Lantligt

Var och köpte dessa på stan idag.




Per Svartvadets spelarkarriär är över

Idag meddelade Svarten att han lägger skridskorna på hyllan. Han har inte spelat match sedan Modo i april 2011 mötte Södertälje i en direkt avgörande kvalseriematch. Detta blev alltså slutpunkten för hans aktiva karriär som hockeyspelare. Anledningen är en kronisk tarmsjukdom. Han var efter fjolåret inställd på att fortsätta sin karriär men har nu insätt att detta inte går på grund av sjukdomen.

 Svartvadet har gjort 755 matcher och 143 mål för Modo Hockey under åren och därmed klubbens meste spelare genom tiderna.

Svarten är nog en av mina favorit spelare då han alltid spelar med ett stort hjärta och han har varit den som klivit fram när ingen annan gjort det och själv avgjort viktiga macher. Han är sen stor del av Modo Hockey och det är tråkigt att hans karriär får ett så tråkigt slut.


Host host

Jag kan verkligen inte sluta hosta! Hur drygt är inte det. Blev inte mycket sömn inatt kan jag säga. Igår var det handboll men tyvärr blev det sista matchen för det svenska damlaget. De nådde inte riktigt upp till sin riktiga nivå men helt klart godkänt. Nu får man se fram emot herrarnas mästerskap i början på nästa år. Och hur går det då för Modo? Jo det börjar ta sig. De började inte säsongen speciellt bra men vad ska man räkna med när det är ett nästan helt nytt lag. Nu börjar segrarna så smått trilla in och jag tror att det kan gå riktigt bra. Det var lite info från sportvärlden....




Förkyld eller ?

Godmorgon! Blev en riktig sovmorgon för min del idag och hela denna dag kommer gå i vilandets tecken. Jag tränade igår och det skulle jag inte ha gjort. Det började med att jag fick ont i halsen..igen igår. Mot kvällen blev jag täppt i näsan och även fast jag använde otrivin så ville det inte släpa helt vilket det alltid brukar när jag är förkyld. Om det nu är en förkylning eller det andra mystiska som jag dras med. Ska boka in ett nytt besök och gå till botten med det här. Nu vill jag veta vad det är som är fel. Min syster tror att det kan vara något med sköldkörteln eftersom det går lite i släkten så det ska jag kolla upp men det får bli under min semester nästa vecka. Imorgon jobbar jag kväll men mår jag som idag ska man nog hålla sig borta från jobbet. Får se hur det känns imorgon, vill inte ringa och sjukanmäla mig i onödan. Ska hålla mig hemma idag förutom ett besök på konsum, ska köpa otrivin, värktabletter, flourtabletter, ingerfära och honung. Sägs ju att detta är bra så ska testa detta sen. Ska även köpa 2 hyacinter då mina har blommat klart. Typ alla mina blommor börjar bli jättefula : ( Har inte riktigt råd att köpa allt nytt nu men hur vackert är det med färdigblommade blommor i fönstret?


Filmtips!

Gillar du också romantiska komedier, då kommer du definitivt älska dessa två filmer. De kommer garanterat att få dig att skratta och le! Du kan nu köpa dessa för endast 99 kr, de ingår nämligen i kampanjen "2 för 99" hos cdon.

The Ugly Truth

Katherine Heigl och Gerard Butler spelar huvudrollerna i den här vilda och roliga kampen mellan kvinnligt och manligt. Abby (Heigl) är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det gäller män. Mike (Butler) är stjärnan i hennes tv-program och vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans. De oväntade resultaten slår alla med häpnad.

 

The Proposal

Den krävande kvinnliga chefen gifter sig med sin unge manlige assistent för att slippa skickas tillbaka till Canada. Det hela är bara ett skenäktenskap men efter ett tag dyker äkta känslor upp...




Saga

Saga gillar att sova på de mest konstiga ställen. Här hittade jag henne en gång.


