Veckans bästa dag: Lördag såklart

Nu har jag precis ätit lunch och ska göra lite kakor om en stund. Har varit ute på en lång promenad i det fina vädret och ska försöka gå två promenader till idag. Igår blev det 19000 steg vilket jag är mycket nöjd över. Alla promenaderna har resulterat i att jag inte är lika sugen på sötsaker på kvällarna och jag har till och med slutat äta kvällsmackor innan läggdags. Jag känner mig dessutom piggare och gladare.

Middag idag blir lax med nudlar. På tv ikväll: Melodifestivalen såklart.

Enkel korvgryta

Detta åt jag till middag idag. Supergott.

Falukorv
matlagningsgrädde
Krossade tomater med vitlök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Cous cous

Skiva falukorven och stek den.
Koka upp vatten till cous cousen.
Lägg över falukorven i en kastrull och häll i grädden och de krossade tomaterna.
Pressa i två stycken vitlöksklyftor (om du gillar vitlök) : )
Salta och peppra.
Rör om ordentligt och värm.
Klart.



Engelska nötchokladrutor

Ca. 30 bitar

200 g mörk choklad (jag hade Marabou mjölkchoklad, ej den mörka, utan den vanliga)
100 g smör

1/2 dl ljus sirap

ca 2 1/2 dl blandade nötter
3-4 Digestivekex

(Man ska egentligen ha i russin och torkade aprikoser men jag valde att bara ha i nötter.)

Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret och sirapen under omrörning i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen. Tillsätt nötterna och bryt digestivekexen i bitar och blanda alltihop. Häll smeten i en form, ca. 20x20 cm, klädd med bakpapper. Låt stelna i kylen. Skär i bitar.




Cashew Chicken Nuggets med ugnsrostade rotfrukter

Detta blev en lyckad kombination och en festlig måltid.

2 portioner

2 kycklingfileér skurna i lite mindre bitar
1-2 morot
2-4 potatisar
1-2 palsternackor
Turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
Olja
Timjan
Salt, peppar
Mjöl
1 Ägg
2,5 saltade cashewnötter

Rotfrukterna:
Skär rotfrukterna i skivor och lägg på en plåt. Häll lite olja över och salta och peppra. Ha på lite timjan. In i ugnen i ca. 40 minuter i 200 grader.

Kycklingen:
Skär fileérna i lite mindre bitar och doppa dem först i mjölet, sen det uppvispade ägget och sist i nötterna. När rotfrukterna varit inne i ca. 20 minuter kan ni lägga kycklingen på samma plåt. Ca. 20 minuter i ugnen.

Yoghurten:
Pressa i 2-3 st vitlöksklyftor. Rör om.

Ta ut kycklingen och rotfrukterna ur ugnen och servera med yoghurten samt sallad och vitlöksbröd.


Ibland är man bra korkad

Efter att ha gjort glass cheesecaken så skulle den frysas i 4 timmar och vart ställer jag den då? Inte i frysen, utan i kylen! Korkade, korkade jag! Nu får jag vänta enda till klockan 21.00 innan jag kan smaka.

Just nu tvättar jag och ska snart fylla på en ny maskin. Sedan blir det matlagning och idag ska jag göra kyckling med nötter och rotfrukter samt en yogurth med vitlök i till. Mums.
Man doppar helt enkelt kycklingen i mjöl och ägg och sedan i finhackade nötter. Rotfrukterna skivas och sedan häller man olja och timjan på, samt salt och peppar. Lägger ut receptet senare.

Glass Cheesecake

Glass Cheesecake

Ingredienser:

3 ägg
200 g philadelphiaost
1,5 dl socker
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
5 st digestivekex

Gör såhär:

Vispa vitorna hårt.
Vispa grädden och vaniljsockret som till tårta.
Blanda gulorna med ost och socker.
Blanda ihop ost och grädde, vänd sist ner vitorna.
Smula kex och lägg på botten av en pajform.
Häll i smeten och strö lite smulade kex över.
Frys ca. 4 timmar.



Södertälje Brinner

Tre stycken butiker i Södertälje har brunnit inatt. De tros vara anlagda, för varför skulle tre butiker börja brinna samma natt? Självklart är det några idioter som varit där! Vad tänker de med? Butikerna är nu totalförstörda. Så himla trist att detta ska få ske. Det brann även på Coop för inte så länge sedan. Snart finns det väl inga matbutiker i Södertälje längre om detta fortsätter. Hoppas att de sätter dit de skyldiga. Läs mer på lt.se




Bild lånad från lt.se

Enkel soppa

Denna soppa gjorde jag igår till middag men den passar nog bäst som lunch. Snabb och enkel att laga.

