Number 23

Jag såg en film igår på TV4 med Jim Carrey i huvudrollen. Riktigt spännande film som jag tänkte tipsa om här. Den går att köpa för 49 kr på Ginza.

Hundfångaren Walter Sparrows lugna tillvaro förvandlas den dag han får boken "Number 23" i födelsedagspresent av sin fru Agatha. Han fängslas av den spännande historien om privatdetektiven Fingerlings besatthet av talet 23. Ju mer han läser desto mer övertygad blir han att den mörka mordgåtan har beröringspunkter med hans eget liv. Han ser talet överallt i sin omgivning och snart ägnar han all sin tid åt att försöka begripa sig på romanens komplicerade intrig. Hans besatthet får allvarligare konsekvenser än han kunnat ana.



Söndag

Jag sitter och ser Familjen Annorlunda och har tillbringat någon timme med att plugga och har gjort klart den sista individuella inlämningsuppgiften i Med. Grund. Den handlade om lite olika påståenden som man skulle motivera. Ganska rolig uppgift när det väl lossnade. Nu blir det inget mer pluggande för mig idag, utan nångra avsnitt av Prison Break ska det bli och en och annan godibit. Choklad är alltid gott : )

Bjuder på en bild från Höga Kusten



Daimmuffins

Här kommer receptet på Daimmuffins.

125 g margarin
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde eller mjölk
2 påsar daimkulor

Gör så här:

Ställ veckade pappersformar i en långpanna.
Rör matfettet och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Rör ner daimkulorna men spara några att dekorera med.
Häll smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (Dekorera med några daimkulor på varje muffins på slutet)


Fredag

Snön föll ner för en stund sedan och termometern visar på -9 grader här i Mora. Det börjar alltså bli lite kallar igen : ( och enligt rykten ska det komma mer snö i helgen : ( Nu får det väl ändå räcka känner jag. Om en stund ska jag ut till stallet en sväng för att motionera Tolli en sväng och sköta stalsysslorna och sedan blir det hem och plugga och söka jobb. Såg att de lagt ut annonsen nu om att man kan söka som semestervikarie till bland annat usk så nu blir det till att skriva ett personligt brev igen och det är inte lätt att få till det.

Om jag kommer ihåg ska jag lägga ut ett recept på daimmuffins lite senare, men vi får se om jag har tid till det, tror mig minnas att jag har tvättid idag...och det behöver dammsugas...och våtdammas...rensa kattlåda...diska...plugga...ducsha osv.. Det tar aldrig slut med andra ord.



Prov och redovisning

Idag hade vi fullt upp i skolan, först prov på hjärtat och sen den för mig riktiga utmaningen...en muntlig redovisning. Provet gick rätt bra...det kändes bra i alla fall. Kanske inte något högt betyg men det ska nog mycket till om jag inte fixade godkänt. Sen var det som sagt redovisningen...svimmade jag? Nej, jag överlevde återigen. Sist min grupp redovisade var vi först ut vilket var skönt, annars sitter man bara och blir mer och mer nervös för varje grupp som redovisar. Idag var vi sist ut : ( Jag kände hur jag blev helt varm och röd i ansiktet, men jag läste det jag skulle och försökte ha ögonkontakt, men som vanligt så tappar man orden och måste kolla på pappret nästan hela tiden. Jag är i alla fall stolt över mig själv att jag klarade det!

Westlife - Where We Are

Har du inte lyssnat på Westlifes nya album har du gått miste om något. Det är ett album med otroligt fina och bra låtar. Jag har alltid gillat Westlifes låtar och det här är nog några av de bästa. De berör och de fastnar direkt.


Idag fyller min syster 27 år! Grattis!


Matvete med falukorv och grönsaker



Ingredienser 2 portioner:

2 port. matvete
frysta grönsaker
1 burk majs
1/2 buljongtärning

Dressing:

Olja
Persilja/hackad eller från kryddburk
Italiensk salladskrydda

Gör såhär:

Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. För att få mera smak kan man ha i en 1/2 buljongtärning.
Skär falukorven i småt bitar och stek tillsammans med de frysta grönsakerna.
Blanda oljan med kryddorna och smaka av.
Häll matveten, grönsakerna och falukorven i en skål, blanda sist i majsen.



