Tropic Thunder

Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr. spelar huvudrollerna i den stjärnspäckade och galna komedin Tropic Thunder. När tre av Hollywoods största stjärnor beger sig till Vietnams djungler för att spela in en krigsfilm har de ingen aning om hur verkligt det kan bli. Överraskande och kontroversiell, Tropic Thunder är en knockoutkomedi som du inte kan sluta skratta åt.

Den här filmen var riktigt rolig. En härlig komedi blandat med action. Definitivt något för dom som gillar krigsfilmer/komedi/action. Se den! Går just nu på Canal Plus. Kostar 69 kr på Ginza.se och 99 kr på Cdon.se /Linda



Glass cheescake

Idag slängde jag ihop en glass cheescake...så himla gott : ) Jag åt det första gången när min syster hade gjort en och efter det var jag fast. Den är ju så lätt att göra och det går dessutom fort. Nu står den i frysen för att stelna och den får nog stå ett tag till innan man tar sig en smakbit...

Recept hittar ni här



Bild lånad härifrån


Tre stycken älgar utanför fönstret...

Idag när jag skulle laga mat så såg jag tre stycken älgar utanför fönstret på bostadsområdet. Skogen ligger visserligen här utanför men de vågade sig fram till huset bredvid och stog där ett bra tag. Det jag chockades mest över var dock att flera personer gick förbi utan se de tre älgarna och älgarna brydde sig inte dom heller. Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitéen. Jag måste ha råkat ändra några inställningar : (

























The Doctors på TV4+

Om ni inte har sett The Doctors på TV4+ kan jag jag varmt rekomendera det. Det blev snabbt ett av mina favoritprogram. Det är fyra läkare inom olika områden som diskuterar och ger råd om allt från sjukdomar till olika behandlingar. Allt mellan himmel och jord som är bra att veta helt enkelt... Riktigt bra program..se det!



Tisdag

Har stoppat i mig lite frukost, naturell yoghurt med müsli och krossade linfrön blev det och till det en knäckermacka med leverpastej och ett glas äppeljuice. Nu väntar dagens syssla, nämligen tvätta kläder. Jag ska även handtvätta lite och ta en långpromenad.



Kyckling med röd quinoa och morötter


Dagens middag...

...blir kyckling med röd quinoa och morötter, nyttigt med andra ord. Förutom såsen som jag ska ha till.



Svensk seger med 3-0

Sverige vann enkelt mot Finland i morse som kanske inte gick för fullt. Att förlora den här matchen innebar nämligen ett lättare motstånd i semifinalen. Sverige kommer i kvarten att möta antingen Norge eller Slovakien och semifinalen väntar Ryssland eller Kanada. Tufft motstånd med andra ord.

Läs mer om matchen här

Vad tycker ni om läggmatcher? Är det ok att medvetet förlora en match för att få lättare motstånd?






Bild lånad från http://aftonbladet.se


Lördag

Jag blev jätte förvånad i morse när jag tittade ut...för det snöade! Nej, jag blev inte förvånad för här i Mora snöar det varje dag, och det börjar driva mig lite smått till vansinne! Inte nog med att det snöar så blåser det en del också så promenaden jag tänkte ta känns inte så lockande längre men den lär bli av ändå.


Musikal?

En person på facebook skrev en sådan rolig sak att jag bara var tvungen att dela med mig av den!

"Salem, är hela din familj en artist eller en musikal?"


Hahaha. jag kunde inte låta bli att skratta, förlåt! Men man kan ju nästan se det framför sig, hur familjen Al Fakir turnerar runt med sin musikal... Sound of Al Fakir som någon skrev, hahahaha...


Betyg i Medicinsk Grundkurs

Fick idag veta betyget i Medicinsk Grundkurs, och det blev ett klart VG vilket var mitt mål i denna kurs som tydligen var en av de svåraste. Jag tycker trots att det har varit mycket att göra, att det har varit väldigt intressant och lärorikt.

En period blev det i alla fall...

Jag skulle se Tre Kronor möta Tyskland klockan 01.30 men det blev bara en period innan jag kände att det var skönare att sova istället : ( Tre Kronor vann i alla fall med 2-0. Innan hockeyn hade jag en ganska lång diskussion på Facebook med en tjej på Salems facebooksida : ) Alltid kul att lära känna nya människor så folk får ursäkta den långa radan med medelanden : ) Haha.

Nu väntar några timmar i skolan... Organisation och ledarskap står på schemat.



Quinoa med köttbullar i Créme Bonjour Cuisine

Ibland får man ta vad man har och göra det bästa av det hela helt enkelt...

