Julstämning

Jag hade först inte tänkt ta fram några julsaker här eftersom att jag ändå kommer flytta, men detta skulle betyda att jag skulle gå miste om all julstämning för när jag kommer ner till Södertälje är julen nästan över och det är dags att ställa undan alla julsaker igen, så jag hämtade upp A:s adventsljusstakar och ställde dem i fönstren och bytte även till julgardiner. Blev mysigare direkt, om man bortser från alla flyttkartonger. Finns inte så mycket mer att packa, tavlorna ska ner, dom som är kvar och alla köksgrejjer. Annars är det mesta nerpackat utom det som används.

Om 18 dagar...

...åker Saga och Zeplin till sitt tillfälliga hem, tills jag kan hämta dom igen. Snyft. Det känns jättejobbigt även om det bara är för en tid. Jag kommer sakna dem. Saga som jämt sover bredvid mig och Zeplin som är så kelig av sig. Och hur ska det gå för Sanny som kommer vara själv ett tag? Han kommer förmodligen bli mer kelig av sig men det blir nog jobbigt för honom att inte ha någon att busa med. Man önskar ibland att man kunde tala om för dom att det bara är för en tid och inte för alltid, fast å andra sidan så är det nog bara jag som oroar mig helt i onödan som vanligt. Katter kanske lever mer i nuet och har lättare för att anpassa sig. Fast att Sanny trivs bättre med kompisar än själv det vet jag. Får försöka vänja Chip, haha : ) Usch, jag hatar att behöva lämna bort katterna, men jag har inget annat val. Zeplin sköter sig ordentligt nu i alla fall. Han kanske börjar förstå att han måste gå på lådan och inte kan göra ifrån sig ute nu när det är vinter.

Måndag

Har precis skickat iväg frågor till en intervju som vi ska ha i kursen handledning. Tyckte att jag fick till några riktigt bra frågor tillslut. Igår hade jag en riktigt dålig dag och lär ha det framöver också. Mer om detta i nästa inlägg.

Lördag

Har haft en ganska slapp dag, sov ganska länge, tränat lite och tagit en långpromenad. Sen har jag kollat på The Hills i några timmar, haha. Till middag blev det köttfärssås, eller kött och kött??! Jag gjorde med qourn (stavade jag rätt nu?) istället. Fräste lite vitlök i olja, hade i qourn, krossade tomater, buljongtärning och kryddor. Blev så mycket mat att jag inte behöver laga mat på flera dagar. Nu blir det dansbandskampen, en skål med chips och choklad, till detta ett glas med vatten.

Ovanlig sovplats

Katterna har hittat en ny favoritsovplats.


Cubus

Hittade de här två topparna på Cubus idag. 99 kr styck.


Handledning

Hemma nu efter en lång dag i skolan. Nej, den var inte så lång, tiden gick rätt fort. Vi började en ny kurs idag, handledning. Verkar vara en ganska spännande kurs men den blir en utmaning för mig. Mycket praktiskt där man ska göra saker inför alla andra... Har jag sagt att jag avskyr sådant, haha. Men jag tänker inte få ett IG nu när det är sista kursen, så det är bara att bita ihop och övermanna sin blyghet.

Efter skolan gick jag till affären för att handla lite och blev så fruktansvärt sugen på färskt bröd med ost och skinka och grönsaker på. Försöker verkligen låta bli godiset nu under veckorna, så ikväll får det bli lite gott bröd istället med en kopp varm the. Blev två chipspåsar och choklad till fredag och lördag, haha. Så nu vet ni vad jag ska äta till Idol och Dansbandskampen... : ) Köpte en film också...var nära att bli tre (3 för 99) men jag lyckades stå emot frestelsen och lämnade tillbaka två av dem innan jag gick till kassan. Att köpa en film var ganska onödigt då A tog dvd spelaren så jag har inget att spela filmen i. Mitt playstation 2 fungerar för dvd filmer men den gick inte att koppla till TVn. Jag som hade en skräckfilm som jag ville se : ( Nåja, om en månad kan jag se filmen hemma i Södertälje : ) Får väl se den med föräldrarna.


Attendo Care

Ringde nyss Attendo Care i Södertälje och de behövde folk till hemtjänsten med utbildning och körkort : ) Har nu två intervjuer tills jag har flyttat. Skönt. Har ju gått bra på samtliga jobbintervjer jag haft tidigare, bara två men ändå. 2 av 2 är inte fy skam. Hoppas på 4 av 4 när jag gjort dessa intervjuer. Usch vad nervöst att göra dessa samtal men kul när man får positiva besked, men nu börjar jag bli nervös över att köra bil helt själv och i Södertälje dessutom : ( Hjälp, vad läskigt. Kommer jag verkligen att klara det?? Fast klarade jag att ta körkort så borde jag ju inte vara jättedålig på att köra bil, haha.

Onsdag

Måste plugga så att jag får klart en uppgift tills imorgon men skriver ett litet inlägg först. Kollade mailen precis och såg att jag kommer att få testa Arlas nya vispgrädde smaksatta med jorgubb och choklad. Kul. Igår hade jag en halvdag på stan, gick hela vägen dit och besökte först arbetsförmedlingen, sedan gick jag och tittade i olika klädbutiker och köpte ett rött nagellack till julen. Besökte även guldfynd och köpte julklapp samt födelsedagspresent till Farmor som fyller år samma dag som mig. Vad har ni haft för er?

Låt mig vara!

Idag fick jag se resultatet av min present till min syster när hon fyller år...spännande... Ska bli kul att se den på riktigt sen.

Blir tyvärr inte så många inlägg här på bloggen framöver, detta på grund av att datorn som jag använder (min pappas gamla bärbara) är så himla seg. Tog mig ca. 30 minuter bara att kolla igenom mailen. Den står och surrar och surrar. Får skaffa mig en liten dator sen när jag har jobbat ihop lite pengar. Detta får duga för tillfället.

Fick ett argt sms från en av A:s kompisar igår! Sådär lagom roligt att han springer runt och snackar om mig... Hans vänner ska låta mig vara! Den här personen har inte jag haft någon kontakt med på mer än ett år tror jag och så får man detta sms...