Sverige utslagna ur Handbolls-EM

Sverige var tvugna att vinna kvällens match mot Tyskland för att kunna gå vidare i turneringen. De båda lagen bjöd på en spännande och jämn match men Tyskland var snäppe vassare och gick vidare medans Sverige har spelat sin sista match för denna gång.



Utmaning till Sara!

Jag sitter och tittar på The City och väntar på att ta en promenad innan handbollen börjar. Sverige förlorade igår så idag har de kniven mot strupen. Har ni sett Kniven Mot Strupen på TV 3 någon gång förresten? Han är helt galen... Riktigt bra program i alla fall.

Nu till utmaningen som jag har till min syster. Jag åt en supergod och nyttig sallad idag (från restaurangen i FM Matsson Aren), den innehöll, matvete, kyckling, broccoli, päron och valnötter. Den innehöll säkert några kryddor eller dressing också men vilka/vad vet jag inte. Om man nu ska försöka göra den här själv, vad ska man ha i då? Sara, du som är så bra på att laga mat, vad tror du att man kan ha i för att det ska smaka bra, vad skulle passa? Kanske vill du prova gör den, den var riktigt god i alla fall. Hoppas att du vill prova på den eller om du har några tips...


Alexander Nilson (Kniven mot strupen, torsdagar klockan 21.00) har tidigare synts i TV3 i programmet Middagen som sändes 2007 och senast i Kvällsmat i år. Han är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alex bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis legendariska Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet.

 


Handbolls-EM

Nu börjar Handbolls-EM och först ut är en match mot Slovenien. Sverige kommer i sin grupp även att möta Polen och Tyskland. De tre länderna som får flest poäng går vidare så Sverige har stora chanser att ta sig vidare. Sverige har många bra spelare men en av mina favoritspelare är Jonas Källman som är grymt bra på kanten.



Betyg i kursen Etik- och Livsfrågor

Idag fick jag tillbaka resultatet av min bokrecension av boken "Simmar-Emma". MVG - fick jag lite överraskande då jag kände mig missnöjd med mitt arbete. Det visade sig att det jag skrivit var riktigt bra trots allt, jag hade bara behövt skriva lite mera om vad boken handlade om för att få ett starkt MVG. Betyget i hela kursen var VG vilket jag är nöjd med! Har VG i samtliga kurser så här långt och ett MVG i datakursen.



En riktig krutgubbe!

Idag motionerade jag Steíngrimur en sväng och jag måste säga att det är fart på den hästen trots hans 24 år. Han har inte blivit riden så mycket av sina fodervärdar så jag tog saken i egna händer och motionerade honom idag. Han var pigg och ville bara springa på och när han väl fick tölta och ta en galopp så gick det undan, och kul var det men sedan fick jag ändå hålla in honom. Inte så bra om han bara springer när han inte har gått något och inte har någon kondition. Igår red jag både honom och Tolli. Tolli fick jobba lite lätt och Steíngrimur fick bara skritta då för att komma igång lite lätt. Imorgon är det Tollis tur igen så då blir det lite mera arbete. Just nu njuter jag av ridningen så mycket jag bara kan för till sommaren lär det vara slut med ridningen : (



Söndag

Efter frukost gick jag ut på en riktig långpromenad som resulterade i hela 5929 steg. Skönt. Nu har jag kört lite styrketräning här hemma men jag måste säga att det verkar vara svårt att gå ner i vikt. Vågen stog på 63,3 i morse. Jag räknade precis ut mitt BMI och det hamnade på 24, men jag tycker ändå att jag börjar komma på gränsen och behöver verkligen börja röra mera på mig samt minska på sötsakerna. När jag vägde 54 var jag också normalviktig för min längd så jag behöver helt klart gå ner lite. Fast samtidigt så vill jag ha lite muskler och det väger ju mer än fett! Det viktigaste är att man varken är underviktig eller överviktig och är nöjd med sin kropp och tänker på sin hälsa.

