....


Middag

Sallad med isbergssallad, tomat, gurka, salladslök, paprika, oliver. Rispirog och keso.

Dagens träning

45 minuter HIIT & Total body Toning Tabata Workout. Man ska utför olika övningar i 20 sekunder, vila i 10 och upprepa detta 8 gånger. Bland annat plankan och armhävningar. Just dessa två var riktigt jobbiga. Armhävningarna gav verkligen mjölksyra i armarna och plankan fick svetten att rinna rejält.
 
 
 
 

Äppelcidervinäger och grönt te

Läste att äppelcidervinäger ska vara väldigt bra för dels blodsockret men även mage och tarm. Jag ska nog testa att blanda det i ett glas vatten innan måltid. Jag gjorde det förut men slutade efter ett tag. Äppelcidervinäger ska ha många positiva egenskaper tydligen så värt att testa... Jag har även köpt hem grönt te som ska vara bra för dels ämnesomsättningen.

Frukost

Börjar dagen med något som jag tycker är gott, snarare än nyttigt...Grönt te, grekisk yoghurt med jordgubbssylt, tunnbröd med salamiost, vitamin well.

Mys


Hälsa & Fitness

Äntligen kan jag sätta mig ner och ta det lugnt efter att ha storhandlat, städat och tränat! Nu ska jag läsa lite och sen bland annat börja titta på tredje säsongen av The Walking Dead som kom från cdon idag!

Middag: Kycklingsallad


Nya blommor

De hade billiga små krukor på Ica Maxi så jag kunde inte låta bli att köpa : )

Vitamin Well, Celsius och kokosvatten

Nu har jag fyllt på med dricka så att man kan tro att jag handlat åt fler än mig själv. haha.

The Pledge

Denna film får det bli ikväll...

Dagens träning

Ca 90 minuters cykling, 20 minuter armar och axlar.Nu blir det middag: kroppkakor, majs, smält smör, kiwi och en celsius.

....

Jag och min syster sms:ade lite tidigare idag : ) Jag älskar limedrinkar så ni kan ju gissa vem som är jag...

Att tänka på

Jag hittade ett gammalt arbete från min undersköterska utbildning. Den handlar om en handledningssituation. Jag valde att skriva om en brukare som jag träffade under mitt sommarjobb i Stockholm. Det var första gången jag gick själv och jag lärde mig mycket, inte minst om mig själv och det var då jag upptäckte att detta jobb passar mig. Denna brukare var en av dom som jag hjälpte mest och kom närmast. När jag läser detta som jag skrivit så blir jag lite påmind om hur man faktiskt ska vara i sitt arbete med brukarna. Jag kan faktiskt erkänna att jag litegrann har slarvat i mitt arbete det senaste året men det är för att vi inte längre har den tid som behövs för att ge brukaren rätt vård och omtanke. Så sorgligt egentligen, för när jag sommarjobbade i Stockholm så älskade jag verkligen mitt jobb. Nu har stressen tagit över allt!

Hahaha

Hittade den här som jag gjorde för flera år sedan till ssk fansen i familjen. Haha. Lite roligt var det att läsa den. Men vart fick man allt ifrån! Vissa saker roliga, andra inte... Skrattade i alla fall när jag läste det.

Myser med Zeplin


Dagens träning

Freeze and Squeeze Bodyweight Boot Camp - Active and Static Workout Interval Challenge, 30 minuter
 
 
 
 

Söndag

Jobbat hela helgen och får kämpa på till onsdagen : ( Noll energi! Ska lägga mig och vila idag när jag kommer hem och medans dom första maskinerna går nere i tvättstugan ska jag träna, men vet ej vad än. Jäklar vad jag känner skillnad på ett par byxor bara den senaste veckan. Fast det beror nog på att jag inte haft någon större aptit. Brukar ju annars äta chips och choklad på kvällarna men suget har inte funnits där. Det är ju bra i och för sig.

Så typiskt mig...

Ja nu har jag gjort det igen. Förhastat mig med något och varit efterklok! Är ju en fördel om man tänker till ordentligt innan! Beställde hem bland annat en film som endast finns utan svensk text. Region 1 är det på den filmen! Och Region 1 DVD-filmer går ju inte att spela på alla DVD-spelare här i Sverige! Tror ni att jag tänkte på det eller när jag klickade hem filmen?! Nej! Dvd som dvd tänkte. Spelar väl ingen roll vilken region det är! Dumskalle! Filmen beräknas komma den 2.a September och här sitter jag och spänt väntar på att testa den i min DVD-spelare och tv! Förmodligen kommer jag ha en sådan otur att filmen inte kommer att fungera korrekt : (
 
 
 
 

Dagens träning

40 minuter kettlebell
 
 

Middag




Dagens träning

Cykling till och från stallet, ridning samt 60 minuter armar, rygg och axlar.
 