Från J:

"Hej, hur är det?  Varför är du sur på mig? Varför ska du bestämma vilka A ska få prata och umgås med. Har inte A ett eget liv också. Jag bara undrar. Mvh J

För det första, vadå sur? Vafan springer A runt och säger till folk???  Har jag någonsin sagt vilka han inte får umgås med?? Snarare tvärtom. Linda får inte ta hem vänner, Linda får inte gå ut på krogen osv.

Jag skrev detta tillbaka:

"Eh, varför kontaktar du mig? Jag har inget att säga till varken dig eller A."

Detta får jag tillbaka:

J:

"Du har ju skadat våran självkänsla och identitet mm."

What???

Jag skriver detta:

"Sluta skicka sms till mig, annars måste jag kontakta polisen."

Efter det fick jag inget mer sms.

Jag skriver till A att om han ska låta sina vänner hålla på och skicka elaka sms kommer jag att använda det emot honom... Folk får fan ta och växa upp! Ska jag be mina vänner skicka arga sms till honom eller. Nej, jag sjunker inte lika lågt. Jag vet bättre.

Glasscheescake med hallon

Tänkte göra en glasscheescake med hallon om en stund, blev så sugen på det, haha. Roligare att göra det än att köpa färdig glass i affären. Igår var jag och fyndade på djurmagazinet. 4 st 400 grams påsar med torrfoder för bara 25 kr! Köpte även 10 frp blötmat för 75 kr. Det gäller att passa på när man får chansen. Igår kom hem ,aten och kattsanden från foderbilen med en liten överraskning dessutom, ett par fleecehanskar som det står Royal Canin på. Jag kan verkligen rekomendera foderbilen.se. Ungefär samma pris som i affären och det skickas direkt hem till dig. Fraktfritt när du handlar för över 400 kr annars bara 19 kr. Perfekt för dom som jag som inte har någon bil...

Vinnaren av nagellack från IsaDora!

Grattis till Jenny Sjöberg!

Klicka på bilden för att komma till Jenny och Jons blogg!



Nytt hem

Idag flyttar gerbilerna till sitt nya hem! Kommer sakna dom men de får det säkert jättebra : ) Jag kan ju inte släpa dom hela vägen till södertälje. Det har även löst sig med katterna, så även de får ett nytt hem ett tag tills jag hittat någonstans jag kan ha dem. Sanny kommer följa med mig till Södertälje eftersom han är så rädd och skygg för andra människor. Saga och Zeplin kommer ju ha varandra så det blir nog jättebra. Jag är så tacksam för all hjälp : )

Vad ska man hitta på?

Jag har nu ätit en god middag bestående av fullkornspaghetti, bolognesesås och sallad. Räckte även till en matlåda till skolan imorgon samt till middag när jag kommer hem. Jag sitter nu och funderar på vad jag ska hitta på... Tror att det får bli en liten promenad och sen en varm dusch och efter det en skräckfilm innan Bonde Söker Fru börjar...








Onsdag

Flytten närmar sig med stormsteg nu och packningen är i full gång. Igår rensade jag ur alla mina saker från ena förrådet. Jag fick klättra över alla prylar som bara är inställda på golvet och jag höll på att snubbla över dom ett antal gånger. Nu har jag börjat sortera upp och packa ner alla saker. En kartong med filmer, men lär bli minst två kartonger till bara för resten av filmerna. Alla krukor i en kasse, alla skor i en annan o.s.v. Vill dock inte packa för mycket med en gång för då kommer man få bo i en nästan tom lägenhet...! Nej, nu ska jag fortsätta att leta jobb.

Vinn kryddor!

Jag är med och tävlar om kryddor, vill du också vara med? klicka på bilden!


Foderbilen.se

Jag har nu provat att beställa kattmat och kattsand från foderbilen.se. Jag kommer att få maten och sanden hem till mig och priset var dessutom detsamma som på djurmagazinet, bara sanden som var 10 kr dyrare. Köpte tre påsar sand så att man har under en tid. Frakten blev bara 19 kr plus 9 kr för fakturan. Inte så farligt. Jag passade på att köpa en 10-kilos säck med Royal Canin, Sterilised. Jag hade knappast kunnat släpa på en sån säck helt själv. Kostnaden blev sammanlagt 968 kr. Visst det finns billigare kattmat men mina katter behöver ett bra foder annars får Sanny urinvägsinfektion och Zeplin blir överviktig, så detta är helt klart värt pengarna. Någon som har erfarenheter av foderbilen.se?
 

Cats Best ÖkoPlus 10l (Kattsand)

Royal Canin Sterilised 37 10kg (Kattmat)


Uppgiven

Snart ger jag upp, jag vet inte längre vad jag ska ta mig till med Zeplin. Nu har han börjat skita i badkaret igen! Inte kan man lämna bort honom sen när jag flyttar och låta någon annan stå ut med detta skitgörat att gå och torka bajs varje dag. Inte nog med detta, emellanåt kissar han i protest i diskhon, så där lagom trevligt det också. Han är ju rumsren, så vad sysslar han med?!! Jag kan ju inte hjälpa att han hellre gör ifrån sig ute och inte vill gå ut för att det är kallt! Igårkväll ställde jag in en till kattlåda i badrummet med helt ny sand men ändå bajsar han i badkaret...!!! Jag provade även att fylla matskålarna helt med mat och låta dom gå och äta själva och Zeplin klarade det bättre än vad jag trodde men jag är tveksam på om det går i längden då det inte är så bra om han blir överviktig igen. Jag vet inte alls hur jag ska göra med denna katt....

Bergvik

Fick ett positivt besked från Bergviks Servicehus när jag ringde tidigare idag. Jag skulle höra av mig i Januari när jag flyttat för att komma på intervju. Har även ringt ett samtal så att jag ska få hemskickat en lista på privata hyresvärdar i Södertälje och jag har ev. någon som kan tänka sig att ta två av katterna ett tag. Nu ska jag fortsätta lyssna på lite dansk musik och diska, sen väntar några skoluppgifter...