1 port.

1 morot
2 små potatisar
1 grönsaksbuljong t'ärning
6 dl vatten
persilja
0,5 dl röda linser
2 vitlöksklyftor

Koka upp vatten och buljong. Häll i linserna och låt koka i ca 5-10 minuter. Skär potatisen och moroten i bitar. Ha i dem med linserna. Pressa i två stycken vitlöksklyftor. Låt koka en stund. Häll över i skål och ha på lite persilja.



Tisdag

Efter 30 minuters styrketräning igår, trodde jag att jag skule vakna upp med träningsvärk men det gjorde jag inte. Igår blev det först promenad ner till ICA Maxi och sen bort till ishallen. Detta resulterade i att man fick ganska ont i fötterna men kom upp i ca 24 000 steg.

Idag blir det städning och handla mat som gäller.

Styrketräning

Så, nu har jag styrktränat i 30 minuter och ska nu äta en banan, dricka c-vitamin och sedan hoppa i duschen. Fick hem min tröja från Scotts idag förresten. Sen skickade jag tillbaka ett paket till Ellos eftersom att jag inte behöver två stycken stegräknare.

Dagens Filmtips

THE TERMINAL

Den Oscar-belönade regissören Steven Spielberg är tillbaka tillsammans med den tvåfaldigt Oscar-belönade Tom Hanks och Oscar-vinnaren Catherine Zeta-Jones i denna kritikerrosade komedi. Viktor Navorski (Hanks) kommer till flygplatsen JFK och blir ett oskyldigt offer för byråkratiska problem som gör att han varken kan återvända till sitt hemland eller komma in i USA. Väl inne i den nöjesfyllda flygplatsen skaffar sig Viktor vänner, jobb, en romans och upptäcker Amerikas sanna hjärta.

Speltid: 2 tim 4 min Genre: Komedi/Drama Inspelningsår: 2004 Rek. från: 7 år


Promenad till ishallen och hem

Ikväll runt 18.00 tiden ska jag promenera ner till ishallen och se Mora-Leksand, J-20. Efter matchen går jag hem, så det blir en låååång promenad. Det här Sara, min syster kan du inte slå, det här lär bli många steg. Det kan jag behöva eftersom att jag inte gick något igår och knappt dagen innan. Måste styrketräna en stund idag också. Samt städa.

Lördag

Idag ska jag försöka mig på lite styrketräning igen. Jag har fortfarande träningsvärk men det känns lite bättre idag. Nu blir det frukost.

7114 steg

Nu är min stegräknare invigd och promenaden ner till ICA resulterade i 7114 steg. Jag hoppas att den funkade som den ska. Haha. Min stegräknare är köpt här. Jag köpte den billigaste varianten som bara räknar steg. Den kostar 119 kr.

Stegräknare Silva Step Counter

En tuff start

Det blev en tuff start på min systers stegtävling. Vaknade upp idag med en jobbig träningsvärk i armar och över bröstet. Trots att jag bara styrketränade i 20 minuter här hemma. Man är inte lite otränad. Men det blir bättre om man bara fortsätter med träningen. Idag hoppas jag nog över styrketräning så att kroppen får vila sig och vänja sig. Jag har ju inga muskler. Haha.

Idag blir det en promenad till ICA Maxi där jag ska ladda upp inför helgen med lite chips, godis och läsk. Innan dess blir det frukost och en dusch.

Dagens motion

Idag har jag fått ihop 14100 steg.

40 min promenad
20 min styrketräning
45 min promenad

Detta kan jag tacka min syster för som har ordnat en stegtävling. Jag hade annars förmodligen suttit inne och latat mig.

Dagens Filmptips

DANGEROUS WATER

Florida, spring break - sol, bad och fest. Årets skönaste helg samlar hundratals ungdomar på stränderna. Danielle är en av dem som ser fram emot en helg i paradiset, och när hon och hennes kompisar bjuds på ett båtparty tillsammans med snyggingen Shane ser allt ut att gå vägen. Men Danielle varnas för att ge sig ut på  havet av sin bror Charlie, som forskar vid marininstitutet. Han tror att tigerhajar lockats till området av den nya turistattraktionen, ett konstgjort korallrev. Danielle glömmer snart Charlies varning, men mitt ute på det mörka vattnet  blir hon brutalt medveten om faran som hotar under ytan när hon inser att de befinner sig mitt bland massor av hajar.

