Mot Södertälje

Snart är det dags att få i sig lite frukost och kolla packningen en sista gång. Bussen till Stockholm går 11.35 och sedan väntar 4,5 timmar sittandes på en buss. Gissa om jag kommer få ont i rumpan efter ett tag? Nåja, men lite musik ska det nog gå. Jag har laddat MP3-spelaten med Absolute Relaxed så kanske kan man småsova lite på bussen, då brukar tiden gå lite snabbare. Det är mitt knep. Jag hoppas verkligen att det inte blir mycket folk, jag avskyr det. Det kan vara mycket folk men bara jag slipper sitta och trängas bredvid någon i flera timmar : ( Det har hänt att jag nästan har somnat och råkat rycka till rejält och det var lite pinsamt.

The Alzheimer’s Project: The Memory Loss Tapes

Jag måste tipsa om den här dokumentären som går just nu på Canal Plus. Den kan nog vara nyttig att se även om man inte läser till Undersköterska. Man vet aldrig om en annhörig drabbas av en demenssjukdom. Jag tycker att det här var en väldigt gripande dokumentär och på slutet ska jag erkänna att jag grät.

Om du inte har Canal Plus går det att se den här.

Kommande visningar

  • Måndag 21/12, 03.55 CANAL+ First
  • Måndag 21/12, 11.25 CANAL+ Drama
  • Söndag 27/12, 03.40 CANAL+ Drama
  • Onsdag 30/12, 01.00 CANAL+ First
  • Onsdag 30/12, 10.45 CANAL+ First
  • Tisdag   5/1,    05.00 CANAL+ Film HD


     


Pasta Carbonara

Här kommer en god version av pasta carbonara:

Ingredienser:

Valfri pasta
1 paket bacon
1 lök
salt
svartpeppar
matl. grädde eller vanlig grädde
pommes krydda


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Strimla baconen och stek den. Häll bort det överflödiga fettet och stek löken.
Koka upp grädden och ha i salt samt ganska mycket svartpeppar. Smaksätt med pommeskrydda i valfri mängd. Blanda i lök och bacon. 
Servera med en god sallad och pastan.  




Ute i friska luften

Jag har varit ute på en uppfriskande promenad i snövädret. Det har precis börjat snöa igen och när jag valde att ta en genväg genom skogen gjorde jag ett misstag. Det är inte så lätt att pulsa i snö alla gånger. Nu har jag i alla fall fått lite frisk luft och  motion för dagen. Nu ska här dammsugas och tvättas.


Sömnlös natt

Jag har haft en i stort sätt sömnlös natt, vilket händer ibland. Tankarna far hit och ditt fastän man bara skulle vilja stänga av hjärnan och få lite ro. Jag har vridit och vänt på mig men ingen sömn. Först på morgonen brukar jag kunna slappna av helt men då är det dags att gå upp. Idag hade jag som tur var inget att skynda mig iväg till förutom ett studiebesök klockan halv 2. Detta gjorde att jag kunde ligga kvar lite längre i sängen men vad hjälper det när man dessutom är hungrig... Nu har i alla fall katterna fått mat och jag ska snart också äta. Önskar er en trevlig dag!



Jag blir så j*vla arg...

...på människor som inte kan stå för det som dom har gjort! De gör fel och de sårar andra männsikor och kan inte erkänna det och be om ursäkt! Hur lågt får man sjunka? Gör man så? Är man frisk i huvudet? Jag tycker inte det. De borde skämmas! Gör jag något som är fel så får jag direkt dåligt sammvete och ber om ursäkt. Gör man om samma misstag om och om igen ska de inte tro att man stannar kvar som vän eller flickvän eller vad man nu är till personen i fråga! Man kan få en andra chans, det förtjänar alla. Då kan man visa att man ångrar det som man har gjort och inte vill göra om det. Men händer det om och om igen då är den personen inget att ha. Nu är det dags att jag börjar leva med eget liv och strunta i andra. Vill de bete sig svinaktigt åt....fine, gör det då, men räkna inte med att ha kvar mig vid din sida! Jag är ärlig och vill inte umgås med oärliga människor. Att såra någon annan...det är det värsta som man kan göra. Det var allt jag hade att säga...för tillfället. Ibland kan det vara skönt att få skriva av sig. Någon som känner igen sig i det som jag skrev?


Jag blir hellre sårad av sanningen än att veta att någon ljuger för mig. Jag fick veta något av en "vän" och inte av personen i fråga. Detta gjorde mig förbannad och sårad. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Har man gjort något får man också stå för det, inte fortsätta ljuga, då framstår man som en jäkla idiot. Jag har lärt mig att se om personer ljuger, jag är inte dum i huvudet! En riktig vän eller pojkvän är ärlig, glöm inte det.



