! Och hur länge fick man vara det!!! Kändes så kul att få lite mera ansvar för något som man gillar att göra och som man är duktig på! Dessutom var det skönt att få ett avbrott från de andra arbetsuppgifterna och få göra något annat. Kände samma sak när vi tvättade till brukarna. Jag tyckte det var jätteroligt och skönt att få stå och plocka med tvätten, men den tog Samhall över! Får vi ha något kvar?!

Provar Gourmet Perle

Idag kom proverna från Smartson. 2 st påsar med Gourmet Perle. Vi testade först den med smak av kanin och det gick hem hos alla katterna. Skålarna slickades rena....av Zeplin = )
 
 
 

Måndag

Idag jobbar jag kväll så jag började denna dag med att träna ryggen. Passet tog 25 minuter, 8 olika övningar i tre omgångar. Viktigt att inte glömma bort ryggen och det är extra viktigt när man har ett sådant jobb som jag har inom vården där det är stora påfrestningar för just ryggen om man glömmer bort att jobba på rätt sätt.
 
Till frukost får det bli havregrynsgröt med skivad banan och jordgubbar. En ganska bra frukost som mättar bra. Imorgon ska jag till dietisten så jag måste komma ihåg att ta med min matdagbok som jag har skrivit i ca två veckor nu. Ska bli intressant att se vad hon kommer att säga och om det finns något som hon kan hjälpa mig med eller tipsa om. Förhoppningsvis är hon insatt lite i IBS.
 
 

Inför Eurovision Song Contest

Något jag alltid följer varje år är Eurovision Song Contest! Det var faktiskt i ESC som jag upptäckte Regina första gången. Efter det har jag blivit mer och mer intresserad av musik från andra länder. Ibland hittar man några som man faktiskt fastnar lite extra för! Jag brukar titta på programmet som heter Inför Eurovision Song Contest där de brukar gå igenom alla bidragen samt ranka bidragen från 1-5. Nu har de gjort om programmet helt med helt nya programledare och de rankar inte längre bidragen. Så trist och programmet har helt klart blivit sämre enligt mig.

Jillian Michaels: 6 Week Six-Pack Abs Workout- Level 1

Tränade till denna idag plus ett 10-minuters armpass. Var riktigt jobbigt men det är ju då det ger resultat : ) Fast man får ju ännu snabbare resultat om man inte äter choklad varje dag...
 
 

Söndag

Jag gick upp kl 10.30 idag, sååå skönt! Idag ska jag fixa lite hemma och träna! Ska slänga skräp bland annat. Efter det blir det en promenad så man får lite frisk luft och sen tänkte jag träna mage och armar idag.

Busfabriken

Idag följde jag med min syster och hennes familj till Busfabriken i Norrköping. Blev ett riktigt träningspass att klättra runt i alla lekställningar med tunnlar och grejer. Men kul var det. Barnen hade jätteroligt och tvillingarna var riktigt duktiga och modiga.

Kvällsnöje

Roligare kvällsnöje än att städa och tvätta kan man ju ha, men jag föredrar att göra det nu istället för på min lediga helg! Förutom att jobba har jag idag hämtat hem de sista ridkläderna och slängt upp lite saker på vinden för att göra plats i lägenheten. Sen gjorde jag misstaget att stoppa i mig för många dumle efter middagen så nu har jag ont i magen! Jag har stoppat i mig på tok för mycket godis senaste två veckorna. Blir ju inte bättre när gruppchefen kommer och bjuder på kaffelängder, gifflar, mariannegodisar och en aladdinkartong på APT mötet! Självklart åt man för mycket då också. Nu måste jag skärpa mig med sockerintaget!

Dagens träning

Yes! Elen fungerar igen så nu kan jag träna. Idag blir det Functional Training på 40 min.

Självklart!

Klart att man inte har någon el/ström när man tänkte träna till en träningsdvd och dammsuga! Kan i och för sig börja damma och plocka lite sålänge. Hade velat få träningen gjord först men man vet ju inte när elen kommer sättas igång igen.

Blåsigt

Idag tänkte jag rida ut en kortare sväng på Villimey men jag insåg rätt snabbt att det inte hade blivit så lyckat. Jäklar vad det blåste på eftermiddagen! Kände att hon spände sig och var rädd för allt som rörde sig i blåsten. Istället tränade vi på banan idag. Var första gången jag red där ordentligt eftersom det har varit för mycket snö där tidigare. Jag jobbade på att lösgöra henne i skritt på volter samt ställa henne åt båda sidorna. Sen gjorde jag lite tempoväxlingar i tölt och töltade och travade lite på volten. Jobbade lite med att få henne att gå i form i traven och det gick jättebra stundtals. Ska bli kul att jobba mera med henne och se om vi kan utvecklas tillsammans så att hon går bättre med mig.