Speltid: 1 h 25 min Genre: Thriller Tillåten från: 15 år Skådespelare: Kathy Baker, Shannon Lucio, Bryan Brown


Jag trodde först att denna film inte skulle vara något bra men det var den. Stundtals riktigt bra. Spännande och läskig och med bra hajscener.



 


Stegtävling

Är nu med i min systers stegträning så nu har jag beställt en stegräknare. Så  nu är det bara till att gå ut och gå.

Fick igår hem i brevlådan ett brev från svenska kennelklubben. Skulle betala in 130 kr för att registrera mig på ägarregistret. Nu är det fixat. Känns skönt.

Idag blir det en nyttig frukost. Gröt och fullkornsbröd med grönsaker på.


Onsdag

Gissa vad jag beställde förra veckan? En Scotts tröja. Hehe. Ville ha en förut och när de lagt upp en shop på Scotts hemsida, tvekade jag inte. Jag har inte fått den än, men ska komma inom två veckor. : )

Idag planerade jag att cykla ner till hockeyn men det var för hemskt att cykla i kuylan. Tänkte då istället ta bussen ner och sen gå tillbaka, men har inte riktigt bestämt mig än. Får se hur det blir.

När jag har gjort mig klar och fixat det som behöver fixas ska jag gå ner och handla lite nödvändigheter. Pålägg, mjölk, fil, grönsaker bland annat. Sådant som man gärna vill ha hemma och som nu är slut. 

Stephen Kings Benrangel

Nu ska jag påbörja en ny bok. Stephen Kings Benrangel. 491 sidor med liten text. Blir kul att se hur lång tid det tar för mig att läsa klart den. Haha.

Jag skrev inläget innan att jag hade förokat boken Marley & Jag. Såg nu att den blivit film och har premiär i Mars. Vet ej om det är i Sverige. Blir kul att se den filmen sen i alla fall. Nu ska jag snart ta ett bad och börja läsa nya boken. Beställde även en Stephen King bok på cdon.se.




Hanteringen av odöda

Har nu lagt till en ny katergori som heter Lindas boktips. Jag har alltid älskat att läsa och vill försöka komma igång med det igen. Ni får gärna tipsa mig om bra böcker också : )

Har nu läst klar denna bok:

HANTERINGEN AV ODÖDA av John Ajvide Lindqvist

Stockholm, 13 augusti 2002. Efter en långvarig värmebölja svävar ett elektriskt fält över staden. lampor kan inte släckas, maskiner kan inte stängas av. Utbrottet når sin kulmen i en kollektiv huvudvärk och kaos hotar. Plötsligt är det över. Men något har hänt. Den pensionerade journalisten Gustav Mahler får ett samtal från Danderyds sjukhus. De döda på bårhuset har vaknat. Hans eget barnbarn har nyligen lagts i jorden på Råcksta kyrkogård. Har även de begravda slagit upp sina ögon? Elvy har vårdat sin senile make till hans död. Begravningen ska äga rum två dagar senare. Men mitt i natten krafsar det på dörren. När Davids fru dör i en bilolycka, ber han Gud att få henne tillbaka. Men återkomsten till livet ser inte ut som han hoppats. De döda återvänder, och vad vill de? Bara det som alla vill: komma hem.






Just nu kan man förhandsboka böcker till bokrean på Adlibris.
Dessa böcker har jag beställt:

Marley och jag: livet och kärleken med världens värsta hund 69 kr
(Mamma har den och ville att jag skulle läsa den. Kan denna hund påminna om våran Olle tro? : D

Dimman (Stephen King)
39 kr

Den Gröna Milen (Stephen King) 39 kr


Dollar Store

Jag älskar verkligen Dollar Store. Fina saker till mycket billiga priser. Jag kan springa runt inne på Dollar i flera timmar och man tröttnar inte. Det är dock lite farligt med sådana butiker eftersom man så gärna vill köpa en massa saker hela tiden. Jag var där igår och handlade lite. Hittade tygbommor, jättefina som blir perfekt att ha i fönstret när man har katter som kan råka ha ner dem. De går inte sönder och det blir inte en massa jord överallt. Inte behöver de vattnas heller. Jag köpte två och de kostade 40 kronor styck. Jag funderar på att köpa två till.

Måndag

Idag ska jag ner till ishallen vid sjutiden och se Mora-Leksand. Tror det var J18 som spelade då. Kul med lite juniorhockey. Har inte så mycket att skriva just nu men det kommer väl. Ha en bra dag alla.

