Dagens träning

Började dagens träning med en långpromenad på ca 45 minuter sen provade jag två stycken 10-minuterspass den ena för armarna och den andra för magen. Båda tog bra, framförallt den för armarna : ) Har säkert träningsvärk i både armar och mage imorgon : ) Hoppas jag!
 
10-minute Workout For Tank Top Arms
 
 
 
10 minutes to Bikini-Ready Abs
 
 

Mage, rumpa och lår

Ni vet träningsdvdn som jag tränar till, Functional Training med Annica Sjöö och Michael Hansson. Det har kommit en uppföljning till den som fokuserar mer på mage, rumpa och lår. Jag gillar ju verkligen första träningsdvdn så den här nya blir jättebra att variera med. Beställde precis hem den för 179 kr. Nu kommer träningen bli ännu roligare när man kan blanda olika övningar lite mer. Blir ínte så enformigt vilket är jättebra för kroppen och musklerna.
 
 
 
 

Mage, rumpa & lår - Annika Sjöö & Michael Hansson Sjöö

Platt mage, fasta lår och tight rumpa – JA TACK!

Äntligen kommer uppföljare till succé dvd:n ”Functional training” med Annika Sjöö och Michael Hansson Sjöö. Den här gången ligger fokus på mage, rumpa och lår. Passet bygger på pulsbaserad styrketräning i blocket då du har som absolut bäst förbränning!

Med denna dvd kan du träna hemma framför tv:n helt utan redskap. Du kommer bli hårdare, fastare och starkare! Passet är ca 40 min.

 

Mobilt bredband

Mitt Tele 2 modem har börjat krångla : ( Tog mig 20 minuter innan jag blev uppkopplad nu. Den brukar koppla ifrån hela tiden eller som idag så tar det lång tid innan jag kopplas upp. Snart går det väl inte alls. Vad händer då?? Måste man köpa ett nytt eller får man ett nytt? Säkert inte! Jävla skit!

Superenkel currydressing

3 msk majonäs3 msk turkisk yoghurt1 tsk curry1/5 tsk dijonsenapPerfekt till kycklingsallad.

Måndag

Jobbade från 7-10 och efter det tog jag bussen ut till stallet. Var underbart att rida idag. Sol och varmt! Först fick Villimey pulsa i snö en bit och sen fick hon klättra upp för en brant backe. Själv så var jag livrädd och ville bara dö när jag tittade ner! Var något av det läskigaste jag hade varit med om. Min höjdskräck blir bara värre och värre. Väl uppe så kunde jag se ända bort till husen på Fornhöjden där jag bor. Vägen ner var mindre brant tack och lov, annars hade någon fått hämta ner mig. Ingen mer klättring på häst för min del på ett bra tag, haha. Måste hämta mig mentalt först. Vägen hem blev det mycket trav och galopp. Härligt. Efter ridturen fick Villimey stå en stund med fleecetäcke på och mumsa lite hö innan jag släppte ut henne i hagen. Gick hem från stallet idag och det tog 1 timme och 4 minuter, 5,68 km, 8049 steg och 307 kalorier. Att cykla samma sträcka sen borde ta minst halva den tiden.

Ponnyakuten

Ikväll är det ponnyakuten på tv : ) Ja, det är ett barnprogram men sååå kul att titta på. Ett gäng barn/ungdomar får åka på läger hos Tobbe Larsson. Det är inte ett läger för vem som helst utan här får de hjälp med sina problemhästar. Hästar som inte vill bli fångade i hagen, inte vill gå in i hästtransporten, springer iväg från sin ryttare i stallgången etc. Man lär sig faktiskt mycket av att se andras problem. Sänds ikväll 19.15 på SVT Barnkanalen.
 
Nu när vi ändå diskuterar hästproblem så kan jag ju berätta att allt går mycket bättre med Villimey nu. Hon har förmodligen bara testat mig lite extra i början. Klart man måste försöka vända hemmåt ibland ; ) Hon försöker fortfarande emellanåt men ger sig nästan direkt. Hon går jättefint i form i skritten och kan tölta riktigt bra ibland. Hon tycker nog att det är lite tråkigt att skritta, mycket roligare att få springa fort, haha. Men det är bra med en häst som vill framåt,  (nåja, oftast i alla fall) ; )
 

Promenad

Kom just tillbaka från en rask promenad. Blev 7.58 km, 457 kalorier och 10.148 steg. Tiden blev 1 timme och 20 minuter.