Söndag

Solen tittar fram lite idag : ) Men snart blir det mörkt igen och jag tänkte hinna med en promenad innan dess. Jag har precis diskat och ska dammsuga lite. Jag har hunnit med att plugga lite också, lika bra att passa på när det lossnar och man kommer på lite att skriva. På torsdag blir sista skoldagen på flera veckor. Eftersom vi bara träffas torsdagar går tre träffar bort, julafton, nyårafton, och sen har lärarna en lärardag som ligger på en torsdag. Istället ska vi läsa en bok och skriva om.

På lördag åker jag till södertälje : ) Ska bli så himla kul att åka hem igen. Ja, jag vet att jag säger hem fast jag bor i Mora, men för mig är alltid södertälje hem! Ska bli så kul att få lite tid att vara med släkten och hundarna. Och hur mysigt blir det inte med Jul?! Jag längtar. Det enda som kan förstöra tiden i södertälje är saknaden efter katterna, usch vad tomt det blir utan dem. Ingen Zeplin som kommer och lägger sig i knäet, ingen Sanny att kela med och ingen Saga som ligger bredvid mig i sängen. Nåja, jag får nöja mig med Olle, men jag måste erkänna att det är lite lättare att dela säng med en katt istället för en stor hund som vägrar flytta på sig och som dessutom hugger efter en när man ska putta ner han. Hahaha...Olle, han är speciell han. Katterna lär klara sig men jag känner mig dum som lämnar dom själva på julafton. De är katter och bryr sig inte med det känns i mitt hjärta ändå : (




OLLE

CHIP


Ska Modo plocka poäng även ikväll?

Det har gått bra för Modo nu på sistone. Inte så många trepoängare men vinst efter förlängning är ju vinst även det. Sist blev det oavgjort mot Frölunda och gången innan blev det lite överraskande storseger mot HV71 som är favorittippade. 4-1 slutade den matchen och Modo fick tre poäng, något som inte hänt ofta denna säsong...inte än i alla fall. Jag kan lova att om Modo går till slutspel, då kan de gå långt. Ikväll möter vi Luleå för ännu en spännande match.

THE HEART OF HOCKEY - MODO HOCKEY


Kryddställ

Detta fina kryddställ med kryddor kommer från Dollar Store och kostar 200 kr.











Städar, plockar, rensar, slänger...

...det är precis vad jag gör på en lördag (fan, det är ju inte alls lördag idag, hahaha). Men skönt är det när det är gjort iaf. Jag har hållit på i två timmar men har knappt börjat känns det som. Det tar tid, mycket längre tid än vad man tror. Ni skulle se förrådet, det går inte att komma in : ( Fast att rensa där inne tänker jag inte ge mig in på idag, men jag får ångest av att tänka på hur det ser ut där inne. Till råga på allt så fastnade jag här framför datorn, nu blir det svårt att komma igång med städningen igen. Nej, nu måste jag fortsätta...

Två nya favoriter i badrumsskåpet

Köpte dessa två på Dollar Store och de har blivit två nya favoriter...Tycker att de doftar gott och återfuktar bra.





Betyg på hemtentan om demens!

Jag fick betyget VG+ på hemtentan som var om demens. Jag är mycket nöjd med det. Nästa torsdag får jag veta slutbetyget i hela kursen, Social Omsorg. Spännande.

Idag har vi mest diskuterat...eller nja, jag har lyssnat och de andra har diskuterat. Blyg som man är... Jag berättade dock om en video jag hittade på Aftonbladets hemsida om barn som misshandlats på ett dagis i Italien. Allt lyssnande idag har resluterat i huvudvärk så nu blir det middag och sen hockey. Tänker inte anstränga mig mer idag.


En överraskning väntade på mig i stallet

Jag fick en trevlig överraskning när jag kom till stallet idag. På Tollis ryktlåda låg en julklapp som var från Elisabeth och djuren. Det var en ask choklad : ) Tack snälla Elisabeth för julklappen. Idag var sista trippen till stallet tills efter jul nämligen. Kändes dumt att köpa ett busskort nu när jag ska vara borta över jul och jag har dessutom lite ont om pengar just nu.



En rolig historia om när Linda gjorde bort sig...