Måndag

Då var vi inne i en ny vecka igen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det : ( Nu måste man ge gärnet med pluggandet igen samt ringa runt efter jobb till i vår när jag flyttat. Jag måste även tvätta idag samt fortsätta packa. Mycket att göra med andra ord när jag även ska försöka klämma in lite träning.

När din katt dör...

Också när katten dött återstår det ett val, oftast vill man på något sätt bevara kattens minne. Det finns några olika alternativ:

  • Begravning
    1. Privat plats, såsom trädgård.
    2. Stockholms djurkyrkogård, Sveriges äldsta. Ligger på Djurgården sedan 1870. 1 000 kronor kostar en kremering och 1 175 en gravplats. Kors eller sten kostar extra.
    3. Lekebergs smådjurskremering. Askan sprids på en äng/man får den i en urna. Kostar 550. Extra för veterinärens hantering.
  • Porträtt
    1. Fota själv.
    2. Anlita ett proffs. Det går oftast bra med en vanlig porträttfotograf. 1 200 – 2 000 kronor.
    3. Ett tips! Ta fotot när katten är pigg och kry, vänta inte till "sista stund".
  • Uppstoppning
    1. Ja, det går faktiskt. Det kostar från 4 000, men det blir inte perfekt likt
  • Siluett
    1. Det amerikanska företaget Dummy Boards erbjuder utsågade siluettbilder i trä i naturlig storlek.
  • Frystorkning
    1. Det senaste inom djurbevaring kommer självklart från USA. Det kostar från 5 000 kronor. Djuret blir mycket likt men problemen överträffar fördelarna: det tar ca. sex månader och efter ett tag återtar djuret sin ursprungliga form, eller blir uppätet av skadedjur.

      Källa http://katter.nu 

    Är inte detta hemskt??!!! Jag tänkte stoppa upp Sanny, frystorka Saga och kremera Zeplin... vem fan gör sånt? Äckligt ju... Inte kremeringen men de andra två. Skulle du vilja ha din katt uppstoppad i vardagsrummet?



    Uppstoppad katt
    Bild lånad från google


Kycklingsallad

Idag gjorde jag en sallad till middag och det blev verkligen jättegott.
Detta hade jag i:

Salladskyckling
Blandsallad
Gurka
Tomat
Fetaost
Matvete
Avokado
Rödlök

Som dressing hade jag Mangoraja sås



Dansk musik

Från Bosnisk musik till dansk... Jag tycker om att upptäcka ny musik, speciellt från andra länder. Jag har till exempel berättat att jag fastnat för Balkanmusiken och framförallt gruppen Regina. Hittade nu ett danskt band som heter Nephew och de är faktiskt ganska bra. Det album som jag har lyssnat på har bra drag, Danmark, Denmark. Här kommer ett litet smakprov. Första låten är tillsammans med det danska fotbollslandslaget : )






Grattis Pappa på Fars Dag!



Grattis Pappa! Eftersom jag inte kan fira pappa idag har jag skickat ett litet paket.
Glöm inte att skicka ett grattis till era pappor idag!


Söndag

Godmorgon! Tro det eller ej men inatt har jag faktiskt sovit ganska bra. Jag gick dock och la mig ganska sent, kom nog inte i säng förrens efter 1. Hade gärna sovit en liten stund till men det är svårt när katterna sitter och stirrar på mig och praktiskt taget hoppar på mig. Det var bara att gå upp och ge dem mat. Det är nämligen så för er som inte vet att jag måste dela upp maten varje dag och inte som de flesta ha mat i skålarna hela tiden. Zeplin äter och äter och slutar inte, därför delar jag upp maten så att han inte ska bli överviktig och sjuk. Vad ska ni göra denna söndag?


Regina

För er som inte vet villka Regina är så ska jag berätta det för er. Det är ett bosniskt rockband som bland annat har spelat i Eurovision Song Contest med låten Bistra Voda. Efter det har de varit ett av mina favoritband och jag har verkligen förälskat mig i balkan musiken. Här kommer några av mina favoritlåtar med Regina som består av Davor, Aco, Bojan och Denis. Mer info och musik om Regina hittar ni i kategorierna "Regina".



"favour" med Davor Ebner och isländska sångerskan Yohanna


"Bjezi dok sam mlad" från albumet Vrijeme Je 2009




"A tebe nema" från en konsert i Moskva 2010



"A tebe nema" från tidigt 90-tal



"Spavaj spavaj", Reginas första hit från tidigt 90-tal



"Spavaj spavaj" från albumet Vrijeme Je 2009





"Zvacu te pile moje" från albumet Vrijeme Je 2009




"Ljubav nije za nas", duett med Elena Risteska från albumet Sve Mogu Ja 2006




"Izgledala je malo cudno" från albumet Sve Mogu Ja 2006




"Sama" från albumet Sve Mogo Ja 2006




"Sve mogu ja" från albumet Sve Mogu Ja 2006



"Bistra Voda" från ESC 2009


Sanny

Tänkte berätta lite om mina katter och börjar med Sanny som kom hit först. Det var helt enkelt så att jag inte ville bo i ett hem utan djur så jag bestämde mig för att kanske köpa en katt. Jag kollade runt på blocket och ville helst ha en som var svart och vitt, varav jag hittade en tjej som hade kattungar till salu. Jag mailade henne och frågade om inte den svartvita katten fanns kvar och visst gjorde han det. Jag sa att jag gärna ville ha en bild på honom och det slutade med att jag bestämde mig för att köpa katten. Nu var det bara att bestämma ett namn också och sådant är ju alltid svårt...

Han fick namnet Sanny och tillslut kom dagen då jag kunde åka och hämta hem honom : ) Han var så liten och söt och gick direkt in i transportburen utan minsta tvekan. På bilresan hem skrek han och var nog rädd, var ju första gången som han åkte bil. Väl hemma var han snabb att anpassa sig och vi blev vänner direkt, han sov bredvid mig, ibland till och med på min kudde bakom huvudet. Sanny älskar att bli kliad på magen och kommer inte sällan och slänger sig på rygg och vill bli kliad. Han älskar även skogen och har visat mig stigar som inte ens jag visste om, och han är numera min trogne följeslagare på skogspromenaderna.