Buzzadorkampanj

Jag har nu anmält mig till kampanjen för Oral-B Pro Expert tandkräm. Om jag kommer med får jag prova gratis tandkräm och kan dessutom dela med mig till andra som får prova. Det var ett tag sedan jag fick vara med en kampanj så det hade varit kul att komma med. Det tråkiga är att jag typ alltid får prova tandkräm och balsam. Skulle vara roligt att testa lite annat. Jag tycker verkligen att ni ska gå med ni som inte är det för det är så roligt när man får testa saker. Gå med här. Eller om du vill registrera dig direkt, gå in här.
 
 
 
 
 
 

Nyttigt kvällssnacks

Nu blir det en clementin, en dadelboll och morötter med dipp :-)

Nyttigheter

Gjorde dadelbollar efter middagen. Naturella pekannötter, valnötter, cashewnötter, gojjibär och dadlar. Finhacka nötterna och mosa dadlarna. Jobba ihop så att det nästan blir som en "deg". Rulla till bollar och rulla i kokos. Vips så har du något gott till mellanmålet eller Om du bara vill stilla sötsuget. Inga konstiga ingredienser, inget tillsatt socker, bara nyttigheter!

Veckans träning, V. 8

Måndag: Ridning (ca 1 timme), promenad (ca. 40 minuter)
 
Tisdag: Promenad (ca 1 timme), FT (konditionsbaserad styrketräning) (40 minuter)
 
Onsdag: Promenad (ca 60 minuter, om jag får jobba dag istället för kväll)
 
Torsdag: Ridning (ca 60 minuter), 10-minuterspasset på datorn
 
Fredag: Promenad (ca 60 minuter), armar, mage + rygg
 
Lördag: FT (konditionsbaserad styrketräning, ca 40 minuter), promenad (ca 20-30 minuter)
 
Söndag: Promenad (ca 60 minuter)

Söndag

Sängen var så skön i morse och jag ville verkligen inte stiga upp. Jag hade dock inget val, jobb från 7-16 väntade. Efter jobbet gick jag hem, tog cirka 60 minuter. Sen startade jag upp två maskiner tvätt och efter det har jag tränat mage, rygg och armar. Gick väldigt mycket på jobbet också så detta får räcka för idag. Nu ska jag tvätta färdigt, sen duscha och äta något och bara slappa framför tvn.

15400 steg

Känner mig duktig. Jobbade ute idag från 7-16 och det blev strax över 9000 steg. Inte illa. Promenerade sedan hem och allt som allt blev det ca 15400 steg enligt stegräknaren. Inte nog med det så blev det även lite konditionsbaserad styrketräning till träningsdvdn i 40 minuter när jag kom hem. Kan känna mig nöjd. Nu blir det mat och hockey.

Campadre

Jag blev precis medlem i Campadre som är Scandinaviens största privata shoppingklubb med fantastiska erbjudanden med upp till 70 procents rabatt på mycket bra grejjer. Allt från kläder till heminredning. De har allt möjligt och man kan göra bra fynd. Jag tänkte att jag skulle bli medlem eftersom det är gratis bara för att se om det är så bra som alla säger. Ni kan också bli medlemmar här.
 

Träning

Promenerade även idag från hållplatsen vid Hall efter min tur till stallet. När jag kom hem testade jag att träna till 10-minuterspasset som ni hittar här. Vissa övningar tog ganska bra kände jag och jag blev ganska trött emellanåt. Passet gick dock väldigt fort så jag tränade armarna med hantlarna efteråt. Tänker nog träna till den någon gång ibland så att jag inte bara kör övningarna jag har på min dvd.  

Vaniljparfait

Ingredienser:
 
8 st äggulor
2 dl florsocker
5 dl grädde
1 vaniljstång
 
Vispa grädden för sig.
Vispa äggulor, fröna från en vaniljstång och florsocker i ca 7 minuter. Rör ner grädden. Häll i en form. Låt stelna i ca 4 timmar i frysen. Svårare än så är det inte : )
 

Begravningen

Det har nu gått en vecka sedan mormors begravning. Vi samlades hemma hos morfar där jag fick träffa släktingar från finland som jag inte träffat på många år. Efter en stund åkte vi ner till kyrkan som låg fint vid vattnet. Begravningen var fin men det var jobbigt, framförallt att se kistan :-( Det spelades lite dansbandsmusik och det är ju just sån musik som man minns från när man var yngre och bland annat spenderade tid hos mormor och morfar på skolloven. Efter begravningen åkte vi hem till morfar igen där det bjöds på smörgåstårta och fika. Känns fortfarande lite konstigt när man tänker på det, att hon faktiskt är borta och man blir ledsen när man tänker på det, att man aldrig mer ska få träffa henne. Tänker också på morfar. Kan inte vara lätt att bo ensam efter så många år tillsammans. Känns så surt att mormor besegrade cancern men ändå inte orkade tillslut för att behandlingen gjorde henne för svag. Så man kan säga att det ändå var cancern som tog hennes liv. Det här är nog det tuffaste man kan gå igenom i livet men man måste gå vidare även när det känns svårt. Det är aldrig lätt att ta farväl av någon en allra sista gång. Det är det jag kände var lite tråkigt med begravningen på ett sätt, dagen gick så väldigt fort. Hade velat stanna kvar i fagersta lite längre. På bilden ser ni min klädsel under begravningen. Klänning från Indiska och kavaj från H&M.
 