Dammråttor

Jag städar så mycket att jag har fått ont i ryggen. Katterna verkar tycka att jag är dryg som håller på men gud så skönt det blir när det är klart. Just nu har jag väldigt mycket kvar trots att jag har hållit på i flera timmar. Suck. Ska damma, torka golv och städa badrum samt sätta upp gardiner och en massa annat.


Foppa gjorde comeback i Modo igår och han gjorde Modos första mål. Modo vann mot Skellefteå med 4-1 men kom inte upp på någon slutspelsplats.


Fredagen den 13.e

Hej alla glada människor och icke glada. Jag har fortfarande inte fått pengar från försäkringskassan och jag vill verkligen ha dem idag för jag behöver handla. Kylskåpet är tomt och det är helg, då vill man köpa en masssa onyttigheter såklart, samt att jag är himla sugen på att äta tacos.

Nu måste jag göra mig iordning men bloggar lite senare igen.

Lite frågor

1. Tre namn jag lyssnar till: Kan bara räkna upp ett...Linda.
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är ärlig, snäll och bryr mig om andra.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Min blyghet, svårt att säga ifrån och är ibland för snäll.
4. Detta är jag rädd för: Att någon i min familj ska dö.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Choklad, frisk luft och minst en promenad
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Rita, dansa och ?
7. Detta tycker jag om att göra: Se på hockey, rida, se på film.
8. Detta vill jag göra just nu: Se Modo
9. Bästa känslan: Att vara kär.
10. Värsta känslan: Oro
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Han ska vara ärlig och omtänksam samt kunna visa sin kärlek.
12. Är jag kär just nu? : Nja
13. Jag vill gifta mig?: Ja
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Resa till Island, köpa en islandshäst, se Modo live i Ö-vik.
15. Min käraste ägodel: Mina tre katter som jag älskar så mycket.
16. Något jag vill ha i present: En bärbar dator.
17. Detta har jag på mig just nu: Mjukisbyxor, t-shirt.
18. Favoritkläder:  Bekväma kläder, jeans.
19. Favoritdjur: Katt, hund och häst.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Pop, rock, dansbandsmusik.
21. Favoritlåt just nu: Har många.
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Roligast: Träslöjd, Svenska. Tråkigast: Idrott, tyska.
23. Stjärntecken: Stenbock
24. En bok jag älskar: Mannen som kan tala med hundar "Cesar och hans hundar".
25. En film jag älskar: Slagskott 2
26. Tv-program jag gillar: Andra Avenyn, Lyxfällan, Du Är Vad Du Äter.
27. Favoritdoft: Vet ej.
28. Detta äter jag gärna: Tacos, kyckling, pasta
29. Dricker helst: Juice, läsk, vatten, cider.
30. Favoritgodis: Choklad och salt lakrits.
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Island.
32. Färg på mina ögon: Grön/bruna.
33. Min längd: 162.
34. Jag tror på: Vet ej.
35. Jag spelar: Inget.
36. Personer jag beundrar: Vet ej.
37. Så här bor jag: Trea i Mora.
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Inga.
39. Det här tänder mig: -
40. Det här gör mig avtänd: Mycket.
41. Favoritfärg: Röd.
42. Favoritcitat: Har inget just nu.
43. En hemlighet jag vet: -
44. Bästa present jag fått: Min Modo matchtröja : )
45. Senast köpta skiva: Dansbandskampen tror jag.
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Vet ej.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Vet ej.
48. Udda förmåga/egenskap: -
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Katt
50. Vad lyssnar du på just nu: Casanovas
51. Vad har du gjort/ska du göra idag: Jag har varit på arbetsförmedlingen. Ska spela NHL-07 på Playstation 2.
52. Var är dina föräldrar födda: -
53. Vad är det senaste du installerade på datorn: Cdex
54. Vilken är din favoritrestaurang: Kajsas Världshus i Rättvik. hahaha
55. När badade du i en pool senast: Vet ej.
56. Hur många barn vill du ha: 2.
57. Vilken musikstil tycker du mest illa om: Opera, rapp, hårdrock.
58. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet: Nej.
59 Vad har du för TV-kanaler: De vanliga.
60. Har du åkt moped någon gång: Nej.
61. Har du busringt någon gång: Ja : ) Många gånger.
62. Har du fått felparkeringsböter: Nej.
63. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump: Nej.
64. Vilken är den plats längst bort som du har besökt: Hahaha, måste vara Finland.
65. Har du en egen trädgård: Nej
66. Vilken är din favorit bland tecknade serier: Vet inte.
67. Kan du alla orden i nationalsången: Ja.
68. Badkar eller duschkabin: Badkar.
69. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden: Slagskott 2 och The Ringer. Väldigt roliga filmer.
70. Favoritpizza: Många, vesuvio, Kentucky.
71. Chips eller popcorn: Chips.
72. Vilken färg på läppstift använder du: Har bara använt rött. Brukar inte använda läppstift.
73. Har du rökt jordnötsskal någon gång: Nej
74. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling: Nej
75. Apelsin- eller äppeljuice: Båda.
76. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni: Åt pizza med min pojkvän.
77. Favoritchoklad: Älskar Alladin hjärtan.
78. När röstade du senast: Röstade på Scotts i Melodifestivalen.
79. När åt du en hemodlad tomat sist: -
80. Har du vunnit en prispokal någon gång: Nej.
81. Är du bra på matlagning: Ja det tycker jag.
82. Klarar du att tanka själv: Har aldrig tankat. Haha
83. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen de visar på TV: Nej.
84. Pepsi eller Coca Cola: Coca Cola.
85. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb: Nej.
86. Vad var det senaste du handlade: Glasswienerbröd och en festis päron.
87. Har du kräkts offentligt: Nej.
88. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken: Hitta den sanna kärleken.
 89. Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja
90. Har du ringt något betalnummer: -
91. Kan man vara vän med sitt ex: Ja det tror jag.
92. Vem var det du besökte på sjukhus senast: Minns ej.
93. Hade du mycket hår som liten bebis: -
94. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar: Inget.
95. Vad har du i din väska: Inget just nu.
96. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig: Gör en massa saker innan jag går och lägger mig men vet inte om det är favoritsaker. Jag tömmer kattlådan, fyller på mat och vatten till katterna bland annat.
97. Vad har du att vara tacksam för: Att jag finns och att jag är ägare till världens underbaraste katt, Sanny.
98. Var hittade du den här listan? Hos Caroline.
99. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Sara (min syster), Shara och Lucy.
100. Har du svarat på alla frågor nu? Nej inte alla : ) Hehe.