En dag fick Sanny två nya vänner, Saga och Zeplin och de blev bästisar direkt, de sov bredvid varandra, åt tillsammans och busade hela dagarna. En dag blev Sanny konstig, han började slicka sig och kunde inte kissa, det visade sig vara urinvägsinfektion. Jag började blöta maten för att han skulle få i sig mera vätska och det hjälpte ett tag tills det var dags igen. Tillbaka till veterinären där vi fick specialfoder. Efter detta slutade jag med det billiga fodret från Granngården och började istället med Rocal Canin, sterilised.

Sanny är en kräsen katt och äter inte vad som helst, han är skygg för andra människor och behöver tid på sig innan han kan lita på andra människor. För mig kommer han alltid att vara min lilla Sanny, mitt första egna djur.



Bilden från blocket



Zeplin och Sanny



Sanny och Saga



Sanny ute i skogen



Sanny på promenad






Tunika

Måste bara tipsa om den här supermysiga tunikan från Halens som bara kostar 99 kr. Den är så himla skön och dessutom lång.

Tunika

Tunika

Tunika
Tunika


Lördag

Godmorgon! Har ni sovit bra? Jag tror att jag sakta men säkert börjar få mer och mer sömn för varje natt som går vilket är väldigt skönt. Ni har väl inte missat att Tre Kronor spelar turnering just nu?? Jag hade gjort det, märkte det när jag läste i tidningen igår och såg att de spelat match mot Tjeckien. Jag som aldrig missar sånt här... Jag borde ha förstått att de var något på gång när Modo hade ett så långt uppehåll. Jag missar aldrig någon turnering i vanliga fall : ( Men nu vet jag så klockan 12 idag är det dags igen för Sverige när de möter Ryssland i Karjala Tournament. Ska ni titta?



Bild lånad från google.


Vem är du???

Kommentar från någon som inte vågar stå för vem det är:

"jag råkar veta lite om saker om dig och ditt x tex att x:et som äger lägenheten bor hos vänner pga att du hotar honom med tillhyggen vid flertal gånger det nämner du inte. Vad betalar du i hyra ??? x:et prata om att han hade fått 500 spänn av dig denna månad tror inte att en lägenhet kostar 1000 spänn i månaden nu vet jag inte hur stor lägenhet han har men jag tror att det är en 3:a den bör väl gå på en 5000/5500 i månaden då fattas det typ 2000 eller ??? sen har jag hört att du använder x:ets tv /dator då bör det väl tillkomma halva tv licensen och internet kostnaden ?? vilket han betalar men kan inte använda för han bor ju inte där så snacka om att bo billigt o ha det bra hörde även att hans jobb blev lidande pga att han bor hos kompisar. Så tro fan att hans arbetsgivare reagerar när det är hanns lägenhet eller har jag fel??? nu vet jag att den här komentaren kommer att försvinna fort för det här vill du väl inte att ska komma ut.hoppas den får vara kvar så alla får veta att ett mynt har 2 sidor. Nu står jag inte på någons sida för jag har inget med det att göra vill bara att ni ska veta hur det är. å du är inte så osyldig som du vill verka vara eller har jag fel ??? att du är ett oskyldigt offer som har hamna hos en galen kille som betalar allt och låter dig bo i hans lägenhet medan han ska sova hos kompisar.Hur länge har ni varit ihop ?? tror att det är typ 2 år och du betalar 500 i månaden det blir 12000 tusen på dig. Han har betalat typ 60000 på samma tid fy vilken hemsk kille och det är bara i HYRA sen tillkommer det väl mat mm mm mm mm mm vilket SVIN han är hoppas kommer dit han hör hemma dvs till himmelen det var nog allt jag hade att säga purjo"

Vem är du vill jag börja med att säga? Vågar du inte stå för dina åsikter visa vem du är? Du ska veta att han snackar en massa skit och jag kan lätt skriva ut papper från Nordea på de pengar jag fört över till hans konto, de vi kommit överrens om! 500 kr ja, men resten kom senare, men det säger han såklart ingenting om! TV/dator m.m. ingick i kostnaderna enligt vårat kontrakt och jag betalar dessutom maten utöver de 2000 han får... Att han bor hos kompisar är hans val, det är inget som jag har med att göra. Och varför skulle hans jobb bli lidande??? Inte är det mitt fel! Jag har inte kunnat betala så mycket tidigare på grund av arbetslöshet och det lilla studiebidrag som man får. Jag har bidragit med annat och han har inte velat kasta ut mig under de två år som jag har bott här! Då får han faktiskt skylla sig själv. Att han sen vill kasta ut mig när vi har skrivit ett kontrakt, det är inte mitt problem. Är det så att du tycker att den som tjänar 13.000 kr i månaden och den som får 2.600 i månaden ska betala lika mycket?? Det är tyvärr inte möjligt, det kan nog även du räkna ut, eller hur?? Har han nämnt att han brutit sin del av kontraktet? Och vem är det som sköter hela hans hem, jo det är jag och inte ens ett tack får jag för det! Jag har snart flyttat härifrån! Har han sagt att han brukar håna mig och pressa mig så långt att jag mår jättedåligt, nej jag tänkte väl det! Eller att jag betalde 1500 kr för att få ner Saga från ett träd? Jag kan bara be om ursäkt för dom fel som jag har gjort och tycker att han kan göra detsamma för han har inte behandlat mig väl. Man retar inte upp en person med flit och sen springer och sprider falska rykten! Och hot, ja de har även hans chef gjort sig skyldig till när de kom instormandes här igår! JAG ÄR INTE OSKYLDIG MEN SPRIDS DET FALSKA RYKTEN OM MIG HAR JAG RÄTT ATT SÄGA HUR DET EGENTLIGEN LIGGER TILL /Linda

Jag älskar...

PISTASCHNÖTTER!

Har precis ätit 2 påsar : )


TÄVLING! Vinn nagellack från IsaDora



Nu kan ni vinna ett nagellack från IsaDora i färgen combat khaki.
Allt du behöver göra för att vara med och tävla är:

*Skriv en kommentar om varför just du borde vinna.
*Skriv om tävlingen i din blogg och länka hit.