Lite bilder

2/9-96
 
 
2/9-96
 
 
6/9-96
 
 
11/9-96
 
 
12/9-96 och 13/9-96
 
 
2/10-96
 
 
 

Bloggar jag läser

Här kommer några av de bloggar som jag läser regelbundet:
 
http://sannalitens.se/ - Sandra skriver om sin vardag, hästar, ridning, mode och sin hund Abbe.
 
http://bondesusanne.se/ - Susanne berättar om livet på sin hästgård i Rättvik där även jag har tillbringat mycket tid förut.
 
http://thildesblogg.blogspot.se/ - Thilde skriver mycket om sin familj, labradoodles och sina islandshästar. 
 
http://innaj.blogg.se/ - Janni skriver om sin familj, vänner och lägger ut många fina bilder. Hon gillar även att baka och man kan få många tips på bra recept.
 
http://sassys.devote.se/ - Saras blogg handlar om det mesta, vardag och mode med en gnutta humor.
 
http://elle-eldey.blogspot.se/ - Elle skriver om sin vardag och sin otroligt fina islandshäst Garpur.
 
http://lindablom.se/index.html - Linda lägger upp många fina bilder och skriver om sitt liv som gravid med sitt första barn.
 
http://idatallavaaralind.blogg.se/ - Ida skriver om sin vardag.
 
http://amandatallavaara.blogg.se/ - Amanda lägger upp fina bilder på vänner och familj och berättar om sitt liv.
 
http://kenzas.se/ - Kenzas blogg handlar om vardag, fest, mode och mycket annat.
 
http://darios.se/ - Tyra berättar om sitt liv med sina hästar och lägger bland annat upp videos med sina träningar.
 
http://frokenviktig.com/ - Sara (min syster) skriver om sitt liv som trebarnsmor och visar allt fint som hon syr. Man kan beställa allt från smycken till saker som hon har sytt.
 
http://tyras.se/ - Tyra berättar om sin vardag som innehåller allt från mode till hästar och katter.
 
http://annicaenglund.se/ - Annica skriver om sitt liv och här får man varje dag värdefulla skönhetstips.
 
http://evelinnbladstrom.blogg.se/ - Här får man följa Evelinn och hennes fina häst Loni.
 
 
 
 
 
 
 
 

Godsaker

Försökte lägga upp bilder här på bloggen men det verkar inte gå just nu. Jag har i alla fall varit ute och ridit på fm och Villimey gick så fint på slutet. Ska till stallet imorgon fm också. Promenerade hem från hållplatsen vid Hall för att få lite motion. Tränade igår så idag har jag lite träningsvärk.
 
När jag kom hem från stallet gjorde jag lite godsaker. Vaniljparfait och egna maränger. Skulle ju ha äggulor till parfait så det kändes lite dumt att slänga bort 8 äggvitor så därför provade jag att göra maränger. Har inte gjort parfait heller men jag smakade lite på den innan jag la in den i frysfacket för att stelna. Jisses vad gott det var! Höll på att äta upp allt direkt. Har även handlat hem lite dadlar och nötter för jag tänkte göra dom nyttiga dadelbollarna. Perfekt som mellanmål och nyttigare än chokladbollar. Recept finns på bloggen. Jag ska nog även göra Oreo pops (oreo kakor som man mixar och sen blandar med philadelphiaost) någon dag. Dom är sjukt goda också. Farligt goda om ni frågar mig. Man blir beroende. Min syster gjorda sånna till tvillingarnas dop och jag hade kunnat äta upp alla!
 
Kanske dyker upp något recept här sen om jag lyckas med parfait och maränger. Kul att göra eget istället för att köpa färdig glass i butiken. Lyckas man så är det ju något man kan göra igen och bjuda folk på.
 