 

...

Jag har gråtit halva filmen av" Triumph Of The Spirit"... Måste se ett avsnitt av Kardashian för att smälta det här...

Triumph of the spirit

Det här blev kvällens andra film. Jag har bara sett en halvtimme på filmen och redan gråtit. Handlar bland annat om judarna och Auschwitz under andra världskriget. Har tyvärr filmen utan svensk text men den har ändå nått fram till mig. Och Costas Mandylor var ju så himla söt när han var yngre alltså... Filmen är från 1989, ett bra år ; )
 

Sinners And Saints

Den här filmen var riktigt bra vilket jag inte hade väntat mig, haha. Action/Thriller med Johnny Strong, Kevin Phillips och Costas Mandylor i huvudrollerna. Spännande och underhållande genom hela filmen. En film jag absolut kommer att se fler gånger.
 
 
Sinners & Saints - sinners-and-saints Photo
 
 

Nu tänker jag...

...ta det lugnt i soffan och se filmen "Sinner and saints" och serien "Keeping up with the Kardashians." Till detta en skivad banan med cashew- och hasselnötsmör samt en Celsius dryck.

Dagens träning

Förutom cykling till och från jobb och stall samt ridning så blev det ca 10 minuter rygg och 20 minuter armar.

Sanny

Vilken knasig katt man har! Han har ryckt loss en bit hushållspapper och bäddat åt sig på köksbordet. Hahaha

Dagens träning

Dagens träning blev 40 minuter mage. Tog en extra vilodag från träningen igår. Kände att jag inte orkade eller hade lust att träna. Ibland behöver man hoppa över någon dag för att behålla motivationen på topp : ) Var bara hemma och såg på film hela em och kvällen. Provade Netflix som fungerade bra och sen blev den en skräckis och en thriller med skådisen från Saw-filmerna : )
 
 

Filmmaraton

Japp, det är vad jag har gjort (gör) idag. Tänker avsluta med två skräckfilmer med självaste Costas Mandylor från Saw-filmerna, haha.

Blomkålsgratäng


Dagens träning

56 minuter ben och rumpa...
 
 

Frukost

Idag provar jag för första gången att äta havregrynsgröt med proteinpulver i. Blev helt ok.

Fredag

Hästarna var törstiga och vattnet var slut så det var lika bra att ta slangen och fylla på.

På jobbet

Slänger iväg ett inlägg medans jag springer mellan brukarna. Jobb 7-16 idag. Jobbar ute och vädret är perfekt för det. Efter jobbet cyklar jag direkt till stallet och när jag kommer hem blir det en dusch och sen se en film och äta något. Ja så mycket mer hinner jag inte med idag...

Familjen Kardashian

En av mina favoritserier just nu är den om familjen Kardashian. Riktigt kul att följa denna smått tokiga men grymt roliga familj. Serien är så populär att det har gjorts fler serier med några av familjemedlemmarna. Så trist att jag inte följde denna serie från början...förhoppningsvis släpps dom på dvd sen. Sänds på Tv11.

Torsdag

Idag jobbade jag till 14 och sen cyklade jag till stallet. Villimey var riktigt duktig idag men jag var inte i toppform. Fick huvudvärk på eftermiddagen men den försvann konstigt nog när jag tränade (se tidigare inlägg). Kattlådan är rensad så nu tänker jag bara ta det lugnt resten av kvällen.

Dagens träning

16 minuter Berserker HIIT Workout Challenge
 
 

Kväll på jobbet

Snart ska sista brukaren för ikväll få hjälp att komma isäng, sen cyklar jag hemåt och avslutar min dag med onecasein protein. Blandat med mjölk eller risdryck blir det nästan som chokladpudding, fast kanske något lösare. Mums. Blir några få timmars sömn innan man ska upp igen. Känns skönt ändå att det gick fort att komma in i jobbvardagen igen.

Ny jacka

Jag har länge velat ha en ny, snygg vinterjacka. Köpte en ny förra året men den var inte tillräckligt varm. Gick in på zalando.se och dom hade mycket fina kläder. Jag fick hejda mig själv så att jag inte skulle beställa för mycket. Blev i alla fall en jacka och en kofta. Sen vill jag ha lite från fitnessguru.se och nya vinterkängor men sen måste jag spara undan mera till sparkonto och buffertkonto. Man kan inte leva i nuet hela tiden för då tar
pengarna snabbt slut.
 