Tävlingen håller på till nästa fredag klockan 18.00

LYCKA TILL


Baguette med kycklingröra

Middag idag fick bli en baguette med kyckling och curryröra samt lite grönsaker. Blev så himla gott men oj så mätt man blev efteråt. Har nu börjat packa och har två kartonger klara. Svårt att börja men nu är jag igång och snart är man härifrån.




I matkassen

Är hemkommen från affären och sitter just nu och pluggar en stund och lyssnar på Arvingarna : ) Packade upp de båda matkassorna på köksbordet och direkt var alla tre katterna där och skulle kolla läget. Det kunde ju vara något till dom, haha. Men det var bara gerbilerna som fick fröstänger.


ICA Maxi

Tänkte ta en sväng till ICA nu för att handla. Tänkte göra en baguette senare idag fylld med grönsaker, skinka, ost och någon god dressing eller baguetteröra om jag hittar. Bild kanske kommer senare....

Fredag

Tack för era fina kommentarer! Dagen kommer tyvärr inte bli den bästa. Ska fortsätta packa lite och plugga. Kommer gå med en ständig oro i magen att samma personer som dök upp igår kommer igen, men då ligger nog en anmälan  inte långt borta. Ingen ska behöva gå och vara rädd i sitt eget hem, och eftersom att jag betalat hyra och har kontrakt så är ju detta mitt hem just nu. Man kan verkligen inte tro att två vuxna människor kan vara så omogna och bara stå på ena partens sida på det där viset och samtidigt trycka ner en annan människa som redan har så mycket i sitt huvud att tänka på. Jag är chockad. Nästa gång ska jag inte säga ett ljud om de kommer, bara be dem gå! Det lönade sig ju inte att säga hur jag kände, de vände ju bara allting emot mig ändå och sa att allting var mitt fel. Jag tänker i alla fall försöka hålla min plan för denna helg, att gå till Ica idag och handla god mat och något gott till imorgonkväll. Jag har varit duktig med att hålla mig borta från allt onyttigt sedan i tisdags. En annan sak jag blivit duktig på är att stå på mig och jag tänker inte låta några okända människor komma och säga såna saker igen, ALDRIG!

När man trodde att man inte kunde må sämre...

Idag när jag kom hem från skolan var jag ganska deppig redan. Lyckades ändå sätta mig ner och fortsätta mitt arbete inom socialpsykiatrin. Plötsligt ringer det på dörren och jag vill först inte öppna för jag trodde att det var en viss person som jag inte vill ha något med att göra. Helt plötsligt hör jag hur någon öppnar dörren och kliver in och börjar ropa på mig. Jag känner inte igen rösten och vill först inte svara, obehagligt. Tillslut svarar jag och se hur två (ursäkta mitt utryck) kärringar står i hallen. De börjar skälla ut mig och säger att jag ska ha flyttat ut imorgon senast halv tio. Till saken hör att jag bor kvar hos mitt ex eftersom jag bara har en kurs kvar i utbildningen till undersköterska. Jag och exet har skrivit kontrakt på att jag kan bo kvar tills skolan är slut. Personerna i hallen är hans arbetsgivare och en arbetskollega. De står som sagt och skäller på mig och jag har inte en chans att försvara mig! Eftersom jag är väldigt känslig som person börjar jag att gråta, ni som läst min blogg vet att jag inte mår bra och har mycket att fixa den närmaste tiden med jobb och nytt boende. Jag säger att jag inte mår bra och är rädd att all skit som varit börjar få mig att utveckla en psykisk sjukdom. I sin tur säger hon som är mitt ex chef att hon kan se att jag inte har alla hemma! Säger man så? Jag säger att jag inte kan flytta ut imorgon då jag inte har någonstans att ta vägen och ingen som kan hjälpa mig med packningen med så kort varsel. "Det är inte vårat problem" får jag till svar. Jag säger att jag inte har bil. "Men du har ju två ben att gå med". "Jag kan inte ta all min packning och katterna bara så där och bara gå". Där känner jag, att nu orkar inte jag mera. Man kan inte diskutera rättvist med två personer som bara står på mitt ex sida. De vägrade se min situation. Jag sa att de får prata med min mamma, för jag tänkte att pappa jobbar säkert. Jag ber henne att ta det lugnt och inte prata så som hon pratade med mig eftersom mamma har kärlkramp och inte vill att hon ska stressa upp sig. Det visar sig att pappa är hemma så han får prata med henne istället. De diskuterar några gånger och jag får sedan prata med pappa emellanåt. Kunde inte hålla tårarna tillbaka, hela situationen var obehaglig. Jag ska tillägga att mitt ex inte ens vågade vara med, fega jävla kräk! I nuläget struntar jag i om han eller någon annan läser detta...

Tillsut går dom, och kvar sitter jag, ensam och förstörd och mådde ännu sämre. I slutändan kan han inte slänga ut mig då vi har ett kontrakt och jag betalat den hyra vi kom överrens om, att han sedan har brutit det har han nog glömt bort. Men allt står svart på vitt. Pappa försökte få tag i honom sen men han tryckte bara bort honom. När han sedan svarade hade han inget att säga. Mina underbara klasskamrater ställer upp om jag behöver det och det känns skönt. Ska jag nu behöva oroa mig att de kommer tillbaka och ger sig på mig igen? Hoppas att ni tog er tid att läsa detta och gör inte som jag! Om det känns fel i ett förhållande, stanna inte kvar och låt er inte utnyttjas.

Ibland är 2 månader en mycket lång tid!

Nu är jag hemma från skolan och på vägen hem smet jag in på Djurmagazinet och köpte ett nytt hus till gerbilerna som gnagit upp nästan hela golvet och halva väggen på det gamla. Blev även en ny vattenflaska eftersom den gamla gått sönder någonstans där det inte syns, vattnet slutar inte rinna.

Är tyvärr inte på så bra humör för tillfället då en viss person sitter och ringer till mina föräldrar och berättar hur dum i huvudet jag är. Skulle ni må bra om ni fick höra att ni gjort det ena och det andra och är dumma i huvudet varje dag? Nej, inte jag heller. Jag försöker att bita ihop tiden som är kvar men när man inte längre kan sova på nätterna och man gråter mer än vad man skrattar, ja då har det gått för långt. Nej, nu ska jag börja packa...