2 portioner röd Quinoa
köttbullar
1 Créme Bonjour Cuisine i valfri smak

Koka Quinoan enligt anvisningen på paketet ( ha eventuellt i en grönsaksbuljongtärning för mer smak).
Stek kötbullarna och ha i Créme Bonjour Cuisine.
Severa med en god sallad.



Ber om ursäkt för bildkvallitén, jag har ställt till det med inställningarna : (


Idag får musiken tala sitt eget språk

Idag blir det en vända till stallet för att motionera Tolli en stund och det är även min tur att lunchfodra. Sen blir det hem för att förbereda  mig inför onsdagnatt (torsdag) klockan 1.30 då OS-hockeyn börjar för Tre Kronor! Idag ska jag även lyssna på musik...massor med musik, för jag har nämligen beställt tre stycken cd skivor från Cdon. Fraktfritt och tre för 189 kr tror jag att det var. Perfekt att ha i mp3 spelaren när man tar långa promenader, för en sådan tänkte jag hinna med idag också : ) Söka jobb blir det också...

Guld till Charlotte Kalla!

Kalla vann idag Sveriges första olympiska guld i detta mästerskap. Det var hon värd!




Bild lånad från http://svt.se/


Stay awake

En tuff vecka ligger framför mig med hockey anntingen mitt i natten eller tiiiiiiidigt på morgonen. För visst vill jag ju inte missa Tre Kronors kamp om ett OS-guld... Det börjar på onsdag med match mot Tyskland klockan 01.30, nästa match blir på fredag klockan 21.00 och sista gruppspelsmatchen är på måndag klockan 06.00. Veckan efter blir det kvartsfinaler, semifinaler och final, antingen 21.00, 01.30, 04.00 eller 06.00. Chansen att Sverige skulle lyckas få spela klockan 21.00 svensk tid är minimal så det är bara att förbereda sig. Såmliga skulle säkert kalla mig för galen, men är man sportälskare så är man.

Nu ska jag snart hem till Emma och plugga lite...



Familjen är viktig!

Vill önska alla som läser min blogg en riktig trevlig alla hjärtans dag! Ta hand om er och tänk lite extra på era nära och kära.



Ibland kan det vara bra att ligga sist...

Jag måste bara dela med mig av ett mycket roligt OS-minne som jag har från 2002 i Salt Lake City. Jag och mamma satt och tittade på Short track 1000 meter. Det var final och där tog australienaren Steven Bradbury historiens mest oväntade OS-guld när han vann loppet. Han skulle egentligen åkt ut redan i kvartsfinalen då han blev trea, men efter en diskning fick han vara med i semifinalen. Där låg han sist då två åkare föll i sista kurvan och Bradbury blev klar för finalen. I finalen låg han klart sist, långt efter de andra, men i sista kurvan före mållinjen föll samtliga utom Brudbury som klarade sig tack vare att han låg så långt efter. Brudbury kunde enkelt glida över mållinjen som olympisk mästare. Detta var Australiens första olympiska viterguldmedalj någonsin!



Dödsfallet i OS

Ingen har väl missat att Nodar Kumaritashjvilis från Georgien avled efter en krasch på sin rodelträning bara timmarna innan invigningen. Bara 21 år gammal fick han inte ens uppleva sitt första OS. Han åkte dit med drömmar och hopp men fick åka därifrån i en kista... Kanske var det den alltför snabba rodelbanan som ställde till det. Banan har inget nät eller liknande som skydd och därför åkte Nodar rakt in i en stålbalk när han tappade kontrollen i den snabba, sista kurvan!

Se klippet här: Varning för starka bilder!


Lördag

Dagen började med en lång sovmorgon, det ska jag erkänna. Klockan hann bli 11.15 innan jag klev upp ur sängen, katterna skulle ju ha mat : ) En lång promenad har jag hunnit med också samtidigt som Nightwish spelades i MP3 spelaren, det blir liksom lite roligare då : ) Nu ska jag göra lite nytta, disken väntar nämligen på mig i köcket. Även dammsugaren ska få gå en runda i lägenheten så att man får bort allt katthår.