Fetaostlax

Ingredienser:

Lax
fetaost
creme fraiche
italiensk salladskrydda
vitlök

Potatis
olivolja
havssalt

Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
Lägg i en djup ugnsform och blanda med olivolja och havsalt.
In i ugnen cirka 15 minuter.

Mosa fetaosten och blanda med creme fraiche och lite salladskrydda.
Pressa i två vitlöksklyftor och smaka av.

Lägg laxen i ugnsformen tillsammans med potatisen och bre ut fetaoströran på laxen.
In i ugnen cirka 15 minuter.

Servera med kokta morötter.




Ibland får man ta saken i egna händer!

Igår på jobbet tänkte jag ta tag i saken och rensa en brukares kyl som var proppfull med varor. Det är inte så lätt förstår ni, att hålla koll på vad man har i sin kyl när man inte ser så bra och då blir det lätt att man handlar på sig en massa som man egentligen redan har hemma. Får man då inte hjälp av personalen att kolla notan och ta en titt i kylskåpet då blir resultatet som i detta fall, allt det gammla hamnar underst och blir bara sämre och sämre, möglar och ruttnar. När jag rensat klart blev det fem fulla påsar, tre gröna och två vanliga soppåsar. När jag var helt klar  och hade rengjort kylen och skulle gå tänte jag och brukaren samma sak...FRYSEN! Men vi kom snabbt överrens om att det får bli vid ett annat tillfälle. jag kunde dock inte hålla mig, utan gjorde en snabbtitt i frysen för att se vad som väntade och även den var proppfull... Så lycka till den som får det uppdraget ; ) Kanske blir jag, vem vet, haha. behöver jag säga att brukaren blev väldigt tacksam. Ibland mår man så himla bra själv, när man får göra en god gärning, det är det fina med att jobba som undersköterska, man får ofta tillfällen att göra såna här gärningar som verkligen uppskattas av brukarna och som dessutom underlättar och gör jobbet trevligare för personalen. Ibland kan man önska att man fick lite fler luckor i arbetet och slippa all stress så att man kan göra detta "lilla extra" som det så ofta pratas om att vi ska göra. Jag rensar i alla fall fler kylar om det behövs för det var så skönt när det var klart och det var lite ordning och man kunde sova skönt på natten och veta att den personen inte har något gammalt och mögligt i sitt kylskåp. Så nu är det upp till vi som jobbar att fortsätta hålla ordning så blir det inte samma kaos igen.


Gräddkola

Efter middagen gjorde jag lite gräddkola och det blev sååå gott. 3 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl ljus sirap, 2 msk kakao och lite smör. Koka kraftigt i ca 20 minuter, häll upp i en form, låt svalna, skär i bitar. Klart. Hur enkelt som helst. Några lyckliga människor kommer bli bjudna på dessa kolor...


Lördag

Idag var jag med mamma till Hedlandet och de hade så mycket fint att man knappt ville åka därifrån. Jag hade kunnat handla hur mycket som helst men har lite för lite pengar just nu så det får vänta tills man får lön nästa gång. Dom hade de där fina muggarna som jag har skrivit om i ett inlägg längre ner för 25 eller 29 kr styck, jag ville så gärna köpa dom men avstod. Köpte istället en snygg vårjacka för 100 kr, ett tyghjärta som det står God Jul på för 15 kr, platspåsar och nagellack. Nästa gång kommer jag köpa mer än så för de hade jättefina och billiga kläder, gardiner, ljus och prydnadssaker. Kanske inhandlar en stor fin lykta nästa gång och kanske ett par prydnadskuddar till soffan.

Nu blir det hockey, cider och lite onyttigheter. Men jag körde ett pass med träningsdvdn så jag kan äta med gott samvete. Ingen träningsvärk denna gång dock, konstigt vad fort kroppen anpassar sig (eller kan det bero på att Olle var ivägen hela tiden : )






RSS 2.0