Tips - Hur man får en katt rumsren

När Zeplin kom hit var han inte helt rumsren, han kissade mestadels på lådan men när han skulle göra nummer 2, kunde det vara vart som helst i lägenheten. Detta var inte så roligt och jag försökte med allt för att få honom att gå på lådan. Jag bar honom dit med jämna mellanrum men det hjälpte inte. Jag fick springa och torka bajs hela dagarna och vilken stank sedan, och en gång hade han även skitit på gardinen som råkade vara lite lång och låg på golvet. Tillslut var det nära att man gav upp och jag var rädd att man skulle behöva avliva honom eftersom han aldrig blev rumsren. Jag ville ju såklart inte avliva honom så jag började leta på nätet efter någon metod som fungerade. Jag hittade tillslut en engelsk metod där man stänger in en katt exempelvis mellan fyra kompostgaller där det endast fanns plats för sovplats, kattlåda och matplats. Katter vill nämligen inte göra ifrån sig på matplatsen eller på sovplatsen så han var tvungen att gå på lådan! Det jobbiga var att behöva ha honom där i några dagar, men metoden gjorde honom rumsren och vi kunde ha kvar honom. Idag både skiter och kissar han på lådan men emellanåt vill han protestera mot något och kissar i diskhon. Nu när har går ute varje dag protesterar han inte alls och jag har märkt att han gärna gör ifrån sig ute i skogen. Om ni har en katt som vägrar bli rumsren har ni här en mycket fungerande metod. Hoppas att jag hjälpt någon : )


Torsdag = Skola

När ni läser detta sitter jag i skolan. Idag har vi redovisning, usch, det är så hemskt att stå framför klassen och redovisa, haha. Om jag överlever traumat kommer  ett inlägg när jag kommer hem men det kommer även ett till tidsinställt inlägg senare under dagen så håll koll under dagen... Vad ska ni göra denna torsdag?

Mina varma och sköna vinterstövlar

Idag blev det premiär för mina varma, sköna vinterstövlar från Ellos som jag köpte innan hösten. Perfekta nu när det snöar ute, de var riktigt varma och goa.






Jag tänker inte ge upp!

Jag har en riktig deppardag idag. Börjar få panik över att jag snart måste flytta och jag har varken jobb eller lägenhet och ingenstans att ha katterna sen i Södertälje. Jag ville inte förlora dem, utan dem hade jag inte klarat den tuffa tid som jag har gått igenom. När Saga och Zeplin var borta gjorde jag allt för att hitta dem och få hem dem igen, ska jag bara ge upp det!? Jag älskar dem så mycket och att förlora dem, det är min största rädsla just nu. Jag ska klara det här, jag måste!


Har du sömnproblem?

Det har nu gått flera nätter då jag inte har fått sova något och frågar nu er läsare om det finns någon med samma problem som jag? Jag har väldigt svårt att komma till ro när jag lagt mig, tankarna far runt och jag kan inte somna. Har ni några tips på hur man kan somna lättare?


Onsdag

Godmorgon! Jag skulle egentligen ha gått upp vid 8 då jag hade ställt klockan, men det blev ingen sömn för mig inatt heller, så jag valde att ligga kvar och gick upp för en stund sedan, känner mig väldigt sliten nu efter flera nätter utan sömn. Nu har snön hittat även hit : ( Vill inte ha denna kyla, vill ha vår, sol och värme. Jag är som gladast på våren!

Idag ska jag plugga...massor, vill få undan så mycket som möjligt. Vad ska ni göra?

Arlas nya grädde med smak av choklad eller jordgubb!

Vore kul att få testa Arlas nya smaksatta grädde, och om man har tur får man bli testpilot. Chokladgrädden innehåller 70-procentig choklad och jorgubbsgrädden innehåller jordgubbssylt. Vill du bli testpilot? Klicka på någon utav bilderna nedan för att komma vidare!



Neurol forte Valeriana

Någon som har provat på detta receptfria läkemedel någon gång? Jag köpte en förpackning idag på apoteket för att prova för nu är jag så less på att jag får alldeles för lite sömn... Detta växbaserade läkemedel ska vara bra mot lindrig oro (som jag också har ibland nu för tiden) samt tillfälliga insomningsbesvär. Värt ett försök i alla fall. Läkemedlet ska ha en milt rogivande effekt, kanske precis vad jag behöver, vi får se. Jag hoppas att detta kan hjälpa mig tills jag fått ordning på sitt liv igen och mår bra. Jag hoppas även att motion och rätt mat ska få mig att må bättre och få mer sömn.


Städning

Nu har hela lägenheten städats. Alla mattorna åkte ut för nu skulle skiten där under bort. Det är inte lätt att städa när man har två gerbiler ska jag säga. Så fort jag dammsugit vid deras bur och på golvet under så var de där och skvätte ut nytt spån. De höll säkert på så tre gånger och varje gång fick jag dammsuga om på nytt...suck. De är hopplösa emellanåt. Katterna åkte ut dom också, utom Saga. Nu väntar jag på att golven ska torka så att jag kan lägga tillbaka mattorna.


Ännu en sömnlös natt

En ny dag och fortfarande ingen sömn...vad är det här? Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre! Jag får knappt någon sömn alls och det oroar mig. Jag äter bra och jag rör på mig men ändå kan jag inte somna. Tror jag ska gå iväg till apoteket och se om det finns något bra receptfritt läkemedel som jag kan försöka med för såhär kan jag inte fortsätta.

Nu ska jag träna lite styrka för mage och armar innan frukost.


Måndagkväll

Visst är det skönt med kvällar? Man kan krypa ner i soffan under en filt och titta på sina favoritprogram. Ikväll tänkte jag se Dansbandsbrudar och pensionärsjävlar. Vad ska ni se?


Middag

Till middag idag blev panerad fisk med potatis och citron/dillsås samt en sallad.


Shopping

Dessa beställde jag från Ellos. Byxorna kostade 50 kr och långpolotröjan 149 kr.