Dagens Filmtips

EMPLOYEE OF THE MONTH

Den omotiverade slackern Zack inser snabbt att det krävs betydligt mer än bara flirtande om han ska fånga kassörskan Amys intresse och hjärta. Han måste kamma hem den eftertraktade utnämningen "Månadens medarbetare" istället för ärkefienden Vince, varuhusets i särklass störste streber.

Speltid: 104 min Genre: Komedi Produktionsår: 2006 Ålder: Från 11 år på bio Skådespelare: Dane Cook, Jessica Simpson, Dax Shepard



Filmer från Ginza

Nu är jag hemma igen och det var hemsk att cykla i denna kyla, men nu har jag i alla fall gjort det och det känns skönt. Filmerna från Ginza kom idag : ) Vet inte varför jag är s galen i att köpa filmer. Haha. Jag bara älskar det. Jag såg ju som sagt Slagskott 2 igår och den var så himla rolig. Riktigt bra film och jag gillade den nog extra mycket eftersom jag gillar ishockey så mycket. Modo spelar ikväll också och jag hoppas verkligen att de tar några segrar nu och tar en slutspelsplats. För min del blir det Du Är Vad Du Äter och Lyxfällan ikväll.

Torsdag

Jag gick nyss upp och ska snart iväg till Arbetsförmedlingen för ett drop-in möte som går fort. Idag tar jag cykeln och inte bussen. Bloggar mera när jag kommer tillbaka.

Slapshot 2 - Breaking The Ice

Slagskott 2 - Andra Perioden

Gör dig beredd på hård-laddad action och fler skratt än du orkar med - i den här sjövilda, stjärnspäckade uppföljaren till Slagskott, originalklassikern som hyllades som "en av världens tio bästa sportfilmer någonsin."

Sean Lindon (Stephen Baldwin) är Charleston Chiefs luttrade lagkapten och tränare. Med en laguppställning bestående av före detta stjärnor, stjärnskott som aldrig slog till och de komiskt okontrollerade bröderna Hanson, är Chiefs laget vars glansagar är ett minne blott. Men miljonären som är dess nye ägare har en helt ny spelplan: att förvandla Chiefs till schabblande, eviga förlorare i en falsk hockeyliga som skapats speciellt för TV. Och för att gnida salt i såren är deras nya tränare...en kvinna. Nu kommer det att krävas ett åttonde underverk, och lite högtspeande action från Sean och Hanson-bröderna., för att visa världen att de fortfarande har det som fordras för att kunna hitta tillbaka till sin passion för spelet!