Musik från hjärtat

Alla gillar nog musik mer eller mindre, men har ni någonsin tänkt på hur mycket musiken faktiskt betyder för er? Har ni tänk på hur mycket den berör er? Jag brukar tänka på det ibland... Man kan höra en lugn, fin låt och plötsligt så faller tårarna ner för ens kinder. Man kanske känner igen sig i texten eller så är den bara så himla fin eller sorglig. Man kan också bli himla glad av musik och känna hur adrenalinet pumpar i kroppen. Jag kan ligga och lyssna  på musik på kvällen och lyssnar jag då på lugna låtar är det kört. Kanske är det för att jag har mått ganska dåligt ett tag på grund av en människa som det rör upp så många känslor...Ibland är det skönt att få gråta ut en stund, man behöver få ut lite känslor ibland. Musiken är bra på det. Men nu ska jag inte bara vara negativ för musik sprider även en massa glädje. När Regina var med i Eurovision Song Contest förälskade jag mig i balkanmusiken. Musiken är så mäktig och sprider en enorm glädje omkring sig. Det kändes som om jag helt plötsligt hade hittat något som jag länge letat efter. Att lyssna på musik på ett främmande språk var till en början lite svårt men nu tycker jag att det är det som är så fantastiskt med musiken. Det och den mäktiga bakgrundsmusiken är hela grejen. Bra musik tröttnar man aldrig på och är det inte härligt när ett visst band följer en genom hela livet? Man tröttnar aldrig och musiken finns där för att glädja oss, alltid. Musiken är något fint, något underbart, allra mest när den kommer från hjärtat...





Dima Bilan - Believe




Tose Proeski - Seperate Ways




Regina - Ti Si Mi Bila Naj


Lite härlig Balkanmusik

TANJA SAVIC - Gde ljubav putuje



ELENA RISTESKA - A mozevme





TOSE PROESKI - Jos i danas zamirisi tresnja




PETAR GRASO -  Nikoga nisam volio tako



Nightwish - Eva

En otroligt fin låt av Nightwish!



Andreas Salomonssons karriär är över!

MODO Hockeys forward Andreas Salomonsons karriär som ishockeyspelare är över. Den ljumskskada han drog på sig i juni 2008 har gjort att en ytterligare comeback på elitnivå är omöjlig.
- Klart det är bedrövligt tvingas sluta på det här sättet, säger Andreas. Samtidigt är jag tacksam över hur mycket jag fått vara med om. Tacksam inte minst över hur min moderklubb MODO Hockey ställt upp och för alla lojala och trogna fans.

Kim Thorsen, MODO Hockeys läkare:
- Det var i samband med ett styrketest, som Salle slet sönder en muskel i vänster ljumske. Skadan har inte gått att sy ihop, något man heller inte i de flesta fall behöver göra. Andra muskler brukar kompensera det hela, men i Salles fall har det inte blivit så. Han har i stället fått smärta bara av att promenera eller åka skridskor med barnen.

Den här säsongen har Andreas Salomonsson bara gjort åtta matcher och tre poäng. Föregående säsong, den säsong han skadades inför, blev det 30 poäng (13 mål) på 44 matcher.

Han har totalt gjort 680 matcher i MODO Hockey och 151 mål. Två VM har det blivit, 2001 i Tyskland och 2004 i Tjeckien där Tre Kronor spelade VM-final mot Kanada men föll.

Två SM-guld har det blivit, 2001 med Djurgården och 2007 med MODO Hockey. Andreas Salomonsson har även hunnit med två säsonger i NHL (New Jersey Devils och Washington Capitals) samt spel i Tyskland.
- Det jag kommer att sakna mest är tugget i omklädningsrummet och lagkänslan, säger Salle.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-02-11 14:31 -


Halv åtta hos mig - Hemma hos Nabil Al Fakir

En liten fortsättning från föregående inlägg...


Salem Al Fakir - Keep On Walking

Den här låten blev snabbt en favorit hos mig i lördags och det var riktigt kul att han fick gå vidare till finalen direkt. Det var han värd! Om ni har sett halvåtta hos mig så har ni även sett att hans och Nassims pappa Nabil Al Fakir är med där denna vecka. De verkar vara en familj med väldigt mycket hjärta och värme. Jag hoppas att det går bra för Salem i finalen för han kör sin egen grej och låten sticker ut.



Efter en god middag

Åt nyss middag, den goda krovgrytan jag hittade recept på. Jag kom på att den faktiskt påminner väldigt mycket om maten som min mamma brukar laga. Fast hon har i även fläskfilé men annars skiljer sig receptet inte så jättemycket åt. Båda två är farligt goda i alla fall : D

Nu blir det hockey, Modo möter Djurgården borta. 3 poäng vore inte helt fel denna lördag.

Fredagsmys

Nu tänker jag inte röra mig ur fläcken. Jag kom nyss in från en promenad och har även tvättat. Nu ska jag dricka läsk och äta ostbollar och choklad. Ja, jag tänker vara extremt onyttig, och det med gott samvete. Nyttig kan man vara på vardagarna : ) Några promenader imorgon så jämnar det nog ut sig. Ni har väl inte missat att det är Melodifestivalen imorgon? Ikväll blir det Let's Dance.