Tavla

Idag fick jag hem en tavla som jag köpte av en person som jag lärde känna genom bloggandet. Tack Lucy för den jättefina tavlan. Vad tycker ni? Visst är den fin?


Lite personligt

Godmorgon! Sovit gott? Idag ställde jag faktiskt väckarklockan på 9, jag brukar annars ligga kvar till 10, 10.30 och då har man sovit bort halva dagen. Väntar på besked från de övriga i studiegruppen om vi ska plugga idag eller om det blir imorgon. Vi skulle först ha varit här men det blev tyvärr inte så. Killen jag hyr rum av, mitt ex, som jag bara bor kvar hos tills skolan är slut älskar att jävlas med mig och trots att han aldrig är hemma fick jag inte ta hit dom för att plugga några timmar! Jag blev så förbannad och ledsen så ni anar inte. Han ska kontrollera mitt liv, men snart är det slut på det här, snart åker jag HEM! Då kan han sitta i sin tomma lägenhet utan vare sig någon som städar och sköter hemmet eller några djur! Får se vem som skrattar då! Låter jag hemsk nu? Ni ska bara veta vad jag gått igenom! Kanske berättar jag någon gång, det är väldigt personligt, men vore ändå skönt att få berätta det. Jag mår ganska dåligt emellanåt, så dåligt att jag gick till en läkare för att jag trodde att jag led av en depression, men så var inte fallet, han trodde att det var ångest och oro. Jag funderar på att gå dit igen och den här gången är jag rädd för att jag ska bli psykiskt sjuk, kanske för att vi läser just om psykiska sjukdomar, kanske för att jag faktiskt är rädd för att det har gått lite för långt alltihop. Jag vet inte... Jag ska ju ändå snart härifrån. Man jävlas inte med folk när de mår dåligt, man pressar dem inte längre och längre och det är vad han har gjort. Jag vet jag är dum som bor kvar, men det är bara för att kunna gå klart skolan, för att jag skulle kunna ta mitt körkort och kunna ha katterna kvar. De är mitt allt, utan dom kanske jag inte hade klarat mig igenom detta alls.


Vinnaren i tävlingen!

Vinnaren i tävlingen om massageoljan är Wilma. Hennes blogg hittar ni här. Ett stort GRATTIS till dig! Mer tävlingar kommer inom kort så håll koll på bloggen om du vill vara med och tävla.


Tack för att ni finns <3

Villa tacka er läsare som har hittat hit. Hoppas att ni återkommer. Det är ju faktiskt tack vare er som man fortsätter att skriva.







Puss matte!


Sista chansen att tävla!

Ikväll klockan 18 kommer jag att utse en vinnare i tävlingen om massageoljan. Du hinner fortfarande vara med och tävla. Du läser om hur du gör här. Massageoljan är från Yves Rocher och är värd ca. 79 kr. Lycka till!


Höstpromenad

Gick ut på en lång, härlig promenad och lyssnade på musik i min mp3-spelare men kom på att det var mycket härligare att njuta av tystheten och lugnet som var i skogen. Den promenaden gjorde gott kan jag säga. Passade på att ta lite bilder med mobilen.
















Söndag

Hej. Blev en liten sovmorgon för min del idag, gick nämligen inte upp förrens halv elva. Känner av lite träningsvärk i magen efter igår när jag gjorde några situps och jag gjorde verkligen bara några, så det säger väl allt om hur otränad jag är just nu. Idag får det bli några långpromenader så att man kommer igång på riktigt.

Morötter och bananer

När ni läser detta är jag ute på en lång härlig promenad i höstvädret. Är på väg ner till Willys för att köpa lite morötter och bananer bland annat. Inte så mycket dock, för jag handlade ju igår. När jag kommer hem ska jag fortsätta plugga en stund innan jag ska försöka styrketräna en stund. Har inte gjort det på flera veckor så de musklerna man hade har väl försvunnit nästan helt : ( Tänkte fråga om ni har några tips på nyttig men billig mat? jag har ju bara studiemedel för tillfället : (



Ibland är det ok att äta färdiga rätter från affären om man har mycket sallad till.


Geir fick lämna Idol

Igår fick ju Geir lämna Idol. Vad tyckte ni om detta? Han var duktig så det var lite tråkigt men samtidigt så var han ju redan artist med många års erfarenhet innan han gick in i Idol. Han har ju till och med tävlat i ESC tidigare.


Lördag

Godmorgon! Hur har ni sovit? Jag gick upp för bara några minuter sedan och ska skrax göra iordning en nyttig frukost bestående av fullkornsbröd med ägg, proviva, yoghurt och en frukt. Ska försöka plugga undan lite idag också så man slipper fundera på sådant sen. Ha en bra dag!

Godnatt!

Har precis sett filmen "Original" med bland annat Tuva Novotny. Rätt bra faktiskt. Nu blir det sängen för min del. Godnatt!


Mellanmål

Har nu varit och handlat samt haft en lång diskussion med grannen. Handlade såklart mer än vad jag först tänkt... Blev lite onyttigt men mest nyttigt faktiskt. Har nu ätit ett nyttigt mellanmål i form av riskaka, nyttig yoghurt samt några små morötter. Till detta ett glas vatten, duktiga jag. Nu ska jag ut på en promenad innan det blir middag. Ikväll blir det såklart Idol. Någon mer som ska se Idol?


Posta paket

Om en stund ska jag iväg och posta ett paket, ett par vinterskor som jag inte använder längre. Fick dom sålda på Tradera. Ska även handla lite gott till helgen samt lite annat som behövs. När jag kommer hem blir det en promenad med Huskie och sen ska jag plugga så jag blir klar med "Fallet Kalle" i Socilapsykiatri. Ska ringa om jobb igen då personen var på möte till klockan 12.


Härliga fredag

Godmorgon! Hur har ni det i kylan? Minusgrader idag, burr. Jag ska snart ta en promenad med Huskie som ska åka hem idag. Han har verkligen hjälpt mig att komma igång med motionen, då han kräver ganska mycket motion. Men nu ska jag klarar mig på egen hand igen... Titta gärna in senare idag för fler inlägg. Bjuder på en bild på Sanny så länge : )


Karmasmycke.se

Jag är med och tävlar om ett valfritt smycke från karmasmycken.se
 
Du hittar tävlingen här.