Speltid: 99 minuter

Skådesspelare: Stephen Baldwin, Jessica Steen, Gary Busey, David Hemmings, David Paetkau, Callum Keith Rennie, Jonathan Scarfe, Jody Racicot m.fl.

Den här filmen är ett måste för hockeyälskare och icke hockeyälskare, men jag tror deffinitivt att denna film blir extra rolig om man har ett stort hjärta för ishockeyn. Den är grymt rolig och underhållande och man kan inte sluta le. En underbar film helt enkelt. Se den!











Att en av skådespelarna i filmen är så här snygg gör ju bara filmen ännu bättre. Haha.
David Paetkau som spelar Gordie Miller i fimen.






Dagens filmtips

SOVA MED FIENDEN

Till en början verkade det som om Martin Burney var Lauras dröm. Han var stilig, framgångsrik och förföriskt snygg. Inte förren de gift sig upptäcker Laura att Martin är en kvinnas absoluta mardröm - tvångsmässig, kontrollerande och livsfarligt våldsam. Efter att ha levt i skräck och fara i tre årbeslutar sig Laura för att rymma. Eftersom hon vet att inget annat än hennes egen död kan stoppa Martin, låtsas hon drunkna i en båtolycka och återuppstår under nytt namn i en annan stad i mellanvästern. Trots att hon skaffat en ny identitet och ett nytt utseende, lever Laura i en ständig skräck vid minnet av Martins brutalitet - ett minne som blir högst levande när Martin förstår at Laura fortfrande lever. Driven av sin besatthet kommer Martin inte låta någonting stå i vägen i jakten på att få hämnas sin vekfulla hustru.

Speltid: 1 tim 34 min Genre: Thriller Inspelningsår: 1991 Rek. från: 15 år Skådespelare: Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson


13.39

Nu har jag tagit hand om berget med disk som jag inte orkade ta hand om igår. Skönt att få bort det. Mina tre filmer från CDON kom idag så ikväll ska jag se en utav dem. Nu ska jag snart ta en promenad ner till Willys och köpa lite choklad. Jag ska försöka spara det till helgen men det lär inte bli lätt. Haha.

Onsdag

Idag är det onsdag och gårdagen vill jag bara glömma. Usch så hemsk den var. Fick sova ensam ännu en natt. Tur man har tre glada katter här som får en att le hur hemskt alltting annat än är. Jag är fortfarande inte helt ok i kroppen och har fortfarande en stor klump i magen.

Vill tipsa er om filmer på Ginza och Cdon. Om ni letar riktigt ordentligt kan ni hitta riktigt bra filmer för under 50 kr. Jag beställde några igår. Man kan även hitta filmer för endast 10 kr.

GINZA Fraktfritt hela Februari om man beställer över 195 kr

You Me And Dupree 49 kr (Denna gick på TV för inte så länge sedan)
Weather Man 49 kr
Flickan I Källaren 29 kr
Terminal 49 kr
Employee Of The Month 40 kr (Denna är jätterolig vad jag kan komma ihåg.)

CDON 3 för 99

Sjöfartsnytt 33 kr
Slagskott  Andra Perioden 33 kr
Sova Med Fienden 33 kr


Jag är så lat

Att bara gå hemma gör att man blir lat. Jag skrev på facebook för länge sen att jag skulle ta en lång promenad men har fortfarande inte varit utanför dörren mer än till brevlådan för att hämta posten. Kan man vara latare? Nej, det tror jag inte, men jag ska ta den där förbaskade promenaden... ...snart. Mitt hår måste torka först...har duschat. Men jag ska...SKA, eller snare jag MÅSTE ta en lång promenad! Punkt slut.

Missa inte Andra Avenyn ikväll.

Hantlar från Jula

Idag är jag full av energi och positiva tankar. Är mer än motiverad till att träna men så har man inga prylar. Har dock bestämt mig för att köpa hantlar och träna upp armmusklerna lite. Jula har ett helt set för 299 kr. 2x1 kg, 2x1,5 kg och 2x2 kg.

Hantelset

Klänning från Halens

Denna klänning från Halens är jättesnygg och kostar just nu bara 149 kr.