Khujo, Retro Tomi Jacket, 949 kr
Even & Odd kofta, 499 kr

Frukost

Banan mixad med mandelsmör och havregryn. Serveras med kiwi. Honungsmelon, ett kokt ägg, onewhey strawberry & whitechocolate med risdryck.

...

J*vla IBS mage! Gaser från helvetet. Intar en Probiotika och dimetikon Meda tablett i hopp om att det ska gå över! Du skötte dig ju så bra på jobbet! Säger det igen...tur man bor ensam ; )

Fuskar lite...

Imorgon får jag sovmorgon (jobbar kväll), så därför unnar jag mig detta... Kan hända att det blir lite glass (ben & jerrys, half baked) också.

Hur söt får man va <3


Så sant = )


Sååå gott

Detta älskar jag. Färsk fralla med ost och vaniljkesella/kvarg. Till detta lite honungsmelon och en celsius = )

Dagens träning

Ca 40 minuter mage samt lite högintensiv intervallträning. Imorgon: VILA (förutom att cykla till och från jobbet! Och ja, lite mer fett runt magen ska bort = ) Men det får ta sin tid!

Tisdag

Inte illa att få ha en egen telefon på jobbet. Det finns lite lyx med att vara fast anställd = )

Dagens träning


Stressigt

Idag var första dagen på jobbet efter semestern. Kommer dit och dom har satt en vikarie på min rad. Sen hade dom planerat jobb på en person som fortfarande är på semester så jag fick ta den raden fram till 12. Fick alltså jobba över en timme. Det hade kunnat bli längre men jag hade ju inget med att äta förutom frukosten i princip. Imorgon ska jag jobba längre men det vet jag ju redan idag så då kan man ta med lunch. Känns inte kul att det är stressigt redan första dagen. Och så kommer det fortsätta. Det sjuka är att vi är två arbetsgrupper på Bergvik men det är bara i vår grupp det är sån här kaos jämt.

Dove body lotion

Denna har nog blivit en av mina favoriter. Doftar sååå underbart. Älskar Dove!
 

Dagens träning

Dagens träning blev ca 45 min cykling (till och från Ritorp), ca 15 minuter rygg och ca 75 minuter armar och axlar (uppvärmning och stretch inräknat). 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mellanmål

Vaniljkvarg och ostfralla. Mums.

Klippa gräs

Nu cyklar jag mot Ritorp för att klippa gräs. Hoppas regnet håller sig borta!

Söndag

Godmorgon. Har legat vaken en stund men nu tyckte Zeplin att jag skulle gå upp. Han la en tass uppe på stereon och ställde sig upp. Vips så hade han satt igång radion. Smart kisse det där.

Kyckling med råris och salsa från Go Green


Andra och sista träningspasset

Blåsor på fötterna efter ännu en långpromenad... 12 183 steg blev det idag.

Glöm inte att stretcha...


Dagens träning

Mage, rumpa och lår

Braun

Har precis epilerat benen. Epilatorn är en av mina bästa köp. Den har hållit i många år och fungerar lika bra fortfarande. Enda nackdelen är att det gör så jädrans ont. Och sen blir man härligt prickig efteråt, men går ju bort efter ett tag.

Gosig katt

Och nej, Zeplin bryr sig inte om han får vara kudde ibland = )

Långpromenad

Orkade inte köra någon kondition eller styrka idag utöver cykelturen till och från stallet så det fick bli en långpromenad istället. Upptäckte en ny ridväg som jag ska testa nästa vecka. Den ledde ut från skogen vid motionsspåret vid Östertälje. Följde den genom skogen och kom ut på fältet bakom gärtuna där jag brukar rida.

Celsius

Denna dryck ska tydligen vara väldigt bra. Då måste man ju prova. Jag har bara provat dom med kolsyra hittills och de har inte gjort mig besviken. Dricker apelsin nu och den påminner mycket om Fanta Apelsin.

Handlat

Blev sugen på kyckling så det blev hemhandlat idag. Tänkte mig kyckling, råris, morötter, broccoli och salsa från go green. Nyttigt och gott. Men man kan inte vara nyttig jämt så choklad fick följa med hem också. Lite kul måste man få ha.