 Drömmar


Tips önskas!

Är det någon som har några bra tips på hur man kan få ett hälsosammare liv? Hur håller man motivationen uppe vad gäller motion/träning och hälsosam mat. Vad ska man göra när sötsuget dyker upp? Hur gör ni? Om man vill gå ner bara några kilo, vilken väg är bäst att välja då?


Timrå - Modo

Ikväll är det dags för hockey igen, Modo möter Timrå borta. Modo har två vinster i bagaget men det var inte mer heller. Senast vann de efter ett långt straffdrama mot Brynäs. Slutresultatet blev 4 - 3.


Långpromenad

Skulle hämta ett paket idag och var tvungen att gå hela vägen över Noretbron bort till DHL. Tog med mig Huskie när jag ändå skulle promenera. Efter ca. 2 timmar är vi nu tillbaka och gissa om jag är trött...och hungrig?! I brevlådan väntade två överraskningar, en Arvingarna cd samt ett litet paket från min syster och hennes familj som innehöll detta:



PÅGÅENDE TÄVLING, VINN MASSAGEOLJA VÄRDE 79 KR

NI KOMMER TILL TÄVLINGEN GENOM ATT KLICKA PÅ BILDEN!


Torsdag

Blev ingen skola för mig idag : ( Kände mig så hängig igårkväll att jag inte ens såg klart filmen utan gick och lade mig. Men till vilken nytta då? Jag har inte sovit en blund : ( Har nu kontaktat min lärare för att se vad jag kan göra hemma för att jobba igen det som jag missat idag. Nu ska Huskie ut på en promenad och sen blir det till att ta det lugnt och plugga.

Hoppas att eran dag ser bättre ut än min? Är ni friska? Vad ska ni hitta på?

Poseidon

Nu ska jag se filmen Poseidon på TV6 och äta lite äppelpaj med vaniljsås, lite mys med katterna blir det också. I första reklampausen tänkte jag passa på att rasta Huskie så man kan krypa ner under en filt i soffan och ta det lugnt sen. Önskar er alla godnatt, hoppas att ni tittar in imorgon igen.

Det är nyårsafton ombord på Poseidon och de festglada passagerarna höjer sina glas för att skåla för framtiden när de plötsligt träffas av en 50 meter hög våg som får fartyget att slå runt. Den desperata kampen för att överleva börjar.

Regissören Wolfgang Petersen (Den perfekta stormen, Das Boot) återvänder till havet med en nervpirrande filmatisering av Paul Gallicos roman The Poseidon Adventure. Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum med flera spelar de utsatta passagerarna som försöker hjälpa varandra att fly undan vattenmassorna, lågorna och vrakdelarna i en upp-och-nedvänd värld.

En annan huvudperson i denna nagelbitare är det tjugo våningar höga fartyget som slås runt av jättevågen, kränger och slits i bitar. Filmen innehåller fantastiska scener där tittaren kastas mellan hopp och förtvivlan!


Klänning från Halens

Klänning

99 kr


Tunika från Halens

Tunika
Tunika
99 kr

Jag tycker den är jättefin. Vad tycker ni?


Tävling på Jennys blogg!

Jag är med i en liten tävling i bloggen som du hittar här.


TÄVLING! Vinn avslappnande massageolja



För att vara med och tävla om massageoljan från Yves Rocher (värd ca. 79 kr) ska du:

*Motivera varför just du borde vinna
*Skriva om tävlingen på din blogg om du har en, länka sedan till ditt inlägg tillsammans med motiveringen

Tävlingen kommer att avslutas på söndagkväll klockan 18.

Lycka till!


Tävling?

Någon som är intresserad av en tävling här på bloggen? Sist jag hade en tävling var det 0 intresse så jag tänkte höra mig för om ni tycker att jag ska ha en tävling eller ej. I så fall kommer den senare idag.

Tack!

God förmiddag alla underbara läsare, tack för att ni läser min blogg, det gör det roligare att skriva då, men någon gång ibland har man verkligen ingenting att skriva om och då kanske jag lyser med min frånvaro. Men man kan inte vara på topp jämt, eller hur?

Denna vecka är jag som sagt hundvakt, till Huskie vilket Saga är extra glad över, jag tror nämligen att hon är lite förtsjust i just Huskie, vilket inte är så konstigt då hon växte upp med honom. Man kan se hur hon springer efter honom och sträcker ut tassen mot honom när hon sitter på vardagsrumsbordet, haha. Vi har hunnit med en promenad idag och sen fastnade jag såklart här och har inte ens fått i mig frukost än, magen börjar säga ifrån nu, men tänkte skriva detta inlägg först.

vad ska ni hitta på idag?

Saga och Zeplin

Jag var ju med när Saga och Zeplin var små, idag har de hunnit bli 2,5 år. De kom hit när de var ungkatter... Här kommer lite bilder som jag fick från när de var små...












Vanilj- och kanelbullar

Skulle ha bakat för flera dagar sedan man har inte haft lust. Men idag så tog jag tag i det, problemet är bara när jag hade tänkt äta upp alla dessa bullar, haha. Någon som vill komma på en fika?


Byxor från Kapphal

När jag skulle tvätta för några veckor sedan såg jag att ett av mina byxor var helt sönder. De åkte därför direkt i soporna så idag var jag och letade efter nya byxor och hittade dessa för 199 samt 299 kr.




Vilka kan detta vara?



Jo det är Saga och Zeplin såklart!
Mer bilder kommer att dyka upp under dagen, fick nämligen bilder av deras första ägare igår.
Jag var med redan från det att de var så här små men då kunde jag inte tro att de skulle bo här.
Nu ska jag gå ut på en promenad, är nämligen hundvakt till på fredag.


Skor från Nelly.com

Idag fick jag hem dessa skor från nelly.com. Jag är jättenöjd och storleken på dem var perfekt. Valde stl 37. De ljusa kostar 399 kr och de svarta 279 kr.








I brevlådan....

.... hittade jag detta kort från mormor och morfar.





RSS 2.0