 
 

Cashmere Mist

Jag har använt Donna Karans deodorant Cashmere Mist eftersom den tydligen skulle vara bra och hålla svett under armarna borta. Har märkt att jag har haft lite problem med just detta, och hur kul är det med svettringar på kläderna under armarna!? Tyckte att denna fungerade ganska bra, betydligt bättre än de som man köper i matbutikerna. Nu är denna slut och den räckte i lite drygt 6 månader (använt den morgon och kväll) och kostade 275 kr. Har nu provat Rexona Maximum Protection som jag också tycker fungerade helt ok och kostade runt 80 kr. Gillade dock inte doften på denna och den har tagit slut på nästan en månad så man tjänar på att köpa den från Donna Karan. Har beställt hem en ny från eleven.se.
 
 

22/8-96

Denna vackra bild ritade jag den 22 augusti 1996.
 

Från förr...

...ja så heter min nya kategori här på bloggen. Hittade nämligen en gammal skriv- och ritbok från lågstadiet, åren 1996-99. Kommer dela med mig av alla roliga texter och bilder därifrån : ) Kan ju inte påstå att jag varken skrev eller ritade speciellt bra under den perioden. Skriva har jag blivit bra på men rita är jag fortfarande lika dålig på, haha.
 

Träna på 10 minuter

Har tidsintällt detta inlägg för just nu är jag på jobbet. Hittade i alla fall denna på en annan tjejs blogg. (Kanske kan skriva i ett inlägg någon dag vilka bloggar jag brukar läsa). Ett litet träningspass på 10 minuter. Ibland behövs det inte mera om man bara tränar rätt och gör övningarna ordentligt. Tänkte prova denna någon dag och sen skriva hur jag tyckte att det gick, om den var bra eller inte. Jag brukar ju träna till en träningsdvd hemma, men den är ca 40 minuter men den älskar jag. Tränar verkligen hela kroppen. Kanske kan denna bli ett komplement till den andra så att man kan variera sig lite.
 
 

Min vecka

Måndag: Jobba 16-22
 
Tisdag: Jobba 7.30-12.30, Promenad hem, FT (kondition och styrka)
 
Onsdag: Stallet, promenad hem från busshållplatsen vid Hall, träna armar, mage och rygg
 
Torsdag: Stallet, springa
 
Fredag: Jobba 16-21.45, träna armar, mage och rygg
 
Lördag: Jobba 7-15.45. Promenad hem, FT (kondition och styrka)
 
Söndag: Jobba 7-16, Promenad hem, tvättstuga

Kesoplättar

Middag idag fick bli gulaschsoppa och kesoplättar som jag åt med hallonsylt och turkisk yoghurt.
 
Kesoplättar:
 
2 ägg
3 msk mjöl (1,5 dinkelmjöl, 1,5 vetemjöl)
salt
1 liten frp keso
smör till stekning
 
 
 
 

Tramptraktor

Det här fick David och Lucas av mig i födelsedagspresent...
 

Måndag

Åkte ut till stallet på fm och red ut på Villimey. Marken var hård och frusen så det blev mest skritt. Villimey var svår i början och på ett ställe kom vi inte vidare alls för att hon inte ville gå längre. Vände till slut om och tog en annan väg vid stallet. Då gick hon helt plötsligt utan problem och bråkade knappt alls, inte ens på ställen som hon brukar vara omöjlig. Provade en ny ridväg och jag passade på att njuta av att sitta på hästryggen medans hon skötte sig. Trots att hon är lite svår när man rider ut själv så tycker jag mycket om denna häst : ) När vi kom tillbaka fick hon äta lite hö innan jag släppte ut henne i hagen. Sen mockade jag tre boxar och fixade foder till Villimey. Imorgon tänkte jag rida på banan och längtar lite. Vet att den här hästen kan gå riktigt fint i form så ska blir roligt att jobba lite ordentligt på volter och så vidare.

Min vecka

Såhär kommer min vecka att se ut :
 
Måndag: Stallet, red ut på Villimey.
 
Tisdag: Stallet, Rida Villimey på banan, jobba 16-20.
 
Onsdag: Jobba 7-15.45, Stallet, Rida Villimey på banan
 
Torsdag: Begravning
 
Fredag: Stallet, Rida ut på Villimey, städa.
 
Lördag: Fira tvillingarna som fyller 2 år.
 
Söndag: Tvättstuga, träna om jag är frisk annars promenad.
 
 

Present

Har varit iväg och hämtat ut min present till tvillingarna som fyller två år snart. Det är ett stort paket men det vägde inte speciellt mycket. Jag är i alla fall säker på att de (framförallt David) kommer att bli sååå överlyckliga när dom ser vad det är. Hoppas bara att ingen annan har tänkt likadant som mig.... Längtar efter att få se deras miner när de öppnar paketet. Bilden kanske är en liten ledtråd på vad paketet innehåller.
 

RSS 2.0