Fredag

Jag har börjat morgonen med ett telefonstamtal till Noretgården. Skulle fråga om hur man lägger in sig på freetime hemifrån. Hon sa att det kunde man inte och så skulle hon återkomma nästa vecka när hon har pratat med enhetschefen. Verkade lite otydligt, men jag fick känslan av att det var tveksamt om jag fick stå med på vikarielistan överhuvudtaget. Kanske hade jag behövt mera tid där, så känner jag i alla fall som är ny inom detta område. Hade även behövt ett praktiktillfälle nu i höst men det har vi tyvärr inte.

Jag som har fobi för att ringa telefonsamtal till okända människor ska ta mod till mig och ringa några städbolag också.

Kursavslutning

Idag hade vi sista lektionen i kursen Medicinsk Grundkurs men jag har ett fördjupningsarbete som ska in senast V. 7. Idag har vi bland annat haft prov och lite praktiska övningar med första hjälpen. Vi fick även tillbaka provet som vi hade på hjärtat förra torsdagen och jag klarade VG vilket jag är nöjd med. Nu väntar kursen Organisation och ledarskap. Jag har varit duktig på torsdagarna och gått til och från skolan. Det brukar resultera i cirka 10.000 steg!

Nu blir det hockey, Modo möter Luleå!

ToppHälsa och Hänt Extra

Jag har nu beställt 4 nr av tidningen Topp Hälsa för 109 kr, en film ingick också vilket är kul för en filmnörd som mig : ). Jag beställde även ytterligare 12 nr av Hänt Extra för 159 kr, så nu har man lite att läsa. I födelsedagspresent fick jag även en prenumeration på tidningen Må Bra : )


                  Framsida: tidningen ToppHälsa          Framsida: tidningen Hänt Extra

När texten inte vill fastna...

...vad gör man då? Jag har ägnat några timmar åt att läsa på om sjukdomarna i matspjälkningsorganen samt sjukdomar i urinvägarna och det fastnar inte hur många gånger jag en läser om samma mening. Jag har gett upp, det får gå som det går imorgon. Jag har ju i alla fall läst på och nu orkar jag inte mer.




Onsdag

Jag kom hem runt niotiden på kvällen igår. Då hade vi suttit i några timmar med frågorna som vi har till imorgon. Jag tror inte att någon av oss var på något direkt plugghumör så det gick långsamt framåt men tillslut var vi klara. Idag blir det att plugga till provet imorgon men först ska jag ut till stallet för att motionera Steingrimur en sväng och fixa stallsysslorna. Ute blåser det men termometern visar bara 6- grader. Till middag blir det falukorv, fullkornspasta samt stuvade morötter.

Enkel korvgryta

En enkel korvgryta som är mycket god.


Valfri korv, t.ex. chorizo, falukorv, varmkorv
1 paprika
1 lök eller lökpulver
1 msk paprika pulver (Ta mer för mer smak)
1 msk tomatpuré
salt och peppar
3 dl grädde
2,5 dl matl. grädde
1 köttbuljongtärning eller fond
Champinjoner

Skär korven i mindre bitar.
Stek löken och paprikan tills den blir mjuk.
Ha i korven och stek en stund.
Ha i champinjonerna.
Ha i paprikapulvret (och lökpulvret).
Häll över i en kastrull och ha i buljongtärningen samt tomatpurén.
Blanda i grädden samt matlagningsgrädden.
Låt småputra en stund.
Servera med potatismos, ris eller cous cous samt en sallad.


 


Tisdag

Det är redan tisdag, dagarna verkar gå så fort. Det var nyss torsdag känns det som. Igår var vi iväg med Saga till veterinären och vaccinationen gick bra. Nu ska hon inte dit och vaccineras förrens om två år! Skönt. Även idag blir det stallet för min del och Tolli ska få lite motion hade jag tänkt. Jag skulle ha ridit honom igår också men hade inte tid för det. Jag ville hem tidigt eftersom jag skulle iväg med Saga. Det är stressigt att ha två hästar att rida men det får bli som det blir. Ikväll blir det plugg med studiegruppen om inga ändringar sker. Ha en bra dag!



Måndag

Godmorgon ni som läser min blogg : )

Idag blir det stallet på förmiddagen som vanligt men det tar i lite ska jag erkänna. Termometern visar på 16- och det snöar emellanåt. När ska det sluta kan man undra. Klockan 16.20 ska Saga till veterinären för att vaccineras och det är helt sjukt vad det ska kosta för att ge katten lite vaccin...360 spänn! Nåja, det är väl värt det antar jag, huvudsaken att katterna mår bra och inte blir sjuka. Efter veterinärbesöket ska det köpas kattsand och sen måste jag hem och läsa på till provet jag har på onsdag. Vad ska ni hitta på idag?




Bildbeviset! Olle kan umgås med katter och kom riktogt bra överrens med Zeplin.


RSS 2.0