Under 18,5 underviktig

19-24,9 normalvikt

25-29,9 övervikt

Motion är bra för själen

Promenad innan frukost har jag börjat med och till frukost idag blev det havregrynsgröt, knäckermacka, juice, 1 ägg och en kiwi. Efter frukosten blev det en promenad till Ica Maxi för att inhandla lite till den röda veckan som börjar imorgon : ( Tur att man har värktabletter hemma så att man slipper mensvärken. Nyss avslutade jag en stund styrketräning här hemma och jag börjar redan få tillbaka lite muskler i armarna : ) Nu ska jag stoppa i mig ett litet mellanmål och sedan blir det ännu en promenad innan middagen ska lagas, köttfärsbiffar med potatis, hemmagjord brunsås samt massor med sallad.

Jag köpte en påse med mandlar, Nutisal Almonds Mixed.  Jag kände mig jättenyttig tills jag såg vad det innehöll. Hela 10 stycken E-nr! 10 stycken! Värre än en påse chips! Jag känner mig inte så nyttig längre men de är ju så goda och jag köpte 3 påsar idag och det var innan jag såg alla E-nr.


Svåra beslut är aldrig roliga att ta...

...framförallt inte på sin egen födelsedag. I och med veterinärbesöket med Sanny igår var jag även tvungen att ta det mycket svåra beslutet att säga upp mitt fodervärdsavtal på islandshästen Tolli. Jag har inte råd helt enkelt och att avliva eller sälja Sanny skulle jag aldrig ens fundera på om det inte var absolut nödvändigt. Jag har tre, kanske bara två månaders uppsägningstid sen är jag inte längre Tollis fodervärd = ingen mer ridning : ( Att ha en islandshäst helt som min egen var en dröm som jag hade och att den skulle förverkligas så tidigt trodde jag inte. Jag trodde att det skulle ske längre fram om flera år. Men nu är det istället en krossad dröm. Jag kommer sakna alla härliga ridturer i skogen och det finns inget härligare än att tölta fram längs grusvägarna på en islandshäst. Att kunna göra det flera dagar i veckan, ja det var verkligen en dröm som blev sann.


Det var med tårar i ögonen som jag plockade upp telefonen igår och ringde hästens ägare och hon blev självklart besviken och ledsen även hon. Hon är pensionär och orkar inte ta hand om två hästar själv och funderar nu på att sälja Tolli och ta bort Steingrimur som är äldre. Hon hade velat flytta Tolli närmare mig men nu blir det inte så. Jag som hade tänk ta körkort till sommaren och hade då kunnat hjälpa till mer i stallet. Jag fick gärna hjälpa till att rida hästarna och fixa i stallet tills det att hästarna inte ska gå kvar där längre och det blir tills sommaren, sedan lär det bli en jobbig tid utan hästar och ridning.



En händelserik födelsedag

Jag fyllde år igår och dagen blev allt annat än stillsam. Sanny har drabbats av urinvägsinfektion igen och eftersom läget kan vara livshotande var det bara att slå en signal till veterinären. Jag ringde veterinären redan förra veckan på Nyårsafton då jag misstänkte att han fått urinvägsinfektion igen. Hade jag åkt in med honom då hade det kostat mig 2500 spänn! På lördagen ringde jag ingen och fick lite antibiotika, vetrimoxin på recept. Av detta blev han alltså inte bättre så igår åkte jag in med honom strax innan klockan 14. De klämde på hans urinblåsa och det kom ut urin som dock var lite grusig. Sanny fick ett specialfoder samt en tablett så nu ska jag hålla tummarna. Besöket gick på 1200 kr! Det är även viktigt att han får i sig vätska och jäklar så han har druckit igårkväll och under natten. Han drack hela tiden och länge. Vet inte vad som har tagit åt honom...



Nya tag detta år

Jag har ökat lite väl snabbt i vikt det senaste halvåret så nu får det bli nya, tuffare tag detta år. Jag har alltid legat på runt 52-54 kg och nu ligger jag på runt 63! Minst 10.000 steg om dagen måste det bli. Alla har jämt sagt till mig att jag kan äta hur mycket onyttigt som helst utan att gå upp i vikt. Så är det inte längre. Måste ha med åldern att göra. Imorgon fyller jag 21 år.

Gott Nytt År

Gott Nytt År Önskar Jag Er Alla!

RSS 2.0