Viktigt med en bra frukost


Fredag

Kul att larmet inte ringde när telefonen är avstängd. Det gjorde den på min gamla telefon. Dessutom hade den knappt något batteri kvar fast den var fulladdad när jag stängde av den. Vill inte ha den på laddning hela tiden! Nu blir det frukost och sen ska jag cykla till stallet i regnet. Kul...knappast.

Linslusar


Dagens träning

Ca 30 min kettlebell.

Torsdag

Kom precis hem från stallet. Skönt med en cykeltur... Blev en kortare runda idag men med mycket trav.

Bjuder på denna...

Skratta inte...

Godmorgon


Svartvitt = vackert


Onewhey protein bar

Apple Pie. Så himla god. Det dröjde inte många sekunder innan den var uppäten. Måste prova fler smaker så småningom. Finns att köpa på fitnessgurus hemsida.

Powerwalk

Tog en powerwalk bort mot Håga. Fick gå jäkligt fort på tillbakavägen för att batteriet på mobilen höll på att dö. Hade ju runkeeper igång. Haha. Tack vare stressen hem slog jag tydligen tre nya rekord på runkeeper. Inte illa.

Tonfisksallad


Påfyllning

Idag kom detta från Fitnessguru. Man blir mer motiverad direkt. Ska bli intressant att se vad detta protein smakar. Kan knappt vänta...haha.

Frukost

Blev 35 minuter mage idag, med konditionsövningar för maximal fettförbränning. Man får ut mer av träningen om man blandar styrkeövningar med konditionsövningar. Säger dom i alla fall : ) Så man får väl tro på det. Frukost. Havregrynsgröt med banan, risdryck, kokt ägg och grönsaksjuice.

Från Mångfaldens Hus

2 st knoppar och en liten ljuslykta.

Vardagslyx och avkoppling


Honungsmelon

Jag tyckte inte ens om melon förut, men honungsmelon är riktigt gott. Kroppkakor till middag och melon till efterrätt...gott.

Dagens träning

30 minuter armar och axlar.

Mångfaldens Hus

Idag blev det en liten utflykt till Mångfaldens Hus. Massa fina saker och tre (två) saker fick följa med mig hem. Farmor bjöd på god lunch, ciabatta med kycklingröra. Mums. Alltid gott med kycklingröra. Älskar det.

Godmorgon

Är trött... Men här ska göras bananpankakor till frukost...

Mint temptation

Nu ska jag prova denna proteinbar.

Några kilometer senare...

Blev i alla fall några kilometer i motionsspåret. Var faktiskt riktigt skönt att få springa lite. Andfådd ja men när man väl kom över den jobbiga tröskeln så flöt det på bra sedan. Flåset var bättre än väntat trots att jag ej sprungit denna sommaren. Däremot har jag ju cyklat en hel del och det ger rätt bra konditionsträning det med emellanåt.

Joggingtur

Jag funderar på om jag ska ta en liten joggingtur. Har inte sprungit alls denna sommar. Har konditionstränat på andra sätt. Det får nog bli så! Känner att jag vill och det är då man ska passa på.

Protein

Beställde hem mer protein idag. Har tidigare beställt från svensktkosttillskott.se. Nu tänkte jag prova protein från fitnessguru.se som man har sett att många kör med. För någon vecka sedan köpte jag hem kokosfett och mandelsmör från bodystore.se. Just kokosfett ska tydligen vara jättebra och nyttigt att steka i och så. Värt att prova. Nötsmörerna är väldigt mättande och bra som mellanmål, som det är eller till exempelvis banan. Bara fantasin sätter gränser.
 
Proteinpulver tycker jag är väldigt bra. Det mättar bra innan träning och det är bra att ta efteråt om det dröjer en stund innan man ska äta. Oftast tar jag det bara innan träning men jag ska försöka bli duktigare på att ta det även efteråt eftersom det är då kroppen verkligen behöver det för att inte bryta ner musklerna.
 
 
 

1000 Calorie Workout

Halsflussen är i stort sett borta. Jag har inte längre ont i halsen och halsmandeln är inte längre lika svullen. Gud så skönt att det försvann på tre dagar och att jag slapp besöka vårdcentralen. Nu hoppas jag att jag kan ta ut dessa tre semesterdagar som jag sjukanmält mig på direkt efter att min ordinarie semester tar slut. Har mailat min gruppchef men ej fått svar än.
 