Gourmet Perle

Det är inte bara matte som får agera testpilot utan nu ska även katterna få göra det. De ska nämligen få testa kattmaten Gourmet Perle. Saga och Zeplin lär nog älska det. Är det någon som är kräsen så är det ju Sanny : )
 

The Hobbit

Jag kommer ihåg när Sagan Om Ringen filmerna gick på bio för flera år sedan. Jag och några kompisar var ju näst intill besatta av dessa fimer och karaktärerna : ) Haha. Man köpte stora affischer och satte upp hemma, köpte alla böckerna och kortlekar med motiv från filmerna. Andra filmen såg jag 2-3 gånger på bio, haha. Den hysterin har med åren lagt sig men det var ändå kul när man fick reda på att de skulle göra film av boken om Bilbo. Igår såg jag den första och den var lika bra som de övriga Sagan Om Ringen filmerna. Så gillade du Sagan Om Ringen så kommer du att älska den här också : )

 


Svettigt

Känner ett lätt illamående efter dagens pass som fick bli mage, rumpa och lår. Svettigt blev det också :-) Kände att jag ville försöka komma igång igen efter förkylningen och det kändes att man inte var helt hundra. Men det är ju alltid lite tyngre första passet efter någon veckas uppehåll. Det var i alla fall skönt att jag orkade genomföra alla övningarna. Nu blir det en dusch och sen lite keso med äpple i.

Äntligen ledig!

Då var denna jobbhelg över! Skönt! Jag kunde dessutom sluta en timme tidigare idag. Åkte hem och vilade i några timmar. Nu har jag tagit en dusch och lyssnar på Bosniska bandet Regina. Dom är ju så jäkla bra! Nu tänkte jag kolla på lite inspelade program. Bland annat Let's Dance och Masterchef Australia! Älskar matprogram och just Masterchef Australia är väldigt bra! Visas på TLC för er som är intresserade.

Lördag

Då var två av helgens tre arbetspass avklarade...skönt! Har ju varit förkyld och jag är fortfarande lite snorig men tänkte i alla fall försöka komma igång med träningen igen. Väntar med konditionsträningen tills jag är helt frisk och började idag med lite styrketräning av armarna. Körde bara 20 minuter men det räckte. Vill så gärna prova tyngre vikter men det får vänta ett tag till eftersom jag köpte en ny kettlebell som jag för övrigt typ inte orkar lyfta i de flesta övningarna, haha. Konstigt eftersom den jag har på 4 kg känns hur lätt som helst att lyfta... Men 6 kg är jäkligt svårt...just nu. Kettlebell på 5 kg finns inte ens att köpa. Nu är det slut på slappandet och dags att börja träna ordentligt igen. Det är konstigt hur snabbt man blir lat, haha.
 
Nu blir det en dusch, sen middag, falukorv, potatisgratäng, bea sås och sallad. Sen diska och sen kanske läsa en stund och sen sova! Gud vad skönt att sova! : )

Så tycker jag om...

...tandkrämen Oral-b pro expert som jag har provat genom buzzador. Den sägs verka inom alla de områden som tandläkaren undersöker. Den innehåller tennflourid och små actice clean kristaller och det är just dessa kristaller som oroar mig. Sliter de inte extra på tänderna. Sen löddrar denna tandkräm mindre och jag tycker att det är jobbigare att borsta tänderna då. Jag kommer inte att köpa denna tandkräm och jag kan inte påstå att jag ser eller känner någon skillnad nu när jag använt den i några veckor tyvärr.
 

Havregrynsgröt

Jag har bestämt mig för att försöka äta gröt lite oftare till frukost. Idag hade jag i psylliumfrön och åt gröten med skivade jordgubbar och banan. Blev lite godare då.

I mitt kylskåp

Bjuder er på en titt i mitt kylskåp. Själv så tycker jag att det nästan bara är bra saker men problem med magen och tarmen kan man ju tydligen få ändå! 
 
 
 

Att bli frisk

Kan Jang, strepsils, probiotika, nässpray, iberogast, immun brustablett, ibumetin och dimetikon. Ja allt detta intages en eller två gånger dagligen. Så är det när man är både förkyld och har problem med tarmen. Jag tänker INTE vara sjuk på lördag!

Matdagbok

Första dagen som jag skriver matdagbok och det är jobbigare än vad man tror att anteckna allt man äter och dricker. Tänkte ta en chokladbit på jobbet men avstod eftersom det blir ett jäkla skrivandes om man tar en liten bit emellanåt. Tog efter lunchen istället eftersom jag ändå skulle skriva in den. För övrigt så var magen dum under förmiddagen :-( Fick springa på toa två vändor! Inte nog med det vaknade jag med en förkylning! Men det är klart att man ska bli förkyld när man ska åka på kryssning i helgen!

Vårdcentralen

Idag var jag på vårdcentralen och precis som jag misstänkte är det IBS jag har. Efter flera år vet jag äntligen säkert vad det är jag har. Nu har jag det bekräftat och kan gå vidare. Jag kommer att få en remiss till en dietist så nu gäller det att anteckna allt jag äter och dricker i några veckors tid. Lite jobbigt men det är det enda man kan göra. Jag tycker själv att jag äter ganska så nyttigt och varierat nu för tiden med undantag för vissa dagar då...
 
På vägen hem stannade jag på apoteket och köpte Iberogast som har hjälpt vissa med IBS. Sen hämtade jag ut kapslar som jag har beställt som innehåller probiotika och blåbär. Fick även hem ett blåbärspulver som man kan strö på yoghurten eller ha i vad som passar. Blir rätt dyrt att hålla på men det får bli så här i början, att jag får testa lite olika saker för att se vad som kan hjälpa till att lindra besvären. Och det jobbigaste är ju att jag får bråttom på toa så det är inte så att jag lider konstant av det här.Lite små besvär då och då. Annars mår jag prima : ) Men det är klart, när man väl får symtom då är det inte roligt...
 

RSS 2.0