Ballongklänning 

Måndag

Och så var det en ny vecka igen. För att sammanfatta LG Hockey Games lite snabbt så vann de samtliga matcher och vann också turneringen. Att de inte har spelat så tidigare? Hmm, de tyckte väll inte att de andra turneringarna var något att kämpa för. Man ska kämpa lika mycket i alla matcher enligt mig.

Idag blir det lite städning och sen ska jag köpa lite kattsand. Men nu måste jag kolla efter jobb. Ha en bra dag.

Skopunkten

Snygga skor från Skopunkten och det bästa av allt, de kostar bara 99 kr.






Skräckfilmsnörden...det är jag

Jag har alltid älskat skräckfilmer, det är ingen hemlighet. Eller älskar och älskar, det är någon slags hatkärlek jag har till dessa filmer. Inatt och fler andra nätter på sistone har jag halvdrömt att jag har varit med i något som kan liknas som en skräckfilm. Jag blev jagad av zombies bland annat. I slutet lyckades jag springa ifrån en zombie och till bilen. Allt hände på ICA Maxi och jag sprang alltså till bilen (jag som inte ens har körkort men i drömmen verkade det som om jag hade ett) och skulle köra till Södertälje. När jag åker i bilen upptäcker jag att jag har blivit biten. Haha. Inget lyckligt slut där inte.


Imorgon börjar Melodifestivalen och jag kommer nog inte rösta men jag lär hålla lite extra på Scotts.


Sverige vann igår mot Ryssland och spelade riktigt bra stundtals. Honken vaktade det svenska målet. Liv lär stå på lördag när de möter Tjeckien. Och den bästa matchen sparar vi till sist...nämligen den mot Finland.


Mormors Köttfärssås

Middag idag blev köttfärssås som jag gjorde så som mormor brukar göra den.

Köttfärs
Redning
Pasta
Kryddpeppar
Svartpeppar
Vitpeppar
Ketchup
Smör till stekning
Matlagningsgrädde

Stek köttfärsen och koka pastan. Krydda köttfärsen med kryddpeppar, svartpeppar och vitpeppar. Häll över köttfärsen i en kastrull och ha i lite vatten samt redning. Ha i lite matlagningsgrädde samt ketchup. Smaka av och servera med valfri pasta.


Badrumsmattor från ICA Maxi

Idag har jag köpt två stycken blåa badrumsmattor från ICA Maxi. De kostade 89 kr styck.

Ser ut som den på bilden.



Vilka är era favoritchips?

Mina favoriter är bland annat Cream Cheese och Flami´n Hot Cheez Cruncherz. Har nog många fler, men Cream Cheese var min favorit i många år och den andra är min favorit just nu.

Vilka är era favoriter?


Jobbsökardag

Idag ska jag försöka skicka iväg i alla fall två ansökningsbrev, men det finns ju för sjutton inga jobb här uppe. Suck. Blir så stressad... Behöver städa också. Förstår inte att tre katter kan skita ner så mycket, och Zeplin är drygare än drygast. Jag vill kastrera honom nu... Han skriker och han skvätter överallt.

Ikväll blir det hockey på TV : ) Älskar denna sport. Jag vill se Du Är Vad Du Äter och Lyxfällan okså men det krockar med hockeyn så jag får spela in det. Hoppas att ni får en bra dag.

Snygg jacka från H&M

Är inte denna jacka från H&M supersnygg? Jag gillar den skarpt. Den kostar 298 kr.



Lindt Lindor

Har ni smakat dessa? De är jättegoda och finns i bland annat smakerna mjölkchoklad, hasselnöt och mörk choklad.



LG Hockey Games

Imorgon drar LG Hockey Games igång. LG Hockey Games är en av de fyra turneringarna i Euro Hockey Tour som spelas årligen. Övriga turneringar är Cheska Cup, Channel One Cup och Karjala Cup. Denna gång är det alltså dags för LG Hockey Games som spelas i Sverige. Länderna som deltar är som vanligt Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien.