Detta hände när mina föräldrar var och hälsade på hos mig när jag studerade i Rättvik. Som vanligt så hyrde de stuga som de brukar göra när de kommer. Pappa ringde mig och berättade vilken stuga de bodde i och sa att mamma kunde komma ut och möta mig om jag inte hittade. - Okej, sa jag och började promenera från min studentlägenhet på Solgläntan som huset hette. Jag brukade nämligen vilja gå upp till Fyrklöverns stugby istället för att de kom och hämtade mig. Det är en bit att gå och dessutom uppförsbackar. Väl framme så ringer jag och frågar vilket stugnr de har. Pappa svarar och jag får en beskrivning. Jag förstår inte riktigt vad han menar och den lät lite konstigt beskrivningen. Han säger då att mamma kan möta mig. Jag väntar och väntar, men inte ser jag min mamma. Jag ringer igen och frågar om hon har gått. - Ja, hon väntar ju på dig. Jag börjar ana att någonting är fel och frågar vart deras stuga faktiskt ligger, är den på Fyrklövern? Nej, vi har hyrt stuga på Siljansborgs Stugby. Den stugbyn ligger åt det andra hållet från min lägenhet sätt. - Jag är på Fyrklövern, pappa. Det slutade med att pappa fick komma och hämta mig. Gissa om jag kände mig dum! Tänk om han bara kunde sagt vilken stugby med en gång, hahaha.


Vad ska ni hitta på idag?

Jag måste faktiskt erkänna att jag tycker att det är väldigt skönt med plusgrader ute igen : ) Trots slasket... Idag bär det av till stallet igen och det ska bli kul att rida ut en sväng. Regnet får gärna utebli då jag inte har några fungerande regnkläder längre. På något underligt sätt så läcker de igenom vilket de inte gjort förut. Regnkläder ska ju stå emot regn tycker man, annars fyller de ju ingen funktion. Vad ska ni hitta på idag?


Boktips

Jag vill tipsa om boken "Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin" av fd simmerskan Emma Igelström och Carina Olofsson.

Jag har bara läst första kapitlet men boken har fått väldigt bra recensioner och dessutom tycker jag att det som jag har läst är väldigt bra. Emma beskriver väldigt bra hur stor pressen är att vinna och hur den sätter sina spår. Den här boken skulle nog många fastna för. Den kostar 39 kr på Cdon.se och Ginza.se, då som pocket.


Studiebesök på krematoriumet

Idag var vi på Komvux iväg på studiebesök på Krematoriumet i Mora. Det var väldigt intressant samtidigt som det var lite hemskt. Lite jobbigt att se kistorna och veta att det faktiskt ligger döda männsikor där i, det väcker mycket tankar och många känslor. Vi fick först se kapellet och sedan gick vi vidare till kylrummet. Efter detta var det dags att se ugnen och det tar ca. 70 minuter innan en människa har blivit aska. Ca. 80 % väljer att kremera sig och det är ont om plats för de som vill ha en jordbegravning. De som ville fick se när en männsika låd där inne i ugnen men jag valde att avstå.


Nu är jag vaccinerad!

Efter en snabb tur ut till stallet stannade jag till På Strandens Skola på hemvägen för att vaccinera mig mot Svininfluensan eller Nya Infuensan som de har bytt namn till. Jag känner inte av någonting förutom att det känns att man har tagit en spruta. Återstår att se om jag kan säga samma sak ikväll, men jag tror att jag klarar mig från feber och andra biverkningar som andra verkar kunna få.



Fördjupnigsuppgift i Social Omsorg

Idag fick vi veta våra betyg på fördjupningsuppgifterna och jag är mycket nöjd med mitt betyg. Jag nådde mitt uppsatta mål så jag ska verkligen inte klaga. Nu påbörjar vi nästa kurs som är Etik och Livsfrågor. Det går undan här på Komvux : )




När kylan tränger sig på

Jag tänkte ta mig en tur till stallet men är jag tittar på gradatalet ute tvekar jag lite. -9 grader, burr. Men jag måste till stallet idag, Tolli och jag ska ut på en ca 60 minuters tur innan jag ska fixa med stallsysslorna. Igår hade Tolli ingen motivation alls, han ville knappt tölta... Det är lite drygt när han är på det humöret men det är bara att kämpa vidare, motion måste han få. Idag lär jag få kämpa vidare, men kanske blir han lite piggare av vädret.



Hemtentan är nu färdig!

Nu är jag ÄNTLIGEN färdig med min hemtenta i Demens. Hela 6 sidor blev det! Pust. Nu ska jag koppla av med lite hockey och ska inte skriva ett enda ord till idag...



RSS 2.0