Frissan

Jag var hos frissan igår och klippte mig och det blev en ny frisyr, eller kortare i alla fall. Känns lite ovant eftersom jag har haft långt hår ett tag, men samtidigt var det skönt att klippa av en rejäl bit.
 

Nya stövlar

Jag och Malin var och shoppade nya skor på Jober igår. Hon köpte ett par nya träningsskor medans jag köpte ett par nya stövlar. Vi passade även på att fika/äta lite innan och för min del blev det morotskaka. Ikväll blir det jobb och jag kan ju inte påstå att jag är sugen på att cykla i detta väder. Det regnar fortfarande vilket det har gjort hela natten och nästan hela dagen igår : (
 
 

Inför julen

Hade inte tänkt tvätta några fönster förrens till våren men det behövdes verkligen så idag har jag tvättat dom. Har ju sådana fönster som man man även måste ta isär för att tvätta emellan. Extra jobb med andra ord. På de stora fönstrena i köket och i v-rummet har jag inte kunnat ta isär tidigare men nu kom jag på hur jag skulle göra. Man var tvungen att skruva loss några skruvar för att få upp dom... De är inte strålande rena nu... jag är nämligen inte speciellt duktig på att tvätta fönster. Det får vara lite ränder här och var, jag har i alla fall gjort så gott jag kunnat och de ser inte lika skitiga ut nu som innan.
 
Efter att ha slitigt med alla fönster och skitat ner kände jag att jag lika gärna kunde storstäda när jag ändå höll på. Dammtorkade och plockade undan saker, satte upp lite nya saker och tog ner andra. Damsög och torkade golv. Hämtade ner två röda krukor till jul och köpte 4 stycken nya blommor och slängde de gamla som gjort sitt. Är så himla sugen på att sätta upp julgardinerna och julpynta men det får vänta ett tag till. De röda krukorna åkte fram men resten får vänta även fast jag var nära att ta fram ännu mer inför jul. Blir ju lätt så när man är på gång och i farten. Jag har den inställningen att jag gärna tar allt på en gång. Är ju så mysigt med allt julpynt. Adventljusstakarna som lyser upp, alla fina julgardiner och ljuslyktor, rött och svart. Jag brukar till och med byta duschdraperiet och sätta upp en annan til jul. Nu går badrummet i blått och lila men sen blir det svart och rött till jul.
 
 

Tisdag

Blev en lång sovmorgon idag och sen har jag duschat och gjort lite gröt. Ingen träning idag eftersom jag jobbar kväll men jag kommer cykla till och från jobbet i alla fall. Får se hur länge till jag cyklar men jag drar mig verkligen för att behöva köpa busskort sen. 570 kr extra i månaden är väldigt mycket pengar för mig. Extratimmar på jobbet har det inte varit mycket av den senaste tiden : (
 
Imorgon ska jag eventuellt träffa en kompis på stan och sen på kvällen blir det lite hockey. På torsdag får jag cykla förbi Rusta på hemvägen, för kattsand behöver inhandlas.

Resultat

Jag har fått en del kommentarer om att jag har gått ner i vikt. Jag har inte märkt av det lika mycket själv och jag har ju haft som mål att komma i mina gamla byxor igen. Har ju fått ha stl 40 ett tag i byxor men sakta men säkert har jag kunnat ha stl 38 igen. Idag provade jag ett par gråa byxor som jag inte ens kunde knäppa förut men idag kunde jag med lätthet knäppa dom. Dessa har stl 36! Vad skönt att veta att träningen ger resultat. Har ju inte bara tränat utan även försökt att äta mera frukt och grönsaker, minska lite på pasta och vitt bröd, dock inte slutat helt med något, Jag går inte på några dieter utan äter med sunt förnuft. Jag äter nog fortfarande lika mycket chips och choklad tyvärr, det är nog det svåraste att sluta med, men man måste ju få äta lite gott också : )
 
När jag jobbar brukar jag alltid äta naturell yoghurt med fullkornsflingor, 1-2 knäckermackor med skinka eller ost, the, 1 banan, 1 äpple, ibland en morot, ett kokt ägg, naturella nötter och lunch vid långa dagar. När jag kommer hem och ska träna brukar jag alltid ta en proteindrink för att orka och för att återhämta sig bättre. Efter träningen lagar jag middag. På kvällen brukar det ofta bli chips men när jag är duktig blir det någon frukt eller en smörgås.  

Blomkålsgratäng med skinka

Ca. ett helt blomkålshuvud
1 frp strimlad skinka
1 burk creme fraiche
3 dl grädde
Ca. 2 dl riven ost
1 ägg
Salt
Ströbröd
 
Dela blomkålen i lagom stora bitar och koka i saltat vatten tills blomkålen är mjuk. Låt rinna av och häll i en form. Koka grädde, creme fraiche och ost samt vänd ner ägget. Blanda i skinkan och häll såsen över blomkålen. Strö eventuellt över lite ost och ströbröd på gratängen. Låt stå i ugnen i ca 20-30 minuter i 225 grader eller mer.
 
 

Klocka

Tänker så småningom köpa en klocka. Har inte använt  någon på länge eftersom man använder mobiltelefonen istället men nu är jag sugen på att köpa en. Kommer försöka vänta lite innan jag köper någon, tills jag har lite mera pengar. Känns inte bra att ta av sparpengarna hela tiden, då kommer man ju aldrig någonstans med sitt sparande. Hittade i alla fall denna klocka på ur och penn. Lite dyr men så snygg. Vill dock se hur klockan ser ut på rikigt först, men som sagt, jag ska inte köpa någon än.
 
Jet Set Beverly Hills, 998 kr (ord. pris 1298 kr)
 
 
 
 
 

RSS 2.0