Truppen till LG Hockey games


Målvakter: Johan Holmqvist Frölunda
Jonas Gustavsson Färjestad

Backar:
Lars Jonsson Brynäs
Mattias Timander Modo
Johan Åkerman Lokomotiv Jasoslav
Magnus Johansson Atlant Mytischi
Marcus Ragnarsson Djurgårdens IF
Dick Tärnström AIK
Kenny Jönsson Rögle
Victor Hedman Modo


Forwards:

Tony Mårtensson Bars Kazan
Christian Berglund Rapperswil
Rickard Wallin Färjestad
Johan Andersson Timrå
Mathias Tjärnqvist Rögle
Martin Thörnberg HV71
Niklas Nordgren Rapperswil
Mikael Håkansson Linköping
Marcus Nilson Lokomotiv Jaroslav
Daniel Widing Brynäs
Johan Davidsson HV71
Mattias Weinhandl Dynamo Moskva


Dagens Filmtips

BAND OF BROTHERS

Band Of Brothers bygger på Stephen E. Ambrose bästsäljare och berättar historien om Easy Company, 506:e regementet i 101:a luftburna divisionen, USA:s armé. Baserar på intervjuer med överlevande från Easy Company, såväl som från soldaternas journaler och brev, utgör Band Of Brothers en krönika över de män som visade prov på extraordinärt mod men samtidigt kända extraordinär rädsla. De tillhörde en elitgrupp som hoppade fallkärm över Frankrike, tidigt på morgonen Dagen D, kämpade sig igenom kriget sida vid sida och intog så småningom Hitlers Örnnäste i Berchtesgaden. De tillhörde en enhet som hade en dödlighet på 150 procent, män vars liv blev till en legend.

Speltid: 603 minuter Avsnitt: 10 stycken episoder

Denna miniserie blev vinnare av Golden Globe 2002 samt vinnare av sex Emmys 2002. Jag hade aldrig gillat att se på krigsfilmer eller krigsserier men när jag såg denna blev jag fast. Den är så grymt bra den här serien som innehåller det mesta. Den tar tag i en och lämnar nog ingen oberörd. Den innehåller så mycket känslor, mod och styrka. Man får följa männen i Easy Company och man lär känna dem under resans gång. Man måste inte gilla krigsfilmer för att tycka om denna serie. Jag älskar den och den har blivit en av mina absoluta favoriter. Tack vare denna serie fick jag MVG på mitt prov om Andra Världskriget i nionde klass. Ja, för hade jag inte sett denna serie så hade jag inte blivit intresserad av att veta mera om Andra Världskriget och velat fördjupa mig detta ämne. Tack vare denna serie var det till och med kul att läsa på inför ett prov. Mitt hjärta inför denna uppgift visade sig när jag fick veta mitt resultat på provet. Högsta betyg, något jag aldrig hade fått om jag inte hade sett Band Of Brothers. Ge denna serie en chans och se den. Ni kommer att älska den.

THEY DEPENDED ON EACH OTHER,
AND THE WORLD DEPENDED ON THEM.

TOM HANKS AND STEVEN SPIELBERG PRESENT






Andra Avenyn

Ni får bara inte missa den svenska serien Andra Avenyn ikväll klockan 21.00 på SVT1. Såg den själv aldrig från början utan en bit in i serien och sen var jag helt enkelt fast. Den är bra helt enkelt men smaken är som baken. Men om du inte har sett serien än, så gör det. Kanske gillar du den också. Fler som gillar den här serien? Vilka serier gillar ni?



Hemma igen efter en tur ner till stan

Blev en annan som fick bli medrytare på islandshästen men hon skulle i alla fall ha kvar mitt nr och mailadress. Hon  valde en person som hon haft tidigare som medryttare. Jag förstår ovh hade gjort samma val sjäv. Jag fick fortfarande komma och provrida om jag ville men nu känns det lite onödigt när hon ändå har gjort sitt val.

Har varit på stan och lämnat in lappen till arbetsförmedlingen och även gjort synundersökningen. Det gick bra och det är skönt att ha det gjort. Nu ska jag äta lunch och söka jobb. Usch känns tungt det där med islandshästen. Jag hoppades så mycket och har verkligen längtat efter att få rida igen. Jag får smälta det här och ta nya tag helt enkelt.


Medryttare på islänning

Nu har jag haft kontakt med ägaren till två stycken islandshästar och jag ska nästa vecka provrida en utav dem för att kanske bli medryttare på denne. Så himla roligt. Som jag har längtat efter att få sätta mig på hästryggen igen, efter ett halvår utan hästar. Hoppas att detta kan bli något. Det återstår att dse. Hoppas att jag passar med hästen. Spännande blir det i alla fall. Har sprungit runt som en galning och letat efter alla ridsaker. Trodde att jag hade vinterkläderna men de låg ju såklart kvar i Södertälje. Jag har i alla fall ridhjälm och ridbyxor samt jacka. Minan föräldrar skulle skicka mina vinterridhandskar på posten. Håll nu tummarna för mig...



RSS 2.0