Eftersom det inte gör ont i halsen alls idag tänkte jag köra igång med träningen igen efter tre dagars vila. Kör igång hårt med ett 90-minuters pass som bränner ca 1000 kalorier. Det beror ju förstås på hur hårt man tränar, men jag gör alltid så gott jag kan. Orkar jag inte helt brukar jag vila några sekunder och sen köra igen. Ibland blir mjölksyran eller flåset helt enkelt för mycket. Man kör på efter sin egen förmåga helt enkelt.
 
 

Så fungerade det...

Provade öronpropparna idag och det var totalt värdelöst. De satt jättedåligt och stängde inte ute ljudet så mycket som jag hoppats på. Får stå ut med mina nästintill sömnlösa nätter och störande grannar, samt en jamande Zeplin vid tretiden på natten/morgonen.

Meningen med livet

Jag såg ikväll en dokumentär på Svt om några människor som vårdades på ett boende för vård i livets slutskede. Det var människor med bland annat cancer. Dokumentären väckte många känslor. Självklart tänkte jag på mormor, vilket blev jobbigt, men jag tänkte också på brukarna på mitt egna jobb. Jag upptäckte att jag faktiskt saknar dom en del vilket jag inte trodde eftersom jag mest börjat känna stress inför att komma tillbaka till jobbet efter semestern. Jag insåg återigen varför jag jobbar med det jag gör. Att jag faktiskt trivs med det och att jag gör ett bra jobb. Efter att ha sett dokumentären blir jag påmind om vad vi gör på jobbet. Något som man har glömt bort i all stress och alla försämringar. Nu har jag lovat mig själv att komma tillbaka till jobbet och ge brukarna den tid som de behöver. Jag ska verkligen sätta mig ner och lyssna och strunta i att jag inte har någon gångtid utplanerad. Hinner jag inte med mina jobb kan dom som kortar ner all tid hoppa in och jobba. Vi är där för att hjälpa människor och det är just det jag kommer att göra. Mitt jobb är inte att göra cheferna nöjda. Jo det också men det viktigaste för mig är att brukarna är nöjda. Ibland behöver man se en sån här dokumentär för att påminna sig själv om det fina med vårat jobb. Och en sak till. Man kan tro att vem som helst klarar av vårat jobb, och visst kanske det. Men långt ifrån alla kan göra det bra! Det man måste ha är viljan. Viljan att hjälpa...att lyssna. Då gör man ett bra jobb.

Lördag

Fredagskvällen var hemsk. Halsen gjorde riktigt ont och jag fick dessutom feber. Jag frös och svettades! Natten blev jobbig men till tidiga morgonen var febern borta och det var sååå skönt. Åkte till apoteket och köpte tabletter till halsen och zinktabletter för imunförsvaret. Det här året har inte börjat bra. Magkramper, förkylningar med feber som jag aldrig brukar få, och svullna halsmandlar, fått bekräftat att jag har IBS, "hundra dagars hostan" för andra året i rad och dessutom utslag i ansiktet. Inte bara min syster och hennes familj som är otursdrabbade... Jag som inte brukar få mer än vanliga förkylningar! Nu har man fått sjukanmäla sig flera gånger och det känns inte bra. Men det har ju varit stressigt på jobbet och dödsfall i familjen och anndra tråkiga saker inom familjen så det var väl bara en tidsfråga innan kroppen skulle säga ifrån. Hoppas på mer ordning på jobbet så att stressen blir mindre.

Från Åhléns

Necessär, liten 89 kr, stor 129 kr
Badskum, melon och granatäpple, ca 30 kr

Ont

Min hals gör så ont när jag sväljer. Bara på ena sidan men det syns att ena halsmandeln är större. Vågar inte träna idag, i alla fall ingen kondition. Blir kanske lite med hantlarna senare. Nu ska jag dricka något varmt och hoppas att det onda försvinner snabbt!

Broccolisoppa

1 liter vatten
3 st hönsbuljongtärningar
400 gram broccoli
2 morötter
1 dl röda eller gröna linser
1 dl creme fraiche
1 pkt bacon strimlad
riven ost
Koka vatten, buljong, broccoli och linser i ca 10-15 minuter. Strimla morötterna och ha i mot slutet. Blanda i creme fraiche. Stek baconet. Ha på bacon, ost och en klick creme fraiche som topping.

Dagens träning

Jillian Michaels: Banish Fat Boost Metabolism Complete Workout, 55 minuter, ingen vila... riktigt tuff träning och svetten rann rejält idag kan jag säga! Orkade inte köra fullt ut i alla övningar eftersom jag behövde några sekunders vila lite då och då mot slutet. Kunde knappt andas emellanåt : ) Vart helt slut!
 
 

RSS 2.0